• 9.378.789 stemmen

Met onder meer: Rebecca De Mornay, Shawn Ashmore en Briana Evigan

Releasedatum: 5 mei 2011

Plot Mother's Day

"Don't Misbehave."

Daniel (Frank Grillo) en Beth Sohapi (Jaime King) hebben een stel vrienden uitgenodigd voor hun house warming, maar lang duurt het feestje niet. Drie losgelagen broers, waarvan één zwaargewond, vallen het huis binnen na een overval die niet volgens plan ging. Om hun schuilplaats geheim te houden zit er niets anders op dan iedereen te gijzelen. Dan is het wachten op hun moeder (Rebecca De Mornay), die door hun zus Lydia (Deborah Ann Woll) naar het huis wordt gebracht om het commando over te nemen. De komst van de keurige dame geeft de gijzelaars nieuwe hoop, maar die verdwijnt als sneeuw voor de zon als ze haar ware, sadistische gezicht laat zien. Iedere poging om een einde aan hun hachelijke situatie te maken wordt snoeihard, bloederig en genadeloos door haar en haar zoons afgestraft...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Natalie 'Mother' Koffin

Gina Jackson

Treshawn Jackson

avatar van jeroninho01

jeroninho01

Lekker harde film, blijft tot de laatste minuut spannend.

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Ik heb van deze film genoten. Hij heeft alles wat je van dit soort films verwacht. Spanning, goede martel scene's en hier en daar wat leuke donkere humor (vb. als moeder en zoon staan te dansen op de muziek terwijl 2 vrienden elkaar bijna het hoofd inslaan.

Ik ben misschien de enige die het einde niet zag aankomen maar toch was het zo.
Ik was ervan overtuigd dat het begin van de film, ook gewoon het begin was. Dat de baby, zus Lydia ging blijken te zijn. Dus voor mij was de twist echt wel geslaagd.

Rebecca De Mornay acteerde super en ook de rest van de cast was niet slecht.

Voor mij was deze film een leuke avondvulling.

avatar van jipt

jipt

Lekker gewelddadige en bloederige over de top onzin. Zitten een paar heerlijk overdreve grove kills in. Verhaaltje is trouwens wel te onzinnig voor woorden, maar zeker de laatste drie kwartier zijn erg spannend. Moderne horror zo als het hoort! Moedertje lief mag van mij part terugkeren voor de sequel. vette 3,5*

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Onzin film , totaal geen spanning en een onwijs slap verhaal !!!

avatar van K. V.

K. V.

'k wist eigenlijk totaal niet waarover deze film ging gaan en het was dus een beetje een verrassing. De film ligt een beetje in het verlengde van Funny Games , Ils of The Strangers.

In het begin vond 'k dat ze zich in het begin nogal lieten doen, maar gelukkig liep het naar het einde toe wel lekker los. Het tweede uur vond 'k erg spannend en ook het tempo lag erg hoog.

De cast deed het zeker niet slecht en ook de muziek kon me wel bekoren.

Er zitten natuurlijk wat clichés in, maar ondanks de lange speelduur weet hij toch tot het einde te boeien.

avatar van Insignificance

Insignificance

Met zo'n titel mag je van de moeder van het spul wel wat verwachten, maar Rebecca de Mornay is vanaf het moment dat ze de film in wandelt, vooral een malle verschijning. Totaal niet indrukwekkend en voor zover ik er om moet lachen, is het om de onkunde van deze vertolking. Zo zijn er wel meer en de interactie tussen de slachtoffers, waarvan er sowieso al teveel zijn, is weer eens drie keer niks.

Het scenario kent ook enkele bezopen bochten die in een volbloed fout sfeertje nog wel passen, maar dat wil het ook maar niet helemaal worden. Film is toch te weinig flamboyant om een scène als die rondom de wens van de zwaargewonde in te laten slaan. Wanneer er andere sadistische trekjes en wat gore aan te pas komt, weet het nog wel te overtuigen, maar meer dan oplevinkjes zijn het niet.

avatar van neysen1985

neysen1985

bloederig, creepy en nog eens lekker feestvol.

En verdomd bruut ook!

gaaf filmpje.

avatar van naad26

naad26

Ik werd er helemaal agressief van. Verschrikkelijk z'n film waarbij je je irriteert aan dat ze "the badguys" niet aan kunnen, of net niet dood genoeg maken, zodat je toch wel weet dat ze weer tevoorschijn komen. Totaal geen fijn gevoel aan deze film over gehouden.

avatar van janwauters

janwauters

Spannend filmpje, alleen einde (en begin) is er teveel aan...

avatar van Mister_D90

Mister_D90

Wat een slap verhaal, in het begin dacht ik.. Yes is een keer een origineel en spannende film. Maar na 45 min werd alles voorspelbaar en het zat de goodguys geen elke keer mee, niks maar dan ook echt niks ging goed. Ook vaak onlogisch, bv als ze die moeder door de douch heen slaat en dan opzoek gaat naar een wapen, kill die moeder met haar eigen gun en voila opgelost... nee hoor, die moeder laten we lekker leven en gaan opzoek naar een ander wapen..!?

avatar van paul83

paul83

Een ongeloofwaardige film aangezien ik de badguys al meerdere malen omgelegd had met wat dan ook. Treurig om naar te kijken. De keuzes die ze maken zijn onbegrijpelijk en lachwekkend. Niemand heeft ook maar in de gaten wat er boven of beneden gebeurd. De grootste ergernis zit hem in het feit dat als ze iemand neer slaan, het op het lopen gaan zetten. Hoe dom is dat! Gewoon doorrammen totdat er geen leven meer inzit! Klassieke horror fout.

De Mornay speelt ook verschrikkelijk moet ik zeggen. Vanaf moment 1 is het wijf al niet uit te staan en niet overtuigend.

Soms is de gore ook een beetje te geforceerd, maar wel vermakelijk.

avatar van Hoodini

Hoodini

Goeie film! Onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die denken dat de good guys overleven in een horror/thriller... En ja, die maken onlogische fouten, noem mij een film waarin dat niet gebeurt? Moet je daarom een film slecht beoordelen? Als je er nou geen rest aan vind, ok, maar zeg dat dan gewoon! Ik vond De Mornay juist heerlijk in deze film.

avatar van paul83

paul83

Hoodini schreef:

Onlogische foutjes neem ik voor lief (bij Friday the 13th dan). Maar ik de hele film het gevoel heb van: sla die gast nu gewoon neer, pak zijn pistool want hij kijkt toch niet (3x), waarschuw de buren als je toch 3 minuten hebt, sla hem nog een paar keer als hij ligt en waarschuw de politie aan de deur.

Het zijn gewoon clichés die niet meer kunnen. Je wil je in kunnen leven in een situatie. Dat doe ik bij deze film en het blijkt gewoon dat ik levend het huis was uitgekomen met weinig inspanning. Hier werden de onnozele keuzes gebruikt om meer gore te laten zien. Jammer aangezien het idee wel ok was.

En om nog terug te komen op Friday the 13th. Daar weet je dat het slachtvoer wordt aangezien je te maken hebt met een bovennatuurlijk iemand en het bijna comedy is. Hier verwacht ik toch wat geloofwaardigere situaties.

avatar van scorsese

Aardige film waarin drie criminele broers toevlucht zoeken in hun oude huis, waar inmiddels andere mensen wonen. Van de geloofwaardigheid hoeft deze film het niet te hebben, want het gaat allemaal wel erg ver. Maar als slasher is het geheel wel geslaagd, en de bewoners moeten flink wat doorstaan. Rebecca DeMornay is zowel leuk als goed in de rol van de sadistische moeder.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Moederdag.

Dat was gisteren, dus ik dacht: laten we de film met de toepasselijke naam Mother's Day maar eens opzetten.

Wel, dat viel aardig mee. De overvallers zijn verantwoordelijk voor een paar lekker brute kills en ze spelen de bewoners en hun vrienden ook aardig tegen elkaar uit. En als de mama van de jongens op de proppen komt barst de hel pas goed los. Dat het verhaal hier en daar wat ongeloofwaardigheden vertoond is eigen aan het genre en kan de pret niet echt drukken. Visueel zag het lekker goor uit en de gestoorde mama was een genot om naar te kijken.

avatar van Neder0001

Neder0001

Heerlijke film die lekker wegkijkt. Alleen wel erg veel ongeloofwaardige momenten en daardoor kan de film niet echt hoger scoren dan de 3,5* die ik geef.

avatar van SgtP

SgtP

Ik vond dit echt een toppertje! Had er eerlijk gezegd niet heel veel van verwacht maar de film blijft boeien van het aller begin tot het eind!

avatar van Ronn040

Ronn040

Met weinig verwachting besloot ik deze film eens te gaan bekijken. Het begin begon wat flauw, maar naarmate de film vorderde, werd het aangenaam leuk en spannend om te zien. Prima spanning, soms wat irritant acteerwerk en onlogische keuzes die worden gemaakt in de film, maar zeker de moeite waard om te zien. Ik ben aangenaam verrast. Prima film!

avatar van Tarkus

Tarkus

Het kan verkeren, ik verwachtte eigenlijk niet veel van deze prent en had hem alleen gehuurd omdat Rebecca De Mornay haar naam op de hoes prijkte, een actrice die ik graag bezig zie, maar die tegenwoordig toch nog weinig aan de bak komt.

Maar deze film is dus geweldig goed, ik heb me goed vermaakt met deze 'slasher-movie'.

De Mornay is subliem als de psychopatische moeder, maar ook de rest van de cast is prima.

Dat deze film is geregisseerd door iemand die 3 Saw-prenten op zijn naam heeft staan is duidelijk te merken, ook hier vloeit het bloed rijkelijk.

Echt een aanrader voor de liefhebbers van het genre, toppertje !!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Zware meevaller, ging er lekker open in en moet zeggen dat Mother's Day mij zeker niet heeft teleurgesteld. De kwellingen die de vrienden moeten ondergaan komen soms hard binnen en zijn lekker rauw in beeld gebracht. Natuurlijk frons je soms even met je wenkbrauwen door de vreemde keuzes die de gijzelaars maken, maar dit zorgt er ook wel weer voor dat de uitzichtloze situatie goed in stand wordt gehouden. De Mornay vond ik een uitstekende keus voor de gestoorde moeder. Zij zorgt ervoor dat de film naar een iets hoger niveau wordt getild. De rest van de cast doet het aardig, maar zijn vooral beeldvulling. Het einde is niet te happy en daarom blijf je toch nog even met een rotgevoel naar de aftiteling kijken. Prima gedaan!

avatar van mnrk

mnrk

What's your name?.... Daniel. Daniel Sohapi....You don't look so happy to me.

Een heerlijke grove/harde film van Darren Lynn Bousman....

Het verhaal is in orde en wordt ook op een prima manier gebracht....de martel praktijken en keuze's die er gemaakt moeten worden komen dan ook goed/heftig over...

Rebecca De Mornay als "moeder" is ijzersterk en wordt voor de rest prima bijgestaan door de overige cast...

avatar van dualcia

dualcia

Ik had een ijzersterke horror verwacht over een sadistisch spelletje van moeder en zonen waarin de vrienden tegen elkaar opgezet werden en 'spelletjes' met elkaar moesten spelen om te overleven. Dit was niet helemaal het geval in deze film. Door de trailer had ik dit verwacht en gehoopt, aangezien dit concept me bij voorbaat al de rillingen bezorgde.
Het begon sterk en spannend, maar toen de moeder intrede maakte in de film begon het een beetje af te zwakken. De spanning kwam terug met een aantal stukjes zoals de bijna-ontmaagding van 1 van de zonen, het koken van de oren en het verbranden van het hoofd. Door dit soort stukjes werd de film nog wel goed, maar het heeft niet voldaan aan de verwachtingen die ik kreeg bij het zien van de trailer, die bij mij enige angst en gruwel op riep.
Sterk gespeeld door Patrick John Flueger overigens. Het overige acteerwerk heb ik ook vrij weinig op aan te merken.

avatar van tattoobob

tattoobob

Top film van het begin tot het eind!!!

Er zitten lekkere harde scenes in......HEERLIJK..

Zeker kijken

avatar van nightbreed

nightbreed

Het eerste uur is goed te doen, maar daarna zakt de film helemaal in elkaar. Het ene cliché wordt op het andere cliché gestapeld en de ene onlogische beslissing van de slachtoffers volgt de andere onlogische beslissing op. Het einde is vreselijk cliché en slecht.

avatar van Sopherian

Sopherian

Vond de film super! heb me geen 1 seconde verveeld.

Super spannend! en Rebecca De Mornay is echt een geweldige actrice ze was in de film ijzer sterk! zeker een aanrader

avatar van angel1926

angel1926

goeie film!

Heb me bijzonder goed vermaakt met deze film!

Keihard,spanning,

en toch wel momenten dat ik kippevel kreeg

avatar van frolunda

frolunda

Matig filmpje,al deed De Mornay het nog wel aardig.

avatar van Lennert

Lennert

Wederom een fijne Bousman. Ik heb het origineel niet gezien, maar begrijp aan de hand van de omschrijving dat het een typische jaren '70 terrorfilm moet zijn. Vandaag de dag zijn home-invasion en urban horror films weer helemaal terug, dus een remake is niet compleet onrealistisch. Of het nodig was weet ik uiteindelijk niet, maar ik ben zeker niet ontevreden over deze film, al blijft het bij veel van dit soort films toch jammer dat er geen catharsis is op het einde waar de badguys gewoon allemaal het loodje leggen, moderne filmmakers laten ons liever niet met geen goed gevoel achter.

Het acteerwerk is grotendeels best goed, zelfs Jaime King valt te pruimen als ze geen redneck accent hoeft op te zetten. Qua gore zit het allemaal ook goed in elkaar. Nergens te over the top, maar bij vlagen zijn de scenes toch ongemakkelijk om te zien, met een in de wang geschoten vrouw en haar wat in brand gezet wordt als voorbeelden. Persoonlijk had ik wat graag nog een happy end gezien, maar ik waardeer dat Bousman in dat opzicht niet voor de gemakkelijkste weg heeft gekozen. Fijn filmpje.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Lekker spannend filmpje om naar te kijken. Absoluut niks mis mee. De spanning zit er direct vanaf het begin er goed in en wordt de gehele film door ook goed vastgehouden. Toegegeven, het verhaal is niet bijster origineel maar daar stoor ik me nooit zo aan. Zolang er maar een goed spannend en creepy sfeertje in zit ben ik, wat dit soort films betreft, tevreden.

Ik moest wel even wennen aan deMornay als keiharde en ijskoude tante maar ik vind haar zeker heel erg goed gecast voor deze rol. Ik was even vergeten wat voor een creepy rol ze had neergezet in "The hand that rocks the cradle" maar ook hier doet ze dat weer voortreffelijk ook al zijn het natuurlijk twee heel verschillende karakters die ze weergeeft.

Wat ik ook wel sterk vond is dat er in de groep met slachtoffers toch ook wel mensen met twee gezichten zitten. Het zijn niet allemaal lieve onschuldige mensen die puur zuiver zijn en nooit iemand kwaad zouden doen. Uiteindelijk blijkt de mannelijke hoofdbewoner gewoon een verhouding te hebben met een van de vrienden en blijkt de vrouwelijke hoofdbewoner gewoon al het geld toch te hebben waardoor ze misschien een heleboel leed had kunnen voorkomen. Dit geeft het verhaal toch nog een extra interessant element.

Ja, ik zou deze film zeker aanraden als je op een avond naar een spannende thriller wil kijken. Het is geen absolute topper maar ik vind het zeker wel een hele goede film.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Please get up, Make yourselves comfortable" ... " !!!

Fantastische spannende Horror-Thriller !!! Een remake van de versie van 1980 !

Geweldig spannende Horrorfilm die vanaf de eerste minuut bingo slaat !

Rebecca De Mornay als de moeder is echt geweldig ..., langs de ene kant ('precies') zo rustig

en zoetjes en langs de andere kant een keiharde bitch die voor niks of niemand terug deinst !

Er zitten heerlijke harde grove scènes in ..., een prima Horrorfilm die naast het origineel van 1980 een

prima eigen leven kan leiden !