Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Rebecca De Mornay, Shawn Ashmore en Briana Evigan
Releasedatum: 5 mei 2011
Plot Mother's Day
"Don't Misbehave."
Daniel (Frank Grillo) en Beth Sohapi (Jaime King) hebben een stel vrienden uitgenodigd voor hun house warming, maar lang duurt het feestje niet. Drie losgelagen broers, waarvan één zwaargewond, vallen het huis binnen na een overval die niet volgens plan ging. Om hun schuilplaats geheim te houden zit er niets anders op dan iedereen te gijzelen. Dan is het wachten op hun moeder (Rebecca De Mornay), die door hun zus Lydia (Deborah Ann Woll) naar het huis wordt gebracht om het commando over te nemen. De komst van de keurige dame geeft de gijzelaars nieuwe hoop, maar die verdwijnt als sneeuw voor de zon als ze haar ware, sadistische gezicht laat zien. Iedere poging om een einde aan hun hachelijke situatie te maken wordt snoeihard, bloederig en genadeloos door haar en haar zoons afgestraft...
Natalie 'Mother' Koffin
Daniel Sohapi
Gina Jackson
Treshawn Jackson
Leland Palmer
Het origineel is nog steeds verboden in Groot-Britannië. Regisseur Bousman zal er voor velen vast wat leuks van weten te maken, al trekt het mij nog niet echt. De film komt - als het goed is - op moederdag in de bioscoop.
Dit klinkt wel heel erg als Funny Games. En dus ben ik geinteresseerd!
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Ben benieuwd, kan wel wat worden. De originele vond ik redelijk, maar draaide jammer genoeg enkel om de shock value. Ik hoop dat deze wat spannender gemaakt wordt.
schram101
Trailer:
Eerste Mother's Day trailer - Video op FilmTotaal
Ziet er wel erg vaag uit.. En zag ik daar nu John Williams in de trailer?
yeyo
Dit klinkt wel heel erg als Funny Games. En dus ben ik geinteresseerd!
Je mag er zeker van zijn dat het allesbehalve op Funny Games zal lijken. Dit is juist zo'n film die Haneke zou verketteren.
Prudh
Cutiepie
Zag gister de trailer voor het eerst, lijkt me wel een kijkje waard
bobbydigital01
Net gekeken een spannende onderhoudende film,met lekkere harde beelden.
Deze film heeft mij best verrast eigenlijk,er zaten een paar mindere acteurs in,maar ook zeker een paar goede.
Ja ik heb genoten van de film zo lust ik er nog wel een paar!!!
Redelijk.
De originele Mother's Day moet aardig wat shock value bevat hebben, in Bousman's (semi?)-remake is daar eigenlijk niet zoveel meer van te merken. Er zit inderdaad wat van Funny Games in, maar dan zonder de onderliggende kritiek (in hoeverre die je dan uit Funny Games zelf zou moeten halen is een ander verhaal).
Bousman kan z'n ervaring van Saw best af en toe gebruiken, sommige gore stukjes zien er akelig realistisch uit (gat in de wang een klein hoogtepuntje?), al zoekt hij nergens echt een grens op.
Op zich kabbelt de film aardig verder, de intruders zijn aardig maar misschien net niet uitzinnig genoeg, de gevangenen zijn jammer genoeg wat minder interessant. Vooral hun gebrek aan samenwerking komt niet goed uit de verf, viel toch een aantal keer echt op dat ze er maar vreemde acties op nahielden. Vast om de speelduur wat op te drijven (meer conflict), maar dat had nu net niet gehoeven. Daardoor verliest de film wat aan spankracht.
Audiovisueel komt Bousman ook wat te kort, waardoor wat sfeer misgelopen wordt en de film iets te lauwtjes naar z'n einde toeloopt. Vervelend wordt het nergens, geregeld veert de film even op, maar echt enerverend, goor, shockerend of spannend wilde het niet worden.
jacobine_rodijk
't Staat vol van dit soort onlogische momenten inderdaad, zodoende dat ik totaal geen sympathie had voor enige karakters. Elke mogelijke scenario die zich presenteerde om weg te komen of de daders te overkomen en ze ondernemen de meest onlogische stappen om 't uit te voeren, wat telkens weer concludeerde in excessive, onnodige sterfgevallen.
Kon er haast geen kijkplezier uit halen, teveel tenenkrullende momenten die simpelweg eerder op de zenuwen werken dan de spanning opvoeren, en tegen de tijd dat de daders een koekje van eigen deeg kregen toegediend kon het me niet meer langer deren wat er gebeurde.
Ik heb het origineel nooit gezien, maar de remake valt ieder geval aardig tegen.
Ik ben best wel een liefhebber van dit soort sadistische films waarin mensen geterroriseerd worden. De laatste jaren heb ik best leuke films op dat gebied weer gezien, maar Mother's Day is niet goed genoeg.
Waarom duurt een film als deze nou 2 uur? Wat is dat toch met makers dat alles maar weer uitgerekt wordt? Zoiets moet maximaal anderhalf uur duren, echt lang zat. Nu zaten er regelmatig lange, saaie momenten in de film die gewoon de vaart eruit haalden.
Verder is het allemaal wel standaard. Beetje terroriseren, er komen tegenacties en er volgt een eindconfrontatie. Dat is op zich niet zo erg als het amusant uitgewerkt is. Maar ik zag zoveel onlogische acties (waarom toch altijd je belager neerslaan, wegrennen en merken dat hij nog leeft? Waarom ram je niet zijn kop tot pulp als je de kans krijgt?
) van de slachtoffers dat ik ook weinig medelijden met hen had. Allemaal inwisselbare karakters. Dat geldt ook voor de daders trouwens. Ze waren niet interessant genoeg. Die moeder leek ook meer een bankmedewerker dan een gestoorde gek. Het duurde ook veel te lang voordat ze een beetje ranzige dingen gingen doen. Alleen het kokende water over de oren van die donkere gozer vond ik wel aardig bedacht.
Gelukkig was het laatste half uur, zovaker in dit soort films, wel de moeite waard. Had de hele film maar een beetje dat tempo gehad. Nu geef ik er gewoon een onvoldoende voor.
Kevin.v
In een woord: GEWELDIG!
Mother's Day, toevallig op moeder dag gezien in de bioscoop en het was een fantastische film ervaring. Nagelbijtend vanaf het begin tot eind in de zaal gezeten en zelden zo'n spannende film gezien. Deze versie is ook 100x beter dan het waardeloze oude deel die werkelijk een grote grap was en bar slecht. Jaime King is ook heel goed maar natuurlijk Rebecca De Mornay steelt absoluut de show! Echt super gedaan hoe je echt meeleeft met de personages op een gegeven moment haatte ik Mornay gewoon echt en had ik zin om de 'Bad Guys and there Mother' zelf te vermoorden ik sprong dan ook op als er eindelijk teruggevochten werd en dat de eerste broer vermoord werd. Super film! het koste me alleen mijn nagels maar dat heb ik voor zo'n fantastisch geweldig spannende film over! Met de gore is het trouwens ook in orde veel shotwonden, een stukje met een biljartbal en een paar vingers, iemand krijgt een vlees pin is haar borst, iemand wordt verbrand, iemands oren worden met gloeiend hete thee overgegoten, iemand wordt met een spijkerpistool een stuk of 5/6 keer in het hoofd geschoten, iemands hoofd wordt er voor een derde afgeknalt, iemand wordt gestoken tussen zijn benen.. en iemand krijgt meerdere messteken in zijn nek, het bloed vliegt dus alle kanten op in de film.
3***!
Roelandus
3***!
Nou joh! Valt dus eigenlijk best wel mee als ik het zo lees.
jacobine_rodijk
Nou joh! Valt dus eigenlijk best wel mee als ik het zo lees.
Markeer je nou andermans recensie als je eigen?
En dan maar 3* geven?
Kevin.v
En dan maar 3* geven?
Vind het voor binnen dit genre aardig hoog
Mother's Day is echt zo'n typisch tussendoor werkje wat nergens echt weet te overtuigen, maar nergens ook slecht wordt. De good guys krijg je weinig sympathie voor door hun domme gedrag en hun constante geruzie(incl. slechte samenwerking) ook. Typische gevallen van boontje komt om zijn loontje af en toe. Toch een zwaktebod van het script/regisseur. Zo lastig lijkt het me nou ook weer niet om de good guys sympathiek over te laten komen. Aan de andere kant, je verwacht ook niet anders van een Saw-vervolgen regisseur.
De bad guys vond ik dan wel weer aardig. Lekkere psycho's waarbij vooral de Mornay zo'n lekker psychiatrisch patientje is die totaal niet spoort.
Verder alle clichés die dit genre kent die ook al door anderen zijn aangehaald. Dit houdt het niveau ook op gemiddeld. Nog wel een paar aardige gore momentjes, maar dat is het dan ook.
melvddonk
Ja, dit is een film waar ik van hou.
Het tempo zit er meteen in en de actie begint dan ook vrijwel meteen. Vanaf het moment dat de moeder zich bij de zonen voegt wordt het allemaal erg creepy. Bij de intrede van de moeder wordt er erg mysterieus gedaan en ik zat dan ook volledig geboeid te kijken. De familie was lekker creepy neergezet, heerlijk! Dit soort horrorpersonages (een stel échte creeps, die totaal niet sporen) vind ik dan ook vele malen enger dan de usual badguys.
De muziekkeuze hielp soms erg goed mee aan de creepyness. Neem nou bijvoorbeeld die scene waarbij twee mannen moesten vechten om wie zijn vrouw niet met een van de zonen naar bed hoefde. De muziek in combinatie met de acties van de moeder en haar zonen waren briljant en droegen echt heel goed bij aan het creepy sfeertje dat er werd neergezet.
Het tempo van de film blijft vlot en ik wilde dolgraag weten hoe het af zou lopen. Ik zat dan ook op momenten echt op het puntje van mijn stoel. Over de cast heb ik een beetje een dubbel gevoel. Jaime King en Briana Evigan vind ik altijd erg leuk en ook hier stelden ze niet teleur. De badguys (en woman!
) waren erg goed gecast en zetten hun rol echt perfect neer. Wat jammer was, was dat de rest van de goodguys niet echt boeiend waren. Het acteerwerk bij die personen was ook erg matig en haalde het niveau van de film compleet omlaag. Jammer.
Toch heeft dit voor mij de pret absoluut niet bedorven. Leuke kills, genoeg gore en makkelijk weg te kijken.
Regisseur Bousman weet van deze remake onverhoopt toch wel iets bijzonders te maken. Eén en ander gaat te lang door en de climax biedt niet helemaal de gehoopte payoff, maar de eerste anderhalf uur is goed te doen. Het script valt direct met de deur in huis (letterlijk en figuurlijk) en de film is eigenlijk direct vanaf de openingsscene spannend en intens. De bloederige toestanden gaan soms wel wat ver, we hebben het hier tenslotte over de regisseur van drie Saw-sequels, maar de film gaat gelukkig nergens echt over de top. De Mornay zet een gedenkwaardige psychopaat neer en de rest van de cast is degelijk genoeg. Jammer dat de spanningsboog niet tot het einde behouden blijft. En die laatste scenes zijn wel erg flauw...
melvddonk
En die laatste scenes zijn wel erg flauw...
Eens. Ik vond vooral die bitchfights op het laatst een beetje over de top. Jij doelt waarschijnlijk op het afpakken van de baby? Dat vond ik dan wel weer leuk juist. Vooral omdat je aan het begin van de film al zag dat er wat met een baby ging gebeuren.
Ach, dat zie je natuurlijk al mijlenver aankomen dat zoiets gaat gebeuren. Vond het niet zo bijzonder eigenlijk.
melvddonk
Bijzonder was het ook niet, maar een leuk einde wel. Het was ook logisch dat het zou gaan gebeuren, zeker omdat je het in het begin van de film al gezien had. Toch vond ik het een fijne afsluiter.
Vond juist dat de film een chronisch gebrek aan sfeer en spanning had. En alle twists zag je van mijlenver al aankomen. In dit subgenre van horror-thriller vind je veel betere werkjes.
melvddonk
Hmm. Ik vond de sfeer juist heel goed. Spannend was het inderdaad niet altijd, maar de sfeer was erg creepy vond ik, vooral rondom de badguys en woman.
Mhow, vond ze nou niet erg gestoord. De groepen uit bv The Last House on The Left of I Spit on your Grave vond ik een stuk smeriger overkomen.
Klopt, al vind ik de psychologie van de moeder wel interessant. Vind haar wel een echte psycho. Op het eerste gezicht lijkt ze zorgzaam en lief, maar wanneer het op familie aankomt verandert ze wel in een gek.
Mhow, zo heb ik ze wel vaker gezien. Weet niet meer hoe die film heet, maar je hebt ook een horrorfilm met een gestoorde vader en dochter, die een prom date thuis aan het martelen is. Zulke lui vind ik toch veel psychotischer. Deze moeder in Mother's Day was wel ziek, maar niet bizar en freaky.

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Eden Lake
Horror / Thriller, 2008