• 9.374.935 stemmen

Met onder meer: Johnny Depp, Marlon Brando en Luis Guzmán

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 8 januari 1998

Plot The Brave

Een aan alcohol verslaafde en werkloze indiaan leeft in een woonwagenkamp met zijn vrouw en twee kinderen. Hij is er van overtuigd dat hij deze wereld niets te bieden heeft en stemt ermee in om tegen betaling doodgemarteld te worden in een luguber pakhuis...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van sarahtjx

sarahtjx

ik heb hem perongeluk gevonden in de Carefour in Korbeek-Lo haha had veeel geluk mjaa ..

Weet iemand misschien waar ik Ed Wood kan vinden ??

anne J

Net The Brave gezien. Zeer mooi/triest.

cempaka schreef:
De muziek is oké, de beelden sfeervol, het verhaal bijzonder triest en Johnny Depp ziet er goed uit, maar toch raakt de film me geen enkel moment… na herziening dezelfde ervaring, ik mis hier wat

Af en toe had ik hetzelfde inderdaad. Alles was erg mistroostig en normaal zou het me heel wat doen, hier deed het me af en toe weinig. Ik zat gewoon te kijken en dacht: Gerum :/. Soms miste ik ook íets inderdaad.

Maar ik had dat maar op een paar kleine momentjes, meestal raakte de film me wel.
Verder nog het enige minpuntje vond ik het einde. We zaten te kijken, helemaal in het verhaal, Johnny staat in de lift... De deuren gaan dicht en zodra ze op elkaar komen, BAM! Een harde klap en aftiteling.
Ik zou het beter hebben gevonden als ze de muziek zouden hebben laten uitfaden... Nu was ik er één klap uit, af, klaar.

Nou, verder een prachtige film. Geweldig. Johnny heeft het goed gedaan als regisseur/acteur. Deze film zal ik zeker nog vaker gaan zien.

sarahtjx schreef:

Weet iemand misschien waar ik Ed Wood kan vinden ??

Inderdaad, ben ik ook naar op zoek.

sangha

jaa ik ben er ook naar op zoek, overal staat dat hij tijdelijk niet leverbaar is...

avatar van Brien

Brien

hey ik zoek zo overal op internet naar ne foto van Danny Depp de oudere broer van Johnny maar ze geven me steeds ne foto van Johnny ma ze beweren dat het danny is.

Lijkt Danny zo goed Op Johnny??

sangha

kijk maar eens op www.everythingjohnny.com en dan bij biography, dan staat er ergens family pictures en dan zie je johnny met danny

avatar van clion

clion

Nee, rednecks zijn de typische Americanen, meestal de bierdrinkers met pickup trucks van het midden van het land.

avatar van clion

clion

Brien schreef:

Lijkt Danny zo goed Op Johnny??

Danny lijkt niet zo veel op Johnny. Hij is meer native American dan Johnny.

Kijk eens op www.deppimpact.com, ergens staan er foto's van Johnny's familie.

avatar van jella

jella

anne J schreef:
Net The Brave gezien. Zeer mooi/triest.

ik ben het er helemaal mee eens het einde had anders gemoeten. boem en afgelopen is niet ideaal.en op een paar andere minpuntjes na vond ik het ook een geweldige film

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

ik wist nie tdat johnny depp zelf ook een film heeft geregiseerd.

amai , hij kan echt alles : acteren en regiseren.

avatar van Chilli

Chilli

Ik vond de film fantastisch, veel beter dan ik verwacht had!

Ik begrijp niet dat die film zoveel kritiek heeft gekregen in Cannes. Ik zat vanaf de eerste seconde tot de laatste seconde vastgekluisterd aan het beeld. Ik had hier al gelezen dat het einde zeer plots was, dus daar had ik mij al op ingesteld, maar ik vond het wel goed gedaan.

avatar van xJustxMii.

xJustxMii.

gaat johnny depp dood in deze film? Ik heb hem namelijk nog niet gezien

xJustxMii. schreef:

gaat johnny depp dood in deze film? Ik heb hem namelijk nog niet gezien

zou het dan een reden zijn om hem niet te kijken als hij dood gaat?

avatar van BabbixQueen

BabbixQueen

sangha schreef:

zou het dan een reden zijn om hem niet te kijken als hij dood gaat?

jah k kijk geen films waar hij dood in gaat

Lol! ^ ^

Hoe dan ook, The Brave is een prachtige film, ik zou hem wel kijken als ik jou was (BabbixQueen). Geregisserd ook door Johnny, en gewoon een prachtige film. Eerlijk waar. Een van de beste Depp-films, vind ik.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

The Brave

The Brave vind ik een onverwachts zeer goede film. De setting van de film is bijzonder hard en rauw. Dit zorgt met name voor een deprimerende uitstraling die de hele film door te voelen is. De vuilnisbelt en de verpauperde stad laten bikkelhard zien hoe Amerika omgaat met de indianen. In dit opzicht is er een bijzonder sterk paralel getrokken tussen de verhouding van de oorspronkelijke amerikanen met de "nieuwe" amerikanen.

Het verhaal is zeer deprimerend en stelt op zich niet zo heel veel voor. Er gebeurt behoorlijk weinig in de film naast het gegeven dat Depp's karakter zichzelf verkoopt en zijn band met zijn familie. Dit neemt niet weg dat de film ook erg goed in elkaar zit qua karakters, zonder al te veel dialogen kom je precies te weten hoe de mensen zich voelen. Hierin toont Depp een uitstekende regisseur te zijn. Nog meer sterke punten van Depp zijn zijn shots. Ook al is de film zeer grimmig en tegen een grauwe setting de film zit vol erg mooie en vooral krachtige shots. De stukken dialoog die er zijn weet Depp ongeloofelijk krachtig te brengen. Zo is de scene tussen Depp en Brando zeer boeiend en met heel veel energie neergezet.

Ondanks een zeer traag tempo is The Brave een ongeloofelijk krachtige en zware film. Met een zeer passende soundtrack van Iggy Pop en Depp in topvorm is dit zeker een aanrader.

avatar van jimbo79

jimbo79

interessant verhaal dat heel sterk begint maar gaandeweg verwatert en ik had heel de tijd het idee dat hier heel veel meer met te doen was had toch wel meer verwacht van depp

avatar van cdepaus

cdepaus

Gisteren vond ik deze DVD bij boekenvoordeel en ik heb hem vandaag gezie. Erg mooie film, zeer indrukwekkend.

avatar van yeti_ke

yeti_ke

Mooie film, "mooi" verhaal, vond het begin raar, maar eens je de situatie beter begrijpt is het wel goed. Speciaal einde, niet wat ik gedacht had, maar origineel.

avatar van shady161

shady161

holly molly, sorry, verwijder dit bericht maar if you have to

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Sterk debuut van Depp al regisseur.

avatar van Princ3sss

Princ3sss

goede prestatie van Depp

zowel als Regisseur als Acteur

avatar van missl

missl

wat een suffe zooi, er gebeurd echt geen zak en dan denk je dat er wat gaat gebeuren en dan is het afgelopen

avatar van starbright boy

Depp als regisseur, Brando in een van zijn laatste rollen, een boeiend gegeven en muziek van Iggy Pop, dat is toch wel genoeg reden de film eens te gaan zien.

Vaak een boeiende film. Best een goed getroffen uitzichtloze sfeer. Dreigt af en toe kitscherig te worden (de ,laatste liefdesscene tussen Depp en zijn vrouw heeft wel een heel hoog ansichtkaartengehalte) en Iggy Pop's muziek is nogal wisselvallig. Zowel de muziek zelf als het gebruik ervan. Brando is Brando en grijpt een beetje terug op zijn rol in Apocalypse Now. En Depp in een wat ingetogener (en minder typetjesachtige) rol is altijd fijn.

Echt heel goed wordt het allemaal net niet. Een beetje meer dynamiek had de film misschien goed gedaan, een kwartiertje korter zijn ook, maar het viel me zeker niet tegen.

Let trouwens op de Iggy Pop-cameo.

avatar van laura_V

laura_V

Ik heb deze film gisteren gezien en ik vond hem heel goed.
Je ziet ook dat er veel van Johnny Depp zelf in zit.
Het einde is wel heel triestig en het was beter "afgerond'" als
je zou zien dat zijn familie verhuist is en gelukkig is,OF dat Raphael gewoon kan ontsnappen.
Voor Depp's eerste,zelf geregisseerde én geacteerde film vind ik hem meer dan geslaagd.
Maar je moet de boodschap wel begrijpen..

avatar van MovieEter

MovieEter

Niet verkeerd en zeker het bekijken waard, hoewel ik de film nogal langdradig en (daardoor misschien wel extra) deprimerend vond. De muziek, van Iggy Pop, vond ik erg goed!

avatar van El Chico

El Chico

Drs. DAJA schreef:

The Brave

Het de film volledig het zelfde als jou geintepreteerd, de dialogen zijn zo kalm maar tegelijkertijd zo krachtig.

3,5* met kans op verhoging voor Depps debuut!

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Ik vind heel veel films van Johnny Depp goed maar dit vind ik 1 van de mindere films die ik heb gezien.. Het verhaal duurt te lang voor zown korte tijd en dan denk je op het eind dat je wat boeiends te zien krijgt maar is het afgelopen.. Minder dus

avatar van gauke

gauke

Vreemd plot in matig boeiende film.