The Brave (1997)
Met onder meer: Johnny Depp, Marlon Brando en Luis Guzmán
Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans
Releasedatum: 8 januari 1998
Plot The Brave
Een aan alcohol verslaafde en werkloze indiaan leeft in een woonwagenkamp met zijn vrouw en twee kinderen. Hij is er van overtuigd dat hij deze wereld niets te bieden heeft en stemt ermee in om tegen betaling doodgemarteld te worden in een luguber pakhuis...
Raphael
Luis
Frankie
Marta
Menni
Yep, want ik ben een groot bewonderaar, liefhebber, fan zo je wilt, van Dead Man. The Brave is duidelijk een poging om iets soortgelijks te creëren. Niet geheel geslaagd, m.i.. (maar zeker niet slecht)
narva77 (crew films)
Volgens mij heb ik deze ook gezien, maar weet het niet zeker en dermate lang geleden, dus ik stem niet.
streeter
Is deze film in NL uitgebracht?
Hier in de VS is 'ie nergens te zien.
streeter
...buitenlandse DVD gehuurd...
De film heeft z'n zwaktepunten, maar ik vond de atmosfeer die Depp heeft gecreeert interessant.
Naar het boek van Gregory McDonald (Fletch).
XxXDEPPFANXxX
Jammer dat je hem hier nergens ziet in de winkel het verhaal lijkt me goed en johnny depp ziet er geweldig uit
krabat
Ah, bedankt voor de waardevolle kritiek!
xangadix
Ik heb em ooit ex-rental gekocht op VHS. Ik vond hem goed genoeg om de band te houden.
Julie
én geregistreerd door johnny depp
is dat de enige film die hij geregistreerd heeft
?
cempaka
The Brave is te koop in Boudisque Amsterdam, UK import, €9,99
XxXDEPPFANXxX
The Brave is te koop in Boudisque Amsterdam, UK import, €9,99
Dank u
cempaka
De muziek is oké, de beelden sfeervol, het verhaal bijzonder triest en Johnny Depp ziet er goed uit, maar toch raakt de film me geen enkel moment… na herziening dezelfde ervaring, ik mis hier wat
Kaffeefiltjer
Vreemd dat ze deze film commercieel niet uitbuiten,
met de hype die er nu rond hem hangt
xekjiram
Vreemd dat ze deze film commercieel niet uitbuiten,
met de hype die er nu rond hem hangt
Gelukkig niet.. De echte fans weten de film wel te vinden, degenen die denken dat Depp alleen Jack Sparrow is, zullen er op afknappen (geldt ook voor veel andere "onbekende" Deppfilms).
In verschillende steden draait inmiddels The Libertine weer, die afgelopen mei hier in premiere ging en stevig werd genegeerd. Met zo'n film zal de hype verdwijnen en blijven de serieuze fans over.
prometida
Ik heb deze gezocht in Free Record shop.
Maar hij is nergens te vinden..
Is hij niet te koop ofzo? Ik heb best veel winkels afgelopen
sangha
ik weet niet of hij te koop is, maar binnenkort komt hij wel in de moviemax videotheken (28 november). dus als er een bij jou in de buurt ligt kan je hem daar binnenkort huren
Myrtale
Gisteren The Brave gekocht in Free Record Shop, vanavond bekeken..
Ik ondervond bij mezelf tijdens de hele film een soort mistroostig gevoel, ergens ook wel logisch vind ik.
De film is niet echt overweldigend of schokkend, maar het verhaal blijft mij bij toch wel hangen.
3,5/5
sangha
ik heb hem ook bij free record shop gekocht, en het was een redelijk verhaal met uitstekend acteerwerk. zoals myrtale ook al zei is het niet echt overweldigend maar blijft het toch hangen. 3 sterren
jeanintjuh
Ik heb hem gisteravond gezien en vond hem echt heel goed. Mooie rustige film en het einde was wat minder rustig maar dat maakte het juist wel weer spannend.
Acteerwerk was idd heel erg goed!
Deze film moet je echt zien.
FT1ST
Slome mistroostige verfilming van een goed boek : Depp vertelt de wanhopige poging van een native american om uit het slop te geraken, en kiest voor de meest drastische manier. En idd, meer voor 'Dead Man' en Jim Jarmusch fans, dan voor het Pirates-publiek. Echt wel goed, maar o zo diepdroevig.
sarahtjx
de film is echt wel moeilijk te vinden !
heb hem ook maar perongeluk tegengekomen !
en ben echt wel een verzamelaar ..
moet nog een paar films vinden en dat zijn meestal de oudere (private resort, nightmare on elmstreet : voor de films zelf dan ook wel,..)
de film is echt wel mooi , triestig einde, mooi idee !
Oh ja ! nog een vraag
in het begin komt er : Produces by : Johnny depp & D.P. Depp .. is dat zijn broer ofzoo ??
sangha
Voor een Depp-fan was deze film iets te veel Depp voor mij.
wat was er dan teveel depp aan als ik vragen mag?
@sarahtjx: ik denk wel dat het zijn broer is want die heet danny
sarahtjx
dank je !
weet iemand misschien waar ik de muziek kan vinden
of hoe deze noemt want tja ..
ik zoek er al een tijdje achter maar ja ..
bedankt op voorhand !
anne J
Ik heb deze gezocht in Free Record shop.
Maar hij is nergens te vinden..
Is hij niet te koop ofzo? Ik heb best veel winkels afgelopen
Ik ben vandaag bij VanLeest in Tilburg geweest, on the hunt for Chocolat, Dead man en Lost in la Mancha. Alledrie hadden ze die niet
, maar wél The Brave... Ik wilde hem eigenlijk kopen, om omstandigheden niet gedaan. Ik ga zaterdag terug en dan ga ik hem denk ik wel kopen. Ik moet echt deze film zien..
Maar! Conclusie: hij is er dus wel

Donnie Brasco
Misdaad / Drama, 1997