• 9.380.124 stemmen

Paul (2011)

Komedie / Sciencefiction | 104 minuten / 109 minuten (unrated version)

Genre: Komedie / Sciencefiction

Speelduur: 104 minuten / 109 minuten (unrated version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Greg Mottola

Met onder meer: Simon Pegg, Nick Frost en Seth Rogen

Releasedatum: 14 april 2011

Plot Paul

"Who's up for a close encounter?"

Graham en Clive (Simon Pegg & Nick Frost) zijn twee vrienden die enorm gek zijn op stripboeken en vooral interesse hebben in science-fiction verhalen. Samen gaan ze op reis naar het UFO-centrum van Amerika, namelijk het beruchte ''Area 51'' in Nevada. Als ze midden in de woestijn zijn komen ze een voortvluchtige Alien tegen, genaamd Paul (Seth Rogen). Ze gaan samen met Paul verder op een reis die zowel hun levens als die van iedereen, die op hun pad komt, zal veranderen.

Paul (stemrol)

Tara Walton

Pat Stevenson

avatar van Fortune

Fortune

Leuk filmpje weer van Simon Pegg en Nick Frost.

Niet meer in dezelfde lijn als Shaun of the Dead en Hot Fuzz maar al bij al erg vermakelijk.

De hoofdrol gaat wel naar de alien die het grappigste is van de stel.

Zitten genoeg goede grappen in en echt slechte grappen heb ik niet kunnen ontdekken.

Voor de rest zitten er ook leuke bijrollen bij zoals de FBI agenten, de rednecks en de religieuze vader met een shotgun.

Goed mee vermaakt, Simon Pegg is een eindbaas.

3.5

avatar van Prudh

Prudh

Had hier een aardig stuk getypt maar dat is helaas verdwenen tussen de duistere spelonken van het internet. Waar het op neer kwam is dat Paul met een erg hoge grapdichtheid toch steeds goede humor blijft houden, dat er weinig moraal in zit en gelukkig wel veel clichés. Pegg en Frost zijn weer een prima duo en hebben veel kaas gegeten van scifi van de afgelopen dertig jaar. Spielberg en Lucas worden aan de lopende band geparafraseerd, maar elke grote scifi komt zo'n beetje aan bod. Leuk om ze te herkennen, leuk om de geek uit te hangen. Jammer dat Frost maar twee minuten tijd had om de film in te luiden bij de voorstelling. Foto gemaakt, kastje dicht, dat idee. Maar Paul is erg cool, kostelijk vermaakt tegen verwachting in (Hot Fuzz was minder, geen hoge pet op van Motolla).

avatar van DeCol

DeCol

Wederom een leuke film van zowel het duo Pegg en Frost als regisseur Mottola. Het duo liet met Hot Fuzz en Shaun of the Dead al zien dat ze komisch talent hebben en ook Mottola bevalt me wel, al vind ik Paul wel iets minder dan Adventureland en Superbad. Vooral Paul zelf is erg grappig. Seth Rogen heeft de perfecte stem hiervoor, lekker droog en onbeschoft. Zoals Prudh al aangeeft gaan Pegg en Frost ook hier weer aan de haal met andere films en hier natuurlijk science fiction. Ik vond het echt prachtig toen Sigourney Weaver uit die helicopter stapte.

Gewoon een leuke komedie.

avatar van rep_robert

Toch een lichte tegenvaller, wat vooral komt doordat er niet bijster veel te lachen valt. Toegegeven, de momenten met Rogen zijn erg leuk(al moet je in het begin wel nadrukkelijk proberen te vergeten dat hij het is, omdat hij zo bekend is) en af en toe valt er een lacher te bespeuren. Ook ziet Paul er echt fenomenaal uit, mooie CGI, soms echt levensecht. Sowieso is het zoals ik al zei dat het vooral zijn droge personage is die de show steelt met droge en vunzige opmerkingen. Ook die joint in zijn bek de hele tijd is geweldig. Verder nog wat geinige filmreferenties en een bandje dat muziek speelt uit de eerste Star Wars film(barscene waarin Obi Wan Kenobi Han Solo voor het eerst ontmoet).

Over de algehele linie is de film ook vermakelijk en ziet het er gewoon goed uit. Toch mis je de x-factor waardoor je de hele film dubbel ligt.

avatar van BobdH

BobdH

Na Shaun of the Dead en Hot Fuzz lag het sci-fi genre voor de hand om op de hak te worden genomen, en met Paul kwijten de heren Pegg en Frost zich er heel aardig vanaf. Met name knipogend naar Steven Spielberg (die tevens opdraaft in een zeer kleine cameo), tonen ze via E.T. en Close Encounters duidelijk liefde voor het genre wat zich uit in subtiele en minder subtiele, geslaagde en minder geslaagde grappen.

Al met al prima geeky fun en beter dan verwacht. Greg Mottola (Superbad, Adventureland) blijkt een bekwaam opvolger van Edgar Wright, al houdt hij het allemaal wat milder en braver dan zijn voorganger. Of zou dat komen door het gekozen genre, dat van nature al wat minder hardcore is dan de horror of actiefilm?

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Mist de scherpte van Shaun of the Dead en Hot Fuzz. Het ligt hem er toch vooral aan dat ze zich verlagen tot een puberaal niveau van Christendom bashen, het bespreken van geslachtsdelen en flauwe homograpjes. Ook weer typisch zo'n geval van een film die alle goede grappen al verspeeld heeft in de trailer.

avatar van TMP

TMP

Aardige film, die wel erg leunt op Paul. De beste grappen zaten wat mij betreft al in de trailer, wat wel jammer is. Ik heb me niet verveeld, maar de film was af en toe wel erg cliché. Daarnaast werden leuke grappen afgewisseld met heel simpele humor. Had er naar aanleiding van de trailer iets meer van verwacht, maar wel gewoon een vermakelijk filmpje.

Dikke 3*

avatar van erwku

erwku

Soms grappig, soms erg flauw.

Simon Pegg en Nick Frost blijven een leuk duo en ook in deze film als SF nerds is er genoeg om van te genieten. Van mij mogen ze zeker vaker in middelmatige Amerikaanse comedy films spelen.

Paul vind ik niet altijd even geslaagd en de twee agenten in de achtervolging een beetje overbodig.

Hoogtepunt: De Star Wars muziek in de bar.

Leuke Cameo van Miss SF herself overigens.

avatar van wwelover

wwelover

Zeer geslaagde komedie, lekker flauw maar origineel. Het verhaal is erg geestig en de grappen vond ik ook vaak erg geestig. Leuke karakters ook, Paul sowieso is geniaal en met de stem van Seth Rogen hebben ze dat goed gecast. En Pegg en Frost zijn een goed duo. Leuke bijrollen ook van Sigourney Weaver, Bill Hader en natuurlijk Jason Bateman.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een werkelijk leuke komedie. In het begin dacht ik dat het zwak zou uitvallen. Ik rook al de flauwe seks en poep moppen van ver. Ik ben blij dat het veel meer dan dat was. Paul is een leuke alien... een echte buddy zoals iedereen zou willen, die rookt en vloekt en er bijzonder gaaf uitziet met zijn korte broek en teenslippers. Dan komt ook nog de nodige actie erbij en een lading knipogen naar de SF film zoals Close Encounters of the Third Kind, E.T., Mac & Me, The Ewok Adventure enz. Ook leuk om Sigourney Weaver een cameo aan te bieden. Kortom : Paul is een luchtige komedie geworden met feelgood momenten en goede special effects ... Tegen alle verwachtingen in een 3,5* want ik heb er een leuke filmavond mee beleefd.

avatar van Theunissen

Deze film kreeg best goede recensies maar eerlijk gezegd vond ik niet zo bijzonder. De film kijkt zich lekker weg en Paul is ook best grappig en schattig maar al met al is de film best soms flauw en had men er meer mee kunnen doen. Het einde was best goed en de wending had ik eerlijk gezegd niet zien aankomen. Wat me ook tegenviel is dat de beide hoofdrolspelers Simon Pegg en Nick Frost niet echt uit de verf komen en ook niet echt grappig zijn. Maar al met al is hij wel aardig om eens gezien te hebben en sommige momenten zijn best leuk en dan vooral door Paul.

avatar van Justinw

Justinw

Een misser toch wel.

Tuurlijk de film kijkt lekker weg en er zit een goed tempo in maar waar Pegg en Frost normaal een film dragen doet Paul dat. Die gebeurt nog best aardig maar er zijn geniale grappen. Meer een aardig feel good sfeertje met een mix van meerdere genre's.

Als komedie dus niet echt geslaagd. Kijkt desalniettemin lekker weg.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Erg leuke nerd-film! Simon Pegg is sowieso een held en Seth Rogen is als Alien ook wel goed te doen. Aanrader! Het eerste halfuur had beter gekund. Ik weet niet precies waarom, maar daar moest ik nog even doorheen komen. De rest van de film maakte veel goed. Daarom nog altijd 4 verdiende sterren.

avatar van Mescaline

Mescaline

Het idee is erg leuk en deze film begint ook op een positieve manier.

Toch waren de karakters wel erg plat gespeeld, de 2 nerds waren vooral in het begin leuk maar door de film heen werd dit vrij leuke en originele verhaal toch weer te standaard.

Seth Rogen doet het wel erg leuk als Paul maar weet jammer genoeg ook niet de hele film even boeiend en grappig te blijven.

Kristen Wiig is ronduit slecht gecast in haar rol, ze maakt zich wel erg schuldig aan over acting en weet van de hele cast het minste te overtuigen.

Kortom: Paul is een aardig vermakelijk filmpje, die jammer genoeg wel vrij platte personages heeft en op een paar leuke grappen na te standaard is uitgewerkt, jammer!

2,5 voor het vermaak, maar een half puntje aftrek voor de ongepaste rol van Kristen Wiig.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik heb niet zoveel met nerds, stripboeken of sci-fi verhalen, maar als er een filmpje gemaakt wordt waarin we op avontuur gaan met een zuipende, rokende, vloekende Alien, die ook nog eens een goed gevoel voor humor heeft ben ik van de partij. Leuke film, toffe gozert die Mottola... flikt het weer.

Loopt-ie op z'n slippertjes hoor, geweldig! Voordat ik aan de film begon wist ik niet eens dat deze een R-rating had. Nooit op gelet, doet de film érg goed. Lekker veel dom praat en dat komende van zo'n Alien. Gaat nergens over, leuk is het wel. Seth Rogen spreekt 't bijzonder leuk in allemaal.

De film moet even op gang komen in het begin (Pegg en Frost zijn vreemd genoeg niet echt grappig), maar wanneer we kennis maken met Paul komt deze Paul ( ) in een stroomversnelling terecht. Veel hilarische situaties, leuke vondsten en klasse bijpersonages. Dikke voldoende fucknuts!

avatar van The Oceanic Six

Bijzonder geestige road trip film met een grofgebekte alien.

Paul is zeg maar een tegenovergestelde versie van E.T. Grofgebekt, extravert en duidelijk aanwezig. Wat een heerlijk personage zeg! De stem van Seth Rogen past uitstekend bij hem. Ik heb echt meerdere malen moeten lachen om zijn gedrag. Lekker met zijn broekje en teenslippertjes rondlopen haha. Mooi!

De 2 comic nerds bevielen me ook. Nogal stereotype neergezet, maar wel op een leuke manier. Ook grappig zijn de vele verwijzingen naar oude Sci-fi films. We worden zelfs vermaakt met een cameo rolletje van Sigourney Weaver, de vrouw die de alien populair maakte in de filmwereld. Leuk!

Complimenten verder voor de visuele aankleding van de film. Paul zelf ziet er uitstekend uit, net als zaken als Ufo's en andere visuele zaken. Deze film toont aan waarom het zo fijn is dat ze tegenwoordig zoveel met een computer kunnen creëren. In deze film heb je er eens echt wat aan. De film heeft een lekker simpel plotje maar mede daardoor wist het me zo te vermaken. Het road trip gevoel is lekker aanwezig en het feit dat ze confrontaties met hun achtervolgers hebben geeft de film de nodige humor en interactie mee.

avatar van Spetie

Een vermakelijk roadtripfilmpje met een grappige Alien.

Zo is Paul wel het beste te omschrijven denk ik. Met het duo Simon Pegg en Nick Frost is de humor in een film vaak wel gegarandeerd. Dat is hier zeker ook wel het geval, al vind ik ze zelf wat minder dan in hun vorige films. Het is maar goed dat paul op een gegeven moment met ze meegaat, want dat komt de humor zeker ten goede.

Het leuke van de film is vooral ook de vele verwijzingen naar oudere science-fiction films. Als je bijvoorbeeld bekend bent met Star Wars, Close Encounters..., E.T., Predator, Alien etc., dan kun je de verwijzingen naar die films bijna niet ontgaan.

Verder is het tempo van de film lekker, en soms is de film ook aaardig over-the-top. Verder zien de Sfx er best aardig uit. Het enige jammere is dat de film ook regelmatig nogal flauw is. Er zit wel leuke humor in, maar het had allemaal wat mij betreft nog wat scherper gemogen, dan had er zeker nog een hogere score in gezeten. Nu blijf ik steken op een voldoende.

avatar van james_cameron

Sympathieke SF-komedie die qua plot weinig voorstelt, maar door de leuke personages en de overwegend geslaagde grappen toch wel iets heeft. Pegg en Frost zijn niet bepaald op hun best, maar Rogen steelt de show als de vuilgebekte titelfiguur. Veel verwijzingen naar allerlei klassieke SF-films maken het voor de doorgewinterde science fiction-fan nog wat leuker. Op technisch vlak zit de film nogal standaard in elkaar, maar de special effects zijn redelijk goed en de positieve sfeer van het geheel zorgt uiteindelijk voor een aangenaam, zij het wat oppervlakkig, filmpje.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Zoals altijd weer geen idee wat de Unrated versie allemaal toevoegde die ik zag, maar vond hem leuk zo.

Duidelijk een (aardig geslaagd) huwelijk tussen de Britse humor van schrijver Simon Pegg (denk Spaced) en de Kevin Smith-achtige touch van Mottola. Ik zeg expres Smith, omdat ik het idee heb dat dit slimmer in elkaar zit dan het meeste werk van Apatow. Er word genoeg gevloekt, maar inventieve bijvoeglijk naamwoorden voorafgaande aan de vloek laten het vaak verre van standaard overkomen. De schreeuwerigheid valt me ook erg mee, Schreeuwen waar vooral Rogen nogal patent op heeft. Vooral Kristen Wiig viel me positief op en die zorgde voor veel droge momenten in situaties.

Verder wel het stereotype slacker/roadmovie. De film wil zichzelf graag een andere jas aanmeten maar is nu niet veel origineler dan een Smith of Apatow film, alleen omdat het de E.T route opgaat.Liefde voor sci-fi zie je wel overal en dat is cool. Van de Star Wars verwijzing in de bar tot de X-files verwijzingen.

Ja, het is wat flauw, qua dialoog en situaties kan het nog veel sterker, maar ik ben bang dat we voorlopig niet veel sterkers krijgen dan Mottola. (David Gordon Green anyone? I rest my case..)

Ik heb gehoord dat Mottola een tv pilot gaat regisseren met Aaron Sorkin in de schrijversstoel, ben benieuwd of dat een goede combinatie wordt. Wie weet...

avatar van RickZ

RickZ

SF-komedie met 2 dudes op avontuur in Amerika. De alien is prima gemaakt en heeft een grappige rol, het verhaal is simpel maar leuk, en de gehele cast heeft er duidelijk plezier in. Vermakelijk.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Redelijk geslaagde komedie die bij vlagen vermaakt maar ook niet meer dan dat.

Pegg en Frost hebben aangetoond samen en individueel erg komisch te kunnen zijn. Ook in deze film proberen ze het weer samen en komt de humor wat minder goed uit de verf en is het vooral Paul (Rogen) die de aandacht opeist. De grappen variëren behoorlijk van subtiel en scherp tot plat en voorspelbaar. Hierdoor wisselt het niveau van de film behoorlijk en is het lang niet zo geslaagd als hun vorige films.

Neemt niet weg dat er zeker wat te lachen valt en zorgt de mooi geanimeerde Paul voor wat leuke scenes. Jammer dat het eind dan weer zo'n cliché moet zijn en dit toch eigenlijk wel een brave film maakt zonder uitschieters.

Leuk om een keer gezien te hebben, maar meer ook zeker niet.

avatar van Elineloves

Elineloves

Wat moest ik hier nou van verwachten? Ik had geen trailer gezien voor zover ik me herinnerde, wist niet echt waar 't verhaal over ging behalve de korte (lees: één zin) samenvatting die mijn vriend me gaf.

Wat ik wel wist, was dat Pegg en Frost in de hoofdrol waren. Niet mijn soort mannen, niet mijn humor (vaak wat te kinderachtig) en na enkele minuten kijken voelde ik dat mijn irritatiegrens vrij snel bereikt kon zijn.

Ik vond het begin van de film niet zo heel leuk. Ik had dan ook al snel het gevoel dat dit niet mijn soort film zou zijn, gezien er binnen 10 minuten al 3 keer een gay-grap gemaakt was.' Dit bleef ook maar terugkomen op een vervelende manier, op een gegeven moment dacht ik : Nu weten we het wel.

Ik vond Paul ook verre van leuk. Soms kon ik nog wel een klein glimlachje op mijn gezicht toveren, bijvoorbeeld wanneer hij stond te dansen, maar zodra hij zijn mond, of whatever, opendeed ging mijn glimlachje heel snel weer weg.

Het tempo was voor mij ook wat te traag waardoor ik telkens mijn interesse en aandacht verloor.

Tegenvaller, hoewel Simon Pegg me uiteindelijk toch minder stoorde dan verwacht. Het grootste knelpunt zat voor mij bij het oninteressante verhaal, de humor die mij niet aansprak en het constante geneuzel over christenen, homo's etc. Viel te weinig te lachen voor mij. Jammer.

Tegenvallend.

Wat duidelijk niet werkt is de mix van Britse en Amerikaanse humor. Nu neig is soweiso naar de Britse kant, dus de toevoeging van Rogen (en Weaver - what the fuck) kon ik niet echt pruimen. Sowieso is Rogen een zeer matig stemacteur die compleet niet bij z'n personage past.

Pegg en Frost zijn aardig, maar ook niet veel meer dan dat. Ze zijn redelijk geinig om te volgen en leggen de basis voor een vermakelijk en laid-back sfeertje, maar echt sterk wordt de film er niet van.

Duurt uiteindelijk ook veel te lang, met in het laatste half uur een hoop overbodige actiescenes (die slecht uit de verf komen) en wat flauwe flying saucers. Verder sci-fi referenties genoeg, maar het blijft vooral bij brave ET, Star Trek en Star Wars referenties. Niet bijster origineel, net als de soundtrack die lijkt samengesteld uit doodgedraaide nummertjes.

Pegg en Frost, zij zorgen dat het enigszins draaglijk is, verder is het concept ook wel grappig, maar aan de uitwerking schort een hoop. Had veel meer ingezeten jammer genoeg.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Niet echt geslaagd wat mij betreft. Op zich heeft zo een road trip wel altijd iets gezelligs. Jammer genoeg worden daar in Paul weinig goede grappen aan toegevoegd. Die overdreven christelijke meid en haar vader zijn écht niet grappig, om nog maar te zwijgen van Weaver. Het soort van personages dat tot ergernis leidt. Ook Pegg en Frost zorgen amper voor lol. Voor het grootste deel van de tijd zie je gewoon 2 nerds wat schuchter doen, en dat moest blijkbaar volstaan. Doet het dus niet. Obligate einde doet de zaken ook weinig goed: nog voor de laatste 20 minuten wil je de film eigenlijk gewoon al afzetten. Rogen vond ik zoals altijd wel best tof.

Verder behoorlijk bekijkbaar allemaal en af en toe eens een leuke grap. Kleine 2,5* dan maar.

avatar van pieterjk

pieterjk

Een briljante film. Geweldige humor. Wanneer je het geluid uitzet, is Paul gewoon een Alien zoals in alle SF films. Maar met de Stem van Seth Rogen ……. Geweldig. En natuurlijk spelen Simon Pegg, Nick Frost zoals altijd fantastisch.

avatar van Zinema

Geen vuurwerk.

Wright wordt gemist in dit vaak te flauwe standaardding van Mottola. Pegg en Frost in combinatie belooft veel goeds, maar in dit geval zijn zij de enigen die een beetje de moeite waard zijn tijdens deze waterval aan meligheid. Zelfs zij zorgen voor weinig vuurwerk. Rogen is volledig misplaatst en vooral niet grappig als het titelpersonage en de film ontspoort ook nog eens jeukend tijdens de finale.

Twee sterretjes koudvuur.

Best wel lollige komedie met een idioot concept en wat slimmigeheidjes ( 'wat cliche dat je er uit ziet zoals we al 60 jaar aliens op tv zien! 'dat komt omdat ze op mij gebaseerd zijn )

Het grove taalgebruik is aanvankelijk geinig omdat je het met name bij een alien niet verwacht, maar begint na een tijdje wat vermoeiend te worden als iedereen er aan mee gaat doen. Nogal overbodig.

En lekker veel ELO-tracks op de soundtrack [/nerdmode]

avatar van Insignificance

Insignificance

Mottola heeft ze fijner gemaakt en de Pegg-Frost combo is wel eens beter uit de verf gekomen. Volop grappen en referenties die dan eens droog en dan eens flauwtjes zijn zonder dat het echt tot leven komt, maar ook zonder dat het helemaal inzakt. Daarvoor is het sfeertje toch te ludiek. Ook in die mate dat Rogen's snurkende stem niet al te dominant wordt.

Niet de meest gelukkige keuze wat mij betreft. Zijn Paul laat verder sowieso niet echt een blijvende indruk achter. Erg stekelig is het wezentje niet en ook elders wil de humor wil nog wel eens glad en gemakkelijk overkomen. Mottola weet er dit keer ook niet iets bekoorlijks in te krijgen. Geen onaangenaam filmpje, maar de beer komt maar niet los.

avatar van Maya.

Maya.

Ik had echt vele meer van de film 'Paul' verwacht. Wanneer de film eindigde had ik helemaal geen voldaan gevoel. Ik had meer lachmomenten verwacht en minder melig gedoe. Ik vond het gewoon flauw. Al dacht ik dat hij geweldig zou zijn... Wat een teleurstelling.

avatar van Minotaures

Minotaures

''Get away from her, you bitch!''

Een frisse komedie.

Dit is weer wat anders dan de buitenaardse wezen-films die laatst verschijnen, denk dus aan vernieling en oorlog tegen de mensheid. Zo heb je zat films en is oorlog een thema geworden voor zulke films; Battle Los Angeles, Aliens, War of the World, Independence Day, etc. Enige film die ik ken waar dit mee in de buurt zou komen is toch Mars Attacks! (ook een leuke film).

Het verhaal is leuk en zelfs geschreven door beide acteurs. Frost en Pegg spelen 2 fanatieke nerds die Amerika rondreizen om sci-fi plekken en comic/games-beurzen te bezoeken. Na Paul tegen te zijn gekomen, begint zo een nieuwe avontuur voor de trio. Ze komen hier van alles en nog wat tegen; o.a. speciale agenten en zwaar-christelijke mensen. Een avontuur vol met grappen en wendingen.

De personages vond ik ook wel geslaagd. Pegg en Frost heb ik ook met Hot Fuzz en Shaun of the Dead meegemaakt, dus hun als combinatie is nu standaard positief geworden. Rogen's stem als alien is ook leuk, dat maakt de alien meer op een hippie lijken. En dan nog een paar irritante nieuwelingen-agenten, 2 boerenkinkels die vanaf het eerste moment een hekel aan de nerds hebben, een christelijke vader en dochter en laatst, maar niet minst; Sigourney Weaver als 'de grote baas'. Elk personages heeft zo nu en dan zijn moment om iets grappigs te zeggen of een grappige handeling te verrichten.

De films is netjes onderhoud en zorgt zo voor een paar leuke scènes. Zoals hoe sommige personages die elkaar zoeken en toch binnen 2 meter van elkaar staan maar het gewoon niet door hebben, de quotes en dialogen die zo nu en dan aan bod komen of de vele - vrij ongebruikelijke - scheldwoorden die hier uit worden geschreeuwd (''Hurry up, buttcracks!''). Paul's verschillende gaves zijn ook een wonder, zoals toen die een vogel van de dood heeft gered, gewoon om het op te peuzel... Gewoon dik in orde en lachwekkend.

De effecten zien er prima uit, Paul is ook een gedetailleerde alien en dan heb je nog anderen die bij het einde komen en natuurlijk zijn 'trage' schip. Ook de soundtrack ondersteund stukjes goed, zo heb je wat ruige stukjes tot de wat rustigere tijdens het reizen. De muziek die wordt gespeeld in de bar-­­­­­­­­scène is grappig. Star Wars liefhebbers zouden het wellicht herkennen.

Voor de rest is de tempo in orde, het begint nadat de 2 nerds worden voorgesteld en hun doel duidelijk wordt gemaakt waarom ze met een grote camper op reis zijn. Evenals de speelduur, want het wordt nooit saai of langdradig. Ik keek het met gemak weg en het was zeer vermakelijk om naar te kijken, dat helpt natuurlijk ook.

Een aangename combinatie; sci-fi met komedie. Een prima komedie.