• 9.382.644 stemmen

Paul (2011)

Komedie / Sciencefiction | 104 minuten / 109 minuten (unrated version)

Genre: Komedie / Sciencefiction

Speelduur: 104 minuten / 109 minuten (unrated version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Greg Mottola

Met onder meer: Simon Pegg, Nick Frost en Seth Rogen

Releasedatum: 14 april 2011

Plot Paul

"Who's up for a close encounter?"

Graham en Clive (Simon Pegg & Nick Frost) zijn twee vrienden die enorm gek zijn op stripboeken en vooral interesse hebben in science-fiction verhalen. Samen gaan ze op reis naar het UFO-centrum van Amerika, namelijk het beruchte ''Area 51'' in Nevada. Als ze midden in de woestijn zijn komen ze een voortvluchtige Alien tegen, genaamd Paul (Seth Rogen). Ze gaan samen met Paul verder op een reis die zowel hun levens als die van iedereen, die op hun pad komt, zal veranderen.

Paul (stemrol)

Tara Walton

Pat Stevenson

avatar van Mattiman

Mattiman

Twee Britse nerds botsen tijdens een roadtrip door Amerika op een alien. De geeks van dienst zijn Simon Pegg en Nick Frost, die zichzelf al bewezen hebben met Shaun of the Dead en Hot Fuzz. Ze zijn nog steeds tof in deze film, maar het lijkt alsof hun komisch talent beter naar boven komt met Edgar Wright aan het roer. De film begint pas grappig te worden als Paul zijn intrede doet. Het uiterlijk van het buitenaards wezen in combinatie met de stem van Seth Rogens zorgt voor een grappig personage.

Voor elke sci-fi verwijzing of misbruikt cliché is er een slechte, vaak geforceerde, grap. De film kent veel zwakke momenten, vooral het willekeurige gevloek van Kristen Wiig is na de zoveelste keer niet meer grappig. Zeker in vergelijking met de vorige films van het duo voelt Paul van een minder niveau aan. Ook de beelden zijn nogal standaard, er zijn geen leuke cameratechnieken te bespeuren die Edgar Wright graag hanteert.

De film beloofde veel goeds, het concept is vernieuwend, de alien is goed gemaakt en met zulke acteurs kun je moeilijk de mist ingaan. Helaas, hoewel Paul bij vlagen erg komisch is, zijn er gewoon te veel mindere momenten om het ook een goeie komedie te kunnen noemen.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Echt een verrassing, deze film! Ik had verwacht dat ie stukken slechter zou zijn als Shaun of the Dead en Hot Fuzz maar het is echt een leuke film geworden. Pegg en Frost zijn echt een fantastisch duo. Wanneer zij samen spelen vind ik het meteen super. Ik hoop dat ze nog vaker samen zullen spelen in films in de toekomst.

De film is niet perfect, sommige dingen hadden beter uitgevoerd kunnen worden. De ontmoeting had iets leuker gekund bijvoorbeeld. Sommige dingen waren wat voorspelbaar (iemand zou doodgaan en Paul zou hem dan helen) Sommige dingen zag ik echter niet aankomen (Zoil was dus een vriend van Paul) en dat heb ik niet vaak bij simpele komedies.

Gewoon een leuke komedie. Hij is alsnog iets minder leuk als Shaun en Hot Fuzz maar alsnog super vermakelijk. Ik hou het op een krappe 4*

avatar van ibendb

ibendb

Een grofgebekte alien, twee nerds en een geweldig avontuur.

Paul is een ongewone komedie. Hij weet al direct een leuke sfeer te zetten en je verveelt je geen seconde. Ook de grappen zijn goed gevonden. Zoals: Een alien die rookt, veel subtiele verwijzingen naar andere Sci-Fi films, hilarische one-liners, en dan natuurlijk de scene waarin ze in de camper zitten en op de achtergrond het liedje Out of Space van The Progidy speelt.

Paul zelf is goed gedetailleerd. Pegg en Frost is mijn favoriete duo. Kristen Wigg is ook lekker op dreef vanaf ze vloekt. Jason Bateman zie ik graag in komedies. En er zijn ook leuke bijrolletjes weggelegd voor Jane Lynch, Sigourney Weaver en die vader van Ruth waarvan ik de naam niet meer weet.

Vanavond heb ik de film nogmaals gezien en hij was nog steeds zo goed. Een ruime 3.5*

avatar van -GX.L

-GX.L

Hier hou ik wel van. Sowieso grote fan van Simon Pegg (in combo met Nick Frost). Wat een gaaf karakter heeft die alien. Die opmerking aan het einde ook Where we go, you don't need any teeth. Goede droge humor en het plot kon ik wel waarderen. Wel de moeite om nog eens te kijken.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Na de fabelachtige Shaun of the Dead en Hot Fuzz mogen Pegg en Frost weer samenkomen. Dit keer niet door Wright geregiseerd maar hoort toch zeker wel in het rijtje thuis. Paul is gewoon ook helemaal zoals ik verwachte, wat een heerlijke verfrissende komedie was dit. Zelfs meer dan komedie.

Nu mogen ze toerist alias striptekenaars spelen die op doortocht zijn in hun camper door Nevada. De sfeer heeft gelijk al iets weg van een roadmovie, wat Paul natuurlijk ook is. Ze maken natuurlijk een hoop blunders en maken er natuurlijk weer een zooitje van... of de Amerikanen mogen ze niet echt en zien ze maar als homo's. Dan maken we uiteindelijk kennis met Paul. Een Alien die al een tijdje rondscharreld in Nevada en waar de geheime dienst achter zit. En dat is toch zeker mijn nieuwe filmheld geworden. Paul was me toch een partij bijdehand en was ondertussen nog slimmer dan wie dan ook in de film. Ook bezit hij schijnbaar de gave van John Coffey. En vanaf dat moment is het hek ook gewoon helemaal van de dam. Ook waneer ze een gelovige vrouw meenemen in hun camper die vlucht voor der te gelovige vader. Een grote klopjacht is op hun geopend. Zowel door de geheime dienst als door vaders. Pegg en Frost zijn weer eens de lul.

En het lijkt er ook alleen maar op alsof de film steeds leuker en leuker word en er steeds meer genres aan bod komen. We maken ook kennis met agent Zoil, die ik ook retecool vond overgens. Wat een onliners had die vent zeg en een uitstraling. In eerste instantie zou je denken dat hij ook een badguy is maar later blijkt hij dus wel degelijk aan de kant van Paul te staan. Ook Sigourney Weaver speelt hierin een leuk rolletje. En natuurlijk mogen we ook weer een enkele gelikte actiescenes voorgeschoteld krijgen, die er zowel spectaculair als hillarisch uitzien, in ieder geval zagen ze er wel erg goed uit. En wat word me er toch een partij op los gescholden en gevloekt zeg onderandere door die gelovige vrouw waneer Paul het geloof uit der ziel tovert. Het einde is ook erg mooi, maar wel een beetje aan de melancholieke kant bij die UFO

Maar ik heb erg genoten van deze film. Gewoon weer een van de beste roadmovies... nouja, noem het maar gerust een komedie/actie/sf/road/romantiek/parodie-film. De regiseur van Superbad heeft er echt wat moois van gemaakt met het Pegg/Frost duo. Erg jammer dat deze ongewaardeerd word. Een ding is zeker: Paul is de coolste Alien ooit.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Film waarin weinig te lachen valt en meligheid van de bovenste plank regeert.

Pegg en Frost gedragen zich als twee losgelaten kleuters en maken de film al erger dan die al is. De stem van Rogen hadden ze beter helemaal weg kunnen laten want dat is ook totaal misplaatst.

Had hier wel meer van verwacht. Helaas zeer teleurgesteld tijdens het kijken van deze film. Twee sterren omdat de alien er prima uitziet en de sporadische goede grap.

Zeer matig tot slecht..

avatar van namingway24

namingway24

Te gekke film!

De film is een perfecte combinatie van humor, science fiction, actie, road movie, en ga zo maar door. Het was vooral geweldig om alle subtiele en minder subtiele verwijzingen naar klassieke science fiction- en avonturenfilms te ontdekken. Verwijzingen naar Star Wars (de muziek in de bar), E.T. (het gesprek van Paul met Spielberg), Indiana Jones (het pakhuis, 'ShortRound'), Aliens, te veel om op te noemen.

Nee, het is niet altijd hilarisch grappig, maar alle soorten van humor zijn vertegenwoordigd. Niet dat de grapdichtheid de gehele film vastgehouden wordt, maar dat maakte in deze instantie niet uit; de film verandert naarmate de film vordert in een spannende achtervolgingsfilm, maar nog steeds met een paar subtiele grappen. Maar alle genres worden geweldig vertegenwoordigd, en er is er niet één die minder goed uit de verf komt.

De acteerprestaties zijn erg sterk. Pegg en Frost werken echt als een team; ze voelen elkaar feilloos aan en ze zijn altijd grappig. Wiig is leuk als gelovige die het licht ziet en hilarisch het keurslijf van zich afschudt. Alle bijrollen zijn grappig, zonder uitzondering, en Weaver is geweldig als 'bad guy'. Een komedie valt of staat ook vaak met een goede cast, en daar is echt niets over te klagen. Paul is trouwens ook een geweldige creatie, Realistisch voor zover dat kan, en in combinatie met Seth Rogen's stem komt hij echt tot leven; Rogen's levering van zijn teksten zijn prachtig. Zijn interactie met de overige personages is perfect en voelt echt natuurlijk aan.

De film verslapt nooit, en is spannend, grappig en soms ontroerend, alles in perfecte doses. Een voor mij perfecte komedie.

avatar van El ralpho

El ralpho

Mag snel terug naar huis gestuurd worden.

Want deze over het algemeen totaal niet leuke persiflage over de veelvuldig aangehaalde buitenaardse levensvormen is totaal niet leuk. Paul de rokende, vloekende -en ik probeer grappig te zijn maar ik ben het absoluut niet-, alien werkt sneller op de zenuwen dan op de lachspieren. Pegg en Frost weten al sinds Shaun of the dead niet meer wat grappig doen is, en het vrouwelijke personage wat er al snel in de film bijkomt is al helemaal een blij wicht.

Naar het einde toe wordt de film wel net wat beter door de aardig in beeld gebrachte actiescene's die wel leuk waren gedaan. Maar voor je bij dit punt beland bent mag je je eerst door vele totaal niet grappige scene's heen worstelen die wel grappig bedoeld zouden moeten zijn maar dit dus,-je raadt het al- totaal niet zijn.

Onderstaande beoordeling heeft de film te danken aan zijn mooie effecten, de op een hand te tellen geslaagde grappen en de fraai vormgegeven actie tegen het einde van de film. Maar helaas; net toen ik goede hoop begon te krijgen en toen de finale weer ergens op begon te lijken gooide het einde flink roet in het eten. Deze moest namelijk weer ontaarden in een overdreven vrolijk typisch Hollywood einde waardoor de hoop voor een voldoende voor het geheel definitief werd weggevaagd. Paul mag heel snel ophoepelen naar zijn eigen planeet, mij als aardbewoner maakte hij in ieder geval absoluut niet blij met zijn komst.

avatar van otherfool

otherfool

Weinig bijzonder. Vooral Paul zelf is maar een flauw en irritant figuur, had liever een film gezien zonder hem maar meer focus op het olijke duo Pegg/Frost en de agenten, daar valt namelijk regelmatig om te ginnegappen. Verder een typisch tussendoortje.

2,5*.

avatar van Zeriel

Zeriel

Ik vond de film wel aardig. Na 3 matige films op rij was ik blij om weer gewoon een leuke en onderhoudende film te zien.

Paul heeft wel karakter, de anale grappen en het gevloek had wel wat minder gemogen. Dat is even leuk, maar ook een beetje makkelijk. Wat dat betreft is de film niet bijzonder origineel. Gelukkig wordt het niet superirritant en zijn de hoofdpersonen oké.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Zeker niet slecht maar van Pegg en Frost verwacht ik meer. Het lijkt me duidelijk voor de Amerikaanse markt gemaakt en is daarom helaas stukken minder scherp dan bijvoorbeeld Hot Fuzz. Zo'n hyperreligieus meisje dat veranderd in een vuilbekkende slet is nu niet echt origineel, al speelt Kristen Wiig het wel leuk.

In Shaun of the Dead en Hot Fuzz werd heel leuk met de conventies van een genre gespeeld en dat ontbreekt in deze film. Best aardig maar die twee kunnen veel beter.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Een grappige versie van E.T. voor volwassenen! Lachsalvo's bleven bij mij uit, maar dit is wel zo'n film die je met een big smile kunt kijken. Het zit tof in elkaar, beetje nerdy ook, maar dan wel met een jolige insteek.

avatar van Leno

Leno

Met name dankzij de cast is het een geslaagde film. Echt heel grappig wordt het nooit, maar het tempo is goed en er valt regelmatig wel wat te lachen. Het einde is vrij voorspelbaar uiteraard maar echt inkakken doet de film niet, wat op zich best knap is.

avatar van Aapje81

Aapje81

Een van de mindere films van Simon Pegg maar desondanks viel er nog voldoende te genieten. De bijrolletjes zijn goed ingevuld en voor de liefhebbers zitten er voldoende inside jokes in. Wat er zo goed is aan Seth Rogan blijft voor mij echter een raadsel.

Redelijk.

avatar van scorsese

Goeie film waarin twee Engelse sci-fi fans in Amerika in contact komen met een echte alien. In navolging van Shaun of the Dead en Hot fuzz zijn nu de alien-films aan de beurt, en opnieuw is dit niet slechts een parodie. Het verhaal van deze roadmovie is vrij simpel, maar bevat genoeg leuke vondsten en grappige momenten. Ook een leuke cast waarbij de stem van Seth Rogen als de alien even wennen is, maar uiteindelijk wel werkt.

avatar van Film Pegasus

Leuke onderhouden film. Die agenten hebben helaas het niveau van de boeven uit Bassie & Adriaan en dat doet de film geen deugd. Wel aangenaam om te zien is dat hier wel degelijk een verhaaltje aanwezig is (geen al te sterk, maar toch nog een verhaal) en de grappen en verwijzingen naar SF-films best wel werken. Ze zijn niet van het niveau van Scary Movie. De humor blijft toch één van de sterkhouders van Pegg en Frost. Geen topper, maar heb me toch best geamuseerd.

avatar van K. V.

K. V.

Dit was nog eens een aangename verrassing. 'k wist niet direct wat te verwachten bij deze film, maar 'k vond het een leuke film.

Het personage Paul vond 'k, ondanks dat het een computeranimatie is, erg "realistisch" gemaakt en kwam overtuigend over. Toch wel belangrijk, aangezien het toch een belangrijke rol speelt.

De rest van de cast was ook wel een leuke toevoeging.

Het verhaal zelf was goed en keek vlot weg. Verder zaten er ook nog knipoogjes naar andere science-fiction films en dit is toch ook altijd tof meegenomen.

Toch wel een te bekijken film die zeker niet verveeld.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik zou zeggen dat je met een buitenaards wezen, twee nerds en een camper al een geschikte basis hebt om iets interessants neer te zetten. Jammer genoeg zijn het alleen de agenten die het groepje bezig blijven houden en zelf maken ze niet echt iets bijzonders mee. Paul heeft het karakter van een normaal, assertief mens en zo valt er weinig te ontdekken en hadden de dialogen niet veel te bieden. Daarnaast was de spanning ver te zoeken omdat Paul zichzelf ieder moment onzichtbaar kon maken. Ook erg vervelend dat die meid steeds aan het schelden was met woorden als 'harige tieten', 'karnepik' en 'mannenballen'. Daar heb ik me norm aan geërgerd. Ik vond de bijdrage van Kristen Wiig sowieso vrij matig (bij het kampvuur bijvoorbeeld lag ze na één hijsje van de joint al buiten westen) en sexy was ze evenmin. Dan had je nog de opdrachtgever van de politie die in de auto via de handsfree-telefoon allerlei misplaatste opmerkingen maake. Zwak uitgewerkt, tegenvaller.

avatar van amenmalek

amenmalek

Als je deze film laag beoordeelt is het misschien omdat je Engelse humor niet zo kan waarderen of gewoon simpelweg niet snapt. Het verhaal is nergens briljant of verrassend, maar dat hoeft ook helemaal niet. Het zit hem in de subtiele en minder subtiele humor. Door zijn vele lagen is dit een zeer goed neergezette komedie die ik om de zoveel tijd weer eens kan kijken en dan nog kan lachen. Prima film en terechte IMDB-score van 7.0

avatar van Decec

Decec

Uitstekend SF/Avontuur/Komediefilm...

Leuk verhaal...

Grappig acteerwerk...

Bekende acteur Simon Pegg ...

Uitstekend SF...

is mijn heel goede smaak...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect geluid/muziek (Dolby Digital)...

Heerlijk genoten...

avatar van edureumer

edureumer

Makkelijke film om te kijken, en inderdaad met goede, droge, Engelse humor, de humor zit hem in de finesses, goed acteerwerk en nergens "overdone". Heb er met heel veel plezier naar gekeken, en zou hem zo weer willen zien....

avatar van DtchTux

DtchTux

Geinige film,met een toffe alien. Alien is nog goed gemaakt ook, leuk detail.

avatar van dualcia

dualcia

Simon Pegg en Nick Frost weer tezamen. Ik vind het een leuk duo en met name Pegg heeft erg aangename humor op zijn tijd. Toch leek Paul me een erg vervelende film met kinderachtige humor en heb ik deze toch maar aan me voorbij laten gaan. Tot hij op televisie kwam en ik de grofgebekte alien toch maar een kansje heb gegeven.

Het is allemaal maar mwah. Overall is het best een aardige film en het kijkt makkelijk weg, ondanks de toch ietwat te lange speelduur voor een film als deze (het verhaal is namelijk niet bijster interessant). Toch mist het telkens iets en de grappen zijn allemaal niet leuk genoeg.

Paul is best tof. De stem van Seth Rogen is echt heerlijk voor een personage als Paul en hij zorgt dan ook voor de leukste momenten in de film. Ik merkte nu pas echt hoe markant en herkenbaar Rogen's stem eigenlijk is, want als Paul begint te praten zie je direct Rogen's hoofd voor je.

Props voor de Cantina Band scene

*2.5

avatar van flaphead

flaphead

dit wordt een korte review. het is gewoon een standaard avonturen/comedy/roadtrip-filmpje inclusief alle cliche's, matigheden en dunne verhaallijn. het enige waardoor het nog kijkbaar blijft is omdat een hoofdpersoon een alien is, wat voor een aantal aardige grappen zorgt.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Aardige roadmovie en comedy met een ondeugende alien.

Ik kende de film niet maar ik heb hem opgezet zonder verwachtingen en ik moet zeggen ik heb me prima vermaakt met deze leuke film.

Mooie plaatjes van Amerika en de Winnebago Chieftain lijkt me een fijne camper om mee door Amerika te touren. En dan mag Paul ook mee, graag zelfs

avatar van Kondoro

Kondoro

Paul

Vandaag had ik niet zoveel zin om een actie / thriller etc. film te kijken in mijn eentje, maar ik had eccht even een leuke en goeie komedie film nodig. Paul is het dus geworden. Leuke komedie film waar de grappen voor 90% geslaagd zijn en je, je in deze film erg kunt vermaken. De Sci-Fi in deze film is ook van de goeie plank, en valt zeker NIET tegen! De alien is dus uiteraard goed gemaakt, en het ziet er ook bij lange na niet slecht uit. Soms lijkt het me best wel raar om als een acteur zo te moeten acteren, want volgens mij zit je toch gewoon tegen niets te praten?? Maar goed, leuk gedaan allemaal.

Ik was de film aan het kijken, en opeens zie ik Simon Pegg en Nick Frost. Lol!! Die twee geniale gasten van Hot Fuzz en Shaun of the Dead. Deze twee films waren ook heeerlijk, en uiteraard hebben de twee heren ook hier weer een erg goeie film neergezet, als comic 'Nerds' van de middel-earth comics. De acteer prestaties van de twee heren zijn erg leuk, en ik vond het ook erg leuk om naar te kijken. Seth Rogen sprak ook geinig Paul in, en ook van deze karakter heb ik erg genoten. Zo deden alle acteurs het wel leuk.

Het verhaal van Paul is leuk bedacht, en goed, erg goed uitgevoerd. Ik heb vaak moeten lachen en het is wel een blijvertje! Het concept is ook wel leuk.. Goeie film, alleen was de humor van Paul soms te kinderachtig, dat is jammer, ook het uiten van "Faggot" in die bar vond ik niet echt passen in de film , maar wel waard om een keer te kijken!

avatar van pmeester

pmeester

Geweldig grappige film die mij (als 1 van de weinigen) aan het schaterlachten heeft gekregen. Subtiele humor en een leuk verhaal.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

In ieder geval vele malen leuker dan "The Men In Black" al is het omdat we onszelf beter kunnen identificeren met dit soort nerds/buffs dan met overheidsagenten.

Moderne comedy en zoals gebruikelijk zien we de helft van alle grappen weer volslagen de plank mis slaan, maar ook een paar keer wel echt kunnen lachen.

Film is wat te lang en mist soms wat tempo (vrij essentieel voor comedy), maar blijft over de hele lengte aangenaam kijkvoer.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

Simon Pegg en Nick Frost (vooral in GBr) zijn tegenwoordig geen onbekende namen. Pegg schitterd in eigen gemaakte films en blockbusters als Star Trek en Mission Impossible dus ik had wel wat verwachtingen van deze film door de aanwezigheid van dit talent.

En 'Paul' is zeker geen slechte komedie maar anderzijds had ik er toch meer van verwacht. Wat goed is aan 'Paul' is de cast: Frost en Pegg zijn heerlijk als duo en Wiig is een mooie aanvulling. Soms is ze irriterend maar in deze film, ook door de beperkte rol, behoud ze een perfecte dosis. Ook het personage 'Paul' is mooi neergezet al mist het uiterlijk van de alien een beetje dreiging en merk je eigenlijk dat dit wezen nooit een slechte kant te verbergen heeft. Maar het personage heeft wel een hart, net zoals de film, wat dan weer wel te prijzen is al is dat in een R rated komedie misschien niet echt een noodzaak. Ook het tempo is best aardig. Je weet dat je in een road movie ook vaak van die inzakmomenten te verduren krijgt tijdens gesprekken die de personages wat meer inhoud moeten geven en ook deze film bevat deze momenten al worden ze nooit écht zeer storend. Ook qua effects valt er niet te klagen. Paul ziet er zeer écht uit al had het ruimteschip wel een beetje een 'het geld is op' -gehalte. Toch zijn er ook wat negatieve dingen. Het verhaal is véél te cliché wat me toch wat verbaasde. buiten een toevoeging van een buitenaards wezen is dit een doorsnee roadmovie met alle gebruikelijke elementen aanwezig op de momenten die je zou verwachten. Ook de nevenverhalen en -personages zijn maar zwak en bieden geen niveau-injectie op komische situaties. Integendeel, Jason Bateman toont hier eigenlijk dat hij ook vooral niet komisch kan wezen in een komische film met dank aan het totaal onpassende personage in deze film. Ook het einde, met de nodige twists, is nogal belachelijk en werkt volledig tegendraads tegen de rest van het verhaal. We krijgen dan wel nog een leuke cameo van een iconisch personage maar zelfs dat kan de finale niet redden.

Het maakt van Paul een aangename komedie die wel gedreven wordt door de middelmaat. Anderzijds zorgen de cast en het hoofdpersonage er wel voor dat de vele clichés en zwaktes van deze film de film zelf overeind houd maar in deze film zat véél meer potentieel

avatar van arno74

arno74

Wellicht leuk voor wie na een paar (of meer) biertjes graag een film gaat bekijken, want nuchter is deze alien road movie lastig door te komen. De puberale humor met 'grofgebekte' personages, alien inbegrepen, en de grapjes over tieten en gelovigen (vreemde combinatie) gaan op den duur vervelen. De humor ontstijgt het tietenniveau niet en qua verhaal gaat het script ook niet verder dan een duo "men in black" die achter de alien aanzitten. Flauw, al was dat een beetje te verwachten. 1,5*