• 9.374.414 stemmen

Gesproken taal: Engels en Hindi

Releasedatum: 11 februari 2010

• meJane Bekijk via meJane

Plot My Name Is Khan

"An Ordinary Man, An Extraordinary Journey ... FOR LOVE."

Rizwan Khan is een moslim uit Mumbai. Hij lijdt aan het Asperger syndroom (een pervasieve ontwikkelingsstoornis). Hij trouwt met de Hindoestaanse alleenstaande moeder Mandira, in San Francisco. Na de aanslag van 9/11 werd Rizwan opgepakt door de autoriteiten wegens verdacht gedrag. Dit kwam echter door zijn stoornis. Tijdens zijn arrestatie ontmoette hij de therapeute Radha, die hem hielp om te gaan met de situatie waarin hij verkeerde. Nu begint Rizwan een reis naar de Verenigde Staten, om president Obama te ontmoeten. Hij hoopt op deze manier zijn naam te kunnen zuiveren.

Mandira Rathod Khan

Hasina Khan

Sameer "Sam" rathod Khan

Razia Khan

Rizwan (15 years old)

Rizwan Khan (Child)

Young Sameer "Sam" Rathod

wooowie...heftige film! lijkt me...waargebeurd?

avatar van FarahEl

FarahEl

Zeker in de gaten houden!

avatar van Paatje

Paatje

Jaliho!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik heb een bloedhekel aan Bollywood ( eh...sorry!) maar het spreekt me wel aan dat een Indiaanse productie het onderwerp autisme behandelt. Wil graag zien hoe ze dit doen en hoe het in beeld gebracht wordt. Ik ben zelf een asperger, vandaar de interesse.

avatar van pimarkes

pimarkes

Echt weer zo'n veel te mooi drama. Ik kan me hier dus totaal niet in vinden. Het is dat je bij zo'n flim geen bier drinkt, anders was mijn aandacht totaal naar de ingredienten van een flesje grolsch gegaan. Verder opzich wel een mooi verhaal, maar niet bepaald mooi uitgewerkt. Ook ikben geen fan Bollywood, dus misschien dat ik daarom wel bevooroordeeld ben.

avatar van winston69

winston69

ik ben met bollywood films opgegroeid

dus ik kan hier wel een mening over geven.

dat er hier nederlanders zijn en bollywood kut vinden begrijp ik wel

jullie begrijpen niet de cultuur en niet de taal dus logisch dat jullie het niets vinden

ik vind turkse films ook nix maar ik heb er ook nooit een gezien haha

60% vd bollwood films zijn slecht maar ja dat heb je in Hollywood ook

deze film is idd beetje dramatisch maar geen slecht acteerwerk er zit wel een kern van waarheid in deze film

Hindoe moslim wat voor geloof je ook heb we zijn vooral mens

avatar van Miss A

Miss A

Ik heb deze film afgelopen zondag gezien en ik vond het een hele mooie film
Meestal is er idd heel veel drama in bollywood films, maar bij deze vind ik dat heel erg meevallen..
Het is allemaal heel mooi in beeld gebracht en wat speelt Shahrukh Khan zijn rol super!!

En het klopt helemaal het maakt niks uit wat voor geloof iemand heeft, iedereen is hetzelfde
Zoals Rizvan in de film had geleerd van zijn moeder er zijn alleen maar goede/slechte mensen..

avatar van Ghismo

Ghismo

Deze film afgelopen maand in India in de bioscoop gezien. (=overigens een geweldige belevenis; mensen nemen nog net geen geiten mee de bioscoopzaal in, maar dat ter zijde)

Ik heb de film in het Hindoestaans gezien, dus tekstueel kan ik er niet veel over zeggen, maar de film is echt erg goed geacteerd! Ik verstond er niets van, maar heb de hele film begrepen door de goede acteurs.

Het is geen klassieke Bollywood film (geen dans, zang etc), eerder een art house film met een beetje Amerikaanse invloeden.

Ik vind het een aanrader en ga 'm zeker nog een keer kijken in een verstaanbare taal/ondertiteld.

ps film beschrijving op deze site klopt niet echt.

avatar van yeroyce

yeroyce

6 jaar geleden hebben ze de worldtrade center opgeblazen zegt die hotel eiegenaar later zie je het op het nieuws ,,,,,

avatar van karim777

karim777

Gisteren deze film gezien en vond hem heel goed.

Had wel iets weg van Forrest Gump,in tweede helft van de film begint het drama pas echt.

avatar van SmalleRidder

SmalleRidder

Hetgene wat deze film echt goed maakt is het acteerwerk van Shahrukh Khan als Rizwan Khan. Je leeft echt met hem mee, en begrijpt goed waarom hij zijn beslissingen maakt. Alleen hij zou auditie kunnen doen voor de beste persoon ooit! Dat was het enige minpunt aan de film, het laat alleen de lieve gevoelige kant van Khan zien. Ook laat het een deel van de nasleep van 9/11 zien, waar ik nog nooit bij stilgestaan had. Ik vind dit de beste film tot nu toe van 2010, en ze zullen met heel wat moeten komen dit jaar om me nog van die mening af te helpen, check it out!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Mooie film. Goed verhaal! Prima Opbouw!

1 groot nadeel, ... de lengte van de film!

Het had van mij toch wel een uur korter mogen duren.

Ook een klein min puntje was het grote aantal acteurs uit India/Azie.

Ik begrijp best dat je de spelers in die hoek zoekt, omdat de film daar van dan komt. maar op een gegeven moment kwam je ze echt overal tegen, terwijl het grootste gedeelte van dit verhaal zich toch afspeelt in Amerika!

Ook heb ik altijd een beetje moeite met acteurs die een gehandicapte moeten na doen (in dit geval Shahrukh Khan). Hij zet hier een prima rol neer, maar betrapte me erop dat ik me er zo nu en dan ook flink aan kon ergeren!

Verder een zeer degelijke film!

avatar van stinissen

Prachtige werkelijk prachtige film de beste die ik dit jaar nog heb gezien wat een emotie wat een liefde wat een ongelofelijk goede film na Slumdog weer een monster productie.

avatar van jadolino

jadolino

Kan me wel vinden in de berichten dat er een vergelijking met forrest Gump is. Rain man komt ook bij me boven. En de lange zit. ja dat wel. Mocht wel een stukje korter. Maar mede dat een prachtige film.

Met passages om kippevel van te krijgen.

avatar van Barbarella

Barbarella

Wat een prachtige film, een mooi verhaal over geloof en liefde. Ook het asperger syndroom komt hierin mooi naar voren, ook al is het geromatiseerd.

De boodschap geloof, hoop, gelijkwaardigheid en liefde is prachtig vertaald in deze geweldige film die mij van begin tot einde heeft geboeid!

avatar van mer1973

mer1973

Een werkelijk prachtig drama, net zoals slumdog mil.

Het verhaal wordt mooi verteld en karakters worden mooi belicht en uitgediept.

Maar er is 1 punt wat me een beetje stoort. Storen is misschien het verkeerde woord.

Muziek is aandrukkelijk aanwezig in deze film ( zoals in alle bollywood films) , hierdoor kreeg ik toch niet het gevoel dat het een volwassen drama was.

Het haalde een beetje de volwassenheid van de film naar onder,waardoor hij wat ''kinderachtiger'' werd.

Dikke 4*

Zonder de overdreven vaak horende muziek in bepaalde scenes was het zeker een 4,5* film geweest.

Niet te min een film die je gezien moet hebben.

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

Niet veel over schrijven dit is gewoon een prachtige film wat ik zeker niet had verwacht.

Heb er echt van genoten en liet me zeker niet onberoert.

avatar van stinissen

stinissen schreef:

De Forrest Gump uit India.

EliasZ

What can I say, erg goed!

Soms misschien wat TE, maarja dat hoort bij bollywood

avatar van pboyle

pboyle

Dit is echt een heerlijke film om naar te kijken.

Komt moeizaam op gang, maar als je even doorzet is het een prachtige film.

Heeft wel iets weg van Forrest Gump.

Heeft mijn kijk op Bollywood films wel behoorlijk verandert!

avatar van SirBas

SirBas

Zeer goede film met een heel erg sterk verhaal.

Op het einde duurt het allemaal wat lang maar het is zeker de moeite waard.

pboyle schreef:

Dit is echt een heerlijke film om naar te kijken.

Komt moeizaam op gang, maar als je even doorzet is het een prachtige film.

Heeft wel iets weg van Forrest Gump.

Heeft mijn kijk op Bollywood films wel behoorlijk verandert!

Dit is ook niet echt een klassieke bollywood film. Meer modern en hollywood achtig. Gelukkig maar ook, want ik was even bang dat er van die irritante liedjes tussendoor zouden komen waarbij iedereen vanuit het niets gaat zingen en dansen.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

mooie Bollywood film die helaas op het eind ongeloofwaardig wordt en te lang duurt (scheelt voor mij een halve punt). pluspunt is wel dat er geen zingende koren in het beeld verschijnen : dit is helaas niet mijn ding. mooi camerawerk en een prachtige hoofdrolspeelster.

avatar van mbr

mbr

Mierzoet "drama", meer een soort sprookje.

Een mooi visueel spektakel met een uitstekend audio gebeuren.

Maar qua verhaal veel te onrealistisch en met het bekende "vingertje"....

Mij raakt het allemaal niet.

avatar van benthe

benthe

Is deze dan ook Indisch of Engels?

avatar van timbo_

timbo_

De tweede echte Bollywood-film (Slumdog Millionaire dus niet meegerekend) die ik in mijn leven zie en wederom een gigantische meevaller. En toch is dat vreemd, want de gemiddelde Bollywood heeft alles in zich om tot een gigantisch gedrocht uit te groeien.

Het gezegde overdaad schaadt is bijvoorbeeld totaal niet doorgekomen in Bollywood. Ook in My Name is Khan ligt het sentiment er weer duimendik bovenop. Daarnaast zou ook het soapachtige verhaal waarin de ene dramatische gebeurtenis de andere afwisselt voor de nodige irritatie kunnen zorgen.

Dat ik toch val voor deze overduidelijk op Forrest Gump gebaseerde film is mij zelf eigenlijk ook een groot raadsel. Maar dat My Name Is Khan me meerdere keren heeft ontroerd is een feit en dus gaan we toch maar eens op zoek naar meer Bollywood werk.

Dikke 4 sterren

benthe schreef:

Is deze dan ook Indisch of Engels?

Allebei..

avatar van Jase

Jase

Normaal gesproken houd ik niet van Bollywood films.. maar films als deze heb ik in geen jaren gezien! wat een onwijs mooie film!! ik heb met dikke tranen zitten kijken.. deze film speelt echt op je emoties.. wat een onwijs sterk verhaal! Deze komt ook meteen in mijn top 10... en dat voor iemand die bijna alleen horrorfilms kijkt

avatar van Jason28

Jason28

Veeeel te zoetsappig en ook veeel te ongeloofwaardig. Maar toch kijkt deze film erg lekker weg en zat ik helemaal in dit sprookje, want een hedendaags sprookje is het eigenlijk inclusief een mierzoet moraal van het verhaal. Je moet dus wel door een berg suiker heen kruipen om dit leuk te vinden.

avatar van Bonemen

Bonemen

Ik vond het een goede film! Alleen misschien toch iets aan de lange kant en President Obama had wel iets beter gekund vind ik. Voor de rest goed verhaal waar je je helemaal in kunt inleven en goed acteerwerk.