This Is It (2009)
Geregisseerd door: Kenny Ortega
Met onder meer: Michael Jackson en Kenny Ortega
Releasedatum: 28 oktober 2009
Plot This Is It
"Like You've Never Seen Him Before"
De film is samengesteld uit de honderden uren opnames van de oefensessies en beelden achter de schermen van de wereldberoemde popster Michael Jackson. Ook zien we enkele interviews met vrienden en creatieve partners van Michael. De film bevat voornamelijk videomateriaal van de laatste repetities van Jackson voor zijn nieuwe reeks concerten, kort voor de dood van de popster op 25 juni.
Earth Child
chevy93
Dat het geen film zou zijn, had je al kunnen weten:
Documentaire / Muziek
112 minuten
cm_punk
Zei hij ook niet dat hij net als Peter Pan van plan was eeuwig te leven...
Wat heeft dat met de woorden te maken, waar ik het over heb?
filmpje80
Helemaal top! Ik ben geen super fan maar wel met zijn muziek opgegroeid en vind hem wel goed. Ik vind gewoon dat je de film een keer gezien moet hebben. De muziek alleen al is helemaal goed natuurlijk of je nu fan bent of niet en toch wel indrukwekkend ook om zo zijn laatste momenten van zijn leven te zien.
katjaken
"De film bevat onder meer videomateriaal van de laatste repetities "
Het was niets anders dan dat. Vond het wel de moeite om te zien maar had ook meer beelden verwacht over zijn hele leven. Het moet wel gezegd dat de man een superster was die echt proffesioneel bezig was.
xangadix
Toen ie met zijn this-is-it-aankondiging kwam, dacht ik dat het hem nooit zou lukken. Het is hem ook niet gelukt, maar na het zien van This Is It kan ik niet anders zeggen dat hij nog helemaal in vorm was... Ik heb er met veel plezier naar gekeken.
Franklin1975
Gisteren was er bij RTL Boulevard nog een stukje over deze film (ca. 500.000 bezoekers in ons land) die nu uit is op dvd en blu-ray (de engelse versie!!!). Het ging om de kleding die MJ zou gaan dragen tijdens de shows (die het begrip concert écht een nieuwe betekenis zou hebben gegeven!). Van zijn schoenen , via zijn broek, jas en handschoenen zouden die vol zitten met high-tech lichtslangen die van kleur veranderen, waardoor hijzelf een lopende en dansende lichtbol zou zijn. Mede ontworpen en ontwikkeld door onze eigen Philips! Zag er echt super uit.
Nogmaals jammer dat we heb niet hebben mogen aanschouwen. Hopelijk wel te zien op de (Britse) dvd en blu-ray (de NL-versie komt er maar karig vanaf).
jarno1975 (moderator series)
Had MJ de pakken van de toppers overgenomen?
hellboy.ray
- 2056 berichten
This Is It of in iedergeval This Was It of This Would Have Been It!
MJ's grootste fan zal ik nooit worden, maar tussendoor zal ik best mijn Essential cd luisteren met daarop zijn grootste hits.
De man wist daarentegen wel altijd goede gitaristen uit te zoeken (Saul "Slash" Hudson heeft ook ooit 2 nummers voor MJ gespeeld!)
Voor deze concert reeks had hij de Australische Orianthi uitgekozen en, ik moet toegeven, ook zij past weer in het rijtje van goede gitaristen!
Verder is deze "docu" alleen maar een verzameling van repetitie beelden aan elkaar gemonteerd in de volgorde van de setlist!
Voor de fans misschien een must-have, maar als "casual MJ-luisteraar" leuk voor 1(!!!) keer.
kanjertje
Mooie docu als afscheid van de King of Pop.
Ben geen echte MJ fan maar toch zeer goede film die nog maar eens aantoont dat zijn doodsoorzaak mogelijk moord kan zijn.
xekjiram
Als docu had hij korter gekund.
Maar door "de omstandigheden"
is het logisch dat het zo lang is geworden. En ook best boeiend, toch wel...!
* omdat we zitten te kijken naar een man die kort daarna opeens dood was
* omdat ik me afvraag hoe iemand die zo "ziek en verslaafd en zwak" was, zó'n fysieke prestatie kon leveren en dan ook nog meer vol vraagtekens zit over zijn dood.
* omdat ik het super interessant vind, "behind the scenes"-opnames
* omdat ik me verrukkelijk heb zitten ergeren aan hoe onderdanig-slaafs sommige personen Michael aanspraken, terwijl Michael zelf zo down to earth was...! Amusant!
Ik wéét dat de kwaliteit soms rammelt, ook qua uitvoering en vooral qua zang, maar hey, zo gaat dat met repetities!
4 1/2 * (-1/2 omdat het geheel te lang is om in zijn geheel nog eens te bekijken, maar ik zal sommige scenes graag nog eens opnieuw willen zien, zoals Thriller).
Lennon
MJ down to earth?? Als iemand dat niet was (wat logisch was gezien zijn succes op zeer vroege leeftijd) dan was hij het wel.....
Blarown
deze docu geeft wel weer, dat hij een heel zachtaardig persoon was.. zoals hij bijvoorbeeld zegt dat het licht anders moet, hij zegt geen zin zonder ''please'' of ''thank you so much'', of als hij die hoogwerker opgaat, tegen de regisseur ''i love you'' maar zou hij buiten het bereik van camera's net zo zijn... we zullen het nu nooit meer weten,..
geweldige docu...
ik zat te kijken en ik dacht ''wouw, dit was toch wel ''the King Of Pop'' en ok echt de king, ik weet niet of we ooit een andere King Of Pop zoals hij krijgen te zien... ik betijfel het...
het poster van Michael blijft ten minste op mijn kamermuur hangen
Rest In Peace; Michael Jackson ''King Of Pop''
pumpking
Hoe raar het ook klinkt, maar MJ was echt niet wereldvreemd. Als je veel interviews bekijkt zul je ook die conclusie trekken.
Jammer dat ze hem zo mispresenteerden aan het publiek.
Zoals ik al 1000x zei: The world wasn't ready for him...
Minotaures
Michael Jackson heeft me nooit zover geïnteresseerd gemaakt dan alleen zijn muziek. Maar ik ben toch benieuwd en bereid om een keer voor This Is It neer te ploffen voor 112 minuten.
Door al dat heisa, populariteit en vraag ernaar maakt me toch erg nieuwsgierig. Nu afwachten wanneer ik kans heb om deze te zien.
Rickazio
Mensen die hiervoor naar de bioscoop zijn gegaan moeten wel een enorme fan van zijn muziek zijn. Hoopte op wat nieuwe informatie over de persoon MJ, geen pop-kerkelijke bijeenkomsten met z'n crew backstage. Over de muziek gesproken, het is niet mijn king of pop, aantal leuke liedjes met een redelijk achtergrond-deuntje, "that is it".
Lennon
Ik heb er zat gezien, en hij had allemaal goede bedoelingen, maar sorry hoor.. hij was natuurlijk wel effe de weg kwijt... Neem nou de gewraakte Bashir interviews:
Ik noem een winkel waar ie rondloopt, en zegt: doe dat maar, en dat.. en dat.. ow en dat vind ik ook mooi.. (iemand die down to earth is denkt na over wat ie wil kopen, hij had zoveel geld, dat het geen bal uitmaakte wat ie nam, maar hij wist ook niet beter dan dat... dus wel logisch)
Het feit dat ie het normaal vindt dat kinderen bij hem in bed liggen (begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat ie slechte bedoelingen had) dat geeft toch aan dat ie enigszins wat realiteitszin tekort kwam.
En dan nog het gegeven van zijn vele plastische chirurgie.. zonder grenzen steeds verder gaan..
Down to earth?? Nee... helaas niet...
catdog
- 2028 stemmen
En daarom zo slecht dat het de slechtste score verdiend ?
pumpking
Down to earth?? Nee... helaas niet...
Daarin heb je gelijk, maar wat van al die hongerliedjes?
Hij steunde daarbovenop maarliefst 39 goede doelen.
En ik heb er ook zat gezien en kan alleen maar concluderen dat hij een zeer groot hart had en zeer goede bedoelingen.
Lennon
Dat valt niet te ontkennen... zijn hart zat zeker op een heel goede plek...
Rickazio
En daarom zo slecht dat het de slechtste score verdiend ?
Dat verwoorde ik volgens mij, daarbij is dit (opmerkelijk genoeg) een documentaire op moviemeter, films kunnen verschillende genres hebben (komedie, actie horror etc) maar bij documentaires ga ik er vanuit dat er wat educatie in zit of informatief is...
Verklaar jij die 5/5 (10) eens van je dan?
Er is meer muziek in de wereld hoor
Simon van collum
Erg mooie docu van de king of pop waaruit niet blijkt dat MJ erg ziek was. Geweldig om de film met het geluid 'standje te hard' te bekijken.
SiD3Sp|N
Mooie docu met prachtige montage. Je moet je echter niet door emoties als fan laten leiden. Je kan hier natuurlijk geen 5 sterren voor gaan geven, alhoewel wel weer duidelijk word hoe groot MJ wel niet was. Een halfgod zowat... een heilige voor zijn fans. De docu is goed maar daar blijft het bij.
ezra mendez
Heel goed deze docu en dit komt toch enkel en alleen door de King of Pop zelf. Het overdreven gedrag van de dansers doet hij meteen vergeten met zijn nog altijd onovertroffen gevoel voor een show.
Geen enkel detail ontgaat hem en de keren dat hij zijn stem opzet weet je dat we in 2009 een legende zijn verloren.
Top!
Quisto
moeilijk een docu als deze te beoordelen want daarvoor moet je de muziek enigzins waarderen en MJ enigzins, in hoeverre dat kan, begrijpen. De kijker moet beseffen dat de beelden zijn geschoten als studiemateriaal voor technici en MJ zelf en er dus geen sprake was van het maken van een docu tijdens het filmen zelf- wat ook duidelijk wordt aan hand van de gebruikte cameratechnieken.
Mij werd duidelijk dat MJ fysiek (ondanks zijn ondergwicht) redelijk fit leek, soepel voor een 50-jarige man was, vocaal nog kon leveren (alhoewel hij bewust zijn stem spaarde vor de tour) en dat This is It leken doen kan beseffen, ook al is het maar een fractie, hoeveel werk, inzet en capaciteiten het van een artiest vraagt om een dergelijke act op te zetten, het laatste wat MJ in overvloed bezat..
chevy93
Verklaar jij die 5/5 (10) eens van je dan?
Er is meer muziek in de wereld hoor
Bovendien is muziek persoonlijk en als je niet Michael Jackson houdt, moet je deze concertregistratie ook gewoon niet kijken
Apster
Al had ik dat wel liever gezien dan 90 minuten lang generale repetities, met een slijmende regisseur die de hele tijd roept of alles goed gaat met Jackson. De film doet vermoeden dat alles vlekkeloos verliep rond de voorbereidingen van het concert, terwijl ik sterk geloof dat dat niet zo was. Als je mij vraagt is dit een behoorlijk ongeloofwaardig document van een 50 jarige popster die nog even 50 concerten ging doen, waarvan we alleen beelden te zien krijgen die we mogen zien. This is It is niks meer dan een financieel slaatje slaan uit de dood van een legendarische artiest. Ik denk dat ik liever Thriller weer ga opzetten dan deze rommel.

Waste Land
Documentaire, 2010