This Is It (2009)
Geregisseerd door: Kenny Ortega
Met onder meer: Michael Jackson en Kenny Ortega
Releasedatum: 28 oktober 2009
Plot This Is It
"Like You've Never Seen Him Before"
De film is samengesteld uit de honderden uren opnames van de oefensessies en beelden achter de schermen van de wereldberoemde popster Michael Jackson. Ook zien we enkele interviews met vrienden en creatieve partners van Michael. De film bevat voornamelijk videomateriaal van de laatste repetities van Jackson voor zijn nieuwe reeks concerten, kort voor de dood van de popster op 25 juni.
Earth Child
egelhunter
Geweldige documentaire! Wat een energie had die man nog. Echt jammer dat hij er niet meer is. Had echt graag de show willen zien. 4*
Timecop
Voor een MJ leek als ik, was het dit dus net niet. Ben toch altijd meer voor het Prince-kamp geweest
mipha
leuke docu..
Ik miste wel iemand die geen veren in MJ reet steekt.. en die zegt,
'Hee Michael, trek je oversize kleren de 80ties eens uit!"
Outsider_no1
Geweldige muziekant, hoewel IK niet van zijn muziek houd.Goed om te zien dat hij nog heel goed in vorm was, tenminste heel wat fitter dan ik zelf (ik ben ook 50).
Als document alleen te pruimen als je fan van zijn muziek bent. Ik heb een paar keer de neiging gehad te stoppen met kijken. Veel te veel rehearsels, veel te weinig achtergrond om het voor de niet-fan acceptabel te maken. Jammer, het lijkt nu op het bekende "Popster-is-dood-uitmelken maar" recept.
Norma
This Is It. tsja, we zullen het er maar mee moeten doen want de King of Pop is niet meer. Persoonlijk vond ik deze docu een beetje tegenvallen; er hadden voor mij nog wel iets meer onderbrekingen in de vorm van MJ die zich overal mee bemoeit in mogen zitten, iets meer tekst en uitleg over de keuzes voor de nummers, de styling etc.
Maar goed, je kunt het moeilijk iedereen naar de zin maken natuurlijk, degene die juist zoveel mogelijk van Jackson's laatste zang en dans wil zien zal dik tevreden zijn met de keuze om hoofdzakelijk het optreden te laten zien. Zelf vond ik het uiteindelijk ook een beetje wrang dat het om beelden van een repetitie gaat; ik stel me zo voor dat een beetje perfectionist (die Jackson beslist was) nou niet bepaald gelukkig zou zijn met de gedachte dat men zijn kunststuk zou aanschouwen terwijl het nog niet af is!
Wel laten de beelden zien dat er een ongetwijfeld spectaculaire show in de maak was. Niet vernieuwend, maar wel weer imponerend. Ik had het graag willen zien, maar helaas, dit was het dan.
Groot artiest, matige docu.
Curly1985
Heb er van genoten.. top om te zien hoe michael zijn laatste tour aan het voorbereiden was.
Je kan wel helemaal gaan zeuren over wat het had moeten zijn en wat je mist maar het is natuurlijk nooit gefilmd om publiekelijk getoond te worden.
Toch zien we nog 2 uur michael dansen en jammen op 50-jarige leeftijd top!
denk dat michael wel snapt dat fans dit willen zien, ook al is het nog geen volwaardige show natuurlijk.
Norma
We hebben het anders niet over materiaal dat per ongeluk gelekt is; blijkbaar vond men het goed genoeg om uit te brengen en flink aan te verdienen. Dan mag er best kritiek op de inhoud komen dunkt me.
mrwhite
dit was prachtig om te zien en is dan ook meteen een mooie ode aan michael jackson.
ik kan er niet andoen maar ik heb toch de indruk dat het wel de bedoeling was om dit ooit op dvd uit te brengen, waarom zou je het anders doen ???
hoe fit michael hier in deze docu is ik denk niet dat er ooit 50 concerten zouden zijn geweest.
maar wat wel duidelijk is is dat wat de media allemaal zij over hem in verband met zijn gezondheid (foto's van hem in een rolstoel en het brt zenden dat hij niet meer kon lopen) geen waar zo blijkt na deze docu.
Tja, ik vind Michael best oke, met name de periode tijdens en voor Thriller was natuurlijk briljant, maar wat hiervan de bedoeling is ontgaat me een beetje.
Ik heb constant het idee een soort van 2de garnituur voorgeschoteld te krijgen onder het mom van 'tja, de echte show kan niet meer dus geven we de kijkers gewoon de oefeningen en voorbereidingen, da's toch tenminste iets'.
Ik vraag me af of MJ hier zelf wel zo blij van was geworden.
Blij werd hij toch al jaren enkel op voorschrift van zijn huisarts...... Wordt er iets gerept in de film over zijn drugsgebruik? Ik bedoel, het echte verhaal van de laatste maanden van MJ, dan wordt het pas interessant.
Iron Maiden
ik zou zelf niet naar de bios gaan om te kijken hoe vercrackt MJ is geworden.
Norma
Er wordt in feite nergens over gerept! Veel meer dan een poging tot concertregistratie d.m.v. gebruik van repetitiemateriaal is This Is It eigenlijk niet.
Lennon
Aardige documentaire, die uiteraard nooit gemaakt had mogen worden..
Had liever een show uit de O2 gezien, maar ja, helaas.
Altijd interessant om te zien hoe zo'n show in elkaar wordt gezet (of iemand nou wel of niet dood is gegaan tussentijds)
Macaber om te zien dat ie er toch wel zin in leek te hebben, maar er wel verschrikkelijk slecht uit zag....
Ik denk dat ie de wereld wel een poepie had laten ruiken, ondanks het feit dat ook deze shows, niet veel afweken van degene uit 1981, 1988, 1992 en 1997.
Deed me wel goed om te zien dat ie toch nog live wilde zingen, maar de combi met dansen was echt niet goed! Als ie zich focused, was het gewoon ok...
Gone to soon.....
schip010
Dat is een heel terechte note.Jij snapt het !
timbo_
Een aardig inkijkje achter de schermen. Maar meer is het ook zeker niet. Je krijgt tijdens het zien van This is It toch regelmatig het gevoel dat het waarschijnlijk maar erg goed is geweest dat al die optredens niet door zijn gegaan. De reden ervoor is natuurlijk tragisch maar op basis wat ik in deze docu gezien heb had het alleen maar kunnen eindigen in een groot fiasco.
Het is dan ook stuitend die verheerlijking van Jackson tijdens al die repetities. Vooral Kenny Ortega is totaal niet serieus te nemen als regisseur van de show. Hij vindt werkelijk alles fantastisch (dieptepunt is Billie Jean: Komaan de kerk van rock 'n roll wat een onzin) wat Jackson doet zelfs al is het van een bedroevend niveau. Het enige punt waarop hij eigenlijk nog wel overtuigd zijn de danskwaliteiten. Hij beweegt nog makkelijk en soepel en het ziet er bijna altijd stijlvol uit. Zingend komt hij echter zwaar tekort. Tenminste dat gevoel krijg ik omdat ik het idee heb dat 80% geplaybackd is en Jackson wel erg zwaar leunt op zijn achtergrondkoor.
Nee hoe flauw het ook mag zijn maar mijn eerste reacties na This is It was toch echt was dit het?
eppo349
Tamelijk eenzijdig document, ze laten MJ zowat alleen maar van de goede kant zien. Ik had graag meer beelden willen zien van hetgene wat niet goed liep, een perfectionist en Pietje precies als MJ, dat moet tot uiting zijn gekomen op het podium, waar zijn de frustraties ed?
Een middelmatige documentaire, die vooral geschikt is voor de echte Jackson fans. Ik had vooraf op wat meer informatie rondom de concerten en Jackson zelf gehoopt, maar het is vooral een soort van vervangende muziekdvd van de cocerten in de O2-Arena die er door zijn dood nooit geweest zijn. Alles wordt inderdaad nogal eenzijdig belicht. Sommige zaken zijn best leuk om te zien, maar op den duur begint het een beetje te vervelen en oogt het allemaal nogal inhoudsloos.
Julie
ik vind het voor de jacksonfans wel een docu om nog van te snoepen. Wat er nog te snoepen viel. Velen zeggen dat hij nog altijd soepel en sierlijk beweegt. En dat is ook zo als je de omstandigheden waarin hij leefde bekijkt. Maar in vergelijking met vroeger vind ik dat je hier een redelijk afgetakelde Michael ziet.
Ik vind zijn zang eerder een pluspunt in deze film. Ik vergeef hem het playbackgedoe. Want hij kon anders gewoon niet volhouden. Maar de zangstukken waar hij wél echt zingt, en improviseert als geen ander vind ik werkelijk fantastisch. Dàt alleen al maakt de film de moeite waard.
Maar ik vond het best interessant om deze film te zien. Ik vind dat je niet alleen naar Michael Jackson moet kijken als hij het perfect doet. Je gaat Michael hierdoor meer als een persoon zien dan een persoonlijkheid (als fan zag ik dat al eerder
maar ik wil gewoon dat de anderen het ook zien)
Het énige wat me echt stoorde, en daar sluit ik aan bij Timbo, is die vreselijke Kenny Ortega die achter Michaels veren loopt als geen ander. Wat een slijmbal en ik weet niet eens of hij het wel werkelijk meende.
Ik hou mijn punten hoog omdat Michael in deze docu bewijst dat, zelfs al was hij op het eind van zijn latijn, hij bewijst dat hij een van de grootste is, en altijd zal blijven
Ché Cliché
Dikke snikkel met de term docu. Een zogenaamde concertregistratie zonder publiek.
Action023
Prachtig, fantastisch en indrukwekkend. Ben geen MJ fan, maar vond het geweldig om nu eens, na zeer lange tijd, geen wacko, zielige idioot te zien die ergens voor een half miljoen dollar een winkel leeg koopt. Maar een MJ die vol passie en overgave letterlijk zijn muziek leeft. Hij staat op het podium, de muziek begint en MJ verandert in een superster die echt door weinigen, zo niemand, kan worden geëvenaard. TOP !!!
Xstriem
Ben het helemaal met je eens!! Hij wist heel goed hoe hij het wilde hebben en leefde daar voor. Op het podium is het een echte artiest. De winkel leegkopen is een circusact!!
berebootje
Che
I agree
Maar als oprechte MJ-fan voor mij wel 4 sterren voor het entertainmentsgehalte.
Zowel vocaal als dans beslist nog de moeite waard!
berebootje
Addicted-to-movies:
OK de laatste 10 jaar is hij zwaar in populariteit gezakt, omdat ie gewoonweg geen platen heeft uitgebracht, en vanwege zijn vermeende zedenpraktijken ed en ongebruikelijke levenstijl.
Ik had 20/25 jaar geleden als puber off the wall/thriller /bad en jacksons/jackson 5 allemaal op vinyl...dus dat voor zijn dood (bijna)niemand over hem gehoord zou hebben DAT is pas dikke vette bullshit, als 'zelfs' een Miles Davis een nummer van hem covert (Human Nature ) dan weet ik het ook niet meer wat je moet doen om populair te worden. Brood is van het dak gejumped, Hazes is te vroeg overleden, Shaffy heeft zich ook een stuk in zijn kraag gezopen. had ECHT al hun/veel albums al voordat ze de pijp uit gingen. En bij zovelen zal dat exact hetzelfde het geval zijn.
Errug grappig !
Ben het er wel mee eens dat ie idd de succesformule van zijn pakweg eerste drie albums heeft proberen te behouden in een wat meer rock-achtige sfeer later in zijn carriere, maar die klasse van zijn beginperiode heeft hij niet meer kunnen evenaren.Een muzikale kameleon als Bowie/Prince was ie niet. maar wel een topper in waar hij voorbestemd voor was :soul &/ r&b in een glamour&glitter-jasje/sokken.Iemand die toch zeker 3 decennia aan de top heeft gestaan/credits heeft opgebouwd , raakt toch niet in de eeuwige vergetelheid als we niks 'positiefs' over 'm horen de afgelopen 10 jaar?
Sammetje73
Echt een topper!!!
'vroeger' fan geweest, laatste jaren niet meer, maar deze film was echt 'back to memorylane'
Helemaal top dus!
Montanafan1990
Toen ik deze film in de bioscoop op een groot scherm zag had ik bijna het idee dat hij daar gewoon live stond.
Deze film was een geweldige ervaring en ook al zal de belevenis via een TV scherm iets minder zijn, toch ga ik hem zeker aanschaffen als hij in februari op DVD uitkomt.
mock turtle
Beetje moeilijk om een docu / concertfilm te beoordelen als 'movie' (ik blijf me afvragen wat docu's bij moviemeter te zoeken hebben), maar vooruit:
voor de MJ liefhebber denk ik wel een leuke 'film'. best interessant.
Grootste minpunt: ik miste de moonwalk, en in een docu over michael jackson is dat toch wel een manco.
Sutherland
Ik had toch graag wat meer willen zien over MJ zelf. Nu zie je eigenlijk alleen maar rehearsels, wat er overigens goed uit zag. Voor de MJ fans lijkt me dit een geweldig document, maar de gemiddelde kijker zou denk ik toch wat meer willen zien.

Waste Land
Documentaire, 2010