• 9.379.100 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.782.715)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

avatar van speedo

speedo

Quasi-intellectuele film met geweldige special effects. Het is jammer dat Nolan niet terug gaat eenvoudige films als memento voor nog geen schim van het budget van inception. Zo zie je maar dat een mega budget geen mega film maakt.

avatar van MMXMMX

MMXMMX

Spannende film erg leuk moet je gezien hebben.

avatar van jansma

jansma

Big-T schreef:

Het is en blijft een mening, zo vond ik het laatste uur toch echt minder.

vindt ik 4.5 sterren geven iets te veel, geef dan 3 sterren, evenredig aan hetgeen je wel goed vondt aan de film

Zadel

maar ik blijf het een bijzonder vergezocht concept vinden. Als Leo diCaprio op een gegeven moment in een droom in een droom in een droom in een droom zit, dan vind ik dat wel ver gaan

iedereen die het hier mee eens is: het is sciene-fiction. Alles is mogelijk

DVD-T

In science fiction is inderdaad alles mogelijk. Maar je kunt er ook te ver in doordraven. Ik denk dat toetje dat bedoelt. Heb me er verder niet echt aan gestoord, was wel een van de beste momenten uit de film.

Zadel

dat is wel waar, maar ik vind dit zeker niet te ver doorgedraaid. Enkel en alleen een paar "droomlagen" door elkaar is toch zeker niet vergezogd?

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Nee hoor, dat zat ook al in An american werewolf film, weet zo even niet welke. Maar grensverleggend is dit dus ook niet, behalve missichien het dubbel vouwen van Parijs.

DVD-T

Zolang het maar binnen de setting van de film past.

In The Cell is het trouwens ook al eens gedaan. Dat vond iedereen nogal vergezocht toen, en nu komt Nolan met zo'n soort film en iedereen is lyrisch over het concept.

Zadel

nou, ik zou niet zeggen iedereen lyrisch, want er er zijn er genoeg die het helaas vergezocht vinden.

Het is gewoon een typische nolan film, die zijn fantasieen tot leven brengt en het deelt met ons

avatar van MovieMadman

MovieMadman

Wat een indrukwekkende film en met name de special effects. Dit is echt een film waar je niet even van weg moet lopen want dan ben je meteen het spoor bijster. DiCaprio blijft een goeie acteur. Verhaal is wellicht heel ver gezocht maar ontzettend mooi weergegeven. Even opletten dus als ze in de verschillende droomlagen aan de slag gaan... topper!

Zadel schreef:

Verkeerde woordkeuze inderdaad. Velen zijn er lyrisch over. En tuurlijk is het allemaal vergezocht. Zoals je al zei is het science fiction, maar het kan natuurlijk altijd erger.

Zolang het binnen de setting van een film past kun je het niet hebben over vergezocht of niet. Je gaat er in op of niet. Kun je niets met het verhaal zul je al snel vinden dat het wel allemaal erg ver gezocht is.

Dat het een typische Nolan film weet ik niet. Wat versta jij onder een typische Nolan film?

Zadel

oke, misschien niet een typische nolan film maar een film die hetzelfde heeft bij zijn andere films: het wekt vragen op.

kijk naar memento en the prestige en vergelijk die met inception. het wekt allemaal vragen op over het eind en de film zelf.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Komt voornamelijk door de vele plotwendingen waar Nolan zo gek op is. En Het is weer een blockbuster, dus begrijp je vergelijking wel hoor. Ook al vind ik dat The Prestige bijvoorbeeld veel meer sfeer heeft dan Inception. Dus verschillen zijn er wel.

DVD-T

Memento is een puzzle film met toch veel duidelijkheid, en wekte bij niet veel vragen op. Komt ook omdat die film me niet echt ligt. The Prestige slaagt daar wel weer wat beter in dan Inception, wat toch wel een redelijk rechtoe rechtaan film is, en speelt veel meer met het concept, . Enkel het einde laat je met een vraag zitten, alhoewel dat me ook wel duidelijk lijkt . En veel blockbusters heeft Nolan nou ook weer niet gemaakt. Enkel de Batman films en deze. Hoewel de verpakking van Inception als blockbuster niet echt geslaagd is.

"DVD-T schreef:"

dan laat het je toch niet zitten met een vraag? volgens mij laat inception je met het einde wel met een vraag zitten

Zadel schreef:

alhoewel dat me ook wel duidelijk LIJKT

Ik weet het dus niet zeker. Dus ja, het laat me wel een beetje met een vraag zitten. De rest van de film wordt er echter genoeg informatie gegeven om daar iets uit op te maken. Dat maakt het dus een interpertatie, waar ik net als velen niet zeker over ben.

Gewoon een goeie film, leuke special effects 3 sterren

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Typisch zo'n prent waarbij, als je een beetje pech hebt, de persoon achter je in de bioscoop naargelang de film vordert steeds luider gaat zuchten... Om het laatste half uur over te schakelen op van die schampere lachjes. The kick...

Persoonlijk ging ik wel een heel eind mee in het verhaal van Inception en het basisidee is erg origineel. Verder knap gemaakt, met stijlvolle decors en kledij.

En toch blijf ik Christopher Nolan zo'n steriele filmmaker vinden. Hij beschikt best over de nodige flair, maar is vooral een oerdegelijk vakman. Niet iemand die mij kan omverblazen. Inception is mijn zevende Nolan, en of 'ie ooit eens boven de 3,5* uitkomt? Ik begin het te betwijfelen.

"Ongelooflijke azijnzeiker!!" Fair enough, want ik heb zeker genoten. Ook de acteurs zijn prima. Vooral Hardy en Watanabe lopen over van het charisma. Leo - want zo noem ik 'm, Leo - is altijd een genot om bezig te zien. Hier kwam ie voor mij nu ook wel weer niet zó memorabel voor de dag. Zijn akelig intense vertolking eerder dit jaar in Shutter Island deed me meer. Zelfde geldt eigenlijk voor Gordon-Levitt en Page - 2 personal darlings. Zeer dégelijk allemaal, maar het liet me wat onverschillig.

Niettemin een sterke blockbuster die aan een razend tempo voorbijraast. Daardoor lijkt - en hou u nu klaar voor een schimmige term - de "sfeer" er wel een beetje uit gezogen. Toch ruim 3,5*.

avatar van SweetNess

SweetNess

Geweldige film, als je er eenmaal inzit weet je niet anders. Di Caprio verolkt de rol ook perfect, weer zo'n raar verhaal, vreemde dingen. Beetje categorie Shutter Island. Echt een film die je MOET hebben gezien. Dikke 5

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Vol verwachting ben ik er voor gaan zitten, maar wat viel deze film mij tegen zeg. Het is vooral krachtpatserij met special-effects. Allemaal erg oppervlakkig. Verhaallijn vol met vraagtekens, waarom is die vrouw bijvoorbeeld zo moordlustig|? Zo kan ik ze ook wel uit mijn duim zuigen, daar leek het erg op.......duimzuigerij. Acteurs wel sterk gekozen. Maar de personages zijn erg oppervlakkig. De grote baas, de slimme meid, de genie, de chemicus.....allemaal in een seconde geintroduceerd met die stempel. Met tegenzin heb ik hem af gekeken.

avatar van naert

naert

1woord LOL leuke film

avatar van vcrrr

vcrrr

Uniek, spectaculair en geen touw aan vast te knopen . ..

avatar van Jung1e

Jung1e

Verrassende film met een originele verhaallijn en sterke cast. Wel moet je goed blijven opletten om niet de draad kwijt te raken. Er had wel wat meer diepgang in de personages gemogen: 3,5 ster.

avatar van chevy93

chevy93

Ben de Hoog schreef:

Wie bedoel je met "die vrouw"?

Ben de Hoog schreef:

En sinds wanneer is film geen duimzuigerij?

avatar van mtermeulen2

mtermeulen2

Helaas niet mijn genre, iets te veel droom in een droom in een droom, waardoor ik op een gegeven moment de verhaallijn kwijt raakte, maar voor de liefhebbers van dit genre (a la Matrix) is dit een fantastische film... Maar hij krijgt niet meer dan 3 sterren.

avatar van DragQueen

DragQueen

Goede scifi-thriller, waarbij je de aandacht er goed bij moet houden. de film is qua verhaal onderhoudend over de gehele lengte. maar ook de erg sterke speciale effecten zijn dik in orde. verder goed acteerwerk van dicaprio en de overige cast. een ingenieuze film, die ook een prima sfeer bevat, en ook nog eens spannend is. 4 sterren.

1 van de laatste scenes is wel erg vergelijkbaar met 1 van de laatste scenes van titanic

avatar van The Truth

The Truth

elsalvador88 schreef:

Waar heb jij het over?

avatar van Raffael77

Raffael77

Ben de Hoog schreef:

Waarschijnlijk heb je niet de hele film gezien want dan had je wel geweten waarom zij zo moordlustig was. De effecten zijn prima gebruikt en nergens vervelend om te zien. Verhaal is niet oppervlakkig maar begrijp je er misschien iets te weinig van en oordeel je daarom zo.

Ook vat ik je opmerking niet over de grote baas de slimme meid. Over duimzuigerij gesproken.

Laterz............

De film is prima gemaakt en mooi uitgewerkt. Verhaal is goed te doen alleen moet je goed opletten. Wanneer is het een droom en wanneer niet?

Acteer werk is prima en vond zelf Ellen Page schitterend acteren en blies bijna iedereen omver.

Effecten zijn heel mooi gedaan en met name in het begin met Ellen en Leonardo vond ik geweldig.

Toch wel 1 van de beste films die ik dit jaar heb gezien.

avatar van Reinbo

Kom op zeg. Ben heeft hartstikke gelijk. Alle bijrollen worden in een enkele scene geintroduceerd en kennen nul diepgang. Page is ronduit ongeloofwaardig als studente die op basis van een doolhofje aan het Mission Impossible team wordt toegevoegd.