Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 9 september 2010
Plot Machete
"He was given an offer he couldn't refuse..."
Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.
Machete
Von Jackson
Von's Henchman
Michael Booth
Ga je nu bij deze film klagen over acteerprestaties en het verhaal?
Ik vond ze overigens allemaal prima op Alba na. DeNiro en seagal waren zelf groots.
Thorak
Ja inderdaad, verhalen behoeven in films als dit absoluut geen ingewikkelde twists of wat dan ook te bevatten, maar een andere film kopieren vind ik dan ook weer geen plus punt. Acteerwerk vond ik echt zwaar storend ja, het zijn allemaal al niet de beste acteurs (op DeNiro na) en actrices en als ze dan ook nog eens (al dan niet bewust) slechter gaan acteren dan normaal...
Nee aan mij is dit niet besteed.
wu-tang
seagal is normaal matig tot slecht maar nu geweldig had graag wat meer van hem willen zien en de niro speelt ook gewoon goed , het einde van hem was wel lachwekkend maar daarom nog niet slecht gespeeld
treyo was eigenlijk de slechtste die gast kan echt nie acteren but who gives a f@ck !!
Thorak
Sorry, lees dingen nog wel eens te globaal. Even gemist.
Q Jones
Ga je nu bij deze film klagen over acteerprestaties en het verhaal?
Seagal was idd groots in omvang
Tyoom
Chaotisch, slecht verhaal, redelijk acteerwerk, veel van hetzelfde, pffff........
Had hier toch iets meer van verwacht. Tijdverdrijf als je echt niks anders te doen hebt. Snap niet zo goed dat mensen hier een hoog cijfer voor geven. Kunnen jullie mij dan uitleggen waarom dit een 3,5 of hoger waard is?
Stephanovic
Als je gewoon de paginas terugleest hier genoeg goed onderbouwde meningen...
MARCUS CORVUS
waarschijnlijk en van de beste pulp-films ooit... heb veel kunnen lachen en dus was genieten
Stephanovic
Nou, de vervolgen ga ik denk ik maar over slaan. Veel goede over de top actie, heerlijke cast, maar op het eind draait de film totaal door. Vooral de scene waarbij Machete op de motor zit met dat machinegeweer wordt het me iets te overdreven. Niet eens dat, het was gewoon verschrikkelijk slecht gefilmd. Michelle Rodriguez redt voor mij de film nog een beetje, maar verder geen film die ik nog een keer hoef te zien.
Timecop
heerlijk filmpje, net zo goed als death proof m.i. Kijk uit naar Machete Kills en Machete Kills Again
jipt
Kunnen jullie mij dan uitleggen waarom dit een 3,5 of hoger waard is?
Danny Trejo die koppen hakt, damn wat wil je nog meer?
Tonypulp
Seagal die een kop hakt.
En whooo, die kregen we
Ga je nu bij deze film klagen over acteerprestaties en het verhaal?
DeNiro was een ramp wat mij betreft en was zowat het zwakste aan de film.
En dan heb ik het gewoon over de cast.
Dan heb je waarschijnlijk niet door gehad hoe vreselijk goed hij Bush na deed.....perfectie met een knipoog.
Waar dan nog meer?
ik bedoel daarmee dat hij de laatste jaren niet veel soeps heeft gedaan en zijn rollen bijna altijd op dezelfde manier speelt.ok ik neem mijn woorden terug hij is eigenlijk gewoon perfect gecast want hij oefent al een aantal jaar voor deze rol.
Dan heb je schijnbaar toch gemist hoe hij het deed, de mimiek van Bush (o.a. tijdens zijn speeches) was gewoon precies na gedaan. Dat deed hij heus niet in zijn andere rollen. Toch echt heel anders dan zijn kleurloze rollen in Righteous Kill, Showtime, The Score en 15 minutes
mrwhite
Bush is al vaak na gedaan.dus het is zeker nx nieuw.
Nu draai je het om.. Feit blijft dat DeNiro het hier heel goed doet en het gezien zijn rol een erg geestige benadering is. Gewoon sterke en geestige rol.
En wie deed het dan beter? Die gast uit W. Vind ik een stuk minder, daarbij is het hier gelaagder. Het is uiterlijj een andere politicus, maar hij beweegt wel exact als Bush.
Blijft raar dat je 'm zwak vind, terwijl hij iemands mimiek perfect na doet....
10-StepKill
Die mimiek is volgens mij meer van hemzelf dan die van Bush. Ik zie hem dit al jaren doen. Ben het overigens met mrwhite eens: Bobby D. was zwak in deze film.
Dan vrees ik dat ook jij niet goed heb zitten opletten, hij deed weldegelijk Bush zijn gebaartjes en houdingen perfect na.
TimZor
Over het algemeen een behoorlijk redelijke film maar ik had denk ik ook veels te hoge verwachtingen. vanaf het moment dat ik wist dat deze film zou komen had ik echt het idee dat dit de film van het jaar zou worden maar dat was het helaas niet. Ondanks mijn te hoge verwachtingen die ik had geef ik evengoed een ruime voldoende dus een 7 (3,5)
Dit kwam ook mede door michelle en vooral haar optreden in de laatste 15 minuten van de film, zij had van mij echt wel een grotere rol mogen krijgen.
Grootste minpunt was Alba. Ondanks dat ze wel deed waar ze het beste is, en dat is zoals altijd zwak acteren.
En Seagal was leuk dan snap je meteen waarom hij dit had gekozen als rol i.p.v. mee te doen in the Expendables
p.s. wie weet gaat hij straks op dvd nog een haf puntje omhoog

Machete Kills
2013

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Goodfellas