• 9.381.687 stemmen

Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 september 2010

Plot Machete

"He was given an offer he couldn't refuse..."

Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.

Sartana Rivera

Von Jackson

Von's Henchman

Michael Booth

Q Jones

Hebben jullie Hell Ride nog nooit gezien dan. Hij is niet van QT maar hij heeft er wel aan mee geholpen. Die film gaat bij mij de geschiedenis boeken in als een van de slechste films ooit wat was dat bagger zeg

chevy93 schreef:

Maar hij zegt dat mensen die van Tarantino(stijl) houden, aan hun trekken komen.

Het is geen Tarantino stijl (veel dialoog en goede acteerprestatie) wel typisch Roderiguez: over the top, cool, vol typetjes, shoot outs en een beetje rommellig.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Tss Tarantino(stijl), mocht 'ie willen . Dit is gelukkig op en top Rodriguez

Reinbo schreef:

Hij was juist briljant met zijn George Bush mimiek. Perfect gekopieerd.

het verschil tussen de de niro van nu en vroeger is enorm groot en dat heeft nx met leeftijd te maken. het verschil is dat de regiseurs vroeger zeiden tegen hem hoe hij moest acteren en dat ze nu hem gewoon laten doen.

dat is vrij normaal tegen bvb al pacino gaan ze ook niet meer zeggen wat hij juist moet doen.en dat is dan net het verschil met vroeger en nu!!!!

Q Jones

En daar komt bij dat De Niro tegenwoordig meer naar het prijskaartje keek.

avatar van scorepio

scorepio

Typische filmpje zoals alleen Roderiguez en Tarantino ze kunnen maken. Alle ingredienten zijn aanwezig om er voor mij een leuke tijd mee te bezorgen.(mooie vrouwen , bloederig geweld , leuke one-liners , foute muziek en een vleugje humor. )
Wat heb ik dus genoten van deze film. (alleen de laatste scene vond ik er vrij goedkoop uitzien )

Meest leuke scene : In the name of my father...knal..sorry, i forgot the rest.

mrwhite schreef:

Heb ik het ergens over zijn leeftijd? Gewoon een hele leuke komische rol waarbij hij Bush op de hak neemt. Zou niet kunnen zeggen of dat idee van hem of Roderiguez komt. Zat natuurlijk wel al in het script, die Texaanse senator...dus de invulling lag voor de hand, maar weinige die het zo goed hadden gedaan. Perfect gevoel voor tongue in cheek.

Reinbo schreef:

Nee over de leeftijd heb jij nx gezegt ik wilde het gewoon even aanhalen.Maar ook jij ziet toch een groot verschil tussen vroeger en nu ? het idee om zijn roll zo te speeln komt vanzelf hij speeld al meer dan 10 jaar dezelfde rol.

avatar van Reinbo

Hij deed George Bush perfect na, toch iets heel anders dan in meet the Parents of andere films die ik de laatste jaren van hem gezien heb. Verder ook niet zo raar dat je na 40 jaar geen vernieuwing in zijn spel meer ziet. Desalniettemin vond ik m weer erg sterk hier.

mrwhite

Vernieuwing mss niet maar wel constante.kijk maar naar clint eastwood bvb die acteerde in zijn laatste films nog even sterk mss zelfs nog beter.leuk trouwens dat je meet the parents zegt want veel verschil in hoe hij in deze 2 films acteerde is er niet.

Bottleneck

De Niro teveel van die maffia-crime-rolletjes en hij wordt onbedoeld een pardodie op zichzelf, dus dit soort geinige rollen zijn dan perfect. Wanneer begon ie daarmee, met Analyze This (ben geen De Niro kenner).?

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

goeie film van rodriguez, volledig over the top maar zo weet deze film me te blijven boeien, aktiescenes waar ik me zeker bij vermaakt heb

Bottleneck schreef:

ja ongeveer denk ik.het gaat over hoe je een rol benaderd.als je toch geen overtuiging meer bij jezelf vind stop er dan gewoon mee.voor het geld moet hij het toch niet meer doen.

Q Jones

Maar De Niro heeft ook veel crap gemaakt zoals Hide and Seek, Righteous Kill, Godsend en What Just Happened

mrwhite schreef:

Hij heeft er duidelijk plezier in, weet zeker de rest van de cast ook als hij daar rondloopt met dat gezicht van hem en zijn status, en gelukkig een boel kijkers ook

avatar van paul83

paul83

Q Jones schreef:

Er staat alleen 'Quentin Tarantino presents' bij Hell Ride. Hij heeft naast de toevoeging van de naam er volgens mij helemaal niks mee te maken. Maar inderdaad een dramatische film!

mrwhite schreef:

Maar is je dan niet opgevallen hoe hij zich voor deze rol de mimiek van Bush eigen heeft gemaakt? Dat kan je toch niet met Meet the Parents vergelijken?

paul83 schreef:

Ow ik dacht dat hij het ook heeft geproduceerd.

Bottleneck schreef:

Ik denk dat dit nu net het probleem is.hij neemt het niet meer serieus.we hebben dit al eens besproken in groep mezelf en nog andere filmfreaks.hij was de acteur hij had de status van beste acteur en al zijn films waarom meer dan de moeite en nu krijg je meer en meer iets van oeie een film met de niro zal dat wel nog de moeite zijn en ik ben niet alleen die er zo over denk en dat vind ik jammer.

avatar van lau12345

lau12345

Durf het bijna niet te zeggen .

Maar wat een ongelovelijke B film .

Totaal geen spanning in .

Wat een overdreven gedoe allemaal zeg .

Dat Steven Seagal geen goeie films meer maakt wisten we , maar dat Robert de niro zich hier voor leent ?

Nee vond er geen reet aan de hele film niet .

lau12345 schreef:

Durf het bijna niet te zeggen .

Maar wat een ongelelovelijke B film .

Dat was ook de bedoeling

Reinbo schreef:

De rol was anders maar niet zijn manier van acteren.

avatar van paul83

paul83

Q Jones schreef:

Ow ik dacht dat hij het ook heeft geproduceerd.

Je hebt gelijk. Hij is executive producer.....Beetje jammer......

Q Jones

Ja he niet alles wat hij aanraakt veranderd dus in goed

mrwhite schreef:

Mja ik ben dan ook niet zo'n geweldige De Niro liefhebber (van zijn vroegere periode), vind dit soort komische rollen van hem erg leuk.

avatar van Nikoleski

Nikoleski

Er wordt door velen hier de essentie van de film gemist heb ik het idee. Het idee van een B Film? Ja! Overdreven actie? Ja! Over the top stunts? Ja!

Maar het is de beste "slechte" film die ik sinds lange tijd gezien heb. Heerlijk dat verbeten hoofd van Trejo, prachtige dames met net iets te veel ballen en Don Johnson die gewoon zichzelf is...haha...perfect. Cynisme en absurdisme ten top, maar heb gruwelijk genoten van deze film. En mensen...Steven Seagal is ook niet zo best, maar dat maakt hem in deze film juist zo goed.

Reinbo...je hebt trouwens helemaal gelijk met 'de mimiek van Bush'. De Niro vertolkt dit perfect, tot in de kleine detalis na...de grijns die net even niet toepasselijk is en de domme woede die hem te boven komt. Erg goed!

avatar van Reinbo

Ik moet ook steeds weel een beetje meewarig lachen als ik hier van die reviews lees van mensen die het B film noemen en klagen dat het acteerwerk niet goed is (idem bij Expendables) en 'm vervolgens een zware onvoldoende geven. Je zou van actieve users op een filmforum toch wel iets meer filmbesef mogen verwachten.....

avatar van Ruiter13

Ruiter13

Wat een geweldige film! Mijn hoge verwachtingen zijn bleken terecht

Een schitterende cast waarvan ik bang was dat de meeste een mini bijrol zouden hebben maar niks is minder waar.

Het badguy trio is echt geweldig, waarin vooral Don Johnson mij positief verrast heeft.

En met Trejo en Michelle Rodriguez kon het voor mij eigenlijk al niet stuk.

avatar van Mr. Puiver

Mr. Puiver

Van zulke films mogen ze er van mijn meer maken.

Deed me wel soms erg denken aan Desperado.

Maar ja dat is het wel bekende Robert Rodriguez sausje.

Stel je voor dat er een hele reeks nieuwe style grindhouse films komen, we zitten nou al op drie.

Planet terror, Death proof en nu dan nu Machete.

Geweldig gewoon.

avatar van Reinbo

De vierde komt er al aan:

Hobo with a Shotgun (2011)

Trailer