Genre: Drama / Sport
Geregisseerd door: John Lee Hancock
Met onder meer: Sandra Bullock, Quinton Aaron en Tim McGraw
Plot The Blind Side
"Based on the extraordinary true story"
De film vertelt het waargebeurde verhaal van Michael Oher (Quinton Aaron), een jonge, dakloze Afro-Amerikaanse jongen. Michael wordt op een avond opgemerkt door Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) en omdat hij geen slaapplaats heeft biedt Leigh Anne hem onderdak aan. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van zowel Michael als die van de familie Tuohy voorgoed zal veranderen...
- Trailer (YouTube)
- The Blind Side (BoekMeter)
- The Blind Side (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Denise Oher
Miss Sue
Mrs. Smith
nightbreed
Standaard feel-good-film die hier en daar natuurlijk behoorlijk klef is. Het 'probleem' van deze film is dat ze het zo goed brengen (de film zit goed in elkaar) dat je je niet stoort aan de standaard kleffe momenten. Bullock en Aaron doen het ook nog eens erg goed, waardoor ik dit toch een zeer geslaagde film vind.
Beelden van de echte Oher en de Tuohy's: YouTube - A Diamond in the Rough
Mars4i
Aardige film, maar eigenlijk had ik er meer van verwacht. Het verhaal is vrij simpel en alleen bijzonder omdat het op waar gebeurde feiten is gebaseerd. Maar het wordt nergens spannend of dramatisch. Acteerprestaties zijn wel goed. En mooi te zien dat Sandra Bullock zo'n rol ook goed aan kan. Ze kan toch niet eeuwig in comedy's blijven spelen.
DVD-T
Hartverwarmende film, waarbij ik aanvankelijk niet wist dat ik naar een waargebeurd verhaal zat te kijken.
Echt een feelgood film. De film bevat dan ook meer komedie dan echte zware drama. Heb op bepaalde momenten echt kunnen lachen. Daarnaast speelt Aaron zijn rol met veel overtuiging. Daar gaan we noge wel mooie dingen van zien denk ik. Bullock ben ik wat minder over te spreken. Ze past totaal niet in deze film. Wat een ergernis. Verhaal is welliswaar dramatisch, maar de manier waarop dingen gaan, gaat af en toe wat te gemakkelijk. Had het liever wat moeizamer gezien. Het begin is dan ook echt sterk en laat je echt meeleven met Oher. Als hij dan wordt opgenomen door het gezin, is daar weinig meer van te bekennen. Toch blijft de film onderhouden, en dat komt dan vooral door de vele leuke situaties, door Aaron die zijn rol geweldig neerzet en dat jochie. De genoemde minpunten wegen echter niet zwaar op tegen het fijne gevoel wat je aan het eind van de film overhoud.
david bohm
Ben geen liefhebber van het sportfilm-genre maar vind dit wel een aardige film. De hoofdrolspeler is innemend en Ms Bullock speelt redelijk ingetogen. Sowieso ben ik nogal van dr gecharmeerd sinds The Proposal.
Drie sterretjes
Awake78
Geen echte goede film. Het probleem waarmee de film mij het eerste uur opzadelde was dat het hoofdpersonage (Big Mike) bijna geen enkele introductie krijgt. Daardoor is het verdomde moeilijk om met hem mee te voelen, wat de film daarentegen wél van je verlangt. Er is geen opbouw of karakterontwikkeling. Hooguit zie je wat flashbacks van het verleden, maar dat gaat zo snel dat je nauwelijks een idee krijgt wat er nou met hem gebeurd is of hoe het komt dat ie geen onderdak e.d. heeft.
Ook zeer storend vond ik dat de dialogen erg voorspelbaar en (inderdaad, daar is ie weer) moralistisch overkwamen. Het verhaal werd ook niet zo geloofwaardig in beeld gebracht. Ook al is het op een verhaal gebaseerd, dat heeft er ogenschijnlijk weinig mee te maken. Dat zijn 2 aparte dingen. Het verhaal kabbelde ook maar wat voort, zonder unieke passages, zonder wake-up calls.....op het laatst leek het nog even spannend te worden, maar dan valt ineens weer alles als een kaartenpakhuis in elkaar. Die nekslag kwam ik niet meer te boven en daarna restte mij alleen nog de aftiteling, die dan wel weer leuk was.
Overigens wel respect voor deze regisseur (Hancock) dat hij een verhaal oppikt, zich erin interesseert en herschrijft en uiteindelijk verfilmt. Helaas niet helemaal gelukt om dit op film te zetten. Dat neem ik hem wel kwalijk want het had veel beter gekund.
Zonde, want aan de acteerprestaties ligt het niet. Hoewel, als de beste jongen (Mike) kwaad wordt op het laatst, delft hij toch jammerlijk het onderspit aan een kanon als Bullock, die zeer integer acteert.
Helaas geen voldoende.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
De film is naar mijn inziens goed te vergelijken met de vader van de Tuohy's, Sean Tuohy; veel te braaf, alles maar goed vinden - weinig tegengas. De film heeft te weinig drama in zich op echt indrukwekkend te zijn. Ook niet fris genoeg, feitelijk blinkt de film nergens uit.
De problemen van Big Mike worden niet goed genoeg uitgelicht, hoewel Quinton Aaron overtuigend genoeg acteert, om hem te geloven en om zijn pijn te kunnen voelen. Daar ligt de kracht van deze film; de sympathie die Big Mike doet opwekken en het meeleven met hem. Mooi personage.
De wedstrijden zelf zijn nogal flauw en clichégeoriënteerd. Vervelende oneliners zorgen voor licht genante momentjes.
Sandra Bullock doet het goed, maar was haar concurrentie zo minimaal dat ze hier een Oscar voor kreeg? Beetje overdreven. Zeker als ik het spel van Natalie Portman in Black Swan nog op mijn netvlies heb staan, maar dat terzijde.
Helaas is niet alles even goed vorm gegeven, maar er blijft een sympathiek filmpje over, waar ik een ruime 3* voor over heb.
BobdH
Het is toch altijd weer opvallend te zien hoe het 'echte leven' in Amerika vol zit met clichés en stereotypen. Ook The Blind Side ontbeert weer elke vorm van subtiliteit en volgt het eeuwig voorspelbare format van de waargebeurde film. Misschien is het allemaal wel echt zo gegaan, maar dan nog dikt regisseur John Lee Hancock het overdadige sentiment en de morele boodschap behoorlijk aan.
Het enige dat dit verhaal over naastenliefde redt uit het diepe dal van het RTL4 made-for-television drama, is Sandra Bullock. Eigenhandig injecteert ze de film met een oprechte warmte, terwijl haar vastberaden Leigh Anne een sterke, geloofwaardige vrouw is. Nu is ze altijd wel leuk om naar te kijken, maar het draaglijk maken van dit mierzoete script is een werkelijk opzienbarende prestatie.
Let wel: ternauwernood houdt ze het draaglijk. Wanneer de laatste akte inzet kan zelfs haar spel het geheel niet meer redden, en nemen de hardcore-cliche's de film over. Ondanks het oprechte acteerwerk van Bullock en alle goede bedoelingen, wordt The Blind Side dan toch nog republikeins-fake.
Decec
Ik vond een mooie dramafilm...
Zeker een goed verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende actrice Sandra Bullock speelt zeer goed...
Een waargebeurd verhaal...
SnakeDoc
Heerlijke film met goed acteerwerk van vrijwel iedereen. Vond vooral het jonge jochie fantastisch spelen maar grootste compliment mag wat mij betreft uit gaan naar Sandra Bullock. Wat is zij toch ook een onwijs knappe vrouw zeg. Totaal geen straf om daar 2 uur naar te kijken.
Het verhaal is aangrijpend met zowel trieste als ontzettend grappige en mooie momenten.
Kracht van de film zit hem ook in het feit dat dit verhaal niet mooier wordt gemaakt dan dat het is. Ik vreesde op het einde nog even voor een schiet partijtje door de 'foute vrienden' van Michael maar dit bleef gelukkig uit. Ook mooi dat we op het einde nog wat echte beelden te zien krijgen van de familie Tuohy.
Bijzonde fijn drama filmpje! Genoten!
PhongForce
Een hartverwarmende film maar ik kijk er echt niet van op als er mensen zijn die een hekel hebben aan deze film, de zoveelste amerikaanse feel-good verhaaltje van arm naar rijk (Pursuit Of Happyness)
Natuurlijk is er ook weer zo'n typisch Amerikaanse-Cliche over discriminatie.. net als wat je ziet in Precious maar goed.
The Blind Side is goed voor een 3
"Sandra Bullock was breath-taking !!"
AsparnA
Een aanrader! Kijk deze film maar... geweldig. Kan je zien hoe je mensen kan motiveren, maar dan dat je doet wat je meent. Prachtig werk van Sandra Bullock en Big Mike
Aapje81
Hele prettige feelgood film die voor een sportgeraleerte fim verassend orgineel uit de hoek komt. Het acteerwerk is over de hele linie prima en vooral Bullock weet te overtuigen. Enig kritiekpunt is dat de film iets te lang duurt.
Boven gemiddeld.
Fran
- 1953 berichten
Toen ik de film aan het kijken was vond ik het verhaal wel interessant maar erg bijzonder vond ik de verfilming niet. Een dramafilm waarvan ik er wel meerdere heb gezien en die zich nergens echt in onderscheidt.
En toch moet ik zeggen dat ik de dagen na het kijken van deze film er toch geregeld aan terugdenk. Hij blijft dus wel hangen.
Het acteerwerk van Sandra Bullock vond ik best goed. Ze zette haar personage heel charismatisch en sympatiek neer. Ze zorgde er ook voor dat ik geintereseerd was in het persoon want het is nogal niet wat om een wildvreemde reus van een jongen uit van een heel ander soort achtergrond in je huis en je gezin te laten. Maar zo heeft hij wel een kans gekregen op een beter leven.
Ja, echt een verhaal waar je over na blijft denken. Ik vond de film af en toe wel wat te langdradig. Vooral het begin van de film had van mij wat ingekort mogen worden. Maar verder ben ik toch wel tevreden.
wittie5
Super leuke "feel good" film, ik heb er van genoten! Film zit goed in elkaar en waargebeurd!
Awake78
Ja je zal eens minder dan 5* geven..... beetje kritische blik is soms ook wel eens gewenst op deze site hoor.
erik1677
Nou precies,godallemachtig wittie5 geeft volgends mij overal 5 sterren bij
usr14112
Een hele prettige film dit. Bullock speelt fantastisch. Ze zet een supersympathieke bitch neer en doet dat zeer overtuigend. Het verhaal is voorspelbaar maar het wordt geen moment saai. Heel leuk.
John Lee Hooker
Toch gewoon te saai en Amerikaans. Standaard typetjes en voorspelbaarheid domineren. Een dikke brede neger is nog enigszins afwijkend van het standaardplaatje, maar daar is ook alles mee gezegd.
Sandra Bullock vond ik erg irritant, ze speelde echt zo'n verwende bitch die overal de controle op wilde houden. Ze vond het echt geweldig om voor Big Mike te zorgen, je zag dat ze ervan genoot. Opzich is dat ook wel logisch met zo'n saai gezinsleven en onuitstaanbare vriendinnen, maar toch kon het allemaal wel iets minder enthousiast.
Sport als hoofdthema zorgt vaak al voor een opstapeling van clichés en ook hier gebeurt er niet veel anders.
Deze 128 minuten bestaan uit honing, stroop en een aantal kilo suiker.
harm1985
Leuke feelgood film. Bullock is lekker op dreef en knalt er echt een paar fantastische speeches uit. Ik had geen idee dat het waargebeurd was tot ik de credits zag. Typisch American Dream verhaal, maar daarom niet minder leuk.
Rickmans
Dikke 5 sterren film... Waren er maar meer van zulke mensen in de wereld.
Goeie film over een jonge, rondzwervende zwarte jongen die wordt opgenomen door een rijk, blank gezin. Een hartverwarmend, en ook nog waargebeurd verhaal. Leuk om te zien hoe het hele gezin de jongen steunt. Subtiel is het zeker niet, maar de film zit verder goed in elkaar en is zeker onderhoudend. Een overtuigende rol van Quinton Aaron, en ook Sandra Bullock is zowel leuk als goed.
Kippie.
De toon van de film lijkt in het begin al gezet te zijn. Drama, drama, drama. Gelukkig zwakt dit wat af na een tijdje, wat de film draaglijker maakt. Dikwijls heb ik gedacht: arme, arme jongen. Zeker met het besef dat deze rolprent is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ook legde ik vaak de link met Precious, iets wat (misschien) niet geheel terecht is. Quinton Aaron weet de juiste toon aan te slaan, zowel verbaal als non-verbaal is hij erg sterk. Sandra Bullock verraste me ook, in positieve zin. Deze rol past erg goed bij haar. Het verhaal zelf blijft ook op redelijk tot goed niveau, tot op het punt dat Michael intensief bezig gaat met American football. Hierna zwakte mijn interesse af en bleef diezelfde interesse uit. Alsnog een voldoende voor The Blind Side.
tevelenco
Goede amerikaanse feelgood movie.
Het verhaal is aandoenlijk en biedt een goede mix tussen comedy en drama.
En ook de akteerprestaties zijn prima in orde.
Vooral Sandra Bullock wist me aangenaam te verrassen met haar rol als moeder.
Maar ook Quinton Aaron speelde zeer behoorlijk.
Wel licht het sentiment er soms wat dik bovenop en duurt de film mischien iets te lang, maar dit heeft me niet echt gestoord dus krijgt deze film 4*.
Chairrepair
Mooi verhaal over discriminatie en het grote verschil in Amerika tussen arm en rijk.
Luchtig neergezet, maar zet toch wel aan het denken. Goede casting!
the new guy
Prachtig verhaal. Toch vond ik de film inkakken. Het begin vond ik fantastisch, maar naarmate de film vorderde werd het wel heel zoet.
gauke
Een door en door Amerikaans feelgood verhaal over de Amerikaanse droom. Optimistisch en door en door sentimenteel, met een rechtlijnige, opbouwende, begrijpelijke boodschap en het gezin als hoeksteen van de samenleving. En eerlijk is eerlijk: heerlijk om naar te kijken. De beoogde liefdadigheid is zeer selectief. Sandra Bullock kreeg er een oscar voor.
je80roen
Naar mijn mening wel een redelijke film maar wel heel erg Amerikaans-sentimenteel. Een typsisch tea-party gezin die ook nog lid zijn van de NRA (in mijn ogen niet de meest sympathieke mensen) nemen een afro-Amerikaanse verschoppeling op in hun gezin. Op mij komt dit enigzins vreemd over. Dit zijn namelijk hetzelfde soort mensen die zich met hand en tand verzetten tegen universele gezondheidszorg. De draai die de maatschappelijk werkster in de film aan de situatie geeft zou mij dan ook zeker niet verbazen.
Rodger
mooie film, met een prima rol voor Sandra Bullock.
Tuurlijk is dit een feel-good movie,.. maar daar wordt deze niet minder om..
Ook wat humor.. en een beetje actie..
kortom.. prima..
3.5**

Waargebeurde sportfilm 'The Blind Side' van John Lee Hancock morgenavond te zien op televisie

Toenemende discussie rond geluiden om Oscar van Sandra Bullock af te nemen: 'Laat haar met rust'

Michael Oher doet boekje open over 'The Blind Side' met Sandra Bullock: 'Gelogen over adoptie'

Netflix voegde vandaag onder meer deze vijf goed beoordeelde films toe

The Song of Bernadette

Boys Town
Biografie / Drama, 1938

The Express
Biografie / Sport, 2008
amerikaans voetbaladoptieopleidingprivate schoolmemphis, tennessee sportgebaseerd op een waargebeurd verhaalduringcreditsstingerchristianhigh school football