Genre: Fantasy / Horror
Geregisseerd door: Scott Stewart
Met onder meer: Paul Bettany, Dennis Quaid en Doug Jones
Bekijk via Prime Video
Plot Legion
"When the last angel falls, the fight for mankind begins."
Een groep mensen stopt ergens in het zuiden, om wat te eten in een truckersrestaurant. Ze komen er echter al snel achter dat ze hier geen tijd hebben om gewoon wat te eten, maar dat ze moeten vechten voor hun leven en zichzelf moeten verdedigen tegen engelen, gestuurd door God om de mensheid uit te roeien. Wat de groep niet weet, is dat deze bijbelse apocalyps er voor zorgt dat zij misschien wel eens de laatste hoop van de mensheid kunnen zijn, omdat één van de serveersters zwanger is, van de Messias...
Michael
Percy Walker
Howard Anderson
Gabriel
vanzelfsprekend
Een film waar meerdere van gemaakt zijn.
Een groep monsters die de mens probeert uit te roeien.
Dawn93
Ondanks de meeste negatieve beoordelingen hier vond ik het toch een redelijke film . Maar ik vind ook dat het in vele opzichte beter had gekund en het plot wat uitgebreider . ( het iemand sturen om een ongeboren kind te doden die de toekomst zal redden ) deet me een beetje denken aan terminator Maar waarom ook niiet van de grote blockbuster afkijken
dus ik stem 3 sterren omdat ik me er toch mee vermaakt heb okal heeft het paar minpunten
ajckiller
Wat een hilarisch verhaal, niet normaal he. Echt een baggerfilm. Ten eerste vond ik het verhaal uitermate slecht en ten tweede vond ik het zeer matig uitgewerkt.
RipCurl
Sorry, maar dit vind ik toch echt geen horror. De film was op zich redelijk te pruimen, maar geen topper. Prima film voor op ene verloren avondje, maar niet meer dan dat. Ik had meer verwacht na het zien van de trailer.
nickje76
ik vond het een leuke film om naar te kijken. Ik hou hier wel van. Veel mooie mannen. Aardig verhaallijn!
Killer-Instinct
Legion heeft best een goede opbouw.
Vooral de locatie van de film is goed gekozen,erg afgelegen,waar hulp van buitenaf niet te verwachten is.
Het begint aardig creepy met het stukje met de oma,maar daarna gaat het langzaam bergafwaarst om met een anti-climax te eindigen.
De bezeten mensen die aanvallen zien er best creepy uit met stem en donkere ogen,maar het blijft vooral bij het neerschieten ervan van een afstandje terwijl ze weinig schade aanrichten.
Waar de oma in d'r 1tje nog aardig lastig was,zijn 100 ervan opeens meer zombies die amper vooruit komen en dus vooral dienen als schiet-objecten.
Een groot minpunt aan de film zijn de karakters.
De acteurs doen het niet eens slecht maar de karakters zijn zo beroerd dat ze er weinig aan kunnen doen.
Wel leuk om Charles S. Dutton weer te zien,een acteur die ik altijd leuk vind om te zien,en die zelfs een slap karakter nog iets extra's kan geven.
Maar het slappe gelul tussen de karakters in slaapverwekkende pauzes in de film is niet om aan te horen.
Blijkbaar moeten ze allemaal sympathiek zijn,want allemaal hebben ze iets medelijden-opwekkends(tenminste,dat is de bedoeling)
Waar de een een cafe bouwt in de buurt van een winkelcentrum dat er nooit gekomen is,is de ander verliefd op een dame maar heeft die geen ballen om het te zeggen.
En vergeet de badboy die een dochtertje heeft die hij graag wilt zien en dat hij ff moet melden nooit eerder geschoten te hebben met een pistool.
En nog een meid die doorheeft dat ze geen goed kind is geweest,of de engel die niet luistert naar de opdracht van HEM,omdat hij het er niet mee eens is en dus erg sympathiek,tja...
Het zijn allemaal saaie karakters die weinig te bieden hebben,terwijl er toch een leuk zooitje acteurs verzameld is.
De 2 belangrijkste rollen,Jeep(de held) en Michael(the angel) zijn nog de meeste beroerde rollen van allemaal.
Jeep is slaapverwekkend en loopt erbij als een halve dooie zonder enig zelfvertouwen en krijgt hier en daar nog ff een preek van Michael en paps(Dennis Quaid speelde ze vader toch of heb ik het verkeerd begrepen) om hem nog een slapper karakter te maken,maar natuurlijk leert die van deze slaapverwekkende lessen.
En dan Michael,een boring karakter die er maar een beetje bijhangt,af en toe ff schiet en dan weer in een hoekje verdwijnt.
De dialogen zijn duidelijk dus ook erg slap,want veel meer dan dit is er niet te melden,voor goede dialogen zit je bij deze film verkeerd.
Tenzij je houdt van slappe boodschappen dat we geloof moeten blijven houden enz...
Ok,weinig bijzonder karakters en dialogen,maar is het dan een vermakelijke actie-film,want die hebben dat vaak ook.
Maar helaas,voor spectaculaire actie-scenes zit je bij deze film verkeerd.
Beetje schieten is eigenlijk het enige dat we de hele film te zien krijgen om af te sluiten met een anti-climax.
Als Michael het moet opnemen tegen zijn broer verwacht je nog wel een vet gevecht maar ook dat is erg matig en snel voorbij.
En toch is het geen bagger slechte film,best vermakelijk,om 1x te kijken(hoewel je hem best kunt missen) want de sfeer is aardig,best een beetje spanning(hoewel je nooit het gevoel krijgt dat de hele wereld in gevaar is) en aardige acteurs.
Verwacht heel weinig van deze film,misschien dat je je dan nog wel aardig vermaakt.
TinkerTex
Reacties op deze film waren niet echt positief. Ik heb me daarentegen kostelijk vermaakt. Bij vlagen behoorlijk creepy – dat enge oude vrouwtje in het begin – en vette actie. Het einde was lame, maar verder heb ik me prima geamuseerd.
Phil1972
ZWAAR ondergewaarde film hier op moviemeter.
Het is geen meesterwerk, maar zo'n slechte score verdient deze film niet! De verhaallijn en vooral de effecten vond ik goed.
Mensen die Jeepers Creepers goed vinden, hebben zeker wat aan deze film.
Deze krijgt toch een 3,5 van mij
Arnoud87
goeie spannende film niets mis mee niet alle films zijn state of the art.. zelfde idd als jeepers creepers.. als je niet van het genre houd kijk gewoon niet
Ik kijk ook geen Sex and the City om het vervolgens een 1 te geven
_Moonwalker
Het begon sterk. Maar naarmate het verhaal vorderde ging het steeds bergafwaarts met de film, wat ik erg jammer vond. Ben een groot fan van films met Demons of Angels of allebei, maar het einde van de film vond ik nergens opslaan.
Maar volgens mij is dat ook de bedoeling, want dan kunnen ze een sequel maken voor de film. En dat hoop ik echt, want ik wil graag weten wat Jeep nou voor puzzel moest oplossen. Ook andere vragen wil ik graag opgelost zien worden.
Geef de film toch een 3, omdat ik me prima vermaakt heb.
Ik kijk ook geen Sex and the City om het vervolgens een 1 te geven
sander.h
Nou dat valt wel mee. Geen hoogvlieger natuurlijk, maar ik vond de film een stuk beter dan de score hier doet vermoeden. In dit genre zijn veel slechtere films gemaakt.
Toegegeven, het verhaal is aan de wazige kant en is niet helemaal consequent. Het op zich gave gegeven met de engelen had in elk geval een stuk beter uitgewerkt kunnen worden, en wat nou de rol van de baby is zal waarschijnlijk nooit helemaal duidelijk worden.
Daarnaast worden de actiescenes afgewisseld met beschouwende scenes waarin wordt geprobeerd de personages van iets meer diepgang te voorzien, hetgeen eigenlijk mislukt.
Echter, de film was zeker niet vervelend om te kijken, het acteerwerk was bijvoorbeeld goed te pruimen (ondanks dat Lucas Black de uitstraling van een zak aardappelen heeft), de setting was sfeervol en de special effects waren goed gelukt. Die zwerm vliegen zag er bijvoorbeeld echt wel cool uit.
Geen topper, maar zeker een voldoende.
skipy05
goede film. Het einde is wel ineens wat minder. Alles vond ik niet zo duidelijk. Verhaal was goed. Paar goede acteurs. Niet slecht voor een keertje.
Sjoerdow
Legion heeft een aardig plot, wat helaas niet goed word uitgewerkt. Het één en ander aan uitleg ontbreekt en daarnaast verdwijnt het spannende sfeertje van het begin als sneeuw voor de zon.
De actie is zelden echt prettig gefilmd, en er word beneden niveau geacteerd (afgezien van Bettany). Vooral van Quaid en Black had ik meer van verwacht, maar beiden doen het erg pover. Dat is jammer, want na respectievelijk Flight of the Phoenix en Friday night lights dacht ik dat deze heren wel wat in hun mars hadden.
Quaid sukkelt met zijn wisselende accent, terwijl Black zijn zinnen te vroeg opdreunt.
Tyrese gibson staat er een beetje lomp bij en speelt zichzelf; de stoere no-nonsense neger met een mysterieuze achtergrond. Die rol had hij ook al in Death race en 2fast 2furious. Niks nieuws onder de zon dus.
De film zelf begint aardig, helaas zien wij geen nieuwe dingen naast de actie die je in de trailer al ziet. Erg teleurstellend.
Tja, verder zijn de overige karakters niet boeiend en vrij dommig, en is er aan het einde van een bevredigende climax geen sprake.
2,5 ster
Kosjenot
Kevin Durand is toch wel 1 van mijn favoriete acteurs. Met in films als smoking aces en robin hood vond ik hem erg goed doen. Bij deze film had hij beter neej bedankt kunnen zeggen, want ik heb nog nooit zo n waardeloze film gezien als deze. Verhaal is redelijk maar het bouwt niet op en de horror scenes zijn zo slecht gefilmt dat het bijna lachwekkend is.
Helaas had veel meer ingezeten als deze film veel beter onder de loep was gelegd. Ik vind trouwens het gemiddelde aantal sterren voor deze film hier op de site op dit moment veelste veel van het goede. 1 punt.
Vascago
De 1ste 3 kwartier zijn behoorlijk goed, daarna wordt het een stuk minder en soms zelfs irritant door het overdreven aangezette bijbelse verhaaltje. Maar dankzij de veelvuldig aanwezige actie heb ik me geen moment verveeld.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Mijn mening verschilt niet veel meer dan dat van de rest.
De film trok me aan door het compleet van de pot gerukte verhaal, dat eigenlijk geen verdere uitleg geeft van het gebeurde behalve dat God boos is op de engelen, en dat daar de mensheid voor moet boeten. De actiescenes - niet eens geregisseerd door Scott Charles Steward, maar door de 2nd unit director - zijn prima, de dramatische scenes halen enorm de vaart uit het verhaal en zijn saai.
Een aardig tussendoortje. We zijn inmiddels zo ver dat we een Hollywoodfilm mogen prijzen als het géén prequel, sequel, spin-off of re-make is, dus waarvan akte. Maar de film voelt onevenwichtig aan. Wel een schitterende rol van Paul Bettanny trouwens... Dogville lijkt alweer zo lang geleden!
Minotaures
Bij deze had ik geen hoge verwachtingen, behalve dan dat het vermakelijk genoeg was om eens te zien. Dat was gelukkig wel geslaagd.
Leuk maar vage titel. Waarom moet deze nou per se Legion heten? Zo lijkt het meer op één of ander Romeinse film.
Opzich zou het wel een leuke film zijn geweest als ze wat meer aan een ander soort verhaal, personages, outfits, wapens, etc. hadden gedacht.
Na het lezen van het verhaal vond ik het wel wat hebben, maar na de film te hebben gezien werd het helaas ingezakt. Je zou bijna kunnen zeggen dat het ietsje op The Terminator's verhaal klikt.
Locatie was wel mooi op beeld en bijzonder afgelegen. Ookal is dit niet de enige film met een snackbar/dinner als locatie waarin er actie in voorkomt.
Wat wel jammer was waren de hoofd- en bijfiguren. Maar met zulke personages had ik rekening gehouden, aangezien het om een wegrestaurant ging en de klanten allemaal aparte mensen en geen helden zijn.
Wat nog wel goed was waren een aantal doodscène's en actie stukjes. Concept van de Engelen Gabriel en Michael was wel een leuke toevoeging. Alleen vond ik dat 'door engelen het overnemen van mensenlichamen' jammer. Dat mochten van mij wel Demonen wezen en wat hardere oorlog in voorkwam tussen Goed en Kwaad. Een beetje in de stijl van Constantine. Maar de kwade oma was wel tof!
Leuk voor een avondje, meer niet.
tieske!
Ik vond die scene met die oma geweldig, heb me echt kapot gelachen.
Slecht gekozen griezels en angstaanjagend was het totaal niet.
Die zombies waren zo nep als ik weet niet wat.
Minotaures
Best wel een faal, aangezien de mensen hier door Engelen bezet zijn.
Milan07
Alleen dat krasse oudje was wel grappig, voor de rest had ik het gevoel van waar heb ik dat eerder gezien. Dennis Quaid toch een groot acteur deed The Mist nog even dunnetjes over. Voor de hand liggend, domme dialogen en nergens eng.
Thorak
Ooit gehoord van Lucifer en dan niet die dingen in een doosje waar je iets mee aan steekt, maar de gevallen engel Lucifer. Hij was niet de enige engel die 'viel' maar had een heel leger engelen met zich. Die werden demonen.
Raffie_75
Gaat mij met zo. Idd afgekeken van terminator, desalniettemin 3 *
mnrk
Gewoon een leuke film om naar te kijken.
De actie is van een prima niveau en ook het acteerwerk is prima te doen.
Over het verhaal is genoeg te vertellen of te veranderen maar ze hebben het op deze manier goed gedaan. Wordt op een manier gebracht dat het allemaal lekker doorloopt.
Maar de "oma scene" is toch wel helemaal geweldig
.....
You wanted to live like a man
No you're gonna die like a man
Legion is vooral een film dat barst van de potentie en er soms wat van uithaalt.
Vooral het eerste half uur is nog wel te doen, er heerst een lekker mysterieus sfeertje en de actie is gewoon vet. Het moment met het omaatje zorgt voor veel vermaak en de eerste golf van vijanden zorgt ook nog voor enige spanning. Ook de sfeer is hier aardig neergezet.
Waar de film toch vooral de fout in gaan zijn de rustige momenten, bijna elk dialoog tussen de personages bevatten gepredikte zinnen over hoop, liefde, goed, kwaad, god, vertrouwen etc. etc. Mijn openingszin zegt genoeg lijkt me.
Dit werkt behoorlijk op de zenuwen en richting het einde blijft er eigenlijk vrij weinig meer over vanhet sfeervolle concept. Er zit totaal geen mysterieusheid in en je krijgt het standaard riddeltje over het goed, kwaad, vergiffenis en genade voorgeschoteld in de laatste 5 minuten.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

El Infierno
Komedie / Misdaad, 2010