• 9.373.452 stemmen

DuckTales: The Movie - Treasure of the Lost Lamp (1990)

Familie / Avontuur | 74 minuten

Genre: Familie / Avontuur

Alternatieve titel: DuckTales: Het Geheim van de Wonderlamp

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Gaëtan Brizzi, Paul Brizzi en Bob Hathcock

Met onder meer: Alan Young, Russi Taylor en Christopher Lloyd

Releasedatum: 29 maart 1991

Plot DuckTales: The Movie - Treasure of the Lost Lamp

Dagobert Duck arriveert samen met zijn domme piloot Turbo McKwek en zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak in Egypte waar hij de verloren schat van Collie Baba vindt. Dagobert weet echter niet dat een magische lamp deel uit maakt van de schat. Terwijl de drie neefjes plezier maken met de geest uit de lamp hebben ze geen idee dat ze achtervolgd worden door de tovenaar Murlock.

عم دهب (صوت)

هندباد مكوك (صوت)

كركور / فرفور / زرزور / روبي (صوت)

دبلان (صوت)

الساحر مرزوق (صوت)

مدام حفيظة (صوت)

صادق أفندي (صوت)

بهيجة هانم (صوت)

جيني الجني (صوت)

أصوات اضافية (صوت)

Jordy

Geniale Nederlandse nasynchonisatie had DuckTales altijd vroeger Deze film nog in de bioscoopgezien, echt jeugdsentiment...

Er ging trouwens een wereld voor me open toen ik de Engelstalige namen van de personages op imdb zag . Weet iemand nog wat de precieze NL-titel hiervan was?

Ducktales - De Film waarschijnlijk. Op video.nl zit de titel namelijk in de database, maar verdere info ontbreekt.

Jordy

hmn dan laat ik het wel zo

Scrooge McDuck = Dagobert Duck

Huey, Dewey and Louie = Kwik, Kwek en Kwak

Launchpad McQuack = Turbo McKwek

jaja ik was destijds net zo clueless als de kids die nu "Hermelien" en "Zwijnstijn" roepen

In 1990 was jij toch al 12 ofzo?

ik werd eind van 1990 elf jaar, was tien toen ik deze zag

was ook niet het meest kinderachtige deze serie... redelijk "avontuurlijk" enzo, op iets oudere kinderen gericht volgens mij

Klopt wel denk ik ja. Ik vond 't ook een leuke serie. Met een meesterlijk Sacco van der Made als Dagobert Duck! Ere wie ere toekomt.

avatar van GerwinF

GerwinF

Ook Turbo McKwek na z'n landing was lachen. "Landingsgestel uit!".

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Weet iemand nog wat de precieze NL-titel hiervan was?

Op internet zijn verschillende bronnen te vinden die refereren aan "Ducktales: Het Geheim van de Wonderlamp" of "Ducktales, de Film: Het Geheim van de Wonderlamp" (bv. hier)

Het enige plaatje met een Nederlandse titel wat ik vond is echter deze, die helaas nogal aan de kleine kant is, maar voor wie goed kijkt valt de tekst "Ducktales de film" en daaronder "Het Geheim van de Wonderlamp" te onderscheiden. Wel is duidelijk dat het om dezelfde film gaat als op dit Engelstalige plaatje, dat zonder twijfel een plaatje van deze film is.

Jordy

bedankt, dat was 'm inderdaad, ik weet het weer

avatar van neo

neo

ik heb ook erg goeie herrineringen aan deze film. de nederlandse nagesychoniseerde versie is erg goed. zo en zo doen ze dat goed in nederland, in vergelijking met bv onze oosterburen.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Vroeger wel aardig, vandaar 2,5*.

avatar van empirekees

empirekees

Geweldige tekenfilm, met een leuk verhaal, en sacko van de der made als Dagobert geniaal.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Het is echt puur toeval dat ik deze tekenfilm tegen kom.

Was het al helemaal vergeten, ik zag deze tekenfilm jaren geleden voor het laatst toen ik nog een kind was.

Ik keek altijd naar Ducktales, de leukste tekenfilmreeks ooit, en vooral deze (teken)film vond ik heel leuk om te zien, toen was het nog spannend

Toch heeft dit hele mooie herinneringen achter gelaten, dus geef ik met plezier 4 sterren, kan ik deze zwaar (ondergewaardeerde) film weer iets naar boven krikken.

Idd, het toppunt van jeugdsentiment bij mij, net zoals de Waterschapsheuvel, boes, dommel etc

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Jordy schreef:

Haha, dat had ik nou ook!!!

Echt heel apart, kan er maar niet aan wennen, die Nederlandse namen zitten er zo ingewerkt, kan er gewoon niet meer uit, zeker niet als je van kleuter af aan tot je 18e de Donald Duck leest

avatar van morpheus

morpheus

Vroeger vond ik ducktales geweldig, heb deze film ook gezien maar herinner me er weinig van. Is dat een goed teken?

avatar van judepu

judepu

ThaMovieVoter schreef:

Haha, dat had ik nou ook!!!

ik lees de donald duck nog steeds en dat blijf ik nog heel lang doen:D vond deze film trouwens helemaal geweldig vroeger.

avatar van KW2

KW2

Leukste Quote uit de film:

Scrooge: Are you saying you never took flying lessons?

Launchpad: Well, i took a crash course.

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Sacco van der Made was de one and only Dagobert! Zonde dat hij overleden is.

Is er overigens een fatsoenlijke DVD-versie van deze film?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Je bedoelt buiten de huidige? Nee.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Erg leuke serie en ook een vermakelijke film.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik heb de DVD gekocht, vond het wel een leuke film, helaas nog niet af gezien. Dat mensen nog Aladdin wouden zien na deze film..

avatar van Lagomorph

Lagomorph

Heel vette film van een nog vettere serie...

Fantastische nederlandse nasynchronisatie met een van mijn grootste idolen Sacco van der Made in de hoofdrol.

(tja, mijn idolen zijn allemaal nederlandse mannen van boven de 60, zoals Arnold Gelderman, Coen Flink, Frits Lambrechts etc.)

Helaas mochten de rollen van de neefjes niet meer vervuld worden door Bob van der Houven...

Ik hoop dat op een dag de serie Ducktales nog op dvd komt, dan ga ik deze zeker aanschaffen!

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

3 sterren. heerlijk wat een jeugdsentiment. En die stem van Sacco van der Made blijft inderdaad hilarisch!

Alleen jammer dat de film zo kort duurt.

avatar van jester

jester

Mijn kinderen van 2 en 5 mogen deze DVD nog altijd graag zien. Haalt het niet bij de meeste Disney-films, maar nog altijd de moeite waard.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Heb 'm hier in het Duits op video. "DuckTales der Film, Jäger der verlorenen Lampe met Tick, Trick & Track als Kwik, Kwek & Kwak.

Weet nog dat ik dit een enorm leuke film vond, leuk avontuur in de piramide en de belevenissen in het huis van Dagobert zijn ook geweldig.

avatar van daanos;

daanos;

dit is echt zeker wel een jeugd film, heerlijk

in die tijd : 5 sterren, geweldig

nu... 3 sterren

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ik geef de film nog 3,5*, alhoewel hij minder is, maar het jeugdsentiment blijft. De keren dat ik deze zag genoot ik toch altijd. Maar Duck blijft geweldig, al zit donald zelf dan nooit bij ducktales. (heeft iemand trouwens enig idee waarom?)

avatar van daanos;

daanos;

mjk87 schreef:

Al zit donald zelf dan nooit bij ducktales. (heeft iemand trouwens enig idee waarom?)

dat vraag ik me echt al 18 jaar lang af... t is en blijft een raadsel

avatar van Theatertje

Theatertje

Wat een film (negatief bedoeld)!

Nu moet je weten dat ik dol op deze film was toen ik 4 jaar was. Het vergrootte mijn fantasie, en ik heb getreurd toen mijn video gestolen werd.

Maar onlangs zag ik de film opnieuw, en wat een boeltje is het wel niet geworden!! Ik kan er haast niets positiefs over zeggen, behalve dan dat het kleine kinderen veel fantasie geeft.

2 sterren.