• 9.378.981 stemmen

Geregisseerd door: Jim Sheridan

Met onder meer: Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal en Natalie Portman

Releasedatum: 10 december 2009

Plot Brothers

"There are two sides to every family."

Als Sam op een missie in Afghanistan vermist wordt en er weinig hoop is dat hij levend terugkeert, probeert Tommy het verlies van zijn broer op te vangen door de verantwoordelijkheid voor Grace en de kinderen op zich te nemen. Tegen de verwachting in groeien Tommy en Grace steeds meer naar elkaar toe. Maar dan komt Sam terug...

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

avatar van dinal12000

dinal12000

Vond Tobey Maguire niet erg overtuigend. Verder boeide de film redelijk.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

abeltjuh 25 schreef:

Als ik dit zo lees denk ik gelijk aan Pearl Harbor, is het veel anders?

Nee is totaal anders qua opzet en verhaallijn, het ziet er misschien zo uit maar is niet zo

avatar van Rutte

Rutte

Aangrijpend drama waarin maar weer eens blijkt wat een enorme impact een oorlogstrauma op iemand kan hebben.

Dit wordt echt fantastisch weergegeven door de broer van Gyllenhaal.

Maar niet alleen hij, maar eigenlijk de gehele cast levert een puike acteerprestatie af: de emoties van iedereen komen prima tot z'n recht, en wat is Portman toch een mooie vrouw.

Ik vind het echt wel een aanrader voor de drama liefhebber: als je er eenmaal inzit kijkt het allemaal heel goed weg, en met name het gedeelte naar het einde toe is ijzersterk.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

abeltjuh 25 schreef:

Als ik dit zo lees denk ik gelijk aan Pearl Harbor, is het veel anders?

Neuh, niet echt. Iets te veel verschillen en minder geromantiseerd.

avatar van marijnemaster

marijnemaster

Prachtig drama en zeer goed geacteerd

Tobey mocht wel een beetje dikker staan =))

avatar van Lion20

Lion20

Aangrijpend verhaal, goed gecast!

avatar van Layla!

Layla!

goed verhaal, goede cast.

Ben allee erg teleurgesteld in het einde..

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Ik vond het einde niet slecht alleen dat moment dat ie zijn broer op belt hadden ze wel mogen schrappen.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Layla! schreef:

goed verhaal, goede cast.

Ben allee erg teleurgesteld in het einde..

In de originele film is het einde een stuk krachtiger.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

fappie schreef:

In de originele film is het einde een stuk krachtiger.

Niet alleen het einde, maar alle karakters waren veel krachtiger.

avatar van rroossiiee

rroossiiee

Erg goede film, en lijk totaal NIET op Pearl Harbor!

avatar van neo

neo

Het is mij onduidelijk waarom je überhaupt Pearl Harbor erbij haalt....

avatar van vantagev82

vantagev82

Goede film, heftig en sterke rol van de kinderen. Een absolute aanrader!

avatar van K*D

K*D

Goede film, goed geacteerd. Kreeg tranen in mijn ogen bij de scene dat de mariniers voor de deur stonden.

avatar van skullcandygirl94

skullcandygirl94

die ogen van (sam) tobey! als isabel aan die ballon begint te pulken...echt scary, wel knap acteerwerk trouwens

avatar van K*D

K*D

skullcandygirl94 schreef:

Jaaa, helemaal mee eens!

avatar van JeffreyV

JeffreyV

Goede drama film.
Laat duidelijk zien wat oorlog met mensen doet.
Goed acteerwerk.
Ik had alleen graag bij het eind gezien hoe het nou verder ging met het gezin. Nu moet je dat zelf maar invullen.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Goede film. Goed acteerwerk van iedereen, ook de kinderen.

Het verhaal vond ik wel erg goed. Jammer alleen dat de Afghanen weer worden afgebeeld als bloeddorstige mannen die Amerikanen het leven zuur proberen te maken. Maar dat verwachten we altijd van Amerikaanse films denk ik.

avatar van jansma

jansma

Xx_se7en_xX schreef:

zo kan ik er nog een paar opnoemen.. maar er mog idd wel wat wegblijven, veel saaie stukken.

avatar van marximaal

marximaal

Super goeie film, mooi verhaal en hoe voorspelbaar dit soort films ook zijn, deze verraste mij iedere keer. Goed geacteerd ook door de kinderen.

Echt een aanrader

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

jansma schreef:

Niet zozeer dat het saai was. Ik had meer moeite met de ''I love you, you're my brother''-scene. Typisch Amerikaans weer.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Het verhaal klinkt bekent, en ook een film die ik graag wil zien, goed verhaal en heerlijke cast

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Mischien heb je het origineel gezien Brødre (2004) en dat het daarom bekent klinkt

avatar van Larsco

Larsco

Zwaar verhaal, veel drama. Het blijft je wel bij, maar ik houd niet van het genre. Wel erg goed geacteerd.

avatar van skipy05

skipy05

Goede film. Heel goed verhaal. Paar goede acteurs. Tobey Maguire vond ik heel goed spelen. Alleen het einde vond ik wat minder.

avatar van Kippie.

Kippie.

De laatste 5 minuten waren doodzonde. Het klinkt nogal raar maar de film zou van mij minstens 4,5* krijgen als Sam op het eind een einde aan zijn eigen leven had gemaakt. Of dat de film net op het moment dat Sam de revolver tegen zijn slaap houdt stopt. Ook bevatte de film helaas een aantal overbodige, saaie stukken (zoals al eerder genoemd is). Maar deze film wist me toch te raken. Hoe kun je het jezelf ooit vergeven als je een soldaat/vriend van je doodt?. Erg aangrijpend. Eindelijk irriteerde ik me ook eens niet aan de kinderen die meespeelden. Omdat de film in de winter geschoten is, dacht ik even wat "mentale verkoeling" te krijgen, maar helaas heb ik heb nog steeds bloedheet (32 graden hier). Na even overwegen geef ik deze film 4*, omdat het einde zo "jammer" is.

avatar van gastank888

gastank888

Goede acteerprestaties. Het maakt me erg benieuwd naar het Deense origineel. Vaak is dat beter.

avatar van laundromat

laundromat

Heb 'm in huis. Heb Brødre, net als deze, nog niet gezien, maar vind iig Jake, Tobey en Natalie zo goed, dat ik toch maar (eerst) deze ga zien.

Btw: 1e waar ik aan moest denken toen ik bovenstaande las was Pearl Harbor. Maar dat was zo'n draak van een film, dus vergeten die handel.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Het eerste waar je aan denkt bij het verhaal: Pearl Harbour. Met die twee films als uitgangspunt is het bewijs geleverd dat de verhaallijn niet zozeer uitmaakt, maar de uitwerking. In grote lijnen hetzelfde, maar de films liggen mijlenver uit elkaar. Brothers overtuigt wél.

De relaties onderling zouden niet zo aangrijpend zijn zonder het sterke acteerwerk. De zeer schone Natalie Portman doet het goed maar de echte kracht ligt in het sterk staaltje acteerwerk van de heren Tobey Maguire en Jake Gyllenhaal. Gyllenhaal doet het altijd goed, maar Tobey Maguire verraste me na Spiderman en een hippie in Fear and Loathing (niet dat hij dat slecht deed, het was gewoon heel erg kort). Tegen het einde toont hij zijn capaciteiten, wat resulteerde in een ontzettende heftige scène. De beste acteerprestatie komt van Bailee Madison, als het oudste dochtertje. Veel respect voor haar. Zij zorgt ervoor dat het niet alleen volwassen problemen zijn maar de belevenis voor het kind krijgt ook haar plaats.

Jim Sheridan slaagt erin om het achtergelaten gezin en de gebeurtenissen in Afghanistan in balans te houden, en wanneer die weer samen komen bouwt de film langzaam naar haar climax op. Met mooie beelden wordt de juiste sfeer gecreëerd en alles komt overtuigend over. Er wordt een realistisch beeld geschetst. Dialogen springen er nergens uit maar voor alles is een plaatsje, van familieproblemen tot de oorlogsituatie. Mooi drama dat voornamelijk overtuigt door het uitstekende acteerwerk.

(een ruime) 3,5*