• 9.382.340 stemmen

Geregisseerd door: Marcus Dunstan

Met onder meer: Josh Stewart, Madeline Zima en Robert Wisdom

Plot The Collector

"He always takes one"

Ex-oplichter Arkin (Josh Stewart) is wanhopig op zoek naar geld om zijn vrouw af te betalen, zodat ze de stad niet verlaat met hun dochter. Als hij inbreekt in het huis op het platteland van zijn rijke baas, komt hij erachter dat de familie wordt vastgehouden door een gemaskerde moordenaar, die het huis vol boobytraps heeft gezet.

avatar van killer13

killer13

ik vond het een goeie film.

ik snap het einde niet echt maar misschien dat ik het wel snap als ik em nog een keertje bekijk. coole boobytraps wel, lekker sadistisch. spanning in overvloed!

JacoBaco schreef:
Nu snappen we je al iets meer. Jammer dat je eigenlijk alles als negatief ervaard.

Verstand komt met de jaren denk ik in zo'n geval. Ik vind het juist verfrissend dat de dader en het motief onbekend blijft. Voegt toch een stukje mystiek toe aan de film. Verder is het verhaal hier niet minder slecht (of MORALISTISCHTER) dan in Saw. Verder is het een beetje lastig voor mij om Patrick zijn verhaal te ontcijferen

JacoBaco

Daar ben ik het mee eens.

En ja, hij moet nog een beetje wat meer zijn best doen hier.

avatar van PatrickBol

PatrickBol

lol iedereen zijn mening kzeg toch ook nie dat je geen smaak hebt maar ja maar goed dat smaken verschillen zou anders maar saai zijn he

JacoBaco

Het ging er even om dat we enigzins moeite hadden om je verhaal te ontcijferen. Waarop ik dus zei. Ja, hij moet een beetje wat meer zijn best doen.

avatar van Celluloid Dreams

Celluloid Dreams

Bijzonder filmpje. Een beetje vergelijkbaar met de Saw reeks, maar waar de moordenaar daar nog enige motivatie lijkt te hebben, krijgen we daar hier niets van te weten. De film ziet er bijzonder uit, is echt spannend, grappig, soms wat klungelig en ook lekker mysterieus. Die hoofdrol speler was ook goed trouwens.

avatar van _Casper_

_Casper_

holy shit wat een film,een van de engste films die ik de laatstetijd heb gezien

hele goeie spannende film

dikke 3.5*

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Tsja, wel spannend en soms best beetje wegkijken, echter het raakt je eigenlijk nergens, gaat nergens onder je huid zitten en is zo nu en dan erg vermoeiend omdat je dit inmiddels in de meeste saw-achtige ,martelhorror wel hebt gezien. Het einde was ook een tegenvaller.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Marcus is de scenarist van o.a. Saw IV, V, VI en VII, die men op dit moment nog aan het opnemen is. Verder heeft hij ook alle scenario's geschreven voor de over-the-top splatterfilms Feast, Feast II & Feast III. Deze 'The Collector' is zijn debuutfilm.

Die gast is goe bezig !

How yes, yes yes yes !! Dit is helemaal mijn genre film !!

Deze heb ik gezien op het BIFFF Filmfestival. ( http://www.bifff.org )

Na een vrij banale start kom je terecht in een maalstroom van niet aflatende spanning en Horror. Uiteraard bliksemt en regent het onafgebroken, dat zijn de ideale omstandigheden om zo'n brutale slasher tot zijn recht te laten komen.

Ik zat letterlijk op het puntje van mijn cinema zetel, gezicht verwrongen in een grimas uit afgrijzen voor de gruwel die zich op het scherm afspeelde.

De soundtrack stak er met kop en schouders bovenuit. De snoeiharde Technotrack tijdens de begingeneriek ruimt verderop plaats voor een overdonderende orgie van geluid, meestal electronische klanken en sublieme geluidseffecten. Die geven een serieuze meerwaarde aan de wansmakelijke beeldenstroom.

Over het einde had ik héél even mijn twijfels. Alles leek er op te wijzen dat het braafjes, op zijn Hollywoodiaans ging eindigen. Gelukkig pakte het anders uit Kijk zeker ook de volledige aftiteling uit, want daar komt goeie muziek in voor en helemaal op't einde volgt nog een korte scène, niet onmisbaar maar toch een leuke afsluiter.

Eigenlijk is dit een “Remake from Hell” van de familie komedie “Home Alone (1990)”. Het is alsof de videocassette van “Home Alone” mee is teruggekomen met het ruimteschip Event Horizon uit die alternatieve, Duivelse dimensie zoals te zien in de gelijknamige film uit 1997

8/10.

Dit is een zuivere genrefilm die waarschijnlijk enkel de fans zal weten te bekoren.

Ik ben er zeker van dat zij hier volop van zullen genieten !!

Filmsite : http://www.thecollector-mov...

avatar van xiqu0n

xiqu0n

Ow dit klinkt goed. Ik ben ook op zoek naar goede horror films en had deze al eens lang zien komen. Ik las toch veel negatieve reacties maar dit klinkt al veel beter

Near_Dark schreef:

YouTube - Combichrist - Shut up and blead ( feat. Waste )

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Prima suspensevol filmpje dat een hoop clichés betreedt, maar eigen genoeg weet te zijn. Vergelijkingen met Saw zijn buiten wat traps verwaarloosbaar. The Collector zit visueel zeer aardig in elkaar en kent een stel erg mooie scènes. Alleen bijzonder jammer dat hier bijna nooit de tijd voor wordt genomen. De scène waar die kerel in een plas water ligt na te zijn geëlektrokuteerd bijvoorbeeld, had van mij best wat langer mogen duren. Verder gewoon een lekker duister, gedurfd en spannend Amerikaans filmpje, iets wat tegenwoordig zeker niet vanzelfsprekend is.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Wow, best een toffe film eigenlijk! Zeker iets anders (en beter) dan ik verwacht had dus heb me prima vermaakt met deze horror. Fijn in elkaar gezet die vallen, ingenieus!

avatar van scorepio

scorepio

Super spannende film die helaas geen passend einde heeft.
Voor mij moeten op het einde alle stukken in elkaar vallen en moet op zijn minst een verklaring gegeven worden waarom alles zo gebeurde.
Dit gebeurde hier niet , wat waarschijnlijk betekent dat ze een sequel gaan maken.
Spijtig dat ik met volgende vragen blijf zitten.
Motief ?
Wat deed die opa in die doos in dit huis ?
Wie is the collector ?

Verder alleen maar lof over deze "saw-achtige" film.

Voor de liefhebber , een must see.

avatar van DiDa

DiDa

We zien de laatste tijd heel veel B-horrorfilms die mee proberen te liften op de grote bioscoopsuccessen. De ene keer pakt een dergelijke film goed uit de andere keer wat minder. The Collector valt wat mij betreft in de eerste categorie.

Sterker nog, The Collector is een van de leukere horrorfilms die ik de laatste tijd heb gezien.

Natuurlijk worden de clichés niet uit de weg gegaan en doet de film je soms denken aan Saw, maar dat mag de pret niet bederven. Want de makers schotelen je een horrorfilm voor die een hoog tempo kent, een aantal leuke “kills” bevat en je constant op het puntje van je stoel doet belanden. Ook weet de regisseur een sterke sfeer te creëren. The Collector wordt weggezet als een koelbloedige killer die echt maar dan ook echt nergens voor terugdeinst. Dit in combinatie met een aantal zeer bloederige “kills”, zorgen ervoor dat je als kijker weet: This is serious business! Maar niet helemaal, want sommige moorden zijn, ondanks dat ze bloederig zijn, toch origineel en vermakelijk te noemen zodat deze momenten soms toch een smile op je gezicht toveren. Maar niet te lang, want voordat je het weet zit je weer vol spanning op het puntje van je stoel. En dan bekruipt je langzaamaan het gevoel dat je als kijker goed vermaakt wordt met deze horrorprint.

Wat verder ook interessant en verfrissend is te noemen is dat de hoofdpersoon nu niet eens een onschuldig tienermeisje is dat op de vlucht is voor een killer. Nee, de hoofdpersoon is in dit geval zelf ook geen lieverdje. Hij is namelijk aan het inbreken en komt er dan achter dat er nog iemand in huis is. Hij worstelt vervolgens met zijn gevoelens: “Ga ik het gezin waar ik nota bene van wil stelen helpen, of pak ik mijn buit en maak ik me uit de voeten zodat ik voor middernacht de buit kan afleveren en mijn vrouw en kind niet in de problemen komen?”

Leuk uitgangspunt voor een horrorfilm en zeker verfrissend te noemen. Langzaamaan ga je je vervolgens toch inleven in het personage en krijg je ook sympathie voor hem. Je hoopt dat hij het overleeft.

Verder is het gewoon niet teveel nadenken en alles over je heen laten komen. Natuurlijk zijn er wat kleine ongeloofwaardigheden in de film (hoe heeft The Collector zich bv zo voor kunnen bereiden?), maar de regisseur geeft je niet de tijd om daarover na te denken. En uiteindelijk maakt het je ook niet uit. De horrorfan wordt vermaakt met een hoog tempo, een hoop bloed en martelscènes, booby traps, een interessante killer, een interessant hoofdpersonage en klein vleugje onderhuidse humor. Heerlijk toch?

4 sterren.

avatar van Sentinel69

Sentinel69

Leuke film .Echter wel met slordige onlogische fouten.Desalniettemin leuk vermaak.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Goeie horrorfilm.

Helaas maakt de hoofdrolspeler een cruciale fout, door terug te gaan voor Hannah wanneer hij al buiten is. Het meisje kon zich al die tijd prima verstoppen, dus waarom niet een half uurtje langer tot de politie arriveert? . Maar dit heeft elke horrorfilm wel denk ik.

Ondanks dat en nog een paar kleine dingetjes, had de film een frisse beklemmende sfeer die ik een lange tijd niet meer gevoeld heb. Ook moet ik veel krediet geven aan hoofdrolspeler Josh Stewart, die in mijn ogen zijn rol echt perfect vertolkt. Klasse!

Verder vond ik Madeline Zima een beetje overbodig in deze film. Die rol had door elke andere tieneractrice zonder ervaring prima vertolkt kunnen worden. Beetje overbodige reclame mijns inziens.

3,5 sterren!

avatar van j_u_u_l

j_u_u_l

Coole film!
Vind dit nog meer weghebben van Cube dan van Saw eigenlijk.
Jammer dat we het hoofd van The Collector niet zien nadat zijn masker is afgetrokken
Zat die vent nou zelf bij de politie of niet? Of kwam hij op het eind gewoon aangesjeesd in die politieauto van die dode agent?

avatar van Maphesta

Maphesta

Hele goede horrorfilm! Echt geniaal!

Ik vind het wel een klote einde en ik vond dat stukje met die kat (en eigenlijk ook de hond) echt veel te sadistisch. Door deze puntjes een 3,5 in plaats van een 4,5.

Als horror liefhebber weet ik maar al te goed dat een slecht einde een beetje the way van horrorfilms is, maar deze film is zo neergezet dat je genoeg sympathie krijgt voor de hoofdrolspeler om een goed einde te hebben. Ik zag het namelijk helemaal voor me dat de hoofdrolspeler de slechterik uiteindelijk dood zou slaan met het #1 object waarvoor hij het huis in kwam: de steen.

Oh well.

avatar van extremezz

extremezz

Best een goede film

avatar van JustMike

JustMike

goed maar minder dan de 'Saw'-reeks die ze na zaten te doen.

avatar van DutchRaptoR

DutchRaptoR

Geweldige film...niets meer...niets minder.

Gewoon kijken en genieten!

...ver daarna volgt het lezen van recensies...... booh!

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Goede horror/thriller.

Deed inderdaad wat denken aan Saw, maar met een andere uitvalshoek..

Ook een niet verwacht einde, wat altijd leuk meegenomen is.

Het enige minpunt misschien, is dat je inderdaad het motief van de dader niet te weten komt. (Maar moet een gek een motief hebben?)

avatar van nick306

nick306

Zit echt geen verhaal in z'n film. Kvind het niks, ga ook geen cijfer geven

avatar van rep_robert

Hmm, wat een onzinargument. In deze film zit best een verhaal hoor

JacoBaco

Precies! Bij de plotomschrijving staat ook gewoon waar het over gaat.

En dat is al meer dan de gemiddelde Steven Seagal film.

Kijk maar: Under Siege (1992) Exit Wounds (2001)

Net iets minder verhaal.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Seagal draait gewoon niet om de feiten heen baas.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Een vent wordt geconfronteerd met een zieke psychopaat die zijn slachtoffers martelt en overal dodelijke valstrikken legt. Tja, waar kennen we dit nou van? Eh, Saw?! The Collector is de zoveelste prent die aan de lange lijst van torture porn-films toegevoegd kan worden. Tot halverwege is de film nog best spannend, maar daarna volgt het dat repertoire waarbij het enkel om de martelingen gaat. Het is dus een heftige film, maar als doorgewinterde horrorfan zeg ik: niets wat we niet aankunnen. Het wordt alleen zo smakeloos gebracht. Ingewanden en tanden uitrukken voelt zo geforceerd aan. Dit doet afbreuk aan het geheel, want op sommige momenten was de film enorm spannend. Het bekende credo dat iets wat je niet ziet spannender is, wordt te snel overboord gegooid. Jammer, want dat maakt The Collector een standaard martelpornoprentje. Voor fans van Saw zeker een aanrader, maar voor anderen iets wat ze kunnen overslaan.

avatar van El ralpho

El ralpho

Mwa..mátig.. Niks tegen martelingen in films An sich maar geef dan wel wat meer background informatie van de killer weer. Enigste wat volgens mij duidelijk werd is dat hij steeds mensen in datzelfde huis vermoord. (terugdenkende aan het koppel die in het begin van de film in contact met de killer kwamen) Verder vond ik het hele vallen idee wel aardig gevonden, maar bijzonder onwerkelijk. Om maar enkele voorbeelden te noemen: Als Arkin bij het huis inbreekt hoeft hij maar een slot te openen. Later als hij het huis uit wil vluchten zitten er ineens 4 sloten op de deur die ineens allemaal op slot zijn. Aan de reactie op zijn gezicht af te lezen zaten die sloten er bij zijn binnenkomst nog NIET. Beetje onwerkelijk dat de killer al die sloten er opgezet heeft in de 5 minuten dat Arkin binnen was en alweer wilde gaan Mochten ze er wel gezeten hebben; Waarom laat de killer slechts een slot gesloten zitten als hij mensen in het huis gevangen houdt.. doe ze dan allemaal op slot?
Verder leek er geen enkele val in het huis geplaatst te zijn in het begin dat Arkin binnenkomt, en later zitten er ineens van die vlijmscherpe draden die je in een vorig shot niet zag? Ook beetje onwerkelijk dat hij die lijntjes met zulke uiterste precisie zo snel gelegd zou hebben. Verder waren de effecten doorgaans goedkoop (Vooral de scene met de kat) Stoorde ik me gruwelijk aan de verplichte gruwelijkheden die bij de martelingen zaten en zeer geforceerd overkwamen. En dan nog maar niet te spreken over de ''onverwachte'' Eindscene. Hoe vaak hebben we dat wel al niet bij (betere) films gezien?
En dan nog de zogenaamd hippe MTV achtige shots die in de film zaten (de grauwe flitsende beelden); ze kwamen een beetje simpel en amateuristich over. Te gemaakte martelporno film die met wat meer oog voor detail, een sterker achter grond verhaal van de killer en wat minder cliche's was deze film een stuk sterker geweest. Vind het begrijpelijk dat deze film een straight to dvd release heeft gekregen. Het home alone idee voor volwassenen vond ik erg interessant, de uitwerking stond mij echter tegen. Het uiterlijk van de killer vond ik dan weer wel gaaf..Tevens matige acteerprestaties over het algemeen. Een krappe 2,5. Net een voldoende dus.

avatar van rep_robert

Waarom zou je meer background info moeten hebben van de dader? Dat kan de mysterieusheid van zo'n film ook flink verkrachten. Kijk alleen al naar Zombie's versies van Halloween. "Diepgang"=niet altijd goed.