• 9.377.538 stemmen

The Last Airbender (2010)

Avontuur / Fantasy | 103 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Airbender

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Noah Ringer, Nicola Peltz Beckham en Dev Patel

Releasedatum: 19 augustus 2010

Plot The Last Airbender

"Four nations, one destiny."

In een mystieke wereld leven verschillende stammen die één van de vier elementen beheersen: water, aarde, lucht en vuur. De enige persoon die alle vier elementen beheerst is de Avatar. Tijdens een aanval van de Vuurnatie verdwijnt de Avatar plotseling. 100 jaar later ontdekken twee kinderen (Katara en Sokka van de Waterstam) een jongen genaamd Aang die zit vastgevroren in een rots. Hij blijkt de nieuwe Avatar te zijn en hij moet het evenwicht in de wereld weer zien te herstellen. Maar dat is niet geheel zonder gevaar...

avatar van Nightfalls

Nightfalls

Ben totaal geen fan van de serie, maar mijn nieuwsgierigheid naar de film was te groot.

Dus toch maar aangezet. Acteerwerk was slecht, verhaal wel aardig, maar als nieuweling in het avatar verhaal een beetje erg verwarrend.

Acties waren wel leuk, en een open einde, hoop dat ze het 2e deel beter maken en hiervan leren.

Een kleine 3

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Ik ben vroeger juist wel een groot fan van de serie geweest. Ik had enigszins wel verwacht dat deze film een beetje zou gaan tegenvallen maar het is blijkbaar nog erger dan ik had verwacht. Al bij de openingsscène kwam de film al erg onprofessioneel over.

The last Airbender komt over als een verfilmde samenvatting van een deel van de serie waarop het gebaseerd is. De film flitst constant van scène naar scene, hierdoor kom je niet lekker in het verhaal. Het acteerwerk is ook in één woord bagger, ook komen de personages erg anders over dan in de serie.

De special effects waren zo slecht nog niet geef ik eerlijk toe, alleen ze worden gebruikt in nogal matige actiescènes. Het 3D had wat mij betreft weggelaten mogen worden... (ook al zeg ik dit bij 90% van alle 3D-films)

Ik kom niet verder dan een 2.

avatar van Film Fan

Film Fan

Ik ben erg bang om deze film te gaan zien. Ik hou wel van dit genre met fantasy, special effects enz. maar ik heb de serie nooit gezien. Ik ben bang dat ik er niets van begrijp. Kan iemand mij vertellen of dit ook werkelijk zo is?

avatar van Phantasm

Phantasm

Beetje onwaarschijnlijk verhaal, lijkt wel wat op een sprookjes-fantasieavontuur, maar goed , je moet er van houden. Echt vervelend vind ik de film niet, hij blijft dan wel weer boeien, mooie plaatjes.

avatar van Morpheuz

Morpheuz

man man... De serie wist me helemaal te overdonderen destijds.

Maar met deze film bekroop me toch een erg naar gevoel.

Vreemde casting en een erg zwakke film alsmede door het mindere acteerwerk en de vreemde close up shots van de acteur die de Avatar speelt.

Persoonlijk vind ik dat je ofwel besluit bij het verhaal van de serie te blijven... ofwel een totaal eigen verhaal te creëren.

In dit geval is het iets tussenin waardoor zowel de fans als de nieuwkomers zich niet echt kunnen vinden in deze film.

Tip van mijn kant: Wie de serie nog niet heeft gezien.

Doe eens de moeite om deze te bekijken...

Veroordeel de serie niet aan de hand van deze mindere film.

avatar van logghe

logghe

deze film is crap. ik heb de serie bekeken en daar zatten fantastische momenten in maar in deze film zijn die momenten juist weggenomen. De film wilde veel te veel samenvatten op een te korte tijd en daardoor werd het verhaal, de timing en de special effects gewoon totaal verandert dan die in de serie. Ze hebben deze serie echt geen recht toegedaan NET alles dragonball evolution is dit een film die je kindertijd geen eer aandoet.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Ow my god... dat acteerwerk... om te huilen zo slecht!

Natuurlijk zijn er ook positieve punten te benoemen zoals de aardige special effects en,,, oké, één positief punt dus. Maar dat weegt uiteraard niet op tegen het rommelige vertellen van het verhaal door continu van scene naar scene te gaan zonder je enigszins in het verhaal te laten komen. Nu ben ik totaal geen Avatar kenner dus heb ik 't gewoon als blanco filmliefhebber over me heen laten komen maar helaas bleef m'n enthousiasme achterwege.

Wat fijn dat er nog een volgend deel komt ook... ik kan niet wachten...

avatar van stinissen

Misschien een aardige film voor de liefhebbers of hele jonge kinderen maar totaal niet aan mijn besteed.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

viel me vies tegen. men wil veel te veel brengen in een te korte tijd, waardoor de film voor mensen die niet bekend zijn met de serie haast niet te volgen is. special effects zijn best goed, acteerwerk niet, maar dat had ik ook niet verwacht. zit zelf niet zo op een vervolg te wachten.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

dragonmaster schreef:

ben het met je eens

maar ik zit wel op een vervolg te wachten

ik hoop dan dat ze hiervan leren en dat ze beter hun best doen

zoiezo visueel zag het nu best goed uit en in book 2 en 3 kan het alleen meer en mooier worden

dus van mij mag het wel komen

2.5

avatar van thomas_

thomas_

Ik vind de anime serie heel erg goed en wil deze ook graag aanschaffen. Maar wat ik lees is deze film niet echt een aanrader. Kan iemand die de anime serie gezien heeft mij deze film aan- of dan wel afraden

avatar van TimZor

TimZor

als je van de serie houdt kan je deze film beter links laten liggen als je het mij vraagt. Het enige waarom ik nog een 1 heb gegeven is omdat het visueel gezien nog best redelijk was en daar is dan ook alles mee gezegt !

avatar van thomas_

thomas_

TimZor schreef:

Oke, dan volg ik je raad op en ga hem niet kopen en kijken. Ik moet nog wel 19 dvd's uit de anime serie haha.

avatar van ElPlaga loco

ElPlaga loco

thomas_ schreef:

Meen je dat nou?! Ga je deze film niet kyken omdat iemand zegt dat het nix is? Ga zelf kyken en creeer een eigen mening.

Echt mensen jullie zyn veel te kritisch. Als er in een film niet perfect geacteerd word, geen vernieuwing is, en/of het verhaal niet helemaal klopt, schyten jullie er op.

Ik snap best dat de helft niet overeen komt met de tekenfilm, maar het is toch leuk dat het geprobeerd word? Het acteerwerk is minder maar de special effects zyn wel heel cool! Vond trouwens dat slumdog milionaire wel z'n best deed met het acteren.

Ik vind dit ook geen superdeluxe film maar toch wel 4 sterretjes.

avatar van TimZor

TimZor

zijn genoeg films waar ik kritiek op heb maar evengoed een voldoende geef maar soms zitten er gewoon echt wanproducten tussen zoals deze. En tsja sorry maar dat is mijn mening. En het was niet alleen dat er niet perfect geacteerd werdt maar het was echt om te huilen zo slecht als je het mij vraagt. En zo een soort film verdiend voor mij echt nooit en ten nimmer een 8/4 dat betekend dat je echt gewoonweg een ECHT goede en/of super gave film heb gekeken als je zo een cijfer wil geven en daar kwam deze echt bij lange na niet in de buurt hoor. Maar daarom had ik al neer gezet als je het mij vraagt want het is smaken verschil.

Ik vondt het persoonlijk alleen visueel gezien wel redelijk.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Ik weet nog niet precies wat ik hiervan moet denken. Het kan een beetje beide richtingen op.

Geen goede film:

- Het allergrootste minpunt in deze film is dat ik de humor mis. De onnozele Soka en de relaxte Iro.

- Ondanks dat het algemene verhaal aanwezig is, zijn er veel nieuwe dingen bij verzonnen en belangrijke stukken weg gelaten.

- Niet iedereen is goed gekozen voor het personage die hij/zij speelt.

- Ik had gehoopt dat ze een soort LOTR achtige serie gingen maken. En hiermee bedoel ik dus 3 lange films die allemaal bij elkaar horen.

Wel goede film:

- Ondanks dat er veel nieuwe dingen bij zijn verzonnen en belangrijke stukken weg gelaten, is het algeme verhaal aanwezig.

- De special effects zien er zeer goed uit. Het sturen heeft naar mijn idee hetzelfde idee als bij de anime (sturen op basis van echte vecht methodes).

- Voor een stel onbekendere acteurs/actrices voor hoofdrolspelers acteren ze best goed.

Ik geeft nu 3.5* omdat ik me toch goed vermaakt heb tijdens het kijken. Misschien veranders het nog na een 2de kijkbeurt.

Iets wat ik in de volgende films wel zeer graag wil zien is humor. Dat is iets wat de serie ook zo leuk maakte, maar dat zijn ze hier vergeten.

avatar van Robr6

Robr6

Wat een prutswerk van M.Night Shyamalan. Was erg fan van zijn werk(met name six sense, signs en unbreakable) maar dit was om te huilen.

Ok. visueel zag het er redelijk uit en misschien was de 3d versie nog wel mooier maar het flinterdus verhaaltje en de waardeloze acteerprestaties maken dit een film waar ik met moeite me aandacht bij kon houden.

Ik hoorde al dat fans van de tekenfilmserie deze film niet konden waarderen maar ik heb de serie nooit gezien en heb dus ook geen vergelijkings materiaal.

Dus als film/verhaal opzich was hij dus voor mij ook een drama en het schijfje gaat dus ook regelrecht de prullebak in.

1* (voor het visuele gedeelte)

avatar van DragQueen

DragQueen

Op zich een aardige film. al kan ik geen vergelijking trekken met de serie, omdat ik deze nooit gezien heb. de film is best aardig, al kreeg ik geen echte binding met de karakters. de special effects waren verder zeer behoorlijk. 2,5 ster.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

De serie is toch wel beter.. bij deze film vind ik vooral de acteurs (& acteerprestaties) slecht. Aang zou een rijkere persoonlijkheid moeten hebben met meer karma & levenswijsheid, hier wordt 't eerder gespeeld door een betweterig ettertje. Prins Zuko is wat overgeacteerd door constant te schreeuwen en dergelijke. Al vind ik dat de acteur wel past snappen we zonder al dat geschreeuw ook wel dat hij the bad guy is en een moeilijke jeugd heeft gehad. Ook de bijrollen zijn slecht geacteerd, de cartoonpersonages hadden meer acteerprestaties dan de cast hier. Dit vind ik vooral spijtig bij oom Iroh, ook al acteert die acteur in deze film als 1 van de betere van de film (maar ja, veel moet hij ook niet doen in de film ). Verder zijn de conversaties met momenten ook vrij vreemd en ongeloofwaardig. Ook het verhaal (en de personage vorming) is iets te veel uitgedund en op elkaar gepropt. Wat de serie ook beter maakte is dat Sokka en Momo daar wel voor humor zorgden en dit aspect is ineens volledig weg. Sokka is in de film eerder een zuurpruim en Momo heeft al helemaal geen rol meer. Misschien dat ze Momo dan maar beter ineens helemaal geschrapt hadden. Verder vond ik de verschillende gevechtstijlen in de serie ook wel mooi om te zien. Daar waren ze volledig uitgepluisd zodanig dat de moves wat klopte met het element en het water/lucht/aarde/vuur dat ze deden bewegen. Hier lijken de gevechtsmoves niet echt te passen bij wat er met het water/vuur/.. gebeurt. De film ziet er natuurlijk wel mooi uit, vooral de vuurschepen van de fire nation vond ik wel mooi. Het basis verhaal van de serie is wel redelijk dus in deze film had toch veel meer ingezeten.

avatar van Tadaa

Tadaa

Ik was wat je noemt een 'enorme fan' van Avatar de serie. Nu zat ik natuurlijk met smart te wachten op de film!

Resultaat? Wat een verschrikkelijke teleurstelling. M. Night Shyamalan moet zich diep, héél diep schamen.

Ik kan niks positiefs bedenken om deze film nog een klein beetje credit te geven. Hooguit 'leuke poster' en 'goeie grap'.

avatar van lanki101

lanki101

Wat een pauper film. Gaat nergens als je de serie kent. Verder zijn de acteurs nou niet echt goed gekozen voor de rollen....

avatar van otherfool

otherfool

Nee, ik ken de serie niet, en eigenlijk heb ik The Last Airbender alleen gekeken voor de regisseur. Niet dat Night nu een garantie voor succes is, maar het is in ieder geval een interessant persoon om te volgen.

Helaas is ook dit project weer niet om over naar huis te schrijven. De computers hebben bij tijden hun best gedaan wat visueel best wat moois oplevert, maar het kinderachtige verhaaltje en de bijzonder matige cast helpen niet echt. Al met al weinig boeiende materie, hopelijk richt Night zich nu weer op z'n eigen projecten, die man heeft een klassieker in z'n vingers, ik weet het zeker.

Voor dit frutseltje 2 nipte sterren.

avatar van IcU

IcU

De film heeft geen enkel goed spelende en overtuigende acteur. Dat is knap. Hierdoor is het irritatie factor relatief hoog. Zo ook door de weinig steunpilaren die de film heeft, en de beperking van het camera werk en de montage door dat lompe 3D. De film heeft het '3D op DVD' als een groot nadeel. Het duidelijke greenscreen werk en de soms erg matige effecten (haha, dat water ) werkt uiteraard ook niet als voordeel. Er zijn toch wel wat positieven geluiden over de film. De sets zijn af en toe prachtig en de film bevat genoeg fantasie. En de prent heeft een goede acteur in Shyamalan, die de rol van trotse regisseur speelt en het nodig vind om nog twee vervolgen te maken. Want iedereen kan zien dat dit natuurlijk een trilogie moet worden...

avatar van mc-elvin

mc-elvin

kom op jongens waarom allemaal zo negativ

probeer iji maar een film te maken die 19 dvd's heeft in 1 dvd te plaatsen die niet eens 2 uur duurt ik vond de film erg mooi

oke de switches tussen de scene is wel soms iritant maar toch is de film genieten met all die efecten

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Niet om lullig te doen, maar misschien kan jij ook fatsoenlijke zinnen maken, zonder teveel spelfouten, en leestekens.

avatar van FLH

FLH

Een vermakelijke film, die hier toch wel erg laag krijgt. Dat dit geen topper is mag duidelijk zijn. Maar dat dit deze film zo vaak een 0,5 ster krijgt, dat snap ik dan ook weer niet.

Wat geef je een film als `S.S. Doomtrooper´ dan als je deze film al een 0,5 ster geeft. Alleen voor de special effects verdient deze al hoger. Maar goed dat is mijn mening, al bij al vond ik de film naast het visuele gedeelte ook gewoon vermakelijk.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

mc-elvin schreef:

dus verwacht maar dat die tweede deel wel super word.

Het is best wel een vermakelijke film, maar ik denk dat het beter was geweest als hij wat langere film ervan had gemaakt (zeg 2.5 a 3 uur) die het verhaal van de series beter volgt.

En gooi er ook nog een goede dosis humor in en het was denk ik al een heel stuk beter.

avatar van Hero-man

Hero-man

RSmovie91 schreef:

De film had prachtig kunnen zijn!

je hebt gelijk, ze hebben de film te kort gehouden en te kinderlijk na mij gevoel terwijl de serie een grotere groep aansprak!

Ik zou het ook daadwerkelijk anders aanhebben gepakt,

teneerste zou ik de film 3 uur hebben laten duren en de cast of serieuze aangepakt of allemaal een flinke overdosis acteerschool toebedelen!

Verder zou ik de serie ook verfilmen in een triologie maar ik zou het eerste film gebruiken voor uitleg over de naties en de verdeling daarvan

Boek 2 gebruiken als uitleg over de oorlog en de politiek ervan

Boek 3 la grande finale, dé climax

En geloof me dan had boek 3 weleens een oscar kunnen winnen

(als het in een slechtfilmjaar uitkomt:P)

avatar van lanki101

lanki101

mc-elvin schreef:

dus verwacht maar dat die tweede deel wel super word.

Faal! Duidelijk dat jij zo'n film geweldig vind aan de hand van je "goedste nederlands"?

Had meer verwacht, na het kijken van de tekenfilm, die mij totaal wel boeide.

Maar de film was veels te slecht uitgewerkt. Met name de 4 elementen. Die acteurs konden totaal niet acteren. En de 3D was totaal nutteloos.