Genre: Avontuur / Fantasy
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Last Airbender
"Four nations, one destiny."
In een mystieke wereld leven verschillende stammen die één van de vier elementen beheersen: water, aarde, lucht en vuur. De enige persoon die alle vier elementen beheerst is de Avatar. Tijdens een aanval van de Vuurnatie verdwijnt de Avatar plotseling. 100 jaar later ontdekken twee kinderen (Katara en Sokka van de Waterstam) een jongen genaamd Aang die zit vastgevroren in een rots. Hij blijkt de nieuwe Avatar te zijn en hij moet het evenwicht in de wereld weer zien te herstellen. Maar dat is niet geheel zonder gevaar...
- Trailer (YouTube)
- The Last Airbender (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Fire Lord Ozai
Princess Yue
Gran Gran
_Moonwalker
Ik denk dat de meeste mensen die een slecht cijfer geven, fans zijn van de anime. Ik heb 1 of 2 keer de anime gekeken en vond het best leuk. Ik ga nu beginnen met Season 1 na het zien van deze film. Ik denk dat de meeste fans dan ook sceptisch zijn tegen de verfilming van de serie. De meeste verfilmingen van series lopen slecht uit. Het komt denk ik vooral omdat je het hele verhaal niet in 2 uur kunt stoppen.
Maar als nieuweling en niet bevooroordeeld door de anime vond ik de film best meevallen. De acteurs waren niet goed genoeg. Zelfs Dev Patel die ik erg goed vond in Slumdog Millionaire deed het hier maar matig. Noah Ringer (Avatar) daarentegen vond ik best wel goed spelen. Vooral de bewegingen waren mooi ingestudeerd.
Voor de rest geef ik Mock gelijk. Het verhaal sprong van de ene plaats naar de andere, zodat het niet als geheel in elkaar pastte. Je had het gevoel dat er teveel dingen tegelijk voor je neus werden voorgeschoteld en dat vond ik niet zo leuk eerlijk gezegd.
De gevechten hadden ook wat beter ingestudeerd kunnen worden en wat meer effects zou de film geen kwaad hebben gedaan. Ik zie op MDB geen vervolg staan, maar ik hoop dat hij deze keer wel naar de fans luistert.
marlijn
film zelf opzig wel leuk, alleen heeel erg zonde van het 3d, alleen de tekst is beetje 3d, hoop wel als er een deel 2 komt dat ze de 3d ook beter maken
Hero-man
Ik heb hem gezien terwijl er tegen mij werd verteld om hem niet te kijken.
Zo eigenwijs als ik ben bekijk ik hem toch:D
Tot mijn grootste spijt! Ik ben een grote ATLA fan en heb de serie ook op de voet gevolgd. De serie zelf gaf een goed en compleet beeld van de wereld van de Avatars.
Ik verwachte ook niet dat zij dat in één film zouden kunnen en ik was ook een voorstander om het per boek te verfilmen...
maar dit moet ook de laatste boek zijn die ze hebben verfilmd want Jezus, heeft M night zijn familie uitgenodigd om de rolletje van de vuurnatie te representere?
Nou, laat ik zeggen ik zag de vuurnatie altijd aan voor perzen en arabieren, tenminste dat soort uiterlijk.
Waterstam hadden ze tot mijn verbazing wel goed uitgewerkt. Die begin van de film bracht me ook tot veel moed en was een goeie wegkijker totdat Aang gaat praten tegen Zuko!
Je kreeg door de hele film geen band met de personages of met de wereld.
Laat ik hier maar ophouden want ik kan het nog uren blijven afkraken.
Daarom heb ik ook besloten om me te weerhouden van te stemmen.
Mocht ik stemmen dan zou het mits mogelijk de eerste film zijn die een negatieve score zou krijgen. (De kijker heeft meer moeite gedaan voor de film dan de film voor de kijker heeft gedaan.)
Rouleerder
Na veel kritiek die ik hier heb gelezen vind ik het heel jammer dat men zo negatief is over deze film, ik kan het wel begrijpen op sommige punten, vooral de mensen die de serie niet hebben gekeken.
De acteerprestatie's zouden beter mogen, en je inleven in de personage's gaat moeizaam, vooral omdat het er weinig tijd is om deze spirituele wereld uit te leggen. Bij mensen die de serie gekeken hebben en daarom deze film graag willen kijken is dit makkelijker te volgen,
De makers hadden veel meer moeite moeten doen om alles goed uit te leggen zoals in de serie, een extra deel dus. Verder vond ik als fan van Avatar - The Last Airbender de film zeer goed gelukt met special effects, vooral de manier waarom men hun element gebruiken, wat andere helaas als "gay" beschrijven.
Dat zij zo'n film niks vinden mogen ze vinden, maar dit kan je van tevore verwachten van zo'n film, kijk hem dan ook niet als dit toch al niks vind.
Ik vond het als fan een leuke en aardige film om te kijken, hopelijk leggen ze bij de volgende delen wat meer nadruk op het acteren en de emotie, dit lukte zelfs beter in een tekenfilmserie.
Al met al kan ik deze film als fan geen andere beoordeling geven, misschien wat veel omdat het geen helemaal geweldige film was, toch vond ik het heerlijk om de film te kijken en ben ik zeeeeeer benieuwd naar de volgende delen.
****
TimZor
Ik vondt juist als fan van de serie de film echt zo slecht personages die TOTAAL niet klopte, geen diepgang, acteerwerk om te huilen zo slecht etc etc etc etc en dat terwijl ik nog wel naar de bios ging met ach lekker verstand op nul en ik zie het wel en meestal pakt dat dan nog wel goed uit als je zo een instelling heb maar het enige wat nu nog aardig was waren de special effects. En zo kan ik nog wel ff door gaan maar ik vondt juist dat ze totaal niet aan de (echte) fans gedacht hadden m.b.t. hoe deze film gemaakt is. En vindt een 2,4 hier op mm ook echt te hoog als je het mij vraagt.
Rouleerder
M. Night Shyamalan, als je dit ooit leest, JE ZUIGT
zo bale dat hij het moest regiseren, het had echt een super film moeten worden en nu is het gebleven bij een film die ik alleen leuk vond omdat ik de serie zo geweldig vond.
moviemafketel
- 19752 berichten
Nu beloon je meneer's film ook nog met 4 sterren. De poster is het mooiste van de hele film. 0,5 voor de maker ervan.
John Lee Hooker
Haha ik begin me bijna te schamen dat ik deze ooit een 3,5 gaf. Ik vond 'm niet eens zo gek voor in een biosje, best wel leuke beelden. Nog nooit een serie of wat dan ook hiervan aangetroffen, zal ook schelen wellicht.
M. Night Shyamalan, als je dit ooit leest, JE ZUIGT
Zo zuigend dat je deze film met een behoorlijk goede waardering beloont
88Fabian
M. Night Shyamalan, als je dit ooit leest, JE ZUIGT
Waarom in godsnaam een 4geven dan?.
ikhouvanfilmsxD
Deze film bevat niet de inhoud van alle afleveringen. Boek 2 en boek 3 staan er niet in. Ook Toph was er niet bij en aang heeft nog niet gevochten met de vuurheer. Zal er een gevolg komen?
dominion
ik heb hem nog niet gezien alleen de special effects zien er mooi uit en de trailer is veelbelovend ik volgde ook altijd de cartoons die waren ook heem mooi gemaakt
rokkenjager
Nooit eerder zo'n waardeloze onding gezien, on-ge-loof-lijk!
Ik ben volkomen sprakeloos.
Cygor
wat een waardeloze film zeg.
heb zo'n idee dat kinderen dit zelfs saai vinden.
heb de animated versie altijdgevolgd , en vond deze geweldig.
het zijn eigenlijk allemaal losse scenes die ze bij elkaar gepropt hebben. het enige goeie van de film was toen die was afgelopen
what is truth
jammer zeg dat het zo wordt afgeraffeld. Ik ken de tekenfilmserie en die is echt 100 keer beter. In potentie is dit een topfilm, maar de cast en de uitwerking van het verhaal zijn niet top.
skullcandygirl94
jammer jammer, veel acteurs zijn slecht gecast! sinds wanneer zijn alle vuurnatie mensen arabieren? (niet dat ik daar iets tegen heb) maar in de serie zie je vrijwel meteen dat de vuurnatie qua cultuur en uiterlijk vrij op de chinezen lijken, en dat de mensen van de waterstam getint waren en niet zoals in de film blank. waardoor katara er dus erg westers uitzag en het leek alsof ze zo vanaf onze wereld in hun was gelopen. zuko zijn litteken leek meer op de verkeerde oogschaduw...jammer. aang zelf viel mee. maar het is jammer dat je soms niet de humor in de film zag, nu snap ik wel dat dit geen kinderfilm moet worden maar het verhaal was slap. in plaats dat ze elk boek in tween opdeelden? heb je veel meer tijd om alles uit te werken.
waar zijn de kyoshi strijders?!
The One Ring
sinds wanneer zijn alle vuurnatie mensen arabieren?
Het zijn Indiërs in deze film, zeker geen Arabieren.
skullcandygirl94
Het zijn Indiërs in deze film, zeker geen Arabieren.
OH ,SORRY indiers dan...XD en iroh is eng....
erreper
Na een ruim half uur afgezet, jammer dat zo' n film gemaakt moest worden.
tal1b
Waarom in godsnaam een 4geven dan?.
mss dacht die 4 vd 10, snap 't anders ook niet nee
Bobbelzz0
Ik wist vantevoren niet dat er ook een serie van is. Vanwege de lage waarderingen hier ben ik de serie ook maar gaan kijken.
Wat ik raar vind aan de serie is dat Firebenders geen vuur nodig hebben om te kunen benden. Dit is in de film wel zo en dat zie je ook erg duidelijk. In de serie "toveren" ze overal vuur vandaan. Terwijl Earth- en Waterbenders wel hun element nodig hebben om hun krachten te kunnen beoefenen.
Alleen de spirit world verschilt heel erg, maar dat maakt de film nog niet slecht.
skullcandygirl94
nu ik de film voor de tweede keer bekeken heb( doe ik altijd zo snap ik alles beter) vind ik dem muziek erg mooi, jammer dat het niet echt chinses muziek was...aangezien de mensen karakter lezen enz.
Tristan Scelso
Had nooit gehoord van het boek of wat dan ook. Dus zonder vergelijk materiaal vond ik deze film goed wegkijken. Eindigt wel opeens en onverwachts... Ik verwachtte nog een golf van actie. Helaas en dus wachten op deel 2. Ik geef hem een 3.
Mensen die deze film een 0,5 geven begrijp ik niet. Die mensen zouden naar alle films die GEMIDDELD een 0,5 krijgen kijken en dan nogmaals een cijfer geven.
moviemafketel
- 19752 berichten
In de flop 100 staan niet eens films die GEMIDDELD 0,5 staan. Deze hoort uiteindelijk zeker in de flop top 100 te komen. Acteerniveau was niet veel hoger dan wat je in die flop 100 ziet staan.
Weinig bijzonder fantasy-spektakel, met slecht akteerwerk en een vlak, uitleggerig script. Visueel sporadisch nog wel indrukwekkend dankzij de fraaie special effects en de mooie decors, maar het is het uiteindelijk allemaal net niet. De serieuze toon gaat op den duur ook irriteren. Sfeervol camerawerk van Lord Of The Rings cameraman Andrew Lesnie, dat wel. Het eerste deel van een beoogde trilogie, maar ik denk niet dat er iemand zit te wachten op verdere delen.
timbo_
De vernietigende recensies waren eenduidig. The Last Airbender was dé flop van 2010. Nou, laat ik beginnen met te zeggen dat ik er absoluut niet rouwig om ben dat ik deze film niet in de bioscoop heb gezien. Maar zo slecht als de gemiddelde filmjournalist de The Last Airbender vindt, vond ik hem niet. Want scripttechnisch zit The Last Airbender dan niet helemaal lekker in elkaar en de acteerprestaties zijn allesbehalve indrukwekkend maar The Last Airbender kijkt nog relatief makkelijk weg en ook de special effects zijn prima. Een voldoende is veel te veel eer maar de slechtste film van 2010 is ook schromelijk overdreven.
Kleine 2 sterren
Yugnav
Onsamenhangend verhaal, slecht geacteerd, waardeloze gevechtsscenes, etc. Heb eigenlijk niks goeds te zeggen over deze film, alleen dat ie niet nog langer duurde dan die 1,5 uur.
De 'Avatar'-remake van M. Night Shyamalan is vanavond te bekijken op televisie
'Avatar: The Last Airbender' krijgt speelfilm en vervolgseries