• 9.375.049 stemmen

Komt een Vrouw bij de Dokter (2009)

Drama / Romantiek | 105 minuten

Met onder meer: Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 26 november 2009

Plot Komt een Vrouw bij de Dokter

"Would you cheat on your partner when they needed you most?"

Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo’s door doen ze of er niks aan de hand is.

avatar van Stephan

Stephan

Juist. Kop in het zand en ontkennen dat mensen zwaktes hebben. Je zou er iets van op kunnen steken... brrr...

Ik denk dat je nog meer kunt opsteken van Spion van Oranje.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Kluun heeft een prachtig boekje geschreven met de titel 'God is gek', en legt hierin precies uit hoe hij begon met Komt een vrouw.... ik kan iedereen aanraden dit boekje te lezen. Het heeft m.i. allemaal niets met profiteren te maken. Hij schrijft zijn ervaringen van zich af, zijn schuldgevoel en al die andere emoties en gevoelens die bij zo'n periode komen kijken.

Ik praat zijn gedrag niet goed, maar aan de andere kant: iedereen moet tijdens zo'n periode ergens in vluchten. Is het niet in drank, is het niet in drugs, dan is het gewoon in bikkelhard neuken - excusez le mot. En de film verbeeldt het prachtig. Ik vind die scene met zijn dochtertje in de discotheek daarom ook helemaal niet slecht... het is een wirwar van emoties waar je in terecht komt, lijkt me.

Daar komt nog eens bij dat iedereen in deze film gewoon ontzettend vakkundig bezig is. Vooral het prachtige camerawerk van Lennert Hillege is voor mij al een reden om deze film ooit eens op Blu-ray te kopen.

Ik word nogal moe van dat gezeik over profiteren en dat de film inhoudsloos zou zijn... misschien zie ik het allemaal te rooskleurig, maar ik vind het nog altijd een schitterend, gevoelig verhaal. En uitstekend verfilmd.

avatar van boemboem27

boemboem27

Zeer goed realistisch drama, heb genoten van het goede acteerwerk.

uitstekende Nederlandse speelfim

avatar van amanda22

amanda22

Mooie film! Erg zielig!! :'-(

Zo zie je maar weer hoe erg deze ziekte is!

Lijkt me erg om zo iets mee te maken!

Erg indrukwekkend, goed geacteerd en goed in beeld gebracht!

avatar van hotman

hotman

Cker een goede film

Heb hem net gekeken en ben er nog bijna stil van

Voor een Nederlandse film echt een topper:)

Cker voor mensen die dit zelf ook meegemaakt hebben.

avatar van Dream Movies

Dream Movies

Hele heftige film, zeer aangrijpend!

De film laat duidelijk zien hoe verschikkelijk deze ziekte is.

Heel goed geacteerd, normaal hou ik niet van Nederlandse films maar er komen soms van die film uit die je moet zien.

avatar van elvisinho

elvisinho

Redelijke film. Het verhaal is zeer sterk, maar de verfilming valt me toch wat tegen (al vind ik het goed geacteerd allemaal).

Het had een stuk aangrijpender kunnen zijn als de effecten van het gedrag van Stijn op de omgeving van het stel beter uitgewerkt waren. Dat vind ik echt een gemiste kans.

avatar van arnoam

arnoam

Redelijke film.... toch kan ik me niet voorstellen dat iemand vreemd gaat (terwijl zijn vrouw op sterven ligt) om te ''vluchten''. Vind hem gewoon een klootzak. En kom nou niet aan met'' zoiets van kan je niet zeggen, als je het niet hebt meegemaakt''

Ervoor ging die toch ook al vreemd?

Verder vond ik het trouwens wel goed geacteerd.

avatar van Milan07

Milan07

Wat een matige film na een bestseller van Kluun. Personages komen totaal niet uit de verf. Carice speelt goed zoals ik van haar gewend ben, maar dit is toch een oppervlakkige film die nergens de juiste snaar raakt. Stijn wordt te soft neergezet, terwijl hij in het boek toch echt een egocentrisch denkende man is. Roos heeft veel meer impact in het boek en is meer steun dan alleen goed in bed, iets wat in de film slecht wordt neergezet. Okay er wordt even gepraat in een bar maar daar houdt alles mee op. Zijn vriend en collega, snuivende vrienden en noem maar op komen amper aan het woord. Jammer dat de film zo wordt bejubeld want ik kan mij daar totaal niet in vinden. Een mislukt project. Jammer.

avatar van Bla

Bla

Boven verwachting goed eigenlijk. Jeroen Willems in het bijzonder.

avatar van Nagini

Nagini

Milan07 schreef:

Ga helemaal met je mee..

Ik had zelfs niet echt een emotioneel moment op het moment supreme om het zo maar te noemen gewoon omdat ik de karakters niet genoeg vond uitgediept. Imo veel te veel discotheek en dansen laten zien en Carmen werd een beetje er tussen door geduwt, zo af en toe.

Nee hoor.. vond het niets.

en sinds wanneer is luna bijna 6 en niet meer 2?

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Nagini schreef:

Ga helemaal met je mee..

Nee hoor.. vond het niets.

en sinds wanneer is luna bijna 6 en niet meer 2?

Ben het hier ook mee eens. De film kon me eigenlijk totaal niet boeien, de menige 'woensdagavond-huilfilm' is nog beter. Het boek is beter!

avatar van dennis1979

dennis1979

Tja, Komt een vrouw bij de dokter, wat moet er nog over gezegd worden?! Ik kan wel beginnen over het feit dat Atsma de rol van sympathieke maar egocentrische klootzak zeer goed en geloofwaardig neerzet maar dat is een beetje uitgekauwd en overjarig nieuws. Het meest opvallende is het acteerwerk van Carice, dat is naar mij mening helemaal niet zo goed als iedereen ons wil doen geloven. Natuurlijk verstaat onze Nationale trots in bange dagen haar vak en wat ze laat zien is niet slecht, maar zo fantastisch als het geschetst wordt in de media en op dit forum is het zeker niet. Atsma steelt de show en niemand anders.

Dan het plot; Kluun heeft het Oerlemans met zijn biografie niet gemakkelijk gemaakt. Deze boekverfilming is ingewikkelder dan hij lijkt. Oerlemans hoeft zich nergens voor te schamen, hij heeft puik werk afgeleverd. De tunnel scène (idee van Oerlemans dat niet in het boek voorkomt) voegt ook daadwerkelijk iets toe aan de film.

Verder is er niet heel veel op aan te merken, de film raakt me soms waar hij me raken moet, maar helaas niet altijd. Ik heb me ook lekker aan het personage van Stijn kunnen irriteren, dat is de verdienste van Atsma.

Voor de mensen die het boek beter vinden dan de film; Dit leeft alleen maar in je eigen verbeelding, je hebt de personages een eigen smoel gegeven zoals dat heet. Een regisseur daarop afrekenen is niet fair, aan de verwachtingen die je voor jezelf geschapen hebt, kan geen mens voldoen.

avatar van erik1677

erik1677

het boek is wel beter, maar vind dat oerlemans hier toch wel een goeie film heeft neer gezet.

Een voortreffelijke carice van houten en barry atsema.

Moet wel toegeven in het boek kreeg ik helemaal geen hekel aan stijn, maar in deze film toch wel en paar keer.

De film raakt de juiste snaar.

En persoonlijk vind ik deze film al bij nederlandse klasiekers horzen zoals, turks fruit, spetters,soldaat van oranje en simon.

Een geweldige nederlandse productie gewoon.

avatar van Janbushokje

Janbushokje

Vond 'm best goed en zeker voor een Nederlandse film, maar na het lezen van het boek vond ik 'm toch een beetje terleurstellend.

avatar van m1701

m1701

Wat een prut film

Viel bijna in slaap bij deze hele saai film.

Film pakte me ook totaal niet, voelde totaal geen emotie, alles bleef zo oppervlakkig helaas. Vond het allemaal van de hak op de tak gaan.

Het enige goeie dat ik aan deze film vond was Carice van Houten, zij speelde zeer overtuigend, net echt.

Blij dat ik em niet in de bioscoop heb gezien pffff

2* voor Carice

avatar van buitenbeentje

buitenbeentje

Echt een jank film! zo zielig, iedereen doet t erg geloofwaardig.

Laat een goed beeld zien van de realiteit, dat scheldwoord zou ik trouwens ook nooit meer gebruiken na deze film!

avatar van l-d

l-d

Ik vond dat er erg veel vaart in de film zat, vaak zelfs iets té veel..Hierdoor vond ik de film een stuk minder aangrijpend dan dat ik het boek vond. Ook die Stijn vond ik stukken milder en Carmen juist minder sterk dan dat de personages in het boek op mij over kwamen.

Al met al vond ik de film geslaagd.

avatar van El ralpho

El ralpho

l-d schreef:

Al met al vond ik de film geslaagd.

heel goed onder woorden gebracht. ben ik volledig met je eens op die punten.

avatar van Ruiter13

Ruiter13

Typisch een Nederlandse film 12 sex scenes en 13 scheld scenes. Doktoren die ouwehoeren alsof ze de buurman zijn en per ongeluk even in de camera lachen. Veel herhaling en slechte acteerprestaties behalve van Carice.

Ik sta altijd open voor af andere meningen gezien ik zelf ook af en toe vreemde voorkeuren heb, maar wie hier 5* voor geeft moet haast wel aandelen Oerlemans hebben.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Klopt. Ik ben er rijk mee geworden.

avatar van caiostro

caiostro

Wat een slechte film. Emotieloos, slecht uitgediepte personages.

Reinout was al een slechte acteur. Als regisseur slaat hij ook de plank volledig mis.

Je mag denken wat je wilt na het lezen van het boek. In ieder geval heb je (wat) emoties.

Maar deze film is tenenkrommend. Nergens raken de personages je. Nergens krijg je het gevoel dat je in het verhaal zit.

Vlak, oppervlakkig en allemaal losse flarden. Gewoon een erg slechte film. Jammer, maar hier had veel meer uitgehaald moeten worden.

Lees gewoon het boek en laat de film links liggen.

avatar van roy7477

roy7477

BlueJudaskiss schreef:

Ik sluit me helemaal hierbij aan. Goede film!

avatar van De_Hollander

De_Hollander

ik heb mijn ster in getrokken naar 0,5

deze is echt slecht, het kakkertje denkt met sex en muziek en kots goed te kunnen scoren.

hier nog meer mensen die deze film erg slecht vinden;

GeenStijl : Reinout Oerlemans gaat Usenet slopen

avatar van caiostro

caiostro

Deze film is zo slecht en nep, daar zijn geen woorden voor.

Behalve deze 16 dan.

avatar van brasp070

brasp070

Zeeeeeeeeeeeeeeeeeer slechte filmslecht verhaal, erg saai maar kan ook niet anders, oerelemans kan niks, niet acteren en niet geregisseren.

Door goede contacten heeft hij flink geld kunnen verdienen.

Net zoals slechte zangers of kunstenaars.

0,5 ster

maar oerlemans laat zien wat voor geldzuiger hij is, in de link

GeenStijl : Reinout Oerlemans gaat Usenet slopen

avatar van slowhouses

slowhouses

Het boek had nog zijn grappige en relativerende momenten. Deze zijn in de film ver te zoeken. Wat een zwaar drama... Helemaal irritant is de voice-over van Atsma. Wat slecht voorgelezen. Van Houten redt de film met subliem acteerwerk. En natuurlijk laat de film je niet koud maar Simon was mijn inziens een stuk beter.

avatar van Quido

Quido

slowhouses schreef:

Het wordt hier anders toch ook aan alle kanten luchtig gehouden ...