• 9.378.430 stemmen

Komt een Vrouw bij de Dokter (2009)

Drama / Romantiek | 105 minuten

Met onder meer: Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 26 november 2009

Plot Komt een Vrouw bij de Dokter

"Would you cheat on your partner when they needed you most?"

Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo’s door doen ze of er niks aan de hand is.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Meh, ik weet het niet. De film ziet er goed uit; goed camerawerk, mooi geschoten plaatjes, prima montage en het tempo zit er lekker in. Maar dat is niet genoeg.

Want het deed me allemaal zo weinig. Ik hou best van wat melodrama, maar deze film kent teveel mankementen om op emotioneel vlak te overtuigen. Stijn vond ik maar een vervelend mannetje (grow up!) en Carmen is totaal belachelijk bezig dat ze hem steeds maar weer terugneemt. Daarnaast hangen personages als Roos en die dochter er maar wat slap bij. De eerste keer dat de dochter haar mond opentrok was gewoon (onbedoeld) grappig, zo slecht. De manier waarop Stijn wat heen en weer avontureert tussen die twee gaat nergens over en is ook totaal niet goed uitgewerkt.

Dus, geen traan te bekennen op het einde. Van Houten doet het goed, maar het verhaal komt maar niet uit de verf en is matig uitgewerkt. Het feit dat deze film op technisch vlak prima in elkaar zit en het door de rappe montage lekker wegkijkt scheelt gelukkig.

avatar van Simon E

Simon E

Net bekeken. Carice van Houten was wederom geniaal! Weer een goede Nederlandse film.

avatar van Angel-76

Angel-76

Leuk om gezien te hebben..Maar ik had er wel meer van verwacht eigenlijk..

avatar van kliko29

kliko29

Gezien met mijn vriendin en beide vonden we het een goede film. Het eerste uur was goed maar daarna begin de film pas egt zijn werk. Carice speelt heel goed net als Barry Astma. Soms wat overdreven scenes (mooifilmerij) maar het drama komt goed door. Egt mooie film!!!

Nogal onbegrijpelijke film wat mij betreft.

Ik bedoel: wie heeft het zich ooit in z'n hoofd gehaald dat het vast interessant is 100 minuten te kijken naar een hoofdpersoon met de diepgang van een garnaal die terwijl z'n vrouw kanker heeft er een beetje op los neukt. . Merkwaardige gedachten heb je dan.

Wat dat betreft is het voor mij al onbegrijpelijk dat dit boek en de film zo enorm zijn aangeslagen.. wat is hier nu in vredesnaam boeiend aan..?

Verder is de film ook nogal matig in elk opzicht en wordt het wat gered in het laatste kwartier, waar er zowaar wat aardig acteerwerk en enige integere en rustige momenten langskomen.
Niet van dat overdreven gedoe met die Jag langs die auto's scheuren en een aanrijding veroorzaken bijvoorbeeld.

Nee, niks tegen Nederlandse film, en dat juist een film als dit een kijktopper is in de NL film en literatuurgeschiedenis is schandalig. Ver-SBS-ering van de kunst.

avatar van Quido

Quido

kos schreef:

Verder is de film ook nogal matig in elk opzicht.

Dit kun je beeldtechnisch (camerra, montage) echt onmogelijk volhouden. Wat je verder ook van de film vindt.

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Arnie heef er verstand van, dat is wel duidelijk. Nederland zet met deze film qua productie een internationale topper neer. Ik persoonlijk hunker naar meer van dit.

Helaas vervalt het verhaal gedurende de tweede helft van de film wat in herhaling. Je weet wat er komen gaat, de personages worden niet verder uitgediept en echt heel boeiend vond ik het daarom niet meer. Ik heb het boek niet gelezen, wellicht zou dat mijn kijk op de verhaallijn veranderen.

Oerlemans moet vooral doorgaan !

@Quido Camera, montage... is me te weinig opgevallen om het als positief ervaren te hebben iig.

Maar acteerwerk vond ik ook zeer matig, en ja Carice vond ik ook niet veel. Vind haar acteerwerk toch echt teveel dezelfde trucjes vertonen in elke rol. Dan was die Drijver nog beter.

Eigenlijk was Jeroen Willems de enige goede rol in de hele film.

Daarnaast was de muziek zoals hier al eerder vermeld tamelijk dramatisch.

avatar van Quido

Quido

kos schreef:

Ik blijf erbij dat dit stilistisch één van de interessantste en beste films van de laatste jaren is.

avatar van Vosje83

Vosje83

Grappig om te lezen dat er bij deze film behoorlijk verschillende meningen zijn. Ik zelf vond het wel een redelijk goede film, als je naar het totaalplaatje kijkt, zeker voor een Nederlandse film. Acteerwerk zelf vond ik erg goed, script is opzich goed, uitwerking kon iets beter, camera/montage vond ik ook sterk.

Ik kan me even niet zo veel films herinneren die ik heb gezien die gaan over ongeneeslijk zieken, maar ik vind dat deze film een aardig beeld neerzet van hoe dat eigenlijk in z`n werk gaat, iedereen zoekt een eigen manier om ermee om te gaan, zo ook Stijn, en ik kon me erin vinden. Ik moest zelf overigens wel een traantje wegpinken aan het einde van de film, maar dat kan ook komen door de emotionele instabiliteit na een avond stappen

avatar van Sjaakvaak

Sjaakvaak

Vond het een zwaar tegenvallende film. Het overgrote deel draait het alleen om hoe hij zich in de rondte neukt, en hoe stoer hij is, en het laatste stukje wat zogezegd de emotie in de film moet pakken was erg emotieloos en snel in elkaar geflanst.

avatar van El ralpho

El ralpho

een ontroerende film die me diep geraakt heeft.

daarom ook een film die ik niet beoordelen ga/kan omdat ik bij het bekijken zowiezo last had van een emotionele lading die ik meedraag door het overlijden van een dierbare naaste aan deze verschrikkelijke ziekte..

Hierdoor kwamen veel frustraties die carmen tot uiting bracht/ strubbelingen die ze doormaakte met de ziekte mij erg bekend voor en dit heeft mij logischerwijs ook stevig weten te raken. denk dat dit wel voor meer mensen geldt die de ziekte kanker van dichtbij hebben meegemaakt. daarom is deze film voor mij ook net iets meer, dan gewoon zomaar een film. het was een film die herinneringen naar boven bracht.

wist zelf al hoe het verhaal zich ging ontvouwen omdat ik het boek al gelezen had en hoe de personages naar de film vertaald waren was ook prima gedaan. Precies zoals ze in je hoofd hadden kunnen zijn, vooral het personage van stijn. Erg goed gedaan dit. de uitwerking van het boek naar de film kon wel net wat beter. Het boek wist de emoties van de hoofdpersonages namelijk net wat dieper/beter uit te werken. Verder een film die ik alsnog niet ga beoordelen, omdat dit voor mij meer een emotionele kijkervaring was vanwege persoonlijke redenen dan elke andere dramafilm die me als film had kunnen raken.

avatar van Thera.

Thera.

Mja, hij viel mij toch tegen. Nu had ik van het boek al niet een al te hoge pet op maar van de film verwachtte ik toch wel iets door de reacties. Eindelijk gezien ergens vorige week, maar jeetje, ik had 'em net zo goed drie sterren kunnen geven. Dat het flitsend en snel ging, ja, zo ging het in het boek ook. Of 'hip'. Zoiets. Maar mij trekt het niet erg aan in een film. Ik had dit verhaal graag langzaam willen zien en met veel dialogen, maar ik had natuurlijk kunnen verwachten dat dat niet zou gebeuren. Tot hier eigenlijk prima vertaald van het boek.

Wat ik wel echt heel fout vond (als in: fout van Oerlemans), was de belangrijke rollen in het boek die ontbraken in de film! Desnoods was de film iets langer gemaakt, maar dan hadden we wèl Thomas en Anne gezien. En niet te vergeten de moeder. Prominente rollen in het boek wat mij betreft en die heb ik wel gemist.

Carice was goed als altijd, Anna Drijver vind ik gewoon erg leuk en ook gewoon goed en ook Barry Atsma deed het prima (al dan niet altijd in mijn ogen, omdat-ie mij niet wist te raken. Het was een beetje vlak op de één of andere manier).

Hoe cru het wellicht ook klinkt, ik vond dit echt een lekker filmpje voor 's avonds/-nachts met wat lekkers erbij. Gewoon kijken, vermaakt worden, en dat was het dan. Mij raakte het niet.

avatar van pardalis

pardalis

Mooie prent. Heeft me ontroerd. Helaas heel wat bloot hoewel dit niet echt hoeft. Haar gevoelens konden nog iets meer uitgediept worden, wat het nog pakkender zou kunnen maken.

Zij speelt goed, hij heeft dezelfde indruk bij haar of bij zijn hoeren. Dit kon wel het verschil maken mocht dit anders gekund hebben.

Toch zeker niet slecht, het boek ligt op me te wachten, eens zien of deze zoals gewoonlijk veel beter is !

avatar van Wa The Fu

Wa The Fu

pakkende film vooral het laalsle half uur

sterke rollen van Atsma en Van Houten

dochterrol vond ik iets minder beetje afstandelijk

wel mooi camarawerk

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

pardalis schreef:

Hoezo hoeft dit niet?

avatar van lowiekeke

lowiekeke

Draak van een film, echt een draaaaak van een film.

Drs. DAJA schreef:

Hoezo hoeft dit niet?

Blote mensen zijn vies, bah!

avatar van De_Hollander

De_Hollander

deze film valt me echt tegen, erg langzaam, saai, kotst en sex dan heb je het gehad.

Met tegenzin de film af moeten kijken.

Oerlemans ga maar wat anders doen dan regisseren.

Ik vind die Stijn maar een lul, ik snap niet dat hij ook nog zo n boek heeft kunnen schrijven.

Ik zou me juist kapot schamen.

avatar van mixmaster

mixmaster

1 van de beste nederlandse films die ik gezien heb.

samen met turks fruit is deze film een absolute topper !!!

drama ten top en uitmuntend acteerwerk , camerawerk is ook top en alles komt zeer realistisch over.

oerlemans heeft een pareltje afgeleverd !!!

avatar van decicco

decicco

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Ondanks dat ik wel graag een Nederlandse film zie, zal ik deze niet snel gaan kijken.

Puur vanwege de kneus die het geschreven heeft (Ik zag hem toen bij DWDD en heb het boek gelezen). Ook al ga je een keer vreemd, dat is héél misschien nog 1x te vergeven. Maar als je partner terminale kanker krijgt en je gaat haar vervolgens ook nog bedonderen, dan moet je je helemaal kapot schamen, vooral bij de uitvaart. Ik vraag me werkelijk af hoe je dan bij die kist staat te loeren en schijnheilig mee loopt te lullen met de nabestaanden.

Daarna doe je net of het allemaal logisch was wat je hebt gedaan, romantiseert het een beetje, praat het een beetje goed en slaat er een slaatje uit. Nog even je (inmiddels overleden) partner verder uitknijpen ten behoeve van je eigen belang. Helemaal triest is dat de massa begrip opbrengt voor de schrijver. Ben ik nou ziek

Een verhaal over een slap wijf (ze had hem al lang lens moeten slaan) en een nog slappere lul. Geen stuiver geef ik hier aan uit, hoogstens een keer pindakazen.

Alleen al vanwege het feit dat je zoiets flikt moet je je kapot schamen, maar het dan ook nog openbaar maken en er munt uit willen slaan Dat mensen daar begrip voor op kunnen brengen snap ik echt niet...

Puur leedvermaak.

Karl van H.

Je kunt je ook iets té veel door randzaken laten leiden...

avatar van robertus65

robertus65

Vlot gemaakt en zonder twijfel met veel enthousiasme gespeelde film, maar met duidelijk teveel aan "Hollandse ziektes" zoals een overschot aan bloot, kots en schelden. Iets aan bijschaven Reinoud en wie weet.

avatar van jcat

jcat

Goede film, goed acteerwerk.

Alhoewel ik als vrouw kromme tenen krijg en die kerel allang de deur uit had geschopt..... Het feit dat hij vreemdging, had zij al geaccepteerd voordat zij kanker kreeg. Blijkbaar een geaccepteerd feit in hun relatie. Meerdere relaties zijn zo en overleven blijkbaar omdat zij zo zijn. Mijn keuze is het niet.

Wat mij wel stoort, is dat hij weggaat terwijl zijn vrouw kotsend en ziek boven een emmer hangt. Gaat hij zijn lul achterna of kan hij niet omgaan met haar ziekte.....

Karl van H.

Dat laatste natuurlijk. Althans, het lijkt me sterk dat 'ie ineens bloedgeil wordt van al dat gekots...

avatar van Zandadder

Zandadder

decicco schreef:

Knap stukje regie-werk van Reinout

Vind ik ook. Knap debuut.

boozebelly schreef:

Je gaat me toch niet vertellen dat dit autobiografisch is he....

avatar van pjutter

pjutter

Helemaal eens met boozebelly..

Erg jammer dat het gedrag op deze manier zo 'beloond' wordt.

niet echt iets om trots op te zijn.. maar inderdaad, 1 miljoen boeken en de film rechten verkopen doet hem wel wat

avatar van De_Hollander

De_Hollander

decicco schreef:

Knap stukje regie-werk van Reinout

rommelig bedoel je, ik vindt het dus erg slecht.

Het acteren is wel goed, maar dat komt niet door oerlemans.

Het zijn immers top acteurs.

Dit boek verdient geen film, en het boek mocht op zich zelf ook niet uitgebracht worden.

Nogmaals de schrijver moest zich schamen over zijn gedrag, en wil er ook nog van profiteren.

En degene die het boek uitgebracht hebben, zijn helemaal gek.

Ze hadden het niet uit moeten brengen.