Iron Man 2 (2010)
Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans
Releasedatum: 28 april 2010
Bekijk via Disney+
Plot Iron Man 2
"It's not the armor that makes the hero, but the man inside."
Multimiljardair en geniale uitvinder Tony Stark (Robert Downey Jr.), wordt zes maanden, nadat hij zijn identiteit als 'Iron Man' heeft onthuld, gedwongen zijn krachten opnieuw te gebruiken. Nu de wereld bewust is van het feit dat Tony 'Iron Man' is, wordt hij door zowel de pers als de regering onder druk gezet om zijn uitvinding en technologie met het Amerikaanse leger te delen. Tony weigert informatie te onthullen, omdat hij bang is dat het in de verkeerde handen terecht zal komen. Met Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) en James ''Rhodey'' Rhodes (Don Cheadle) aan zijn zijde, smeedt Tony nieuwe plannen en moet hij het opnemen tegen nieuwe, duistere en gevaarlijke machten. Het duurt dan ook niet lang voordat de uiterst gevaarlijke Rus Ivan Vanko a.k.a. 'Whiplash' (Mickey Rourke) van zich laat horen...
- Trailer (YouTube)
- Iron Man 2 (MusicMeter)
- Iron Man 2 (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Agent Coulson
Howard Stark
Senator Stern
GGG
Echt een volwaardig vervolg , met inderdaad een onovertroffen Robert Downey Jr. Johansson zag er goed uit in haar pakje!
Echt super gelikt topvermaak. Mogen ze meer maken van dit soort films. Kan niet wachten op het volgende deel.
Ben benieuwd welke kant dat die opgaat met die After Credits Final Scene...
JacoBaco
Wat een zooitje is Iron Man 2 zeg. Het begon allemaal zo goed en dat doel ik ten eerste op deel 1 en ten 2e op de eerste 3 kwartier van Iron Man 2. Ik vind het niet erg dat er dingen gebeuren die een beetje vreemd zijn. Al springt er iemand met een kinderwagen uit een helikopter. Het maakt mij niet uit, zolang de beweegredenen maar geloofwaardig, begrijpelijk en logisch zijn.
En dat is echt iets wat ik wil zien in een film als Iron Man.
De film begint goed. Ivan Vanko wordt aan ons voorgesteld en we zien een bijdehante Tony Stark zoals we hem het liefst zien.
Het gaat eigenlijk mis zodra hij deelneemt aan de race. Hij besluit ineens om mee te doen. Waarom? Ivan Vanko is daar ook. In de trailer zie je al dat hij Tony te grazen neemt terwijl hij in zijn raceauto rijd. Hoe wist Ivan überhaupt dat Tony ineens wilde racen. Niet. Hij wist het niet, maar hij speelde in op de keuze van Tony, ok. Dan nog krijgen we een geforceerde actiescène. Ik ben absoluut geen F1 fan, maar als er een ernstig ongeluk gebeurd komt er meteen een safety car en moeten alle deelnemers rustig rijden en niet zoals in de film lekker met 300 km/h verder scheuren. De politie komt ook te laat in actie, terwijl Ivan al op zijn gemakje over het circuit loopt. Foute en geforceerde beslissingen.
Vanaf dat moment is het down hill wat mij betreft. Ik vind het totaal niet matchen bij het betere deel 1. Op het feest wordt ineens 1 van zijn Iron Man pakken meegenomen door Lt. Col. James. Het is de manier waarop en dat voelt verkeerd. Hij verraad Tony, maar waarom zo plotseling en op zo'n raar moment. Het wordt echt verkeerd gebracht. En je raakt soms bijna het overzicht kwijt omdat we met zoveel verschillende karakters te maken hebben. Er is daarbij altijd 1 iemand die de film moet dragen vind ik en dat zou in dit geval Tony Stark moeten zijn en in deel 1 lukte dat ook, maar hier is eigenlijk niemand die de film echt draagt. Zelfs Stark niet.
En met een film als Iron Man verwacht je toch dikke actie en niet dat ze ergens naartoe werken om het vervolgens af te laten lopen met een sisser. Ik vind het niet gepast. De battle met de droids is wel geinig, maar het gevecht tegen Whiplash/Ivan Vanko slaat toch nergens op. Ik had echt zoiets van: Zo het is zover, dus let's knallen, maar wat een domper zeg! Het is @#%$* Iron Man en dan schiet Warmachine die ex-wife raket op Ivan waarmee je bunkers in bunkers kan opblazen. En dan werkt ie niet!! Ivan staat daar een beetje te grijnzen alsof hij het allemaal al wist. Sorry, maar ik vind dit echt geen humor. En dan is het een half minuutje vechten en het is klaar. Ivan zegt you lose. Stoer, maar maak het dan ook waar sukkel en geef ze niet nog is een minuut de tijd om weg te vliegen. Zo'n slimme kerel moet dat toch veel beter geregeld hebben. Ook weer zo'n nutteloos moment dus.
Gelukkig heeft de film ook genoeg pluspunten, maar dat is niet interessant om te lezen. Pluspunten zijn maar saai.
planet_of_death
Nee, JacoBaco, jij gaat ons nu vertellen wat de pluspunten zijn, anders heb je heel Bodegraven op je hielen.
JacoBaco
Oeh dat moeten we niet hebben natuurlijk!
Pluspunten van Iron Man 2:
Scarlett Johansson heeft lekkere stootkussentjes.
Sam Rockwell kan goed dansen!
Mickey Rourke spreekt goed Russisch.
Je ziet 2x het schild van Captain America in de film.
Goede soundtrack.
Tevreden?
planet_of_death
Helemaal prima, maar staat dat wel gerand voor 3 sterren?
JacoBaco
Jazeker. Iron Man 2 geeft mij het 3 sterren gevoel en om te zorgen dat mijn gevoel en verstand niet teveel met elkaar in conflict raken, ga ik af op mijn gevoel. De film heeft over het algemeen wel een goed gevoel voor humor. Er zitten zeker wel wat goede actiemomenten in. De acteerprestaties en CGI spelen ook een rol en dat is allemaal in orde. Dat is ook wat waard natuurlijk. 3 sterren om precies te zijn.
planet_of_death
Wat je zegt ja. Het gaat er vaak om met welk gevoel je een film afsluit. Dan kunnen er nog zoveel minpunten zijn, je stem kan altijd nog hoog uitvallen.
JacoBaco
Als ik bijvoorbeeld een vrij goedkope horrorfilm 3,0 geef, dan is het 3 sterren voor de horror maatstaf. Terwijl Iron Man 2 met zijn 3 sterren in dat geval een veel betere film is. Alleen voor Iron Man is er ook weer een maatstaf. Er zijn verschillende genres en ik irriteer mij of ik geniet op een andere manier van een ander genre. En ik denk dat de meeste dat wel hebben.
schram101
Precies! Mooi verwoord.
Ik kon de film overigens goed waarderen. Hoewel ik deel 1 mij niet zo goed meer herinner, moet hem maar eens herzien, vond ik deze wel minder dan het eerste deel. Toch is hij erg vermakelijk, zet Downing Jr een geweldige rol neer en is de actie aardig om te zien. De rol van Samuel L Jackson vond ik overigens nergens op slaan, de beste man heeft een screentijd van mischien 3 minuten.
planet_of_death
Ik vond hem wel komisch, met z'n ooglap. Gewoon een tof bijpersonage met niet echt een belangrijke rol.
AchmedATM
Maar hij krijgt misschien zijn eigen film na Avengers, tenminste een S.H.I.E.L.D film, waar hij een grote rol in zal spelen.
schram101
Zeker, komisch dat was ie, alleen was t erg kort. Logisch overigens, dat is t 'nadeel' van zo'n grote cast.
scheura
Geweldige film! had van mij alleen iets meer aandacht mogen besteden aan de achtergrond van mickey, verder was scarlett toch wel een hoogtepunt!
namingway24
Erg matig vervolg.
In de eerste film was het leuk om het ontstaan van Iron Man te zien en hoe goed het verhaal en de special eigenlijk werkten.
Maar de nieuwigheid is er alweer vanaf.
De film was 90% van de tijd dodelijk saai en de bad guys waren niets waard. Het gemak waarmee Iron Man zijn tegenstanders uitschakelde was lachwekkend en de laatste confrontatie een enorme anticlimax. En over tegenstanders gesproken; nooit ging er dreiging van Whiplash uit, en Sam Worthington kon niks met zijn rol.
Ook de bizar snelle metamorfose van Rhodes naar War Machine was erg vreemd; één keer een pak aantrekken en hij heeft de besturing waar Stark een hele tijd over deed meteen onder de knie.
De relatie van Tony Stark en Pepper Potts was nu ook erg vervelend. Het leken wel twee kibbelende kinderen. Voor de rest waren de bijpersonages echt bijpersonages: Johansson mag er dan lekker uitzien in een strak pakje, maar ze kreeg de hele film lang bijna niets te doen.
Sam Jackson was wel weer leuk als Nick Fury. Een belachelijke rol, en ik verwachtte dat hij Tony Stark elk moment kon uitschelden voor motherfucker, maar ik vond zijn over the top acteren een klein hoogtepuntje...
Ook de special effects waren erg aardig, en de aktie die er was was gewoon lekker spectaculair. Maar er gebeurde gewoon veel te weinig om het echt boeiend te maken. Ik weet dat ik veel zeur over een film over een man in een metalen pak, maar deel 1 was echt leuk, en dit is gewoon echt saai, zeker voor een "blockbuster".
P.S. Blijf zitten tot na de aftiteling voor een grappig extraatje, iets waar ik in de toekomst zeker wel iets van verwacht...
kliko29
Net gezien leuke film maar Iron Man doet een stapje terug vindt ik. Ze nemen heel veel tijd voor het verhaal en laatste half uur pas echte aktie. Desondanks tot een bevredigend gevoel maar minder dan zijn voorganger echt een tussendeel en op naar deel 3!!!!!!
dragonmaster
goed vervolg echter niet beter dan deel 1, eerder wat minder. de actie komt pas op het einde, er wordt meer tijd aan het verhaal besteed. Mickey Rourke speelt een goede, helaas te korte rol.
Scarlett ziet er weer uit om op te eten maar ook Paltrow mag er weer zijn !!! zie niet vaak films in de bios, maar deze kan je daar wel het beste kijken.
the-terminator
Ik vond hem even goed als deel 1, een goede combinatie tussen humor en actie. De eerste vecht-scène tussen Whiplash en Iron Man is het hoogtepunt van de film, zeer spectaculair in beeld gebracht. Alleen net als bij Iron Man 1 vond ik de climax zwaar tegen vallen en nogal soft... Rest van de film kijkt gewoon lekker weg.
Tha-Joker
Nogmaals spoileren, zie bericht bij Doomsday.
AchmedATM
lol hij geeft niks vrij dat niemand verwacht
Tha-Joker
Whahaaa, ik ken hem persoonlijk dus ik help hem ff op weg op de site
atlantica
Ik had moeite om mijn aandacht er bij te houden. Een flinterdun verhaal. Waar ging het eigenlijk over? Iron Man vond ik fantastisch. Deze sequel een zware teleurstelling.
DVD-T
Toch wel een tegenvaller na het ontzettend leuke eerste deel. De hele film is het net niet. Aan het eind blijf je dan ook zitten met het gevoel dat het nog niet compleet is. Had zeker meer ingezeten.
Lang heb ik uitgekeken naar een verfilming van de Iron Man comics. Is toch wel altijd een van mijn favorieten geweest uit de Marvel stal. Het hele verhaal van Stark spreekt mij gewoon erg aan. Toen kwam het bericht dat er eindelijk een verfilming aan zat te komen. Het wachten was voorbij, en we zouden eindelijk de mythe van Iron Man op het grote scherm te zien krijgen. Daar het eerste deel topvermaak bood, dmv. een moordend tempo erg leuke actie momentjes, leuke oneliners en een weergaloze Downey Jr. biedt dit tweede deel dat een heel stuk minder.
Het duurt gewoon erg lang voordat de film los komt, en dat gebeurt dan ook pas in de tweede helft. De humor is een stuk minder, en de leuke scènes zijn erg schaars. Het begint met een vreselijk lawaaierige opening met credits, vooral de wel heel erg bombastische muziek is vreselijk. Dan volgt een heel leuk moment, Iron Man die uit een vliegtuig springt, ondersteund met een heerlijke rocksong. Dan is het eerst even afgelopen. De film wordt ineens vreselijk serieus. Dat nekt de film een klein beetje en maakt het een wat moeilijke zit. Plot is ook niet erg interessant, en het lijkt een eeuwigheid te duren voor het echt begint. Ook de zijplotjes kon ik weinig mee, daar het niet erg interessant was om te volgen. Hammer is niet interessant, en Rockwell lijkt ook weinig te kunnen met dit erg vlakke personage. We krijgen nog wel een erg vette, maar ongeloofwaardige, actiescène. Dat was dan ook het beste van het eerste gedeelte van de film. Wel komen er een aantal situaties voorbij waar je vraagtekens bij kunt zetten, die zijn hier al eerder aangehaald.
Dan volgt gelukkig een iets leukere tweede helft, die wat hoger qua tempo ligt, en ook een klein beetje boeiender is. Toch is juist het tempo erg wisselend waardoor je eigenlijk een beetje de film wordt uitgerukt. Nog een kleine interessante ontwikkeling binnen het verhaal, maar dan is het echt wachten op het einde, wat gezien de trailers geweldig moest worden. Dit is niet echt het geval. Een erg toffe climax, maar net als in het eerste deel zijn ook hier de momenten van actie erg kort, en dat is erg jammer. Ook het echte einde tussen Vanko, Stark en Rhodey is zo afgelopen. Jammer want dit is wel een moment waar je de gehele film op zit te wachten
Je zou denken nu alle karkaters een beetje geïntroduceerd zijn ze wat meer gingen richten op grotere actie scènes. Het is dan ook voorbij voor je het weet, terwijl voor je gevoel het net begint. Ook een euvel van de rest van de film. Het voelt gewoon niet af. Er worden dingen in betrokken die niet volledig af lijken te zijn. Je blijft aan het eind met een gevoel zitten alsof er nog een heel stuk achteraan komt, maar dan loopt het al heel abrupt af. De scène na de eind credits is echter wel weer een lekker makertje . Nu maar hopen dat een eventueel derde deel dit tweede deel compleet kan maken, en dat wel weer met het zelfde entertainment level als deel een. Dit deel was ook zeker vermakelijk, maar af en toe net te serieus. De leuke inleiding die in Iron Man werd gemaakt, wordt in Iron Man 2 toch wel een beetje omzeep geholpen. Zitten echter wel een aantal leuke knipogen in naar wat nog komen gaat.
Acteerwerk is degelijk, met Downey Jr. en Mickey Rourke als echte uitschieters, de rest lijkt niet echt te weten wat met de karakters aan te moeten, of krijgen te weinig interessants en veel screentime mee, Johanssen, Jackson en Rockwell. Erg jammer dat er voor een ander acteur is egkozen voor Rhodes. Howard vond ik juist erg goed. Cheadle brengt gewoon geen power met zich mee, en dat geld ook voor Paltrow dit keer. Effecten zien er echt mooi uit, maar net als in het eerste deel had ik niet het gevoel iets speciaals gezien te hebben. De momenten in de pakken tijdens het vliegen geven je wel weer het gevoel echt mee te vliegen. Camera werk is iets te gelikt, en een aantal shots weken niet pov shot in het begin , daarnaast is de editing soms ook erg rommelig. Muziek was toch wel iets te bombastisch. Sound design ben ik zeer over te spreken. Dialoog komt goed naar voren, ook in de herrie van de actiescènes. Lekker opgepompte shoot-outs en gevechten, en het geluid van de clashes tussen de ijzeren giganten zijn ook erg fraai vormgegeven.
Iron Man 2 voelt echt als een soort middenstuk van een trilogie of saga aan. Het zou een beter deel kunnen worden door in het derde deel de losse eindjes aan elkaar te knopen, maar als sequel is het gewoon minder geslaagd. Toch blijft het overall erg vermakelijk, al is het verhaal voor een dikke twee uur gewoonweg niet boeiend genoeg.
DVD-T
Bedankt
, de humor vond ik juist een beetje te geforceerd. Zeker de oneliners van Stark. Net alsof dit erin moest omdat het publiek dat verwacht.
JacoBaco
Het schijnt dat ze voor Iron Man 2 allemaal dikke stress hadden. Nou ja, vooral Robert Downey en Jon Favreau dan.
Het zou zomaar kunnen dat met name de humor wat geforceerd overkomt daardoor.
Zo ervaarde ik het namelijk ook.
Robert Downey Jr, who's Iron Man stormed the box office, had a tough time shooting for it's sequel Iron Man 2. He said that shooting for the first film was an intuitive process and it was important to have things right for the second. He added that, he hopes the hard work everyone has put into the project comes across on-screen.
planet_of_death
Erg toffe gozer, die Robert. Hij wil goede resultaten zien. Een teken dat hij het niet alleen voor het geld doet.
JacoBaco
Het lijkt mij ook een hele toffe peer.
Als hij zn best doet en hij doet het ook goed, wordt hij automatisch veel gevraagd of snel aangenomen en dan kan je veel geld verdienen. Dus ergens zal het geld wel op de eerste plaats staan. Maar hij is ook pas weer echt in de picture sinds Iron Man 1 en nou heb ik hem altijd al een goed acteur gevonden. Hij viel me al op in Natural Born Killers. Helaas had hij in het het verleden wat drugs probleempjes.
esli-11
Ik vindt het eern tegenvaller van de eerste deel sorry maar ik vindt dit echt wel slechter dan de eerste deel !!!!!
ik geef de film wel een 4.5 want aan de ene kant was het ook wel weer goed van Robert maar de rest was het niet echt leuk !!!!!!

Scarlett Johansson was er kapot van dat ze twee grote rollen misliep: "Ik voelde me gefrustreerd en hopeloos"

Robert Downey Jr. keert Marvel de rug toe: "Dat is helemaal klaar"

The Lord of the Rings: The Two Towers

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Fantasy / Avontuur, 2011

Star Wars
Fantasy / Sciencefiction, 1977
technologiemalibusuperheldgebaseerd op stripwraakpost-credits scenemarvel cinematic universe (mcu)break out marveltonystarkmalibu, california, usamarvel cinematicsuper fire suitprison cell breakoutbreaking out excited