Genre: Actie / Drama
Speelduur: 140 minuten / 156 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Cate Blanchett en Mark Strong
Gesproken taal: Engels, Frans en Oekraïens
Releasedatum: 13 mei 2010
Bekijk via SkyShowtime
Plot Robin Hood
"Rise and rise again, until lambs become lions."
Het legendarische verhaal over de ervaren boogschutter Robin Hood, die in dienst treedt bij het leger van koning Richard om tegen de Fransen te vechten. Na de dood van de koning vertrekt Robin naar Nottingham, een stad die lijdt onder de corruptie van een tirannieke schout en torenhoge belastingen. Daar valt hij voor de weduwe Lady Marian, die de identiteit en de motieven van deze kruisridder niet volledig vertrouwt. In de hoop de hand van Lady Marian te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin een bende bij elkaar die uitblinkt in dodelijke vechttrucs en levenslust. Samen vallen ze de rijke bovenklasse aan om het onrecht te herstellen...
Robin Longstride
Eleanor of Aquitaine
Friar Tuck
Sheriff of Nottingham
Boneka
3 sterren of te wel een 7 voor deze avonturenfilm. Nou een echte Robin Hood film kun je het niet noemen. Misschien had ie "The beginning of Robin Hood" moeten heten. Pas op het laatst begint de legende, maar dan is de film al bijna ten einde.
Het verhaal is aardig, niet saai maar ook niet super spannend. Het is gelukkig nog wel allemaal te volgen, maar het had op een hoop punten allemaal wat beter gekund. Neem nu dat donkere beeld. De hele film toont zowat geen zon. De filters in deze flim zijn veel te donker belicht. Geeft gelijk zo'n grauwe film, jammer. Wie Braveheart heeft gezien op Blu ray weet hoe een film kan opknappen. Jammer dat deze film zo donker moest zijn. Het geluid is verder goed, maar heeft niet dezelfde iinpact als Gladiator. Crowe speelt zijn rol goed, maar misschien moet ie een keer overstappen op een goede western. Al met al een hele aardige film, maar te donker.
shrink
Goede film, maar zeker niet schokkend. Het verhaal vind ik wel erg orgineel. Meer een 'the beginning of....'.
elayz
Leuke film, is 3 punten waard omdat de film mij op een of andere manier niet echt kon boeien.
Er zit wel lekkere actie in en mooie gevechten.
NightmareLady
He's one step ahead of you
Gambit2009
mooie film, weer een een andere versie dan de standaard Robin Hood, die steelt van de rijken. meer het verhaal hoe de "legende"is ontstaan. Goede basis voor een vervolg.
voomzap
3 sterren of te wel een 7 voor deze avonturenfilm.
3 is omgerekend een 6 hoor
what is truth
Deze film begint pas als ie eindigt. Zware trage martelgang. Ik heb het idee dat deel 2 veel beter wordt. Ik had het idee dat ze nauwelijks een script hadden voor deze film.
morgan_freeman
Niet een al te beste vertoning gezien de cast en de mogelijkheden.
Robin Hood als titel voor de film is al volledig misplaatst, en brengt je op verkeerde verwachtingen. Geen rover die opkomt voor de armen, maar een gewone soldaat die vecht voor de koning en eindigt als vogelvrije man in een bos. Op zich is het niet erg dat er niet al te veel gebasseerd wordt op de mythes, maar het verhaal toont zich oppervlakkig en te langdradig. Het beginstuk van de film was nog alleraardigst, maar vanaf een half uur gaat het bergafwaarts doordat alle clicheregisters worden opengetrokken. Net op tijd wordt een complot tegen de koning ontdekt, en Russel Crowe wordt een stel met de dochter van het dorpshoofd. Bovendien is het hele gebeuren met die kinderen die roven en jagen enz, totaal geen positieve bijdrage voor de film, integendeel, het haalt de geloofwaardigheid hard naar beneden.
En zo zijn er nog veel meer standaard filmmomenten in Robin Hood opgenomen. Het laatste gevecht op het strand was niet echt spectaculair, het komt bij lange na niet in de buurt van gevechten zoals in Gladiator of LOTR, terwijl juist Robin Hood dat niveau probeert te halen.
Jammer maar helaas, Robin Hood weet niet te boeien...
Stu-Pot
?
Even om mijn geheugen op te frissen, ging Leeuwenhart niet zonder Robin Hood en zijn volgelingen op zijn kruistochten? In de tussentijd regeerde Prins Jan toch die onbetaalbare eisen stelde voor de burgers, waarop Robin Hood begon te stelen van de rijken, uitdelend aan de armen vogelvrij werd verklaard? En niet omdat hij zich voordeed als Loxley. Leeuwenhart kwam terug en werd toen toch vermoord door Prins Jan? Ik kan het mis hebben maar denk het niet..
Desalniettemin, aardige film met 2 grote nadelen. Russell Crowe en de titel van deze film. Crowe is nog altijd een man zonder charisma en talent. Zijn bijdrage aan het creëren van een nieuwe Robin Hood mislukte, ik had niet het gevoel dat hij Robin was. Eerder zo'n wannabe. De titel kost deze film punten. Als ik kijk naar een Robin Hood film, wil ik ook de Robin Hood ingrediënten zien. En geen veldslagen
Het kon van mij gerust een stuk simplistischer. Al die actie voelde zo overbodig aan. Hou het op het basisverhaal. Robin Hood steelt, Robin Hood geeft. Meer moest het niet zijn voor mij. Oninteressante personages, er valt op de gehele speelduur niets degelijks te zien en toch heb ik mij best vermaakt met deze film. De film vloog als Robin's pijl voorbij. 3.0*
- 19680 berichten
Stu-Pot; je herinneringen aan de Robin Hood verhalen zijn grotendeels juist.
Met uitzondering van de dood van Richard Leeuwenhart.
Ik zet het hier niet tussen spoilers, want het was nooit zo dat Prins John daar schuldig aan was.
Het gebeurde in werkelijkheid vrijwel net zo als in deze 'Robin Hood' te zien is.
Ook was het zelfs zo dat Richard en John zich verzoenden, na Richard's terugkeer uit gevangenschap in Oostenrijk., en Richard daarna weer ten strijde trok.
Dat was zijn lust en zijn leven (en dood)
Het land regeren boeide hem helemaal niet.
In Engeland is hij ook weinig geweest, hij sprak zelfs de taal maar matig.
Van de 'goede' en nobele koning Richard is dan ook nooit echt sprake geweest.
De bevolking werd uitgezogen om Richard's oorlogsvoering te bekostigen.
In de meeste films over Robin Hood zijn die feiten helemaal verdraaid.
Maar in de onovertroffen TV serie 'Robin of Sherwood' komt Leeuwenhart er niet zo glorieus vanaf.
(aanrader!)
Stu-Pot
Ik denk dat je gelijk hebt Brix. Heb je toevallig ook het boek gelezen van Roger Lancelyn Green?
- 19680 berichten
Ja, dat heb ik in mijn Robin Hood boeken-hoekje staan (en gelezen natuurlijk)
Zelfs in verschillende uitgaven.
Een van de Robin Hood klassiekers.
Strike0ut
dit zijn dus de soort films die ik wil zien.
goede actie, goed verhaal. goede acteurs. super
charmed one
ik vond het een leuke vermakelijke film.
maar prince of thieves vond ik een betere robin hood film.
maar ik denk ook dat er wel een vervolg op deze hood film komt.
dat hoop ik in iedere geval wel.
rupie
idd goede film, er blijft heeel veel ruimte over voor een deel 2. Maar ja geloof dat deze niet een mega-succes was om gelijk een deel 2 er uit te persen, ik ben benieuwd, keep me posted..
erik1677
Tja Prince of thieves,vind ik nog steeds de beste robin Hood verfilming, maar deze mag er ook zekers wezen.
Soms lekker bruut,en het verhaal weer eens uit een ander gezichtspunt.
Wel lekker vermaak dus.
DeCol
Robin Hood, dat kon eigenlijk niet mis gaan. Vanaf het moment dat hij in de bios draaide wilde ik hem al zien, maar het kwam er maar niet van. Mooie film, maar veel meer van verwacht. Dat het een ander Robin Hood-verhaal ging worden wist ik, maar er zijn teveel dingen niet helemaal naar mijn zin. Toch is het een mooi episch spektakel met ridders en veldslagen. Stuk voor stuk dingen waar ik van hou. Het had veel beter gekund, maar ik ben vrij tevreden.
Zoals ik al dacht en lees is dit net wat anders dan Prince of thieves.
Daarin zie je echt stelen van de rijken en geven aan de armen, in deze film gaat het vooral om wat er daar voor gebeurt.
Aan het einde van de film gaat eigenlijk het echte verhaal verder zeg maar waar Prince of thieves begint.
Verders is het een zeer mooi gemaakte film met mooie natuur en gevechten.
Goed geacteerd door de cast.
bawimeko
Grappig dat sommigen hier vinden dat 'het verhaal' niet klopt. Er is geen 'verhaal' en dat is het sterke punt van deze film; een originele aanpak van Robin's achtergrond. Dit keer dit geen gespleten pijl tijdens het toernooi of iets dergelijks Disney-achtigs.
Goeie acteurs en af en toe fijne actiescenes, maar ik vond het af en toe wat geforceerd, vooral op de momenten dat het lekker 'jolig' mag worden.
Elineloves
Een historische actiefilm, daar loop ik normaal gesproken niet echt warm voor en het zijn dan ook vaak films die ik oversla. Maar wanneer ik de naam Ridley Scott bij een film zie staan, en dan ook nog acteurs als Russell Crowe en Cate Blanchett, is het wel een kansje waard.
Gelukkig heb ik me ook aardig vermaakt, met de mooie sets, goede muziek en het visuele aspect is ook zeker in orde. De sfeer is ook prettig voelbaar, dit dankzij de mooie kostuums en de goed gekozen muziek. Toch is het niet genoeg om je de gehele 148 minuten geboeid te houden. Het voelt al snel langdradig aan, de humor is niet overal even sterk en ook de dialogen zijn soms onder de maat. Waarom duurt de film zo lang? De vaart wordt er behoorlijk uitgehaald op sommige momenten. De actiescènes en de gevechten duren soms ook net een tikkeltje te lang, waardoor je al snel met een 'nou weet ik het wel' gevoel zit te kijken.
Het is een streling voor het oog, het ziet er allemaal gelikt uit en je zit ook wel in de film, maar toch blijkt er iets te ontbreken. Er mist iets. Toch een bepaald soort humor wat ontbrak? Ik weet het niet..
Str00pwafel
Redelijk verhaal, maar te traag en te weinig actie. Had er toch wel wat meer van verwacht.
DonPeliculón
Prima film. Hij heeft geen supergrote indruk op me gemaakt, maar ik was hem zeker niet een dag later al vergeten. Ook zou ik hem zonder problemen nog eens kijken.
Vooral het camerawerk en de cinematografie is erg goed. Één van de hoogtepunten op dat gebied vind ik wel de scène waarin de schepen Londen binnen komen varen, echt heel mooi gefilmd. Verder zijn er natuurlijk de schitterende actiemomenten.
De soundtrack van Marc Streitenfeld is geweldig. Erg gevarieerd ook, bepaalde thema’s luister ik wel eens los omdat ze ook op die manier gewoon goed zijn. Hij had van mij wel genomineerd mogen worden voor een Oscar.
De cast is goed vind ik. Russell Crowe blijf ik een geweldige acteur vinden. Hij komt in deze film op mij niet echt over als Robin Hood, maar dat komt natuurlijk omdat het scenario niet correspondeert met het typische Robin Hood verhaal dat we allemaal kennen: het stelen van de rijken en vervolgens de armen daarmee helpen. Toch vind ik Crowe prima spelen in deze film. Cate Blanchett doet het ook goed als Marion, al had ik persoonlijk bij haar altijd een blonde vrouw in gedachten. Geen idee waarom.
Prince/King John (Oscar Isaac) is ook prima gecast. Echt typisch zo’n incapabele, verwende, slappe koning. Mark Strong is de ultieme slechterik. Verder ook goede bijrollen van Max von Sydow en William Hurt als oude, wijze mannen.
Het verhaal is niet erg verrassend en gaat niet erg diep, dat vind ik wel jammer. Op bepaalde momenten is het vrij voorspelbaar.
Echt een minpunt vond ik wel dat bij het laatste gevecht op het strand Lady Marion verscheen met de jeugdafdeling van de plaatselijke judoclub. Nergens heb ik ook gezien dat die flink in de pan gehakt werden, wat wel logisch zou zijn geweest. Ook komt het op mij nogal onrealistisch over dat King Richard rustig op zijn paard midden in het gevecht staat, dat in volle gang is. Vindt je het gek dat hij dan doorboord wordt met een pijl.
Ik moet trouwens wel even opmerken dat ik de Director’s Cut heb gezien. Die is een stuk langer, waardoor de personages wat meer uitgediept worden en het verhaal op zich beter te begrijpen is. Ook leerde een korte zoektocht op internet me dat in de normale versie het bloed in de vechtscènes digitaal weggewerkt is, dat zou de film al een stuk minder maken denk ik.
Dat het historisch gezien misschien niet helemaal correct is deert me niet: ik weet van deze gebeurtenissen vrij weinig af en bovendien is het natuurlijk geen documentaire maar een speelfilm.
Het lijkt erop dat er een vervolg op deze film komt, die zal dan ongetwijfeld gaan over de activiteiten van Robin Hood als hij vanuit de bossen opereert tegen King John. Daar kijk ik zeker naar uit, een vrij goed fundament is in ieder geval gelegd met deze film.
Captain Pervert
Entertainend kijkvoer, maar het mist bezieling.
Een film is niet automatisch de som van goede ingrediënten. Grote veldslagen, authentieke decors, goed acteerwerk, Russel Crowe met zijn ruige kop die goed past in de middeleeuwen, Blanchett die niet tè knap is (of zelfs best een beetje lelijk, wat authentieker overkomt in deze setting), ècht Frans pratende Fransen, het zit er allemaal in.
Toch is het als geheel een aaneenrijging van gebeurtenissen in plaats van een echte film. Het werd nergens echt spannend.
Het gedeelte dat Hood met zijn mannen, een stelletje sjappies, door een list ineens in hoge kringen verkeren, is het beste van de film. Daarna gaat het bergafwaarts.
Ik stoorde me ook aan de copypaste van de ohhhhoohhhhhahhhhahhahhhhhhhh muziek die Scott ook in Gladiator gebruikte, het kwam daardoor behoorlijk potsierlijk over.
Jammer, er zat zoveel meer in.
Krappe 3 sterren
Rodger
Ja.. tocch wel een mooie film, ik had eerst mijn twijfels, maar nadat ik hem helemaal heb gezien.. heeft deze mij toch verbaast.
mooie beelden, perfecte scenes.. en een goed verhaal..
3.5 **
panax
hele mooie film,hele nieuwe kijk op het robin hood verhaal,past precies bij het genre als king arthur,excalibur,prachtig verfilmd ,mooie aktiescenes,prima acteurs en actrices zoals cate blanchett en russel crowe,het bevestigd weer waarom ik zo graag naar engeland op vakantie ga.
- 19680 berichten
Het voordeel van laag-gespannen verwachtingen is dat het resultaat alsnog kan meevallen.
Zo ook hier.
Ik heb mij namelijk heel goed vermaakt met deze film.
In ieder geval vele malen beter dan met de mislukte Kevin Costner versie.
Daaraan heb ik mij destijds alleen maar zitten ergeren.
Deze nieuwe versie is prachtig gefilmd, visueel dik in orde.
Uitstekende locaties en decors.
Het acteerwerk mag er ook zijn.
De mooiste prestatie vind ik die van Max von Sydow als de oude Sir Loxley.
Maar ook William Hurt (William Marshal) Mark Strong (Godfrey) Oscar Isaac (prins John) en Cate Blanchett (Marion) speelden hun rollen prima.
Blanchett vind ik wel met afstand de minst attractieve lady Marion ooit.
Het mag dan misschien realistischer overkomen, maar voor mij had het wat mooier gemogen.
Maar, zoals gezegd, op haar acteerwerk valt niets aan te merken.
Wat Crowe in de rol van Robin Hood betreft, die mist vooral de geestdrift en humor van betere voorgangers in die rol, te beginnen bij Douglas Fairbanks en Errol Flynn.
Maar ik kan er nog wel een hele rij opsommen.
Van vergelijkbare leeftijd van Crowe was Sean Connery (in Robin and Marian) maar die had wél datgene wat Crowe mist.
Crowe speelt de rol als een uitgebluste oorlogsveteraan, begrijpelijk na de ervaringen van Robin aan de zijde van koning Richard Leeuwenhart.
Maar het is niet de schelmachtige Robin Hood uit de legendes.
Zijn metgezellen hebben blijkbaar meer gevoel voor humor behouden.
Een absolute miscast vind ik Kevin Durand als Little John.
Broeder Tuck (Mark Addy) is dan wel weer uitstekend gekozen.
Al met al toch een behoorlijke meevaller.
Ik wil best zien hoe in een volgende film Robin Longstride transformeert naar de ware Robin Hood.
Maar of de hoofdrollen daarin gespeeld moeten worden door Crowe en Blanchett, daar zet ik toch mijn vraagtekens bij.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen