The Quick and the Dead (1995)

984 stemmen | gemiddelde 3,15
Verenigde Staten / Japan
Actie /
Western107 minuten
geregisseerd door
Sam Raimimet
Sharon Stone,
Gene Hackman en
Russell CroweEllen rijdt met een bepaalde reden het kleine en saaie prairie stadje Redemption binnen. Wanneer Ellen de plaatselijke saloon bezoekt wordt daar net de jaarlijkse schietwedstrijd 'Quick Draw' georganiseerd door de charismatische John Herod, die het voor het zeggen heeft Redemption. Ellen doet mee met deze wedstrijd, want ze heeft nog een rekening met iemand te vereffenen.
4,5
[permalink] geplaatst op 8 januari 2011, 7:47 uurmoviemafketel schreef:
Blijft maar aan kracht winnen. Geweldig sfeertje dat neergezet wordt. Prima acteerprestaties van de gehele cast.
Inderdaad! Deze ondergewaardeerde top-Western verveelt nooit: verhaal met vele kleurrijke figuren en camerawerk is prima en sfeervol; acteurs stuk voor stuk uitstekend op dreef. (Gene Hackman gaf in
Unforgiven uit '92 reeds een -klein- voorproefje van de gemenerik... Crowe zien we in 2007 terug in remake-Western
3:10 to Yuma)
Gisteren bij de 'commerciëlen'; bij de 1e reclamespot de (un-cut) Blu-ray maar (weer) in de speler gedaan ....wow!!
Los daarvan blijft een Western op de NL tv al iets byzonders, en zeker een topper als deze!
Van Stone moest haar vrij-scene met Crowe bij de DVD en Blu-ray release in de V.S. er uitgeknipt worden; weet nu niet of RTL5 dat ook gedaan heeft...
[permalink] geplaatst op 11 januari 2011, 23:24 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenToch wel ietsje minder dan verwacht, maar was alsnog zeker een leuke film. The Quick and the Dead is een western met wat spaghetti elementjes. Sam Raimi gaat inderdaad enorm tekeer met zijn camera en dat levert een aantal erg mooie shots op (het moment dat Keith David door zijn kop wordt geknalt en het moment dat Gene Hackman in de shaduw ziet dat hij is geraakt) Maar ondanks dat de film ook erg sfeervol was en dat er (door de meeste!!!) goed geacteert werd, vond ik de film op begeven moment toch echt wat langdradig worden. Sharon Stone vond ik maar helemaal niks. In tegenstelling tot Gene Hackman, die hier echt een geweldige rol neerzet. Voor de rest ook erg vermakelijk. Niet super indrukwekkend, maar wel een filmpje wat ik best nog een keertje zou kijken. 3*
4,0
[permalink] geplaatst op 27 januari 2011, 22:26 uurOntzettend leuke film met een hele jonge DiCaprio, mis hem alleen tussen de acteurs.
2,0
[permalink] geplaatst op 8 maart 2011, 12:46 uurDeze film slaat de plank compleet mis, totaal ongeloof waardig, fantasie slapstick met een geweldig arsenaal aan sterren.
Iedereen een pistool in de hand, en knallen maar, het toernooi begint.
Afgekeken van Bruce-Lee, Enter the Dragon.
Voor de liefhebber een prima film, mocht er niet bijgestaan ( western) had ik niet beter geweten, en helemaal niet op gereageerd.
4,5
[permalink] geplaatst op 8 maart 2011, 13:17 uur@madmax1
The Quick and the Dead is een zeer geslaagde Western-parodie; zie dat 1.000 liever dan een comedy-Western.

dominion
[permalink] geplaatst op 9 maart 2011, 11:59 uurEindelijk een Western die geen moment verveeld.
Vind veel Westerns veel te langdradig waaronder Once Upon a Time in the West maar dit filmpje is verre van dat.
Weinig slap gelul gewoon rechtoe rechtaan Western schietgevechten.
Acteurs doen het overigens wel erg goed terwijl ze toch niet veel uitgediept worden en je krijgt bijna geen achtergrond informatie over hun.
Vind ik dat erg ?, nee helemaal niet want er zit genoeg actie in om de hele film geboeid te houden.
Van mij mag Sam Raimi meer Westerns maken want voor mij was dit zeer geslaagd.
Erg leuk !
[permalink] geplaatst op 11 maart 2011, 0:06 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenPrima western die me de hele tijd heeft geboeid!
Dit genre begint me steeds meer aan te spreken, voor mij staat Once Upon a Time in the West op grote hoogte en daaronder de Eastwood-westerns, maar ook deze komt dicht in de buurt.
Het verhaal boeit van begin tot eind en door middel van shoot-outs wordt de spanning er goed ingehouden, want je weet dat er veel doden gaan vallen, ook bekende namen en dat bleek dus ook!
Helaas vond ik de casting niet altijd even geslaagd als ik eerlijk ben. Russel Crowe en Gene Hackman waren absoluut geknipt voor hun rollen, maar Sharon Stone en Leonardo di Caprio kwamen niet overtuigend op me over.
Bij Stone vond ik het acteerwerk niet denderend, vond haar het slechtst presteren van de 4.
Leo acteerde prima maar is gewoon de verkeerde man op de verkeerde plek.. Geen type om in een western een killer te spelen, absoluut niet zelfs.
Voor de rest is het heerlijk vermakelijk en loopt het laatste kwartier niet zoals je verwacht had, ook een positief punt op zich..
Prima western dus!
3,5
[permalink] geplaatst op 28 mei 2011, 23:28 uurVoer voor elke westernliefhebber. Qua muziek, setting en algemene sfeer is deze film binnen zijn genre immers een streling voor het oog en het oor. Als via de enerverende schietwedstrijd op de achtergrond nog eens talloze interessante personages het verhaal insijpelen, kan de pret in feite niet meer op. De bevallige Stone is eveneens een meerwaarde, maar toch is het vooral de telkens ijzersterke Hackman die de show steelt. Uitstekende slechterik die je als kijker zeer graag het loodje ziet leggen. Veel lof ook richting Raimi, want zijn camerawerk is niet te versmaden.
3,50
3,0
[permalink] geplaatst op 19 juni 2011, 19:43 uurAardige western waarbij er een pistoolduel-wedstrijd wordt gehouden in een typisch western-stadje. Deze film onderscheid zich van andere westerns door het vrouwelijke hoofdpersonage en de visuele aanpak van Sam Raimi dat een aantal mooie shots oplevert. Door de vele duels soms wat eentonig, maar over het algemeen kijkt de film wel lekker weg. Verder een leuke cast, maar Sharon Stone overtuigd niet echt als de 'woman-with-no-name'.
3,0
[permalink] geplaatst op 15 juli 2011, 12:20 uurZag dat ik hier nog niet op had gestemd. Al vele malen op tv voorbij zien komen. Redelijk schietfilmpje, met veel voorspelbare lijntjes, maar kijkt goed weg. 3*.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 13:22 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenLeuke titel voor een film over duels met de pistool. Ook hier laat Sam Raimi zien een bijzondere regisseur te zijn. Het verhaal is een hoop flauwekul, maar als resultaat is het aardig geslaagd. Je zou kunnen zeggen dat de lijn op dat vlak keurig wordt doorgetrokken. Je kunt op bepaalde momenten ook goed zien dat horror Raimi’s echte liefde is (dat gat in het hoofd). Wat het geheel echt leuk maakt is dat de deelnemers van de wedstrijd bestaan uit allerlei kleurrijke figuren. Gene Hackman zet overtuigend de badguy neer, Sharon Stone de wreker. Russell Crowe de priester met een verleden etc etc. Ace Henlon vond ik trouwens ook een erg leuk karakter. De film zit vol typische Raimi humor. Een Westernparodie zou ik het niet willen noemen. Daarvoor is het verhaal toch iets te serieus. Hier en daar zijn er duidelijke knipogen, maar het is vooral erg vermakelijk.