Genre: Actie / Western
Bekijk via Google Play
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Quick and the Dead
"Think you are quick enough?"
Ellen rijdt met een bepaalde reden het kleine en saaie prairie stadje Redemption binnen. Wanneer Ellen de plaatselijke saloon bezoekt wordt daar net de jaarlijkse schietwedstrijd 'Quick Draw' georganiseerd door de charismatische John Herod, die het voor het zeggen heeft Redemption. Ellen doet mee met deze wedstrijd, want ze heeft nog een rekening met iemand te vereffenen.
Ellen
Sgt. Cantrell
Ace Hanlon
Horace the Bartender

Ronhart
Een van de films die ik bewaar en zo nu en dan nog eens opnieuw bekijk. Goed voor een paar uur kijkplezier zonder pretenties. Sharon Stone overtuigt, mij althans, niet overal in deze rol. Maar toch een dikke voldoende dus 3,5 ***

Poeha
Prima film!
Vooral Gene Hackman was weer zoals (bijna) altijd zeer goed op dreef!
Wat kan die kerel van die lekkere bad guys neerzetten!
Subliem!

Master369
Gene Hackman is uitermate sterk
Russell Crowe is goed, maar ik ben er niet echt fan van
Di Caprio geen mening want hij heeft kleine rol
Stone slechte actrice maar oooo zoooo mooi

veron35
Stone slechte actrice
Je hebt zeker de Alan Quatermain films niet gezien.

metaledje
zeer aangenaam. leuke gebeurtenissen,zeer goede cast en van sam raimi!!!!!!! 3.5*

centurion81
- 2029 berichten
Vond de film boven verwachting. Deze film laat zien wat een sublieme uitwerking kan doen met een op het oog minimalistisch plot! Knappe acteerprestaties en een mooie sfeer. Valt in mijn categorie van aangename bier met chipsfilms.
Kijken als je lekker onderuit op de bank een filmpje wilt checken aan het eind van n lange dag!

merlijns sikje
Ik geef niet om wetserns maar dit was in dat genre een hele aardige 3*

chemdennis
Een goede western met een mooi verhaal; geen "schiet alles maar overhoop zonder reden"-film, hihi

Tarkus
Ook deze film zie ik voor de 2de maal, nu de eerste keer op DVD, en ik ben nog altijd onder de indruk van deze prent, die is geregisseerd door Sam Raimi, de latere regisseur van de Spider-Man films.
Goede acteerprestaties van Gene Hackman, die een rol speelt die hem op het lijf is geschreven, je zou bang worden van zijn uitdrukkingen in deze film. Ook Russell Crowe en Leonardo DiCaprio zijn prachtig in hun rollen, en het moet gezegd ook Sharon Stone doet hier aardig haar ding, buiten dat ze een bloedmooie vrouw is, en dat ook wederom laat zien in deze film is ze hier ook als actrice goed op dreef.
Dit is een van mijn favoriete westerns en ben blij dat ik hem heb gevonden op DVD, verdiend zeker een plaats in mijn collectie.

bartman
Soms wel wat overdreven (zoals een horizontaal kogelgat waar een hoog staande zon doorheen kan schijnen of een blinde jongen die feilloos rode inkt of een bepaald kaliber patroon kan pakken)
Vergeet de achterwaartse salto ten gevolgen van de inslag van een kogel niet.. En ik vindt die scene waarin binnen een huis talloze "vreugde"-kogels worden afgevuurd naar boven toe ook erg amusant..arme vrouwen op de bovenste verdieping
Misschien moet je dit soort scenes op de koop toe nemen, westerns blinken doorgaans nu eenmaal niet uit in realiteitszin en dat hoort er misschien een beetje bij.. Maar de film biedt voor mij onvoldoende om desondanks tot een hoog punt te komen. Niet vervelend om te kijken, daarom 2.5*

Cashmyra
vermaakvermaakvermaak.
een snellere western, sneller dan die van Leone
en ik hou van westerns, en van snel camera werk
sommige dingen waren te verwachten, maar toch een goed filmpje.

Heerlijke western met de altijd uitblinkende Hackman. Raimi's stempel is duidelijk merkbaar en komt de film duidelijk ten goede. Zeer goed.

film88888
Een ongeloofelijk prachtig juweeltje dat op het eerste zicht aardig lijkt, maar als je de film ziet schiet de film toch boven je verwachtingen uit, en blijkt hij echt vel beter te zijn dan verwacht !
En ook heeft de film een prachtige cast, maar het draait nooit om een goede cast in een film. Ze moeten ook heel goed nog acteren in de film, en in deze The Quick And The Dead is het wel het geval dat ze heel, heel super goed acteren (vind ik toch)
Gene Hackman in een echte glansrol dat op het lijf werdt geschreven voor de man. Zijn personage geeft de kijker echt de creeps vind ik, en daarnaast hebben we ook de bloedmooie Sharon Stone die ook super acteerde, en Russel Crowe had er ook helemaal zin in. Dat straalt de acteur wel af hier, en daar, en vond hem hier toch één van zijn beste acteerprestaties hebben.
Ook leuk om (toen nog) de jonge Leonardo Dicaprio te zien spelen.
En voor de rest hebben we dan ook nog leuke acteur's die een bijrolletje hebben zoals: Tobin Bell, en Lance Henrikssen.
In een Sam Raimi film vind ik altijd dat je ziet dat zijn films echt van de man zelf zijn. Dat zien we in Darkman, Evil Dead trilogy, en ook in deze, en dan bedoel ik ermee o.a. het beeld dat ingezoomt wordt naar de personage's, end aar zie je het wel echt aan vind ik, en ook als het beeld, en achtergrond helemaal begint te draaien, en dat is een typische Raimi way vind ik.
De film heeft ook briljante dialogen, en het camerawerk vond ik heel erg sterk in beeld gebracht.
4,5 sterren zeker verdiend !

Rosicky
Weet iemand toevallig waarom Leonadro Di Caprio bij de acteurs staat en niet Russel Crowe? Die speelt toch een veel grotere en leuker rol in de film...

Warren Stantin
Buitengewoon onderhoudende western waarbij alle cliche's van het wilde westen uit de hoge hoed worden getoverd. Ronduit fantastisch is het kaartentrucje van Ace Hanlon op het paard. Hackman is zoals meestal weer erg goed op dreef.

Mooie spannende film met een mooi verhaal en een goed einde. Mooi gespeeld trouwens door Gene Hackman en Russell Crowe. Ook de bijrol van Leonadro Di Caprio was best goed. De hoofdrolspeelster Sharon Stone waar het verhaal eigenlijk om draait viel me tegen. Ze ziet er mooi uit maar haar acteer prestaties waren niet al te best in deze film.

aerts007
Stone was lekker,Hackman gewoon super!

JDSsmetje
Zeer goede film naar mijn mening die puur te danken is aan het prachtige acteerwerk van iedere acteur. De zoveelste bijrol werd gespeeld door Tobin Bell wat normaalgezien een A-hoofdacteur is.
Op bepaalde momenten was het gewoon genieten van het acteerwerk. Sommige momenten waren spannend en soms was het dramatisch. Einde is vrij voorspelbaar.
positie ..... 40/+- 400
score ........ 4.05

Kr!kke
Leuke western met een topcast. Ook eens leuk om DiCaprio is als een extreem jong bazeke te zien
Het einde vond ik wel wat voorspelbaar (maar ja dat heb je bij veel films)

bild
Ondanks het niet zo bijzondere script kan deze film echt goed vermaken. De cast is geweldig en het aantal bekende en goede acteurs in een film is haast nog nooit zoveel geweest.

schram101
- 1949 stemmen
Redelijke westernfilm.
De film heeft eigenlijk maar een beroerd verhaal maar door sterk acteerwerk van Hackman en Crowe is de film toch goed te pruimen.
En Sharen Stone ziet er uit om je vingers bij af te likken
De film neemt zichzelf verder absoluut niet serieus en dat doet verder niets af aan de kwaliteit van de film, sterker nog, het is erg amuserend!

ILDIB
Gewoon een prettige western, simpel en doeltreffend, niks speciaals verders.

MovieAwards
Jeeeeeeeeesus wat erger ik mij aan de reclames het wordt steeds erger.............
Prima film , goeie acteurs, geen langdradig verhaal ofzo,
maja toch tis alleen maar the quick and the death,
3 ***

Al DeNiro
Prachtige western met mooie duels en camerawerk.
Gene Hackman, Leonardo DiCaprio en Russel Crowe maakten beste indruk bij mij.
Het einde was wel weer onrealistisch met bommen die overal geplaats zijn en Sharon Stone die opeens sneller is dan de bijna onverslaanbare Gene Hackman.

Onderkoeling en stuntelende regisseur: Sigrid ten Napel had rol in geflopte Netflix-serie

'Sex and the City'-actirce Frances Sternhagen (93) overleden

Vermiste Ierse regisseur Ross McDonnell dood aangetroffen, James Cameron onthult releasedatum derde 'Avatar'-film | MovieMeter Recap

'Charmed'-actrice Shannen Doherty onthult dat haar kanker is uitgezaaid naar haar botten: 'Ik wil nog niet dood'

Mississippi Burning
Misdaad / Drama, 1988