• 9.376.236 stemmen

The Quick and the Dead (1995)

Actie / Western | 107 minuten

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Releasedatum: 6 juli 1995

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Quick and the Dead

"Think you are quick enough?"

Ellen rijdt met een bepaalde reden het kleine en saaie prairie stadje Redemption binnen. Wanneer Ellen de plaatselijke saloon bezoekt wordt daar net de jaarlijkse schietwedstrijd 'Quick Draw' georganiseerd door de charismatische John Herod, die het voor het zeggen heeft Redemption. Ellen doet mee met deze wedstrijd, want ze heeft nog een rekening met iemand te vereffenen.

avatar van Kspaceyfan

Kspaceyfan

Na 10 minuten weet je al waar zij voor komt!! Om die vent om te leggen. En dus is dit hele verhaal gewoon gejat van:

('once uppon a time in the west)

Ongelofelijk dat ze aan de haal gaan met het plot van deze fantastische film. Het is gewoon een belediging.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Leuke, ultiem-clichematige western. Leunt inderdaad erg veel op Leone en komt qua niveau natuurlijk niet in de buurt. Neem bijvoorbeeld de extreme close-ups van de ogen, die missen hier alle intensiteit die ze bij OUATITW wel hebben. Verder is de schietwedstrijd wel een aardig uitgangspunt. Helaas duurt The Quick and the Dead iets te lang, bevat het te weinig sfeerscene's en is er een aantal nogal belachelijke momenten zoals hierboven ook al gememoreerd. Leuk vermaak, dat is het.

avatar van powerman

powerman

Aardige western vol karikaturen en clichés uit het westerngenre. De sterrencast is indrukwekkend en vooral Sharon Stone schittert in deze film. Gene Hackman zet the bad guy neer en doet dat zeer overtuigend. Ook Russel Crow en Leonardo Dicaprio hebben een rol in deze film. De duels zijn erg mooi gemaakt en de decors zijn erg sfeervol. Voor de rest is deze film niet echt speciaal maar wel vermakelijk

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Prachtige, sfeervolle en ondergewaarde Western met mooie duels en uitstekend camerawerk. Een waar kijkgenot, zeker de Blu-ray release! Veel meer details vallen op tov de DVD, vooral de gelaatsuitdrukkingen.

't Geluid op Blu-ray is ook voller. Kortom, je raakt veel meer betrokken bij het verhaal.

Alles lijkt op zijn plaats, en iedereen, ook de top-cast, acteert prima.

De goed opgebouwde spanning, de af en toe relativerende humor en de uitwerking van de karakters houdt deze Western ook interessant!

Amerikaanse filmdebuut voor de Australische acteur Russell Crowe.

(En in het vertaalde plot staat gelukkig weer 'saloon' ipv 'bar'. ).

Score verhoogd naar een IMDB *9/10!

PS

Helaas heb ik de Amerikaanse Blu-ray (105 minuten), waar deze scenes ontbreken. Nu maar gaan voor de un-cut EU release (107 minuten!); deze onderhoudende Western is dat zeker waard.

avatar van van duijn

van duijn

Prima film met goeie duels en actie.

*3.0

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Die Hackman ga je echt haten naarmate de film vordert. Heel goed neergezet. Al die verschillende karaktertjes als in een street fighter-spel die het tegen elkaar opnemen. Ja dit is nou een variant van een western dat ik destijds wel kon pruimen. Leuke conversaties, lekkere Stone en genoeg actie-momentjes. Kijken waard!

avatar van VanRippestein

VanRippestein

('once uppon a time in the west)

hehehe. Misschien moet je meer naar de dramatische vertelling kijken dan naar de oorsprong van een verhaal, dat zegt tenslotte meer over de film dan het verhaal zelf.

Of dacht je soms dat OUATITW origineel was qua verhaal?

avatar van van duijn

van duijn

('once uppon a time in the west)

Deze film heeft helemaal niets weg van once upon a time in the west. Het is alleen ook een western. Ik snap niet waar je dat vandaan haalt.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

De enige minpunten vind ik dat het soms nogal ongeloofwaardig is, maar voor de rest: goed acteerwerk en schitterend gedaan met de camera.

avatar van namingway24

namingway24

Leuke ode aan de western, met een lekker bevredigend einde en puike acteerprestaties.

Trouwens de enige film van Raimi zonder een cameo van zijn trouwe Oldsmobile

avatar van Siem Shady

Siem Shady

Kick ass gewoon!

avatar van lettervorm

lettervorm

Goede actie maar vond het verhaal toch wat voorspelbaar. Ik dacht al te weten wie de halve finales gingen doen en had nog gelijk ook.

Het acteerwerk is grotendeels goed maar Sharon Stone is toch wel een rotslechte actrice. Ze kan geen enkele emotie fatsoenlijk spelen dus begint ze maar te schreeuwen of te wenen.

avatar van gotti

Herzien en veel leuker dan ik dacht.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

gotti schreef:

Herzien en veel leuker dan ik dacht.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

The Quick and the Dead is een erg leuke funwestern. Vooral het lekkere spaghetti-western sausje en de overdadigheid zorgen er voor dat dit erg prettig entertainment is. Helaas gaat de film in haar overdadigheid soms net iets te ver. Dat einde ging er bij mij echt niet in en bovendien vond ik het uitgangspunt rondom de wedstrijd nogal een onzinnige reden tot bloedvergieten. Veel leuke personages maar niet één komt werkelijk goed uit de verf en er blijft heel veel vervelend onduidelijk. Sam Raimi gaat dan weer wel lekker los met de camera en ook de over-the-top sounddesign zorgen er gelukkig voor dat de film wél zeer vermakelijk is.

avatar van Thorak

Thorak

('once uppon a time in the west)

Zo'n 90% van alle westerns lijken zo'n beetje volgens het zelfde concept te werken, wraak nemen. Dus omdaar nou de film 1.5* om te geven... Dan kun je gelijk iedere western wel 1.5* gaan geven, inclusief Once upon a time in the west, ook die was daar al niet bijster origineel mee.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Prima Western, er waren wat onrealistische momentjes maar dat valt niet op in het geheel. Goeie film

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Mooie film. Ik vond de film juist realistisch. Welke momenten waren volgens jou dan onrealistisch? Verhaal was redelijk en acteerprestaties goed.

avatar van The Almighty

The Almighty

Goede film. Het verhaal was gewoon goed en op bepaalde momenten voelde ik wel wat spanning, wat wel hoort bij een actie/western film vind ik. Voor de rest waren de acteerprestaties goed.

avatar van sofripa

sofripa

Foute bazen, Stone in haar gloriedagen en lekker veel knallen. Wat is het leven soms eenvoudig.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Entertainende film, maar wel èrg cheesy.

Het is eigenlijk gewoon Bloodsport/Kickboxer. Van Damme en Chinezen eruit, Sharon Stone en cowboys erin. Meer is het niet.

Waar Van Damme nog meedeed aan geloofwaardige toernooien met ongeloofwaardige tegenstanders, slaan in deze film zowel het toernooi zelf als haar deelnemers nergens op.

Een toernooi waarbij gunslingers tegen elkaar duelleren wetende dat slechts één persoon het overleeft, is natuurlijk de ultieme parodie op het wilde westen. Tel daar de karikaturale personages bij op en de grap is compleet: de kaarthaai, de indiaan, de Zweed, het jochie, een vrouw, de predikant, etcetera. Alle western-archetypes worden van stal gehaald.

Daarbij vind ik Sharon Stone in deze film een zeer aangename verschijning, maar helaas knipte RTL (volgens enkelen met wie ik de film keek) een cruciale scène met tietjes eruit (een vrijpartij met Russel Crowe in de regen). Misschien omdat de film 's middags werd uitgezonden. Beetje een anticlimax toen de film was afgelopen en die scène niet was geweest.

Verder speelt Gene Hackman natuurlijk een kopie van zijn rol in Unforgiven. Ook een beetje makkelijk.

Kortom: entertainend maar enorm cheesy.

2,5 sterren

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

één van de eerste films die ik ooit heb gezien.. Kom er nu pas op om hier te stemmen en te reageren... Maar ik heb de film gewoon altijd zo leuk gevonden omdat ik hem als kind zo leuk vond

avatar van raymondo

raymondo

Heeft Bruce Cambell wel een gastrol in deze film? Ik heb hem nog niet gespot..

avatar van namingway24

namingway24

Hij zat er volgens mij wel in, maar is er uitgeknipt

avatar van fjutjumaja

fjutjumaja

Erg fijne Western. Veel Westerns (films) vind ik tegenvallen tegenover de Westerns in de (goede) strips: saai en kleurloos.

Deze echter laat een scala aan kleurrijke figuren zien, met een heerlijke fibe. Het is allemaal vrij cliche-matig, toegeven, maar dat maakt het er niet minder leuk op.

Erg mooie Sharon Stone ook alsook muziek. Als het verhaal iets beter was geweest (avontuurlijker) en er ook wat meer (spectaculaire) natuurlandschappen in waren voorgekomen had de film zich misschien kunnen meten met een Blueberry-strip.

(misschien zouden ze op deze manier wel eens moeten denken aan de verfilming van de Geronimo-reeks van Blueberry).

avatar van dominion

dominion

Verhaalloze maar hele sterke western.

Het verhaal is niet echt geweldig maar het kan er mee door.

Het enigste wat je te zien krijgt

De western gevechten zijn wel heel erg mooi gedaan.

En Russel Crowe acteert wel redelijk.

Maar hij speelde jammer genoeg niet de hoofdrol.

3,5

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Sam Raimi haalde met The Quick and the Dead op zijn eigen speelse manier de spaghettiwestern terug. Maar wat meteen opvalt is de indrukwekkende cast die hij daarvoor bijeen kreeg. De hoofdrollen zijn voor Sharon Stone als schietgrage Nemesis en Gene Hackman als slechterik die zijn rol uit 'Unforgiven' kopieert. Aan dit duo steracteurs werden de toen nog vrijwel onbekende Russell Crowe en Leonardo DiCaprio toegevoegd, zodat we vandaag kunnen spreken van vier grootmachten in één film. De prent zelf is een luchtige western die leentjebuur ging spelen bij klassiekers uit het genre en het voor de rest moet hebben van de visuele grappen die met veel flair in beeld zijn gebracht.

avatar van mer1973

mer1973

Moderne western met een grote sterrencast.

Wat is Sharon Stone, hier bijna al tegen de 40, toch een mooie vrouw.

avatar van El Guap0

El Guap0

Gave film, natuurlijk overdreven want dat weet je van Raimi.

Ik genoot het meest van de schurk Gene Hackman en dat weet je als je Unforgiven ook eens hebt gezien.

De man is een geboren tiran, geweldig!

Ze hadden hem moeten casten voor West World (remake dan) als jagende robot in het nep wilde westen.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Blijft maar aan kracht winnen. Geweldig sfeertje dat neergezet wordt. Prima acteerprestaties van de gehele cast. Een Western die ik nog kan hebben. Verhoog met een heel punt.