• 8.903.643 stemmen

The Quick and the Dead (1995)

Actie / Western | 107 minuten

Genre: Actie / Western

Oorsprong: Verenigde Staten / Japan

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Sharon Stone, Gene Hackman en Russell Crowe

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Releasedatum: 6 juli 1995

Plot The Quick and the Dead

"Think you are quick enough?"

Ellen rijdt met een bepaalde reden het kleine en saaie prairie stadje Redemption binnen. Wanneer Ellen de plaatselijke saloon bezoekt wordt daar net de jaarlijkse schietwedstrijd 'Quick Draw' georganiseerd door de charismatische John Herod, die het voor het zeggen heeft Redemption. Ellen doet mee met deze wedstrijd, want ze heeft nog een rekening met iemand te vereffenen.

avatar van Zinema

Heerlijke western met de altijd uitblinkende Hackman. Raimi's stempel is duidelijk merkbaar en komt de film duidelijk ten goede. Zeer goed.

avatar van Theunissen

Mooie spannende film met een mooi verhaal en een goed einde. Mooi gespeeld trouwens door Gene Hackman en Russell Crowe. Ook de bijrol van Leonadro Di Caprio was best goed. De hoofdrolspeelster Sharon Stone waar het verhaal eigenlijk om draait viel me tegen. Ze ziet er mooi uit maar haar acteer prestaties waren niet al te best in deze film.

avatar van schram101

schram101

• 1953 stemmen

Redelijke westernfilm.

De film heeft eigenlijk maar een beroerd verhaal maar door sterk acteerwerk van Hackman en Crowe is de film toch goed te pruimen.

En Sharen Stone ziet er uit om je vingers bij af te likken

De film neemt zichzelf verder absoluut niet serieus en dat doet verder niets af aan de kwaliteit van de film, sterker nog, het is erg amuserend!

avatar van eRCee

eRCee

Leuke, ultiem-clichematige western. Leunt inderdaad erg veel op Leone en komt qua niveau natuurlijk niet in de buurt. Neem bijvoorbeeld de extreme close-ups van de ogen, die missen hier alle intensiteit die ze bij OUATITW wel hebben. Verder is de schietwedstrijd wel een aardig uitgangspunt. Helaas duurt The Quick and the Dead iets te lang, bevat het te weinig sfeerscene's en is er een aantal nogal belachelijke momenten zoals hierboven ook al gememoreerd. Leuk vermaak, dat is het.

avatar van powerman

powerman

Aardige western vol karikaturen en clichés uit het westerngenre. De sterrencast is indrukwekkend en vooral Sharon Stone schittert in deze film. Gene Hackman zet the bad guy neer en doet dat zeer overtuigend. Ook Russel Crow en Leonardo Dicaprio hebben een rol in deze film. De duels zijn erg mooi gemaakt en de decors zijn erg sfeervol. Voor de rest is deze film niet echt speciaal maar wel vermakelijk

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Prachtige, sfeervolle en ondergewaarde Western met mooie duels en uitstekend camerawerk. Een waar kijkgenot, zeker de Blu-ray release! Veel meer details vallen op tov de DVD, vooral de gelaatsuitdrukkingen.

't Geluid op Blu-ray is ook voller. Kortom, je raakt veel meer betrokken bij het verhaal.

Alles lijkt op zijn plaats, en iedereen, ook de top-cast, acteert prima.

De goed opgebouwde spanning, de af en toe relativerende humor en de uitwerking van de karakters houdt deze Western ook interessant!

Amerikaanse filmdebuut voor de Australische acteur Russell Crowe.

(En in het vertaalde plot staat gelukkig weer 'saloon' ipv 'bar'. ).

Score verhoogd naar een IMDB *9/10!

PS

Helaas heb ik de Amerikaanse Blu-ray (105 minuten), waar deze scenes ontbreken. Nu maar gaan voor de un-cut EU release (107 minuten!); deze onderhoudende Western is dat zeker waard.

avatar van gotti

Herzien en veel leuker dan ik dacht.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

The Quick and the Dead is een erg leuke funwestern. Vooral het lekkere spaghetti-western sausje en de overdadigheid zorgen er voor dat dit erg prettig entertainment is. Helaas gaat de film in haar overdadigheid soms net iets te ver. Dat einde ging er bij mij echt niet in en bovendien vond ik het uitgangspunt rondom de wedstrijd nogal een onzinnige reden tot bloedvergieten. Veel leuke personages maar niet één komt werkelijk goed uit de verf en er blijft heel veel vervelend onduidelijk. Sam Raimi gaat dan weer wel lekker los met de camera en ook de over-the-top sounddesign zorgen er gelukkig voor dat de film wél zeer vermakelijk is.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2003 stemmen

Entertainende film, maar wel èrg cheesy.

Het is eigenlijk gewoon Bloodsport/Kickboxer. Van Damme en Chinezen eruit, Sharon Stone en cowboys erin. Meer is het niet.

Waar Van Damme nog meedeed aan geloofwaardige toernooien met ongeloofwaardige tegenstanders, slaan in deze film zowel het toernooi zelf als haar deelnemers nergens op.

Een toernooi waarbij gunslingers tegen elkaar duelleren wetende dat slechts één persoon het overleeft, is natuurlijk de ultieme parodie op het wilde westen. Tel daar de karikaturale personages bij op en de grap is compleet: de kaarthaai, de indiaan, de Zweed, het jochie, een vrouw, de predikant, etcetera. Alle western-archetypes worden van stal gehaald.

Daarbij vind ik Sharon Stone in deze film een zeer aangename verschijning, maar helaas knipte RTL (volgens enkelen met wie ik de film keek) een cruciale scène met tietjes eruit (een vrijpartij met Russel Crowe in de regen). Misschien omdat de film 's middags werd uitgezonden. Beetje een anticlimax toen de film was afgelopen en die scène niet was geweest.

Verder speelt Gene Hackman natuurlijk een kopie van zijn rol in Unforgiven. Ook een beetje makkelijk.

Kortom: entertainend maar enorm cheesy.

2,5 sterren

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Sam Raimi haalde met The Quick and the Dead op zijn eigen speelse manier de spaghettiwestern terug. Maar wat meteen opvalt is de indrukwekkende cast die hij daarvoor bijeen kreeg. De hoofdrollen zijn voor Sharon Stone als schietgrage Nemesis en Gene Hackman als slechterik die zijn rol uit 'Unforgiven' kopieert. Aan dit duo steracteurs werden de toen nog vrijwel onbekende Russell Crowe en Leonardo DiCaprio toegevoegd, zodat we vandaag kunnen spreken van vier grootmachten in één film. De prent zelf is een luchtige western die leentjebuur ging spelen bij klassiekers uit het genre en het voor de rest moet hebben van de visuele grappen die met veel flair in beeld zijn gebracht.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Toch wel ietsje minder dan verwacht, maar was alsnog zeker een leuke film. The Quick and the Dead is een western met wat spaghetti elementjes. Sam Raimi gaat inderdaad enorm tekeer met zijn camera en dat levert een aantal erg mooie shots op (het moment dat Keith David door zijn kop wordt geknalt en het moment dat Gene Hackman in de shaduw ziet dat hij is geraakt) Maar ondanks dat de film ook erg sfeervol was en dat er (door de meeste!!!) goed geacteert werd, vond ik de film op begeven moment toch echt wat langdradig worden. Sharon Stone vond ik maar helemaal niks. In tegenstelling tot Gene Hackman, die hier echt een geweldige rol neerzet. Voor de rest ook erg vermakelijk. Niet super indrukwekkend, maar wel een filmpje wat ik best nog een keertje zou kijken. 3*

avatar van martijn011

martijn011

• 1974 berichten

Prima western die me de hele tijd heeft geboeid!

Dit genre begint me steeds meer aan te spreken, voor mij staat Once Upon a Time in the West op grote hoogte en daaronder de Eastwood-westerns, maar ook deze komt dicht in de buurt.
Het verhaal boeit van begin tot eind en door middel van shoot-outs wordt de spanning er goed ingehouden, want je weet dat er veel doden gaan vallen, ook bekende namen en dat bleek dus ook!

Helaas vond ik de casting niet altijd even geslaagd als ik eerlijk ben. Russel Crowe en Gene Hackman waren absoluut geknipt voor hun rollen, maar Sharon Stone en Leonardo di Caprio kwamen niet overtuigend op me over.
Bij Stone vond ik het acteerwerk niet denderend, vond haar het slechtst presteren van de 4.
Leo acteerde prima maar is gewoon de verkeerde man op de verkeerde plek.. Geen type om in een western een killer te spelen, absoluut niet zelfs.

Voor de rest is het heerlijk vermakelijk en loopt het laatste kwartier niet zoals je verwacht had, ook een positief punt op zich..

Prima western dus!

avatar van dave

dave

Voer voor elke westernliefhebber. Qua muziek, setting en algemene sfeer is deze film binnen zijn genre immers een streling voor het oog en het oor. Als via de enerverende schietwedstrijd op de achtergrond nog eens talloze interessante personages het verhaal insijpelen, kan de pret in feite niet meer op. De bevallige Stone is eveneens een meerwaarde, maar toch is het vooral de telkens ijzersterke Hackman die de show steelt. Uitstekende slechterik die je als kijker zeer graag het loodje ziet leggen. Veel lof ook richting Raimi, want zijn camerawerk is niet te versmaden.

3,50

avatar van scorsese

Aardige western waarbij er een pistoolduel-wedstrijd wordt gehouden in een typisch western-stadje. Deze film onderscheid zich van andere westerns door het vrouwelijke hoofdpersonage en de visuele aanpak van Sam Raimi dat een aantal mooie shots oplevert. Door de vele duels soms wat eentonig, maar over het algemeen kijkt de film wel lekker weg. Verder een leuke cast, maar Sharon Stone overtuigd niet echt als de 'woman-with-no-name'.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Heerlijke film met een prachtige rol voor Hackman die zich hierin helemaal kan uitleven. Geweldige acteur + een goed verhaal. Kortom: een film die van het begin tot het eind boeiend is door de acteerprestaties, het goede verhaal en de mooie muziek van Alan Silvestri.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Kleine klucht.

The Quick And The Dead moet de eerste western geweest zijn die ik ooit gezien heb. Indertijd vond ik het uiteraard een degelijke film, maar na zoveel jaren kon ik enkel nog de sterfscène van The Kid heugen. Een herziening drong zich op.

En ik heb behoorlijk veel spijt van die herziening. Uiteindelijk blijkt dit een soort Once Upon A Time In The West-parodie met een Kickboxer-verhaaltje.
Door het verhaal te laten plaatsvinden in een klein dorp worden de pluspunten van het genre vrijwel meteen aan de kant geschoven en rest er niets anders dan wat semi-dramatisch geneuzel, een ellendige sheriff die weggelopen lijkt uit Unforgiven en een paar onbenullige personages.
Bij de shoot-outs ontbreekt enige spanning, mede door de over-the-topaanpak.

Sharon Stone is bloedmooi, maar totaal miscast als vrouwelijke versie van Harmonica. Ze is op geen enkel moment geloofwaardig en het lijkt alsof ze het er voor gedaan heeft.
Ook de meeste andere castleden kunnen niet overtuigen. Van Russel Crowe had ik dat ook niet verwacht, maar Leonardo DiCaprio moet beter kunnen. Gene Hackman leeft zich dan wel weer uit als kwaadaardige sheriff, al blijft het natuurlijk een kopie van zijn Unforgiven-rol.

Het ontbreekt The Quick And The Dead ook aan sfeer. Het stadje Redemption - what's in a name - ziet er nochtans vrij aardig uit - het schietplein is wel tof vormgegeven - en ook muzikaal is er af en toe wel wat deftigs te bespeuren. Maar uiteindelijk ziet het er allemaal te gelikt uit, te proper (de hoeveelheid bloed en schietgaten ten spijt). De kostuums zijn daar een goed voorbeeld van.
Het camerawerk an sich is niet zo slecht, maar de shoot-out tussen The Kid en Herod bv is bagger. Alle spanning wordt daar weggenomen door wat gekunstel. Spijtig.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

"This is my town, I decide who lives and who dies."

Pas na een uur vond ik de film meer boeien en later voelde het aan als een ode aan een wel zeer bekende film.
Het kwam op mij wel over dat het erg gemakkelijk was om alles met een oranje filter erover af te werken. Zooo lelijk, voor die keuze heb ik een punt in mindering gebracht. Dan liever films als Drag me to Hell en Spider-Man van deze regisseur. Of wellicht iets van zijn werk wat ik nog niet gezien heb.
Maar goed, al proberend door al het oranje heen te kijken vond ik de sfeer redelijk, het verhaal het eerste uur niet echt de aandacht vasthoudend en de score wel heel ok.
Het laatste gedeelte vond ik wel onderhoudend en boeiend. Maar als je Once upon a Time in the West gezien hebt, is het einde van deze film en achteraf ook wat daaraan vooraf ging, ongeveer een remake daarvan, dus niet zo origineel.
Als parodie wel leuk, maar qua uitvoering ...

avatar van Justinvdk

Justinvdk

• 1942 stemmen

Deze Western viel mij 100% mee. Van te voren had ik eigenlijk gewoon een middelmatige film verwacht, maar ik kreeg veel meer te zien.

Allereerst, het verhaal is natuurlijk niet bijzonder boeiend. Een cowboy die meedoet aan een toernooi om haar vader te wreken. Desondanks weet de regisseur er een goedlopend geheel van te maken. De film weet vrijwel de gehele speelduur te boeien en dat is knap.

De cast heeft natuurlijk een aantal grote namen. Sharon Stone doet het niet verkeerd als een op wraak beluste cowboy, maar de echte ster van de film vind ik toch Gene Hackman. Hij zet een erg goede badguy neer (iets wat hij in Unforgiven ook deed). Hij heeft de uitstraling van een corrupte sheriff en doet het erg goed. Ook de rest van de cast doet het goed, met Rusell Crowe en DiCaprio.

Een mooi, logisch einde, wat wel wat voorspelbaar is. De film blinkt nergens in uit, maar scoort desondanks een ruime voldoende. Aanradertje voor de liefhebber.

avatar van Film Pegasus

Deze moderne western is zeker niet slecht en ik ben blij om in dit vrij mannelijk genre een vrouw in de hoofdrol te zien. Sharon Stone is geknipt voor deze rol. En niet in een ludieke manier zoals bij de film Bandidas. De rest van de cast helpt de film wel vooruit. Er is een serieus blik talent opengetrokken. Sam Raimi is nogal een luchtige blockbusterregisseur, maar in tegenstelling tot het gedrocht Django Unchained van Tarantino, zit hierin veel meer western. Het verhaal zelf is niet zo bijster speciaal, maar kan wel voldoende boeien. Misschien net iets te licht om van een sterke film te spreken. Bovendien erger ik me vooral aan de miserabele flashbackscènes. Film die een voorspelbare weg volgt, maar gelukkig haalt Raimi er uit wat je van hem kan verwachten.

Ach.

Deze Raimi lang links laten liggen. Ben al geen al te grote Raimi fan en het Western genre zegt me ook niet veel. Al had ik deze film vroeger wel al eens gezien en vond ik het toen best wel oké. Daarom toch nog maar eens de gok gewaagd.

Vooral erg cartoonesque, da's waarschijnlijk de reden waarom ik het toen wel aardig vond. Ondertussen 5000+ films meer gezien en veel doet het me niet meer. Al moet ik zeggen dat het Western sfeertje hierdoor wel iets minder irritant is. Het is allemaal iets kleurrijk (de personages dan toch).

Film duurt wat lang, zeker gezien het simpele concept. Vaart gaat er ook al snel uit en het is tijdens het middendeel vooral lang wachten op het einde. Beetje lame background story die alles aan elkaar moet knopen, weet niet omdat het komt omdat ik hem al ooit gezien had maar deed vooral erg stoffig aan.

De cast vond ik trouwens ook niks. De jonge DiCaprio sprong er dan nog positief uit, maar Crowe, Hackman, Stone, Sinise, Bell ... wat een saaie bende. Ik kan er nog steeds weinig tot niks mee. De hele Western sfeer spreekt me gewoon niet aan, ook een ietwat cartoony versie helpt daar niet echt bij.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Ook deze film zie ik voor de 2de maal, nu de eerste keer op DVD, en ik ben nog altijd onder de indruk van deze prent, die is geregisseerd door Sam Raimi, de latere regisseur van de Spider-Man films.

Goede acteerprestaties van Gene Hackman, die een rol speelt die hem op het lijf is geschreven, je zou bang worden van zijn uitdrukkingen in deze film. Ook Russell Crowe en Leonardo DiCaprio zijn prachtig in hun rollen, en het moet gezegd ook Sharon Stone doet hier aardig haar ding, buiten dat ze een bloedmooie vrouw is, en dat ook wederom laat zien in deze film is ze hier ook als actrice goed op dreef.

Dit is een van mijn favoriete westerns en ben blij dat ik hem heb gevonden op DVD, verdiend zeker een plaats in mijn collectie.

En dus nu al voor de derde maal dat ik deze prachtige western bekeken heb.

Superfilm is het !!!

avatar van des1

des1

Vaardig gemaakt. Een jonge Dicaprio die vanwege zijn (toen andere) gelaatsuitdrukking lijkt alsof ie het broertje is van de overserieuze Sharon Stone. Heeft een onbedoeld neveneffect. Hackman hoeft met die karakteristieke kop van 'm nauwelijks z'n best te doen om z'n stempel te kunnen drukken op de film. Een beetje een pastiche van het genre natuurlijk. Alles is uitvergroot. Hackman terroriseert het dorpsvolk, dat niet de moed en de ervaring heeft om 'm te trotseren. Een dueling contest moet uitkomst bieden. Je kunt je zo voorstellen hoe deze Western gepitched is bij producers en investeerders.

avatar van leatherhead

leatherhead

Uiterst flauwe pastiche als je het mij vraagt. Raimi alludeert er op los, de kwinkslaagjes vliegen je om de oren, maar leuk wil het maar niet worden. Geenszins. Wellicht had het wat kunnen zijn indien het over-the-top gehalte écht opgeschroefd werd, maar het blijft wat braafjes. En dankzij de overbodige hoeveelheid obligaat drama en futiele backgroundstory wil het ook niet zo vlotten allemaal.

De film wordt verder naar de filistijnen geholpen door een matige selectie acteurs, die eigenlijk geen van allen in hun rol weten te gedijen. Voornamelijk de jammerlijke aanwezigheid van Crowe speelt de film parten. 1*.

avatar van frans123

frans123

Flauwe clichematige Western, waarin je je afvraagt wat sexy Stone ( rijdt rustig in haar eentje door de prairie....goed dat er geen bootvluchtelingen zijn....) en Di Caprio er in doen.....O....en Russell Crowe...ook volledig overbodig.Wel mooi zijn de vele explosies.....echt hoor!!!!!

avatar van Lavrot

Lavrot

Vervang "Harmonica" door een cliche blondine met geldingsdrang en doe nog wat jat en plak werk uit de onderste regionen van het western-genre en daar is ie hoor: de flapdrol verpakt als The Quick And The Dead.

Doorspoelen maar.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Intussen ook de 2e of 3e keer dat ik deze film zie. Niet dat het niet eens plezant is om The quick and the dead te zien, maar een topper kun je dit hoegenaamd niet noemen. De cast oogt indrukwekkend met Hackman, Crowe, DiCaprio en Stone, maar vooral Crowe en DiCaprio vielen wat tegen. Hackman vond ik nog wel een leuk personage hoe hij als tiran regeerde over zijn stadje. Stone ça va, maar ik ga er niet wakker van liggen. Hoezeer ik DiCaprio enorm apprecieer in zijn rollen de laatste 15 jaar ondertussen (topacteur!) is Di Caprio hier nog een echte melkmuil die bovendien een erg vervelend arrogant knaapje vertolkt als Kid. Ook Crowe viel tegen. Hij blijft zoals in vele van zijn films die coole rustige flair hebben, maar het niveau van bijvoorbeeld A beautiful mind of The insider (om er maar twee te noemen) haalt hij allerminst. Nu, we spreken wel over een film uit 1995. Een mens en acteur evolueert natuurlijk en het was ook geen rol om echt in uit te blinken…

Visueel qua decor en mooie beelden is de film erg goed. De schietlocatie met die klok is leuk en ook het stadje mag er best zijn. De omgeving maakt het zoals in vele westerns steeds af. Ook de technische camerahantering vond ik uitstekend. Er werd vaak gebruikt gemaakt van close-ups of van slow motionbeelden. Dat komt de sfeer zeker ten goede. Voor mij eigenlijk hét sterkste gegeven van deze film. Jammer genoeg ook één van de enige topelementen gebracht door Raimi.

Het verhaal zelf is nog redelijk. De invulling ervan matig en oppervlakkig: veel diepgang hoef je dus niet te verwachten. Wat me vooral mateloos ergerde en de film minstens 0,5* kost, is het schlemielige duel tussen Crowe en die indiaan. De scene met die kogel of het terug opspringen van een driekwart dode, neen, dat komt de geloofwaardigheid van de film niet ten goede. En waarom moeten al die schietgrage cowboys clichématige lelijke trollen zijn met rotte (of gouden) tanden? Het einde tja, wat moet je anders verwachten van zoiets? Laat staan dat ik mijn hersenen wil breken hoe Stone ongemerkt die dynamiet overal heeft geplaatst. Kortom: Voor wie een avondje entertainment wenst zonder te moeten nadenken: ok. Voor wie een kwaliteitsfilm wil zien met wat inhoud: absoluut vermijden. Quotatie bij mij dan ook matig: 2,5*.

avatar van FlorisV

FlorisV

Prima film zonder pretenties. Lekker simpel en daarin ligt toch de kracht van veel westerns. Veel lompe hillbillies met slecht verzorgde gebitten maar dat maakt de entourage alleen maar completer. Stone doet het prima, doet meer dan alleen maar boos kijken en er lekker uit zien. Crowe steelt de show als tot de Here bekeerde voormalige outlaw. DiCaprio is gelukkig niet te vervelend. Hackman is routineus maar degelijk. Je kunt toch vaak merken dat Raimi van een dikke cinefiele knipoog houdt maar wel degelijk mooi en vakkundig kan filmen. De film duurt verder geen seconde te lang en verveelt geen moment. En er is genoeg sympathie te voelen voor de hoofdrolspelers. Puur ouderwets vermaak.

avatar van Movsin

Movsin

Spaghetti-restant, de sigaartjes en de ruige-gezichten-close-ups inbegrepen (dit laatste geldt niet voor Sharon en Leonardo, natuurlijk).

Niets mis mee, alhoewel het thema van één man die een gans stadje in zijn macht heeft en terroriseert is lang niet nieuw.

Van daaruit vertrekkend natuurlijk weet ge al wat het slot gaat voorbehouden en als er dan een wraakneming bovenop komt dan valt het woord "voorspelbaar", al moet gezegd dat er toch kronkels inzitten.

In feite niets denderend, diepere karaktertekening nul, maar zo gemakkelijk en onbezorgd te bekijken, dat ik er toch een kleine 3,5 voor over heb.

Behoorlijk imposante cast.

avatar van Kondoro

Kondoro

Ik begin de smaak van de western films toch meer in de mond te krijgen. Onder andere komt dit door het magistrale spel ‘Red Dead Redemption 2’ die ik volop aan het spelen ben op de PlayStation 4, ook de vorige film ‘Tombstone’ heeft zijn visitekaartje achter gelaten en bewezen dat ik toch wat meer in deze films moet gaan verdiepen en naar moet kijken. Toen ik deze tegen kwam op Netflix kreeg hij al snel mijn interesse, toch dat de film achteraf een klein beetje tegen viel vond ik het nog wel een leuke zit voor op de vrijdag avond.

“No no no no, you see it's a gun fight. We both have guns. We aim, we fire, you die.”

Over de cast was ik best wel tevreden. Sharon Stone vond ik een knappe dame, waarvan we ook nog een wat pikantere setting van mochten mee snoepen dus daar hoorde je mij zeker niet over klagen. Over het feit dat ze teveel als ‘powervrouw’ neergezet werd daar kon ik soms wat moeilijk over praten en was in mijn geval niet altijd het voordeel. Zeker dat vrouwen vaak in dit soort rollen beginnen te janken en te schreeuwen en daar kan deze heer altijd wat minder goed tegen, dan begint de irritatie altijd wel wat op te wekken. Russell Crowe deed het prima en ook Gene Hackman zat prima in zijn rol. Ik vond de 21-jarige Leonardo DiCaprio ook een aardig werkje verrichten, zeker een waardig acteur zelfs al op die leeftijd.

Het verhaal was redelijk. We volgen Ellen, een ‘cowgirl’ die naar een dorpje trekt om daar Herod te doden. Herod is namelijk de moordenaar van haar vader waar ze slechte herinneringen aan heeft. Eenmaal in het dorpje aangekomen komt ze er achter dat ze een stand-off houden in een wedstrijd om geld te verdienen. Ellen hoopt hiermee tegen Herod te komen om hem zo te vermoorden maar ze maakt onder tussen kennis met de eigenaardige bevolking, waaronder ‘Kid’ waar ze later half naakt in bed lag, mooi! Hoe verder de stand-off gaat hoe lastiger het word en na hier en daar wat geschoten te hebben komt Ellen oog in oog te staan tegen Herod waarna ze hem vermoord en weer rustig richting huis kan bivakkeren. Al om al, eind goed al goed. Geen sterk verhaal maar zeker vermakelijk om te volgen.

En dan is deze western best snel besproken. Nergens vond ik ergens een uitschieter of hoogtepunt benoemingswaardig en ook is de film voor de rest vrij standaard. Leuke western film, lekkere stand-offs, mooie hoofdrol actrice maar over het algemeen niks bijzonders.

avatar van IH88

IH88

Prima film. Lekker Western sfeertje, ouderwetse Western duels tussen kleurrijke personages, sterk acteerwerk, knap regiewerk van Sam Raimi en een aardig verhaal. The Quick and the Dead is zeker niet de beste Western film die ik ooit heb gezien, maar vermakelijk is het zeker. Sharon Stone overdrijft het soms wel een beetje, maar ze staat haar mannetje en is een sympathieke heldin. Gene Hackman steekt er met kop en schouders bovenuit, en ook een jonge Leonardo DiCaprio en Russell Crowe doen het goed.