Genre: Actie / Western
Bekijk via Google Play
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Quick and the Dead
"Think you are quick enough?"
Ellen rijdt met een bepaalde reden het kleine en saaie prairie stadje Redemption binnen. Wanneer Ellen de plaatselijke saloon bezoekt wordt daar net de jaarlijkse schietwedstrijd 'Quick Draw' georganiseerd door de charismatische John Herod, die het voor het zeggen heeft Redemption. Ellen doet mee met deze wedstrijd, want ze heeft nog een rekening met iemand te vereffenen.
Ellen
Sgt. Cantrell
Ace Hanlon
Horace the Bartender

Dogie Hogan
Blijft maar aan kracht winnen. Geweldig sfeertje dat neergezet wordt. Prima acteerprestaties van de gehele cast.
Gisteren bij de 'commerciëlen'; bij de 1e reclamespot de (un-cut) Blu-ray maar (weer) in de speler gedaan ....wow!!
Los daarvan blijft een Western op de NL tv al iets byzonders, en zeker een topper als deze!
Van Stone moest haar vrij-scene met Crowe bij de DVD en Blu-ray release in de V.S. er uitgeknipt worden; weet nu niet of RTL5 dat ook gedaan heeft...

simonvinkie
Toch wel ietsje minder dan verwacht, maar was alsnog zeker een leuke film. The Quick and the Dead is een western met wat spaghetti elementjes. Sam Raimi gaat inderdaad enorm tekeer met zijn camera en dat levert een aantal erg mooie shots op (het moment dat Keith David door zijn kop wordt geknalt en het moment dat Gene Hackman in de shaduw ziet dat hij is geraakt) Maar ondanks dat de film ook erg sfeervol was en dat er (door de meeste!!!) goed geacteert werd, vond ik de film op begeven moment toch echt wat langdradig worden. Sharon Stone vond ik maar helemaal niks. In tegenstelling tot Gene Hackman, die hier echt een geweldige rol neerzet. Voor de rest ook erg vermakelijk. Niet super indrukwekkend, maar wel een filmpje wat ik best nog een keertje zou kijken. 3*

Barbarella
Ontzettend leuke film met een hele jonge DiCaprio, mis hem alleen tussen de acteurs.

madmax1
Deze film slaat de plank compleet mis, totaal ongeloof waardig, fantasie slapstick met een geweldig arsenaal aan sterren.
Iedereen een pistool in de hand, en knallen maar, het toernooi begint.
Afgekeken van Bruce-Lee, Enter the Dragon.
Voor de liefhebber een prima film, mocht er niet bijgestaan ( western) had ik niet beter geweten, en helemaal niet op gereageerd.

Dogie Hogan
@madmax1
The Quick and the Dead is een zeer geslaagde Western-parodie; zie dat 1.000 liever dan een comedy-Western.

dominion
Eindelijk een Western die geen moment verveeld.
Vind veel Westerns veel te langdradig waaronder Once Upon a Time in the West maar dit filmpje is verre van dat.
Weinig slap gelul gewoon rechtoe rechtaan Western schietgevechten.
Acteurs doen het overigens wel erg goed terwijl ze toch niet veel uitgediept worden en je krijgt bijna geen achtergrond informatie over hun.
Vind ik dat erg ?, nee helemaal niet want er zit genoeg actie in om de hele film geboeid te houden.
Van mij mag Sam Raimi meer Westerns maken want voor mij was dit zeer geslaagd.
Erg leuk !
3,5

martijn011
- 1972 berichten
Prima western die me de hele tijd heeft geboeid!
Dit genre begint me steeds meer aan te spreken, voor mij staat Once Upon a Time in the West op grote hoogte en daaronder de Eastwood-westerns, maar ook deze komt dicht in de buurt.
Het verhaal boeit van begin tot eind en door middel van shoot-outs wordt de spanning er goed ingehouden, want je weet dat er veel doden gaan vallen, ook bekende namen en dat bleek dus ook!
Helaas vond ik de casting niet altijd even geslaagd als ik eerlijk ben. Russel Crowe en Gene Hackman waren absoluut geknipt voor hun rollen, maar Sharon Stone en Leonardo di Caprio kwamen niet overtuigend op me over.
Bij Stone vond ik het acteerwerk niet denderend, vond haar het slechtst presteren van de 4.
Leo acteerde prima maar is gewoon de verkeerde man op de verkeerde plek.. Geen type om in een western een killer te spelen, absoluut niet zelfs.
Voor de rest is het heerlijk vermakelijk en loopt het laatste kwartier niet zoals je verwacht had, ook een positief punt op zich..
Prima western dus!

dave
Voer voor elke westernliefhebber. Qua muziek, setting en algemene sfeer is deze film binnen zijn genre immers een streling voor het oog en het oor. Als via de enerverende schietwedstrijd op de achtergrond nog eens talloze interessante personages het verhaal insijpelen, kan de pret in feite niet meer op. De bevallige Stone is eveneens een meerwaarde, maar toch is het vooral de telkens ijzersterke Hackman die de show steelt. Uitstekende slechterik die je als kijker zeer graag het loodje ziet leggen. Veel lof ook richting Raimi, want zijn camerawerk is niet te versmaden.
3,50

Aardige western waarbij er een pistoolduel-wedstrijd wordt gehouden in een typisch western-stadje. Deze film onderscheid zich van andere westerns door het vrouwelijke hoofdpersonage en de visuele aanpak van Sam Raimi dat een aantal mooie shots oplevert. Door de vele duels soms wat eentonig, maar over het algemeen kijkt de film wel lekker weg. Verder een leuke cast, maar Sharon Stone overtuigd niet echt als de 'woman-with-no-name'.

Nicolage Rico
- 20109 berichten
Zag dat ik hier nog niet op had gestemd. Al vele malen op tv voorbij zien komen. Redelijk schietfilmpje, met veel voorspelbare lijntjes, maar kijkt goed weg. 3*.

Brix
- 19184 berichten
"schietfilmpje" vind ik wel een leuke, en in dit geval zeer toepasselijke, benaming

RuudC
Leuke titel voor een film over duels met de pistool. Ook hier laat Sam Raimi zien een bijzondere regisseur te zijn. Het verhaal is een hoop flauwekul, maar als resultaat is het aardig geslaagd. Je zou kunnen zeggen dat de lijn op dat vlak keurig wordt doorgetrokken. Je kunt op bepaalde momenten ook goed zien dat horror Raimi’s echte liefde is (dat gat in het hoofd). Wat het geheel echt leuk maakt is dat de deelnemers van de wedstrijd bestaan uit allerlei kleurrijke figuren. Gene Hackman zet overtuigend de badguy neer, Sharon Stone de wreker. Russell Crowe de priester met een verleden etc etc. Ace Henlon vond ik trouwens ook een erg leuk karakter. De film zit vol typische Raimi humor. Een Westernparodie zou ik het niet willen noemen. Daarvoor is het verhaal toch iets te serieus. Hier en daar zijn er duidelijke knipogen, maar het is vooral erg vermakelijk.

Beertje45
heb het meestal niet zo voor Sharon Stone, maar dit vind ik een prachtige western. de duels zijn mooi in beeld gebracht. De rest van de crew brengt het er ook voorbeeldig vanaf. Hackman, Crowe, Di Caprio, Henriksen... Het verhaal is simpel, maar de aktie maakt veel goed.

JohnWilliams
Heerlijke film met een prachtige rol voor Hackman die zich hierin helemaal kan uitleven. Geweldige acteur + een goed verhaal. Kortom: een film die van het begin tot het eind boeiend is door de acteerprestaties, het goede verhaal en de mooie muziek van Alan Silvestri.

Sergio Leone
Kleine klucht.
The Quick And The Dead moet de eerste western geweest zijn die ik ooit gezien heb. Indertijd vond ik het uiteraard een degelijke film, maar na zoveel jaren kon ik enkel nog de sterfscène van The Kid heugen. Een herziening drong zich op.
En ik heb behoorlijk veel spijt van die herziening. Uiteindelijk blijkt dit een soort Once Upon A Time In The West-parodie met een Kickboxer-verhaaltje.
Door het verhaal te laten plaatsvinden in een klein dorp worden de pluspunten van het genre vrijwel meteen aan de kant geschoven en rest er niets anders dan wat semi-dramatisch geneuzel, een ellendige sheriff die weggelopen lijkt uit Unforgiven en een paar onbenullige personages.
Bij de shoot-outs ontbreekt enige spanning, mede door de over-the-topaanpak.
Sharon Stone is bloedmooi, maar totaal miscast als vrouwelijke versie van Harmonica. Ze is op geen enkel moment geloofwaardig en het lijkt alsof ze het er voor gedaan heeft.
Ook de meeste andere castleden kunnen niet overtuigen. Van Russel Crowe had ik dat ook niet verwacht, maar Leonardo DiCaprio moet beter kunnen. Gene Hackman leeft zich dan wel weer uit als kwaadaardige sheriff, al blijft het natuurlijk een kopie van zijn Unforgiven-rol.
Het ontbreekt The Quick And The Dead ook aan sfeer. Het stadje Redemption - what's in a name - ziet er nochtans vrij aardig uit - het schietplein is wel tof vormgegeven - en ook muzikaal is er af en toe wel wat deftigs te bespeuren. Maar uiteindelijk ziet het er allemaal te gelikt uit, te proper (de hoeveelheid bloed en schietgaten ten spijt). De kostuums zijn daar een goed voorbeeld van.
Het camerawerk an sich is niet zo slecht, maar de shoot-out tussen The Kid en Herod bv is bagger. Alle spanning wordt daar weggenomen door wat gekunstel. Spijtig.

Aazhyd
Wat een clichefilm. Af en toe lijkt het wel een parodie. Volkomen ongeloofwaardig.

Seifer
Blijft een vermakelijk film, wel vrij kort voor een western maar dat mag de pret niet drukken.

Dreiecke
"This is my town, I decide who lives and who dies."
Pas na een uur vond ik de film meer boeien en later voelde het aan als een ode aan een wel zeer bekende film.
Het kwam op mij wel over dat het erg gemakkelijk was om alles met een oranje filter erover af te werken. Zooo lelijk, voor die keuze heb ik een punt in mindering gebracht. Dan liever films als Drag me to Hell en Spider-Man van deze regisseur. Of wellicht iets van zijn werk wat ik nog niet gezien heb.
Maar goed, al proberend door al het oranje heen te kijken vond ik de sfeer redelijk, het verhaal het eerste uur niet echt de aandacht vasthoudend en de score wel heel ok.
Het laatste gedeelte vond ik wel onderhoudend en boeiend. Maar als je Once upon a Time in the West gezien hebt, is het einde van deze film en achteraf ook wat daaraan vooraf ging, ongeveer een remake daarvan, dus niet zo origineel.
Als parodie wel leuk, maar qua uitvoering ...

mnrk
Sergeant Cantrell....... How do you spell that?..... Correctly.
Blijft nog steeds een leuke film van Sam Raimi met echt een paar leuke kenmerken van hem erin gestopt....(Gene Hackman ziet zijn schaduw door het gat in zijn lichaam, en het schot door zijn oog)
Het verhaal is gewoon lekker standaard maar toch leuk uitgewerkt met een prima cast, Sharon Stone zag er erg aangenaam uit en Gene Hackman en Russell Crowe waren gewoon goed in hun rol dit aangevuld met een leuke rol van Leonardo Di Caprio....

Justinvdk
- 1940 stemmen
Deze Western viel mij 100% mee. Van te voren had ik eigenlijk gewoon een middelmatige film verwacht, maar ik kreeg veel meer te zien.
Allereerst, het verhaal is natuurlijk niet bijzonder boeiend. Een cowboy die meedoet aan een toernooi om haar vader te wreken. Desondanks weet de regisseur er een goedlopend geheel van te maken. De film weet vrijwel de gehele speelduur te boeien en dat is knap.
De cast heeft natuurlijk een aantal grote namen. Sharon Stone doet het niet verkeerd als een op wraak beluste cowboy, maar de echte ster van de film vind ik toch Gene Hackman. Hij zet een erg goede badguy neer (iets wat hij in Unforgiven ook deed). Hij heeft de uitstraling van een corrupte sheriff en doet het erg goed. Ook de rest van de cast doet het goed, met Rusell Crowe en DiCaprio.
Een mooi, logisch einde, wat wel wat voorspelbaar is. De film blinkt nergens in uit, maar scoort desondanks een ruime voldoende. Aanradertje voor de liefhebber.

JohnWilliams
Wat is Di Caprio hier nog jong Echt een knulletje. Titanic volgde hierna (1997). Hij was hier ook goed maar alle credit gaat toch wel naar Hackman.

Driello
Volgens mij heb ik nog nooit een film gezien waarin zo ontzettend veel flauwe clichees zijn gepropt. Zowel in het script als in de manier waarop het allemaal in beeld is gebracht. Het levert, naast het vlakke en flauwe, voorspelbaare verhaal, een bijna lachwekkend geheel op. Waar acteurs als Hackman zich nu en dan toch voor lenen.............

notsub
Het is allemaal een beetje te simpel van opzet voor al deze namen. De schietwedstrijd is wel aardig, maar verder zit er weinig in deze film. Ja toch, een wraakverhaal. Waar heb ik dat eerder gezien? Voor een western is het leuk gedaan, maar niet erg origineel. Nergens wordt risico genomen, alles gaat volgens het boekje. Het kijkt wel lekker weg en dat is ook wat waard, maar het had wel wat meer inhoud mogen hebben.

Deze moderne western is zeker niet slecht en ik ben blij om in dit vrij mannelijk genre een vrouw in de hoofdrol te zien. Sharon Stone is geknipt voor deze rol. En niet in een ludieke manier zoals bij de film Bandidas. De rest van de cast helpt de film wel vooruit. Er is een serieus blik talent opengetrokken. Sam Raimi is nogal een luchtige blockbusterregisseur, maar in tegenstelling tot het gedrocht Django Unchained van Tarantino, zit hierin veel meer western. Het verhaal zelf is niet zo bijster speciaal, maar kan wel voldoende boeien. Misschien net iets te licht om van een sterke film te spreken. Bovendien erger ik me vooral aan de miserabele flashbackscènes. Film die een voorspelbare weg volgt, maar gelukkig haalt Raimi er uit wat je van hem kan verwachten.

schoonetoonen
Aardige film, maar eigenlijk geen moment spannend. Kleurgebruik is alleen veel te warm, ik mis de droogte en het vuile, wat in het genre juist zo mooi kan werken. ZEKER met deze thematiek.
Wel erg cliché, en daarmee erg voorspelbaar.
Sharon Stone is jammer genoeg geen moment geloofwaardig.

Brix
- 19184 berichten
Camerawerk is soms erg mooi, maar soms ook zo over de top, dat het zijn doel compleet voorbij schiet..
( In samenhang met het verhaal) Grappige opmerking

'Sex and the City'-actrice Frances Sternhagen overleden, Tweede seizoen 'Sleepers' met Robert de Hoog krijgt eerste trailer | MovieMeter Recap

Jodie Foster hoopt dat superheldenfilms-tijdperk snel voorbij is: 'Een fase die iets te lang heeft geduurd'

Sofia Vergara is beruchte Colombiaanse kartelleider in nieuwe trailer 'Griselda'

De tien best beoordeelde films van de jarige Ridley Scott (86)

Mississippi Burning
Misdaad / Drama, 1988