• 8.897.029 stemmen

The Quick and the Dead (1995)

Actie / Western | 107 minuten

Genre: Actie / Western

Oorsprong: Verenigde Staten / Japan

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Sharon Stone, Gene Hackman en Russell Crowe

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Releasedatum: 6 juli 1995

Plot The Quick and the Dead

"Think you are quick enough?"

Ellen rijdt met een bepaalde reden het kleine en saaie prairie stadje Redemption binnen. Wanneer Ellen de plaatselijke saloon bezoekt wordt daar net de jaarlijkse schietwedstrijd 'Quick Draw' georganiseerd door de charismatische John Herod, die het voor het zeggen heeft Redemption. Ellen doet mee met deze wedstrijd, want ze heeft nog een rekening met iemand te vereffenen.

avatar van dave

dave

deze film was na blazing saddles mijn eerste western en ik vond hem fantastisch.

als ik er nu op terugblik is hij eerder gewoontjes.

maar zoals altijd is hackman ijzersterk

avatar van savi_7

savi_7

vond Stone wel cool en lekker in deze film

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Zeker goeie rol van Sharon Stone.

Leonardo di Caprio heeft een iets mindere rol, ook omdat hij iets minder in beeld wordt gebracht.

Verder goeie film

avatar van 93.9

93.9

Typische film die gewoon 100 % meevalt.

Geen hoogvlieger, maar nergens vervelend.

avatar van luuk1988

luuk1988

ja hij is wel vermakelijk en natuurlijk die mooie sharon stone zuchtt:)

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Vond het een aardig filmpje,alleen wordt alles een beetje herhaald eigenlijk. Steeds maar weer een één tegen één gevecht en tussen door gebeuren nou niet echt schokkende dingen. Maar toch door de rol van Stone een vermakelijk filmpje.

avatar van Youri

Youri

Gisteren op tv voor de 5e maal gezien. Spanning is er wel af, maar wel erg vermakkelijk. gene Hackman als bad guy en Sharon Stone blijft een streling voor het oog.

avatar van djelle

djelle

Zoals Risingsun ook al een beetje aangeeft, is het vrij herhaaldelijk allemaal. Hackman speelde inderdaad wel weer erg sterk en DiCaprio lijkt mij geknipt voor dit soort rollen. Dit is ook ergens wel een goed concept maar te weinig omvattend denk ik. Het varieerde te weinig om de volle 105 minuten te boeien. Wat me ook ergens stoorde, was het chlicheematige karakter van Stone. Alweer een "femme fatale" met een bombastisch girlpower-gehalte... Gelukkig vermaakte hij af en toe wel eens. Alleen veel te weinig dus. 1,5*

avatar van Film Pegasus

Indrukwekkende cast in deze film. En toch heeft deze film te weinig charisma en stijl. Een gewoon ontspannende film, maar komt jammer genoeg verder te kort. 2,5 sterren.

Niet mee eens !

Het schitterende camerawerk en de visuele flair waarmee Sam Raimi de film heeft gemaakt zorgen voor 105 minuten puur kijkplezier !

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Deze is zeker een topper, en Gene Hackman speeld hier een goeie bad guy

Er zit flink wat aktie in de film

avatar van beekie

beekie

Het verhaal gaat idd helemaal nergens over, en dat met zo'n sterrencast. Beetje zonde van de film vind ik.

Badalamenti

Veel westerns gaan helemaal nergens over !

avatar van beekie

beekie

Laat ik het dan zo zeggen, die schietwedstrijd kon me niet boeien!

Jammer

avatar van kitaka

kitaka

heerlijke film, net gekeken een van de betere westerns

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Gisteravond gekeken op SBS6 terwijl er in de gids en op teletekst stond dat Mobsters op tv kwam maar goed. Vermakelijke film met veel goede acteurs erin, het verhaaltje is niet veel maar voor zo'n westernfilm als dit hoeft dat ook niet. Vooral Gene Hackman vond ik geweldig als bad guy die sherrif is van het dorpje. Ik geef de film 3 sterren.

avatar van De GeuS

De GeuS

Ik zou niet rustig slapen boven die bar in de film....

avatar van Pacino88

Pacino88

Na herkijken op dvd nog steeds een hele aardige western.Minpunt is inderdaad de herhaaldelijke verloop.Gelukkig hebben we een uitstekende Hackman, babyface Caprio,een prachtige sharon stone en een hoop bijrollen van o.a Lance Hendriksen etc.

Raime probeert ook duidelijk Leone te imiteren met zijn close ups en natuurlijk met de rol van Sharon Stone.Ze wordt geloof ik 1 keer genoemd door Crowe,een echte naam,die ik alweer vergeten ben.Zeer vermakelijk.

avatar van speedy23

speedy23

Pacino88 schreef:

Ellen.

avatar van film_kaza

film_kaza

titel komt me bekent voor, maar ik weet niet of ik die film al gezien heb.

avatar van 606

prachtige western met mooi acteerwerk.

avatar van Vera

Vera

Apart filmpje, zeker geen hoogvlieger, maar ook wel weer de moeite waard

Inderdaad goed acteer werk en verhaaltje is apart en veel belovend !

avatar van forelli

forelli

Ik vond dit een hele goede western film, Stone zit ook heel goed in haar rol. toppie

avatar van Purmerend

Purmerend

De stoere Sharon Stone met korte maar treffende teksten. Vermakelijk niet meer en niet minder en met toch vier redelijk bekende acteurs.

avatar van Flipman

Flipman

Aardige western, maar ik mag Sharon Stone niet zo. Drie.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Lekker wegkijk vermaak, een western met alleen maar shootouts (jammer alleen dat Hackman niet tegenover Cort komt te staan natuurlijk)

avatar van Dennizzz

Dennizzz

3.5* van mijn kant

Gene Hackman acteerde weer goed!! zoals van hem verwacht wordt! sharon natuurlijk als mooie vrouw die kan schieten, ook wel vermakelijk

Verder een goede weg-kijk film!!

avatar van al_pacinO

al_pacinO

goede film met een lekkere stone zeker het kijken waard je kijkt hem lekker weg

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Eén van mij favoriete Westerns (mijn gebruikersnaam komt dan ook uit deze film, helaas sneuvelde Ace Hanlon (Lance Henriksen) voor mij te snel, maar ja...)
Soms wel wat overdreven (zoals een horizontaal kogelgat waar een hoog staande zon doorheen kan schijnen of een blinde jongen die feilloos rode inkt of een bepaald kaliber patroon kan pakken), maar dat maakt de film eigenlijk alleen maar leuker.
En dan Sharon Stone natuurlijk, die maakt zelfs een slechte film nog goed (hoewel ik zo gauw geen slechte film met haar kan bedenken).