• 9.378.448 stemmen

Robin Hood (2010)

Actie / Drama | 140 minuten / 156 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Drama

Speelduur: 140 minuten / 156 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Russell Crowe, Cate Blanchett en Mark Strong

Gesproken taal: Engels, Frans en Oekraïens

Releasedatum: 13 mei 2010

Plot Robin Hood

"Rise and rise again, until lambs become lions."

Het legendarische verhaal over de ervaren boogschutter Robin Hood, die in dienst treedt bij het leger van koning Richard om tegen de Fransen te vechten. Na de dood van de koning vertrekt Robin naar Nottingham, een stad die lijdt onder de corruptie van een tirannieke schout en torenhoge belastingen. Daar valt hij voor de weduwe Lady Marian, die de identiteit en de motieven van deze kruisridder niet volledig vertrouwt. In de hoop de hand van Lady Marian te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin een bende bij elkaar die uitblinkt in dodelijke vechttrucs en levenslust. Samen vallen ze de rijke bovenklasse aan om het onrecht te herstellen...

Robin Longstride

Sheriff of Nottingham

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Bramha Bull schreef:

wat was gladiator toch goed!!

das waar, maar als je elke nieuwe Ridley Scott-film gaat vergelijken met Gladiator, ga je nog dikwijls teleurgesteld zijn hoor

avatar van mock turtle

mock turtle

Pinoy schreef:

Geen idee van de hoofdletters

visuele beelden* ja nouje ik bedoelde daarmee mooie helicopter shots.. mooie stukken landschappen.grootse sets.. etc. etc.

zijn er dan ook filmbeelden die niet visueel zijn, haha

avatar van tassebas32

tassebas32

crowe is een goede speler en dat blijft hij ook maar deze film was gewoon met het verhaal behoorlijk ongeloofwaardig

ik vond het begin dan wel redelijk maar dan is het ook klaar ben gewoon in slaap gevallen

ik had er meer verwachtingen van

avatar van hheleen

hheleen

Juist het eerste half uur is even saai, teveel actie en chaos. Daarna komt er een superverhaal in, spannend, mooi beelden, vette muziek. Top!

avatar van Milan07

Milan07

Mooie film met brilliante acteurs. Het verhaal voor de legende. Mijn ogen zeer geslaagd. Er had wel wat meer actie ingemogen.

avatar van Starscream

Starscream

zeer leuke film! een keer wat anders nu krijgen we eindelijk een verhaal te zien voordat robin hood gaat stelen bij de rijken om aan de armen te geven.dus deze kijk op de legende robin hood is het zeker waard om te bekijken.

Russel crowe zet weer een goede rol neer net al Cate Blanchett.en de film zit mooi in elkaar

avatar van Falcon103

Falcon103

voor wanneer staat deel 2 in de planning dan??

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Staat volgens mij nog niet echt voor een bepaalde datum in de planning maar scott is het wel van plan: Scott komt met een 'Robin Hood 2' | nu.nl/film | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

avatar van coopo

coopo

Redelijke film in veel opzichten, hoewel de film af en toe word ontsiert door grote fouten is de setting en de crew van boven gemiddelde kwaliteit. Toch vond ik het verhaal niet helemaal lekker lopen, en daarom is deze film echt een stukje minder als bijvoorbeeld de Gladiator!

avatar van dominion

dominion

was wel een redelijke film aleen veelste langdradig was niet zo goed als meesterwerken zoals gladiator en kingdom of heaven maar wel goeie actiescenes ga hem zowiezo nog een keer zien als hij op dvd uit is

avatar van andrehoek

andrehoek

Wat een slappe hap...

Vond dit voor een Scott project echt tegenvallen. Nergens een goed of orgineel moment. Erg langdradig en de actie die Scott er hier en daar tussen knipt compenseert totaal niet. Hij laat wel zien dat hij het gebruik van digitale pijlen goed onder de knie heeft. Kon het niet goed zien, maar er moeten momenten geweest zijn dat er schutters waren die met 4 pijlen tegelijk schoten. Inderdaad, zoveel pijlen gingen er door de lucht.

Komt jammer genoeg niet in de buurt van de Prince of Thieves versie uit '91...

avatar van O' Reily

O' Reily

vermakelijk

avatar van paaj1

paaj1

ik heb de film in de bios gezien, was niet super maar zeker niet slecht.

avatar van maarten1991

maarten1991

Je word echt moe van die eindeloze vechtscenes.

avatar van Mosa - Bas

Mosa - Bas

wanneer videotheek...? Iemand een idee..?

avatar van daniel1234

daniel1234

dominion schreef:

ik sluit me aan bij hem

avatar van iris.vessem

iris.vessem

ik vond het een goede film, maar zoals er al vaker wordt gezegt: als je 'm vergelijkt met gladiator is ie erg slecht...

moet je dus ook gewoon niet doen!

- goed acteerwerk

- mooie beelden

- verhaal iets minder sterk

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Dit was wel nog een goed filmpje, 't is nu niet meteen mijn genre, dus een topfilm zal het voor mij nooit zijn. Maar desondanks heeft hij me geen minuut verveeld (en het is toch wel een redelijk lange film).

De inbeeldzetting was mooi, het verhaal wat voorspelbaar, maar dat stoorde me niet erg.

Zeer goed geacteerd, maar ja ... Russel Crowe en Cate Blanchett zijn dan ook twee topacteurs.

Goed om eens gezien te hebben, en eentje die het cinematicket waard was.

avatar van gatygun

gatygun

vondt dit weer een zoveelste story before film.

De hoofdrol speler doet het goed, maar ik vondt het maar een wazige film die me ook totaal niet echt kon interreseren.

Ik had toch meer iets verwacht in robin hood style.

Echter lijkt dit meer op een andere film uitmelking maar doordat ze robin hood erop zetten, nog iets wat aantrekkelijk.

Echter kan mij de voorgeschiedenis van robin hood vrijwel tot niet interreseren, dit hadden ze ook gewoon in 10 minuten kunnen behandelen en vervolgens het robin hood verhaal door laten gaan.

Enige wat hier robin hood aan is, zijn de namen meer ook niet. De film is het niet. Ongeacht dat de omschrijving zegt dat het ervoor afspeelt, vindt ik dit nogal een misleidende titel.

Het is geen ROBIN HOOD. maar het is PAST OF ROBIN HOOD.

2,5 aan mijn kant.

avatar van schram101

schram101

Af en toe wat langdradig en niet zo goed als 'soortgenoten' Gladiator, Braveheart, King Arthur e.d, maar ook dit epos mag er zeker wezen. Het is inderdaad het andere verhaal van Robin Hood, wat erg logisch was, want het bekende verhaal kent iedereen inmiddels wel. Er word sterk geacteerd en ook de kostuums en locaties zijn prachtig, maar dat had ik niet anders verwacht. Verder waren de enkele slowmotions die er in zaten zoals die op het einde prachtig om te zien..!

Toch had ik er allemaal wat meer van verwacht en hou ik het ruime:

Edit:
Beetje jammer overigens wel, vond ik het Gillete-Mach-3-Turbo-Fusion-Power-kapsel (je weel wel, voor het ultragladde resultaat) van Mark Strong. Tikkeltje overdreven..!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Wat een flop dit. Er wordt veel te veel gepraat en de enige actie die er is, wordt niet eens mooi in beeld gebracht. Het is een soort Omaha Beach dat zich in de geschiedenis afspeelt, met de boogschutterspijlen uit '300'.

Vanaf het moment dat Robin Hood Lady Marian voor het eerst ziet, weet je al hoe het gaat eindigen. Op het strand lopen de Engelsen zwaar over de Fransen heen, hier is niets spannends aan. Vreemd ook dat de Fransen helemaal geen tactiek hadden bedacht, ze zaten daar met hun schildjes te wachten totdat ze omver werden gereden door de paarden en neergestoken werden door hun zwaarden. Dan ligt Lady Marian in het water en Russell kust haar? Als ze zelf niet kan opstaan, moet er dan niet gereanimeert worden?

Verder erg voorspelbaar, af en toe het bekende 'feestje' dat gevierd wordt met vuur en de blokfluiten, en de toespraken die door heel het publiek aanvaard worden...

Saai.

avatar van palaver

palaver

had (net als iedereen) ook wel meer verwacht van deze film, maar is wel leuk om eens te zien, ik heb hem in de cinema gezien

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Het lijkt wel of Ridley Scott vanaf 2006 alleen nog denkt met Russell Crowe een film als The Gladiator en Black Hawk Down te kunnen evenaren.

Ik ben dan ook benieuwd naar deze film en zal hem zeker kijken binnenkort. Maar de reacties en cijfers op MM en IMDB voorspellen geen topfilm.

avatar van Movielicious

Movielicious

Ik heb Robin Hood net in de bioscoop gezien en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet begrijp waarom de film op MM maar middelmatig wordt beoordeeld. Ik vond het juist interessant om eens een keer het andere verhaal van Robin Hood belicht te zien. Ik heb mij dan ook geen moment verveeld, integendeel. De actiescenes, cast, set, et cetera, zijn zeer goed. Enkel de laatste vechtscene had van mij wat realistischer en uitgebreider gefilmd mogen worden.

Al met al heb ik een leuke avond gehad en hoop ik dat deel 2 niet al te lang op zich laat wachten. Aangezien dan het bekende verhaal van RH wordt behandeld, denk ik dat die film beter zal scoren. Deze film krijgt van mij 4 sterren. Toegegeven, Braveheart en Gladiator zijn beter, maar als ik alle films tegen die meesterwerken afzet kan ik alles wel afschrijven!

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Ben het helemaal met je eens Movilicious. Leuk om keer een ander verhaal te zien dan het bekende en de hele film ziet er gestroomlijnd uit, goed geacteerd. Gewoon een erg goeie film die ik absoluut op dvd moet hebben straks!

avatar van ghostman

ghostman

Masterlijke film . Volgens mij is dit een officieus en indirect vervolg op Kingdom of Heaven (2005) . Robin Hood (2010) begint daar waar Kingdom of Heaven (2005) eindigt .

****0,25* / *****

avatar van hendriks

hendriks

vond het een zeer zwakke film

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Toch een vrij aardig filmpje. Voor tussendoor is dit een erg leuke. Ik vind het alleen jammer dat het allemaal niet zo bijzonder is, niet zo vernieuwend of zo.

Toch een 3,5* voor het verhaal, de acteurs (Mark Strong ) en de vechtscenes.

avatar van kwakie08

kwakie08

gewoon super..ben het met movielicious eens!

avatar van Zinema

Zwakke adaptatie.

Deze zoveelste Robin Hood-verfilming is niet best qua uitvoering. Apatisch trekt dit wisselvallige product voorbij aan de kijker. Weinig achtergrond en geen diepgang doen elk empatisch vermogen wegebben. Voor de characters dus weinig sympathie, mede dankzij enkele geforceerde grapjes en het ongeloofwaardige liefdesplotje.

Ook de actie is van het bekende 13-in-1-dozijn-niveau, evenals de acteerprestaties. Als Von Sydow, Hurt, Blanchett en Crowe op het menu staan, met als chefkok een van de broertjes Scott mag men meer verwachten. De grootste schuld ligt bij het zwakke scenario en de regisseur zelf.

Doorsnee.