Genre: Actie / Drama
Speelduur: 140 minuten / 156 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Cate Blanchett en Mark Strong
Gesproken taal: Engels, Frans en Oekraïens
Releasedatum: 13 mei 2010
Bekijk via SkyShowtime
Plot Robin Hood
"Rise and rise again, until lambs become lions."
Het legendarische verhaal over de ervaren boogschutter Robin Hood, die in dienst treedt bij het leger van koning Richard om tegen de Fransen te vechten. Na de dood van de koning vertrekt Robin naar Nottingham, een stad die lijdt onder de corruptie van een tirannieke schout en torenhoge belastingen. Daar valt hij voor de weduwe Lady Marian, die de identiteit en de motieven van deze kruisridder niet volledig vertrouwt. In de hoop de hand van Lady Marian te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin een bende bij elkaar die uitblinkt in dodelijke vechttrucs en levenslust. Samen vallen ze de rijke bovenklasse aan om het onrecht te herstellen...
Robin Longstride
Eleanor of Aquitaine
Friar Tuck
Sheriff of Nottingham
The_Game
Een tegenvaller van de makers van een van de beste ''grote'' films ''Gladiator. Het ligt hier zeker niet aan de acteurs, want Crowe en Blanchett zijn hier erg sterk. Ondanks het sterke acteerwerk, wist de film me toch niet zo te boeien als ik verwacht had. het word nergens echt spectaculair en de rest van de personages worden maar matig uitgelegd. Een gemiste kans.
Pinoy
Leuke film goede Fisuele Beelden.. Acteer prestaties waren niet altijd even goed.. ik vond het wel een plus punt dat ze frans praatten wanneer er frans gepraat zou worden.. en niet zoals in valkery waar alles in het engels werd gedaan met een duits accent..
Er was echter wel een Epic fail op een gegeven moment bij een minuut of 40 wanneer ze Crowe in Notthin ham het dorpje in reed.. daar zag je Autoband Sporen in het pad.. die nooit zouden kunnen zijn gemaakt door karren.. verder is er overal goed aan gedacht..
MoFeDu
Dat lijkt me wel erg nalatig voor een regisseur met zoveel ervaring, ik denk dat je het je ingebeeld hebt.
Mister Movie
Best vermakelijk, alleen hopen dat deel 2 wel wat beter zal worden...
Pinoy
Ik zat in de Bios vanmiddag ik dacht? huh?? 30cm brede Karsporen dacht het niet he XD..
Het is op het moment dat Crowe met Blanchett naar het dorp te lopen om te laten zien dat "Loxley" o.t.w. Robin Hood er weer is. op het moment dat ze door de poort lopen op hun paarden.. lopen ze een in spoor die linear Loop met een ander.. met de breedte van een auto.. same voor de spoor breedte die de breedte heeft van een autoband..
Moment duurt 5 sec Hooguit
aSMoDeuS
Degelijke film totdat meneer Scott 't nodig vond om [quote]mevrouw Loxley met enkele bosblagen met houten speren op pad te sturen om te vechten tegen getrainde, Franse soldaten en ridders.
Wat zijn 'Fisuele Beelden'? En vanwaar het willekeurige gebruik van hoofdletters?
Pinoy
Geen idee van de hoofdletters
visuele beelden* ja nouje ik bedoelde daarmee mooie helicopter shots.. mooie stukken landschappen.grootse sets.. etc. etc.
FritzzTheCat
Sterke film, genoten van de acteurs, setting en het verhaal. Denk alleen wel dat een te hoge verwachting bij deze film resulteert in een negatief gevoel. Mijn verwachting lag laag en ziedaar....heel blij verrast.
De commentaren dat deze film nergens specatculair wordt is een beetje flauw. Het verhaal leent zich bij voorbaat niet voor pompeuze vechtscenes zoals in Gladiator, Kingdom of Heaven of soortgelijke films. De reden dat er een aantal scenes inzaten die deze kant op neigden is simpelweg te danken aan Ridley Scott die dankzij een totaal frisse benadering van een van oudsher romantisch verhaal (wie kent Kevin Costner nog,,,,,,).
Nee, een van de betere films van het jaar...ondanks de epic fail..........
MoFeDu
Nee, een van de betere films van het jaar...ondanks de epic fail..........
Was die er nou wel echt? Met die bandensporen, ben nou toch wel benieuwd.
Pinoy
haha Google maar even staan genoeg verhalen lijkt mij over...
En Fritzz Ik sluit me geheel bij je aan
tn2543
Ik vond het niet zo een geweldige film. Ik had er eigenlijk wel meer van verwacht. Ik was enigzins toch wel teleurgesteld na het kijken van de film. Had alvorens hoge verwachtingen, vanwege de voorgaande successen de regiseur Ridley Scott. Maar helaas ik vond het niet geweldig.. het verhaal heeft me niet echt geraakt. Deed me op sommige moment een beetje denken aan Braveheart van Mel Gibson. Ik had ook meer verwacht dat Robin Hood alleen zou opereren met zijn kameraadjes, maar hij stond (helaas) aan het roer van een heel leger. Ik had mee die 'Zorro-spirit' erin willen zien. Tenminste zo herinner ik me Robin Hood. Het is namelijk een vrij oud verhaal/sprookje.
MiekieMow
Wel leuke film. Maar hij raakte me niet heel diep ofzo. Toen ik naar buiten liep dacht ik er al niet meer aan. Maar hij blijft wel boeien tijdens de zit.
Scaelo
Het wordt niet de nieuwe gladiator (Ja, die film met een van de beste soundtracks), maar het is een boeiende, spannende en leuke film om te bekijken!
3.5 *
sinterklaas
Paar weken terug in de bios gezien en het was geen slechte film. Ridley Scott probeerde hierin overduidelijk inspiraties van Gladiator hieraan toe te voegen en de film ook expres 10 jaar later na Gladiator uit te brengen rond dezelfte datum. Wel geinig.
Russel Crowe speelde ook weer uitstekend als Robin Hood en ook Cate Blanchet mocht weer niet ontbreken en Mark Strong als Bad Guy. Robin Hood is volgens mij ook de eerste film van Scott die voor de Jeugd is bedoeld. Maar toch was ook dit een spannende film en ook weer wat beter dan Scotts missertje Body of Lies (ook met crowe) De decors en achtergronden van het middeleeuwse Engeland en Frankrijk zijn ook weer mooi gebouwt en de gevechten waren ook verbluffend en ook met mooie technieken als: dat de camera de zwaard volgt etc...
Wat wel ook grappig was, was dat Prince John vertaald werd als: Prins Jan.
Verder humor was ook wel prima te doen in deze film.
Verder gewoon een vermakelijk wegkijkertje over de oude legende. Die versie van Kevin Costner heb ik ook heeeel lang geleden gezien maar kan me der niet meer zoveel van herinneren, die ga ik ook nog een keer kopen. Maar deze was iig al geslaagd.
aSMoDeuS
Was die er nou wel echt? Met die bandensporen, ben nou toch wel benieuwd.
Bandensporen? Waar dan? Ik neem aan dat je niet die karrensporen bij 't dorp bedoelt?
Bartt88
Haha, inderdaad.
Dé epic fail van deze film was toch wel de brigade woudlopers te pony.
Aha ik dacht al, bandensporen in een film van ridley scott over de middeleeuwen....
rick 04
een leuke middeleeuwse film om naar te kijken. Er is, jammer genoeg, merkbaar op de kosten gelet. (Een oorlog tussen landen vecht je niet uit met alleen mannen van Adel.) Verder is het een zeer goede film. Deze gaat is niet over de bekende tijd van deze held, maar hoe hij zo gekomen is.
Over de film:
Zit goed in elkaar, de stunts en real lopen soms wat stroef in elkaar over. Acteer werk is zeer sterk, ver haal evenals. Goede vechtscène's, niet perfect. Goede afwisseling tussen actie, informatie en humor.
Een zeer degelijke film, een Aanrader!!
grovonion
Daar moet ik je tegenspreken, het is namelijk net wel realistisch. In de middeleeuwen werd een oorlog namelijk bijna uitsluitend door ridders gevoerd. Moderne taktieken en het gebruiken van infanterie op grote schaal zijn pas veel later in gebruik genomen. Grote oorlogen zoals bv. de 100-jarige oorlog tussen Engeland en Frankrijk bestonden uit een aaneenschakeling van periodes waarbij er ridderslachten gevoerd werden tot periodes over zelfs best lange tijd tijdens die eigenlijk niet echt gevochten werd in de huidige zin van het woord. De miserie bij de gewone bevolking, die de riddergevechten wel moest bekostigen was in die tijden wel nog groter dan gewoon.
Een zeer degelijke film, een Aanrader!!
voskat
De zoveelste magere prestatie van Ridley Scott.
Het enige stukje chemie zie je tussen koning John en zijn Franse koninginnetje. Verder sleept de film je op geen moment mee. Klein lichtpuntje waren de stroperskinderen, die helaas ook niet goed uitgewerkt werden.
2 *
predator 2
grovonion
Kom aan, er bestaan veel ergere films. Voor een keer dat een Amerikaanse geschiedenis en folklore-herinterpretatie tenminste gedeeltelijk gebruik maakt van geschiedkundige gegevens (let op, ik bedoel niet dat het feitelijk juist zit).
predator
- 1954 stemmen
Aardig vermaak, maar het middengedeelte had beter weggelaten kunnen worden. Nu zakte de film behoorlijk in.
Je zit de hele tijd aan Gladiator te denken en dat zegt eigenlijk wel genoeg.....
predator
- 1954 stemmen
Wat een slechte film. Totaal geen verhaal, halverwege was er nog geen hol gebeurd. Het einde natuurlijk weer boordevol clichés, hij zoenend in het water terwijl om hem heen allemaal mensen worden afgemaakt. Wat een bullshit.
Dat was inderdaad een bizarre scene. Sloeg helemaal nergens op.....

Nieuw op HBO Max: Sean Penn en Dakota Johnson samen te zien in 'Daddio'

Kijktips voor Valentijnsdag: déze romantische films vind je op Netflix