Genre: Actie / Drama
Speelduur: 140 minuten / 156 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Cate Blanchett en Mark Strong
Gesproken taal: Engels, Frans en Oekraïens
Releasedatum: 13 mei 2010
Bekijk via SkyShowtime
Plot Robin Hood
"Rise and rise again, until lambs become lions."
Het legendarische verhaal over de ervaren boogschutter Robin Hood, die in dienst treedt bij het leger van koning Richard om tegen de Fransen te vechten. Na de dood van de koning vertrekt Robin naar Nottingham, een stad die lijdt onder de corruptie van een tirannieke schout en torenhoge belastingen. Daar valt hij voor de weduwe Lady Marian, die de identiteit en de motieven van deze kruisridder niet volledig vertrouwt. In de hoop de hand van Lady Marian te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin een bende bij elkaar die uitblinkt in dodelijke vechttrucs en levenslust. Samen vallen ze de rijke bovenklasse aan om het onrecht te herstellen...
Robin Longstride
Eleanor of Aquitaine
Friar Tuck
Sheriff of Nottingham
cm_punk
Stoere film, goede spelers, goede muziek, maar het eind gevecht stelt me wel diep teleur. Daarom geen 5 sterren, maar 4.
Juvefan
In LA Confidential (en miss ook A Beautiful Mind) vind ik hem wel goed..
In A Beautiful Mind zeker wel! Verder ben ik het met je eens.
Shave
Deze film viel me zwaar tegen.
Russel Crowe acteert alsof hij net nog van de Gladiator-set af komt lopen.
Cate Blanchett deed het daarentegen een stuk beter.
Maar ik heb me vooral het laatste half uur lopen irriteren, doordat cliché na cliché na cliché voorbij kwam..
En als je bij het verlaten van de bioscoop de film nog even met elkaar doorneemt en iedereen vond de bierdrink-scènes het leukst, dan mist deze film toch iets aangezien het geen komedie is.
grid8400
Was toch wel een tegenvaller.
Gisteren gekeken in Pathe Arena.
Het begon meteen al goed, met een gejat intro van Shrek.
De rest van de film zat ik te kijken, maar vroeg me constant af, wanneer krijg ik enig gevoel met de film. Het meest tenenkrommende moment als Robin Hood wegrijdt, en roept: i love you Marion.. WTF?
Mooie beelden, verder voor mij een zeer saaie en slecht gecast wannabee spektakel film.
Smitsmeister
Gast, hoe is het dan gegaan? Volgens mij zat jij nog met je hoofd bij de 7 dwergen die met sneeuwwitje die Fransen in de pan gingen hakken.
Dit was bijna precies dezelfde scene als in het laatste stuk van 10.000 b.c. Ook door een "wonder" kwam zij weer tot leven. En die chick is een stuk lekkerder dan die trol uit lotr.
Ester
*@%&@^$** wat een zeikerds lopen hier zeg!Vergelijk de film niet met de Gladiator!
MoFeDu
Net terug uit de bios, en toch behoorlijk tevreden.
Robin Hood is een film die een beetje tussen een komische en een serieuze film inbungelt, en dat is waar Scott volgens velen de plank heeft misgeslagen. Ik vind het juist wel goed bij een Robin Hood verhaal passen, wat wel vaker met humor gebracht wordt. En tegelijkertijd ook een heel serieus verhaal is. Het is alleen een beetje jammer dat doordat Scott die tussenpositie ingenomen heeft de film je niet echt laat lachen maar ook niet laat huilen. In die zin had hij beter voor een serieuze film kunnen gaan. De film wist echter af en toe wel een glimlach op mijn gezicht te krijgen, maar niets in de richting van een echte schaterlach, vooral de grapjes van Cate Blanchett bevielen me niet. De vrienden van Robin Hood waren daarentegen wel grappig.
Dan het acteerspel, Crowe speelde behoorlijk maar niet super, vooral dat stukje waar hij[ noooooo roept in slow motion, als hij Marion ziet vallen, kwam erg nep op me over. Wel mijn complimenten voor Mark Strong, wat zet hij een heerlijke bad guy neer. Hoe meer films ik met hem zie als bad-guy hoe meer Strong me gaat bevallen ( Sherlock Holmes, Kick-Ass, Robin Hood). Aan Isaac irriteerde ik me een beetje, maar hij was redelijk. Blanchett speelde ook wel goed en de rest van de cast was ook dik in orde ( zag ik nou die ´Monsieur LaPadite´ uit Inglourious Basterds een paar keer voorbijflitsen?)
De soundtrack was ook erg mooi, alleen deed dat deuntje wat de hele tijd speelde me wel aan Now we are free van Gladiator denken, ik dacht elke keer dat die zou komen maar het was hem net niet. De muziek was prachtig alleen speelde soms op momenten dat het niet echt nodig was, zoals op rare momenten in conversaties. Ook de landschappen die gefilmd werden waren echt adembenemd met de muziek eronder.
Al met al in mijn ogen zeker niet zo´n tegenvaller zoals de gemiddelde score hier op MM je doet vermoeden, maar ook geen meesterwerk. 4 sterren ( 3.75, voordeel van de twijfel)
yeyo
Als de regisseur de film er zelf al mee vergelijkt..
Zero_Sunshine
Geweldige film.
Ik begon te kijken met het idee van wéér een van de zovele Robin Hood films, ik verwachtte hier en daar misschien een twist, maar voor de rest lage verwachtingen.
Niets was minder waar.
De film laat een heel ander verhaal zien dat je totaal niet verwacht en waarbij het ene stuk nog spannender is als het andere.
Oke, ik moet toegeven, het enige minpunt was dat de film nogal traag en aanslepend begon, maar eenmaal je in het verhaal zat was het zo spannend.
Echt waar, deze film is een aanrader voor iedereen die van dit soort (zie avonturen, helden, ... films) graag kijkt.
Ik vond hem kwa 'spannendheid' zoals Braveheart, om maar één vergelijking te maken.
Niet hetzelfde verhaal, maar wel in die stijl.
jipt
Fixi88
Sterke film heb mijzelf geen moment verveeld. Russel Crowe is geknipt voor dit soort rollen. Veel van Ridley Scott gezien wat ook terugkwam in Gladiator maar zoals bij Gladiator heb ik mij prima vermaakt. Op naar het volgende deel.
grid8400
waarbij het ene stuk nog spannender is als het andere.
Ik vond hoe tem je een draak spannender om eerlijk te zijn...
j0zman
Prima film! Ik vond wel dat het in het midden wat inzakte..Maar daarna ging het weer lekker door. Verder deed ik vaak denken aan Gladiator, Braveheart of zelfs Assassin's Creed. En dat is zeker niet verkeerd.
3,5*.
johnhendrikos
sorry hoor, maar deze film is niet te vergelijken met gladiator of braveart, dat zijn echt meesterwerken.
deze robin hood is een amateuristische poging om iets in elkaar te flansen. robin hood prince of thieves met kevin kostner vond ik dus al vele malen beter , dan dit saai clichematige langdradige niet spectaculaire robin hood !@#$#@#$
henkpsv
Daar ben ik het niet mee eens, prince of thieves was een goede robin hood verfilming, maar is niet vele malen beter dan "Robin Hood"
De film was zeer vermakelijk met geweldige rollen van Strong en in mindere mate Crowe. Ik heb erg genoten en vind een 0.5 onredelijk. Dat klopt gewoon niet in verhouding.
Met heel veel pijn en moeite een magere voldoende, een een grote teleursteliing.
paul83
Idem dito voor mij. Matige film die verschrikkelijk lang duurt.....
Laatste tijd 3 bios films gezien. Iron Man 2 en deze in de bios en heb Kick-ass gepindakaast. Kick-ass had ik dus in de bios moeten kijken en eerstgenoemden niet!
LiShenron
Wat een slechte film.
Het slaat allemaal nergens op en het verhaal loopt niet.
Bramm14
hmja ik geloof dat jij hier alleen bent om je favo films een 5 te geven en voor de rest wat 0.5jes uit te delen gezien je stemstatistieken. erg onredelijk.
paul83
Erg onredelijk idd. Sommige mensen kunnen gewoon niet normaal stemmen.
vantagev82
Saai en clichematig??? Hij is prachtig gefilmd met schitterende muziek. De scenes zijn groots en de rollen sterk neergezet. Ik was wat sceptisch over Crowe als Robin Hood, maar hij flikt het en zet gewoon een brute Hood neer. Robin was geen man die teddybeertjes naaide en postzegels verzamelde maar een harde krijger met een goed hart. Een topper!!!!
Iemand die 0,5 geeft snapt het gewoonweg niet. Wat ik wel met je eens ben is dat vergelijking trekken met Braveheart of Gladiator geen zin heeft, deze staat op zichzelf.
chevy93
Oei oei. Toch niet de topfilm als verwacht? Gezien het gemiddelde.
Kevin13
Maar ook geen man die veldslagen voerde...
Fryce
Begon veel belovend, maar werd op een gegeven moment ongeloofwaardig en vervelend. Kreeg zowaar haast een disney gehalte. Met name de laatste veldslag was echt bedroevend slecht .... cavalarie wat er niets van bakt en een charge uit voert die nergens over gaat ... madam die ineens verschijnt met een aantal niets zeggende kids bij zich, nee heeft niks van de klasse die ik bij andere van zijn films wel heb gezien. Zo kan ik nog wel even doorgaan. mijn verwachtingen waren hoog, maar de films stelt teleur. jammer.
yeyo
Ik heb toch een voorkeur voor de traditionele Robin Hood (speels en frivool). Vind je die stuurs kijkende, weinig spraakzame helden in historische films trouwens niet al wat afgezaagd?
Postzegels waren in die tijd trouwens nog niet uitgevonden.
MoFeDu
Oei oei. Toch niet de topfilm als verwacht? Gezien het gemiddelde.
Nee maar ik zou hem zeker kijken als ik jou was, hij viel mij nog mee gezien het gemiddelde hier.
joostus
Ik keek erg uit naar deze film. Ik had eigenlijk wel verwacht dat dit een 5 sterrenwaardige film zou worden. Maar mischien word deel 2 dat. Want dat is juist hetgene wat tegenviel... Deze film is heel veel verhaal vertellen en de legende van robind hood introduceren hoe die onstaan is...(dit stuk kent zo goed als niemand denk ik). En juist waar het gaat beginnen, waar robin hood de legende word zoals iedereen hem kent daar stopt die. Dat vond ik jammer en hoop daarom eigenlijk ook wel op een vervolg, wat zeker mogelijk is.
Maar desondanks was het mischien geen 5 sterrenwaardige film.. hij eheft mij zeker vermaakt. En het is natuurlijk een top regiseur, dat zie goed door de film heen... en top acteur(s). Dus een mooie voldoende '3,5 *' krijgt hij wel.
johnhendrikos
Jullie kunnen mij wel kritiek geven over mijn stemgedrag, maar ten eerste heb ik hoogstens 1 5 uitgedeeld in tegenstelling tot wat men beweert en echt neit enkel maar 0,5 voor de rest. Deze films was gewoon echt heel erg teleurstellend, en ik ben echt neit de enige die dat denkt als ik het hier zo allemaal lees..

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Gladiator