Brüno (2009)
Gesproken taal: Duits, Tsjechisch en Engels
Releasedatum: 9 juli 2009
Plot Brüno
"Borat was so 2006"
Brüno (Sacha Baron Cohen) is een flamboyante homoseksuele mode-verslaggever uit Oostenrijk. Hij gaat op reis van Oostenrijk naar Amerika en probeert hier homofobe Amerikanen te ontmaskeren. In Amerika weet Brüno door te dringen tot verschillende mode-hotspots en ontmoet hij veel verschillende mensen. Hij weet zijn "slachtoffers" vaak in een ongemakkelijke positie te brengen door te zinspelen op homoseksuele relaties.
Brüno
Mexican Gardener #4
Mexican Gardener #5
Zichzelf - 'Dove of Peace'
tombolala
Vond het best wel grappige film. Af en toe beetje over de top, maar komop dat weet je van tevoren. Vond hem wel minder dan Borat, omdat ik hierbij meer gevoel kreeeg dat allemaal gespeeld was. Maar aan andere kant zitten er wel echt geniale dingen tussen, vooral de rol van die baby is geweldig en het 'kooigevecht'.
timwolly
Uiteraard een film (en een acteur) die je ligt of niet.
In mijn geval duidelijk wel. Inderdaad sommige stukken zijn geweldig, andere minder. Uieindelijk doet hij voor mij precies waarvoor hij gemaakt is, de homofobe Amerikaanse samenleving op de hak nemen, stelletje Rednecks daar. Tegen het randje aan, maar er absoluut niet overheen.
Blokland
The law of diminishing returns is hier helaas overduidelijk van toepassing...
Mx1991x
Ik en mijn beste vriendin hebben ons ka-pot gelachen. Wat een waareldoze, onzinnige film
Heerlijk om je verstand op 0 te zetten en gewoon te kijken naar alle onnozelheid.
CaRLoZ
1 van de weinige films die ik niet afkijk, kijk films over het algemeen altijd tot het einde maar kon er niet meer naar kijken. Gewoonweg een waardeloze film.
Waren wel een paar momenten waar ik om moest lachen maar het zijn er te weinig om te blijven kijken. Borat kon nog net maar deze ken echt niet. Een halve krijgt deze film voor de moeite.
Nientje1980
Had echt veel meer verwacht van deze film.
De voorstukjes waren hilarisch, maar kan er echt niet meer dan 0.5 punten voor geven.
Is gewoon te grof, expliciet.
Jammer
Dead01
- 1977 stemmen
Dit weekend voor het eerst gezien en vond deze zeker goed.
Veel verhaal zit er niet in maar het gaat om toch hoe het allemaal word weergegeven
Verschillende keren goed kunnen lachen met deze fillm maar je moet er voor zijn natuurlijk.
3,5 sterren
DisPater
Geniaal!!!!
Deze film houdt de homo-scene een spiegel voor, de anti-homo-scene, het modewereldje etc etc.
Ronduit hilarisch en heel stiekum erg confronterend.
Geweldig gedaan!!
jochemslot
Wat een kut film! ze hadden erop beter op kunnen zetten''A Penis Movie'' echt welke film laat nou 20sec lang iemands pik zien
Baldur
Kut film... "a penis movie"... hmm.
Maar dat was best een geinige scene toch?
djkoelkast
Toch wel helemaal uitgekeken, maar zeer, zéér matig. Borat was echt leuk, deze is twee keer glimlachen en dat is het.
Katharina
Afschuwelijke film (tja, het was nog erger dan ik had verwacht
) Maar dat stukje over Hamas/Hummes vond ik toch wel erg grappig.
IIIHELLBOY97III
Ik vond het echt een lachhwekende film, maar hij was minder dan Borat
Bibelonseberg
Twee keer gelachen bij deze film. De eerste keer in Jeruzalem dat hij achterna werd gezeten door een orthodoxe jood en de tweede keer met de baby wegscheurend op de brommer. Voor de rest vond ik 'm maar goor. Vooral de laaste scene in die kooi....gatver. Het kan niet anders dan dat Sacha Baron een echte nicht is. Maar de film is/was gemaakt om te shockeren en in vele gevallen is het met de slachtoffers in de film, maar ook naar het publiek toe nog gelukt ook. In dat geval complimenten.
HIMMY
Film was veel minder dan Ali-G en Borat. Vond het bij lange na niet zo leuk.
Captain Pervert
Volgens mij zijn de 0,5 stemmers homofobe macho mannetjes van 17, die hun stem laten bepalen door hun afkeer van nichten in plaats van hun mening over de film.
Want ik kan me niet voorstellen dat je niet iets grappigs ziet in de humor, absurditeit en geniale vondsten in deze film. Ik houd niet van snikkels, maar vond de pratende lul wèl erg leuk. Maak a.u.b. even onderscheid tussen de humor in een film en de edele delen waar je zelf graag aan sabbelt.
Maar je weet wat ze zeggen over de relatie tussen afkeer van homo's en onderdrukte gevoelens, dus 0,5-stemmers, weten jullie ook meteen even hoe ik tegen jullie aankijk.
booyo
Ik had vooral negatieve berichten van Brüno gehoord van de mensen die deze film gezien hebben, en had daardoor behoorlijke lage verwachtingen.. Weet niet of het daardoor komt maar het viel mij allerzins mee eigenlijk! Gaat her en der wel wat ver, maar ik vond het een erg grappige film. Minder dan Borat, maar toch wel weer sterk.
ForgottenSon
Waarheid.
Betamax
Volgens mij zijn de 4* stemmers mannetjes die nog homo's nog steeds eng en raar vinden en waarschijnlijk op het platteland wonen.
Maar ik woon in de randstad en daar zijn homo's normaal en lachen we niet om die flauwe geintjes.
Tweede keer proberen te kijken en (ik ben ver boven de 17) en nog steeds een halve ster.
het is gewoon geen leuke film.
Borat was echt stukken leuker.
Al DeNiro
Die man is niet in orde XD.
Ik dacht dat hij in Borat ver ging, maar dit slaat alles.
Sommige dingen zijn echt walgelijk, maar ik heb ook heel vaak moeten lachen.
Daarom een voldoende.
AGE-411
Veelste gay
Excuse me, darling?
Je wist dat toch voor je naar de film vertrok?
Ik vond het trouwens minder 'gay' dan ik had verwacht
eddyeddy
Typisch zo een film die je verafschuwd of geweldig vindt. Sommige scenes vond ik sterk en er waren ook wat mindere. Al met al heb ik me kostelijk vermaakt met deze film.
Xaero
Wat een afgrijselijk film. Borat was gewoon leuk om te zien, na 20 minuten had ik er al meer dan genoeg van en maar weggedrukt. En dit moet een komedie zijn?
erik1677
Af en toe behoorlijk smakeloos,en tegen het randje.
het einde in de gevechtskooi vondt ik wel super.
Hemelbewoner
Dit na borat.
gewoon zo slecht dat het zelfs niet meer grappig is omdat het slecht is.
leidsehoodie
Als mensen deze film een halve ster geven met als commentaar dat er teveel piemel in zat en het zo ontzettend gay was, denk ik dat de groep waar jij op doelt eerder tussen de laagstemmers bij deze film zit. Ik geef deze film in ieder geval 4 sterren, ben niet bang voor homo's, vind homo's net zo gewoon als blaadjes aan de bomen en woon in de bergen. Ik ben overigens wel een mannetje, dus dat klopt dan weer wel.
Vandaag nog eens herzien en ik moet zeggen dat hij me dit keer stukken beter beviel. Heb toch vaak moeten lachen om al zijn gay onzin.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Der Baader Meinhof Komplex
Drama / Misdaad, 2008

American Movie
Documentaire, 1999
drag queenhomofobieberoemdheiddominatrixsatirefamesociale satiremockumentaryhollywoodtv reporterlhbtaustrian duringcreditsstingersex tapecelebrity interview homo