Brüno (2009)
Gesproken taal: Duits, Tsjechisch en Engels
Releasedatum: 9 juli 2009
Plot Brüno
"Borat was so 2006"
Brüno (Sacha Baron Cohen) is een flamboyante homoseksuele mode-verslaggever uit Oostenrijk. Hij gaat op reis van Oostenrijk naar Amerika en probeert hier homofobe Amerikanen te ontmaskeren. In Amerika weet Brüno door te dringen tot verschillende mode-hotspots en ontmoet hij veel verschillende mensen. Hij weet zijn "slachtoffers" vaak in een ongemakkelijke positie te brengen door te zinspelen op homoseksuele relaties.
Brüno
Mexican Gardener #4
Mexican Gardener #5
Zichzelf - 'Dove of Peace'
dinhus
Erg slappe humor en gewoon ronduit smerig. Een close-up van een meatspin? 2* omdat ik niet kan ontkennen dat er humor in zat.
je80roen
Wel leuk, maar een stuk minder als Borat. Veel scenes zijn het net niet, sommige toch best wel weer hilarisch. Vond hem ook helemaal niet zo grof als ik verwacht had, naar aanleididing van de reacties hier. Jammer!
movie acteurs
Bij kijkwijzer stond dat deze film voor 12 jaar en ouder was. Maar ikzelf vind het meer iets voor 16.
superhero
ik krijg hem morgen van m'n mama ,
maar ik denk niet dat ik die op tv ga zien
dus ik zie hem wel op mijn laptop xD
maar ik wil hem wel eens zien
dinal12000
Waardeloos dit. Borat was leuk maar dit slaat de plank mis. 2 sterren, 1 ster voor elke glimlach die deze film toch nog op mijn lippen toverde.
movie acteurs
hou oud ben jij ' movie acteurs '
Wil je dat zo graag weten? In ieder geval ben ik ouder dan 16.
Maar het is niet relevant om het over leeftijd te hebben.
Fryce
Af en toe erg ver over de top, maar dat vind ik eigelijk niet zo heel erg. Maar had van mij niet langer hoeven duren. Sommige stukken erg grappig.
ik krijg hem morgen van m'n mama ,
maar ik denk niet dat ik die op tv ga zien
dus ik zie hem wel op mijn laptop xD
maar ik wil hem wel eens zien

helleke
Echt een goor gay-filmke, maar zijn enigste bedoeling van het maken van films is dan ook om zoveel mogelijk te shokkeren, wat hem goed gelukt is.
Leuk om ne keer te bekijken, maar meer ook niet.
2,5 sterren
Rancid
Tenenkrommende bagger, dit. Waar ik me suf heb gelachen om Borat en vooral Ali G, vind ik Brüno niet grappig, alleen maar heel irritant.
Verder is het heel vervelend dat bijna alle grappen heel duidelijk in scene zijn gezet, ook al zullen de makers wel weer beweren dat alles harstikke echt is.
Rottige vooroordelen over homo's en amerikanen worden alleen maar waargemaakt ipv bijvoorbeeld ontkracht, terwijl het ook nog eens nep is, heel flauw als je het mij vraagt.
2* omdat er een paar redelijke grapjes in zaten.
Filmkonyn
Slechte film... Shockerend is ie ook al niet, omdat alles in scene is gezet...Als hij 's nachts naakt bij de tent komt, wordt hij normaal echt wel in elkaar gemept. Zelfde bij de joden en op het eind bij de kooi. Amerikanen doen echt niet zo zachtzinnig met dit typetje,
1* voor de begintune van Scooter
(brings back memories...)
AmazingPP
Waar Cohen in Ali G. en Borat gewoon groffe humor bracht, zo probeert hij hier te shockeren, maar helaas: het lukt hem nergens. Slechte, platte en vooral flauwe grappen komen in ruim 80 minuten aan je voorbij. Ik moet wel eerlijk zeggen dat het op mij wel authentiek overkomt, het lijkt net echt. Tuurlijk is het in scene gezet, maar ik vond het wel goed overkomen. Alleen daarom: 1,5 *
lanki101
Wil je dat zo graag weten? In ieder geval ben ik ouder dan 16.
Maar het is niet relevant om het over leeftijd te hebben.
16 en 1 maand
yeyo
Na het overweldigend succes van Borat kon een film over Brüno, Cohen's minst interessante typetje, natuurlijk niet uitblijven . Al kun je deze onsamenhangende reeks van sketches nauwelijks een film noemen.
De leidraad in de film is een complete herkauwing van het "verhaal" in Borat (excentriekeling gaat naar Amerika, stuit daar op onbegrip, krijgt ruzie met zijn reisgezel en maakt het vervolgens weer goed). Ook qua aanpak valt Cohen enorm in herhaling, waardoor hij op een one-trick pony begint te lijken. Bovendien had hij moeten weten dat je met een personage als Brüno niet veel kanten uit kunt: hij kan enkel inspelen op homofobie, terwijl Borat zoveel andere vlakken van Amerikaanse bekrompenheid kan blootleggen.
Natuurlijk zijn er wel grappige stukken (zijn geadopteerd kind, die opmerking over het voorkomen van Bin Laden
), Cohen blijft een komisch genie. Maar de originaliteit is ver zoek en ik vind dat de man dringend eens met iets nieuws op de proppen moet komen. Borat was al maar een flauw doorslagje van de serie, maar die film was tenminste nog grappig. Brüno daarentegen, is ranzig en nodeloos provocatief.
oemoemenoe
maffe film al heb ik wel regelmatig gelachen om de rare situatie,s.
onsamenhangend verhaal en rare figuren die alleen al komisch zijn om te zien.
meer niet dus.
xEllen
ik heb hem gister gezien en hij viel me eigenlijk wel mee, ik had het erger verwacht. Maar Borat was toch echt veel grappiger. Dit was meer ge-acteerd, Borat was (in de meeste stukken) gewoon echt.
dj96
geen superfilm, zoals ik had gedacht.
maar heb op sommige stukken wel hard gelachen
zoals toen hij een programma ging presenteren, of bij de talkshow XD
DixieDC
Zeer vulgaire film die teert op het sukses van Borat en Ali G maar er in de verte nog niet aan kan tippen. Wou eigenlijk stoppen met kijken na 10 minuten maar op verzoek van mijn 15-jarige zoon blijven kijken. De echt komische scènes zijn op 1 hand te tellen, de Amerikaanse publieke reacties zijn zo in scène gezet...wie dit niet ziet is echt naïef. De bedoeling om te choqueren en vooral te provoceren is geslaagd, de film echter niet.
judgepaddy
Mensen die geshockeerd zijn door deze film moeten in Amerika gaan wonen waar ze thuis horen.
yeyo
Mensen die geshockeerd zijn door deze film, moeten in Amerika gaan wonen waar ze thuis horen.
Je mag al geen kritiek meer geven op de overduidelijke smakeloosheid van deze film zonder als 'bekrompen' bestempeld te worden? Ik vind dat DixieDC gelijk heeft, deze film is enkel gemaakt om te provoceren. Cohen moet hier zelfs al aardig z'n best doen: terwijl ik in Borat soms nog verbaasd was van de kortzichtigheid van sommige mensen, vond ik de reacties van Brüno's 'slachtoffers' vaak zeer begrijpelijk. Bovendien zijn het dan vaak nog eens mensen, waarvan homofoob gedrag totaal niet verbazend is (ik verwacht niet anders van dronken rednecks)
judgepaddy
Is ook zo.
Maar die provocaties moeten ook met een flinke korrel zout worden genomen.
Dronken rednecks, gefrustreerde swingers, een "ex homo" die het nu tot zijn taak beschouwd om andere homo's op het "rechte pad" te zetten. ( en die gozer is niet gespeeld, want ik heb hem al eens eerder op tv gezien in een of andere docu), doormiddel van Djeeeeezisss, fundamentalistische joden en moslims.
Deze film geeft een cartoonistisch tijdsbeeld van de tijd waarin wij leven.
Zo serieus was mijn opmerking nou ook niet bedoeld hoor.
Amity
Jammer idd dat er veel in scene is gezet, dat gevoel had ik bij Borat veel minder. Maar ik heb wel het hardste gelachen om een film in 2009 bij deze film, die talkshow met een shot van een pratende penis
Geniaal. Maar over het geheel niet sterk genoeg.
Chattingforum
De intro muziek was wel mooi...Het was ff grappig, maar vergeleken met Borat is dit de grootste flop allertijden...
07Jeroen
verschrikkelijke film. Ik herinner me eigenlijk geen één echt grappige scéne.
PEN15
Arggh... wat een foute film zeg. Ik snap de humor er wel van, maar het gaat me allemaal veel te ver. Die Cohen wil graag uitlokken en ik snap dat dit zijn moderne manier van entertainment is, maar het is niet aan mij besteed. De stukjes waren ook helemaal niet leuk, die jagers bijvoorbeeld, wat was de grap daarvan dan? En hoezo mag bruno zomaar meedoen met een partnerruilavondje? Dat gaat er bij mij echt niet in.

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Der Baader Meinhof Komplex
Drama / Misdaad, 2008

American Movie
Documentaire, 1999
drag queenhomofobieberoemdheiddominatrixsatirefamesociale satiremockumentaryhollywoodtv reporterlhbtaustrian duringcreditsstingersex tapecelebrity interview homo