Brüno (2009)
Gesproken taal: Duits, Tsjechisch en Engels
Releasedatum: 9 juli 2009
Plot Brüno
"Borat was so 2006"
Brüno (Sacha Baron Cohen) is een flamboyante homoseksuele mode-verslaggever uit Oostenrijk. Hij gaat op reis van Oostenrijk naar Amerika en probeert hier homofobe Amerikanen te ontmaskeren. In Amerika weet Brüno door te dringen tot verschillende mode-hotspots en ontmoet hij veel verschillende mensen. Hij weet zijn "slachtoffers" vaak in een ongemakkelijke positie te brengen door te zinspelen op homoseksuele relaties.
Brüno
Mexican Gardener #4
Mexican Gardener #5
Zichzelf - 'Dove of Peace'
Awake78
Dit is gewoon typisch een film die je humor moet hebben, zo niet dan is er inderdaad niks aan. En je moet SBC ook snappen inderdaad, je moet weten hoe hij te werk gaat. Ik was altijd groot fan van de shows van Ali G, maar vond Borat (en de Ali G film) maar niks.
Deze film begon redelijk flauw, maar naarmate van tijd werd ie steeds beter tot uitstekend! Heb me vreselijk vermaakt, geweldig hoe de Amerikanen weer te kakken worden gezet op een manier hoe alleen SBC kan.
De keren dat ik me kapot heb gelachen hadden de overhand tegenover de ietwat flauwe stukken én ik heb een heerlijke avond gehad. Naar mijn idee kwam niemand uit de bios die het niks vond, iedereen haalde nog wat anekdotes aan en had een glimlach op zijn gezicht. En dat is toch het belangrijkste bij zo´n film.
Mooiste scene voor mij:die zielige ouders die kost wat het kost hun kind beroemd willen laten worden dmv een commercial-spotje. 'vindt u het erg als uw kind een joods kindje met een kruiwagen in een brandende oven rijdt?'....whahahaha!! Hulde aan deze man!
Van mij een ruime voldoende!
Harco
Dat was zo nep, jammer genoeg. Daarom deed het mij ook niks: het had niet meer dezelfde spontaniteit als Borat en Ali G hadden, er werd teveel gespeeld.
Dat is dan ook mijn grote manco aan deze film.
Awake78
Als dat gespeeld was, waarom zou dat dan in de film zitten? Het was geen geregisseerde overgangs-scene en niet belangrijk voor het 'verhaal'. Vreemd waarom dat dan nep zou zijn.....
Deels waren bepaalde scene's wel degelijk gespeeld hoor. Die ouders met hun kinderen voor de auditie leek mij ook gespeeld. Dit kan echt niet in het echt lijkt me. Maar dat maakte het niet minder grappig.
De eindscene met dat vechten is ook bepaald niet echt lijkt me. Maar is dat erg? Neu. Het is gewoon erg leuk.
Awake78
Nou je hebt echt ouders in Amerika die zo zijn, van die zogehete 'Britney Spears-ouders' (in Nederland trouwens ook, kijk soms maar bij 'Popstars' oid).
Nogmaals, als dit gespeeld zou zijn, snap ik niet waarom het dan in de film zou passen.
Het heeft weinig te maken met het personage 'Brüno' en al waar hij voor staat.
Gewoon een leuke tussenscene, maar dan moet het wel 'echt' zijn, anders slaat het nergens op.
TimD
Jij hebt gelijk, het is inderdaad echt en niet gespeeld.
energydrink
Je moet ervan houden zou ik zeggen. Maar ik vond het gewoon walgelijk. Wou de bios al verlaten naar de zwabberende penis scene.
ace leader
Oké hij was overdreven (seksistisch, racistisch...) maar wel de grappigste film die ik ooit heb gezien. Maar...Borat is beter..
energydrink
nummer 10 is de beste
ik zeg toch dit zijn films waarvan je moet houden. Vandaar ook zeker dat gladde mannetje als avatar
Het was gewoon vies, ik ben niet zo van gay films enzo
Mensen die het hardst ontkennen hebben er vaak het meeste mee
Het is hard, het is lang, het zit vol vocht, je neemt het graag aan de mond en slikt het zonder problemen door. Het is een......blikje energydrink
Ol'Dirty
Ik vond dit geen lachfilm, maar meer een over de top film. Deze film was echt a brigde to far for me. Kerel zoekt alleen de ik-ga-te-ver-lijn op en gaat er dan nog is 34 stappen overheen.
Ik heb in de bioscoop 40 % met de handen voor me gezicht gezeten, er zaten inderdaad 4/5 stukjes in waar ik er om moest lachen, maar voor de rest was het allemaal te schandalig.
Vond het echt een gay-film all the way...
ik geef hem 0.5 ster voor de moeite en omdat ik 4 keer moest lachen, maar dit komt niet dicht in de buurt van Borat, wat spontaan en leuk was, dit was voorspelbaar en veel nep na mijn idee.
Ol'Dirty
nummer 10 is de beste
Als Borat beter was, hoe kan je deze film dan 5 sterren geven.....
5 sterren is het hoogste wat je kan geven.
ace leader
Als Borat beter was, hoe kan je deze film dan 5 sterren geven.....
5 sterren is het hoogste wat je kan geven.
omdat ik ze allebei 5 sterren heb gegeven?
AGE-411
Dit is geen 'gayfilm'.
Een komedie die de humor haalt uit het shockeren van mensen, waar het wel aardig aan lukt aan u reactie te zien.
Vond het echt een gay-film all the way...
En toch is het een komedie.
Dit is zeker geen gayfilm met zware pornografische inhoud zoals je insinueerd.
En als je hier niet met akkoord bent moet je maar bovenaan de pagina de "komedie" wijzigen in "erotiek".
deTuinman
De film blijkt onverwacht tot goed te zijn.
Humor is top, semi-realistische scenes wat minder.
Remi
Vond het echt een gay-film all the way
Volgens mij wordt dit enkel gezegd door mensen die het gewoon
te confronterend vonden.
Megaibo
Paar dagen terug in de bios gezien was egt lachen maar ook sommige gedeelte waar je je ogen even dicht deed haha! Maar voor de rest speelde Sacha zijn rol super. Misschien beetje te goed
Awake78
Dit is toch geen gay-film, hoe komt men daar nou bij? Hij moet wel overkomen en eruit zien als een gay om zo de reacties van de verschillende mensen uit te lokken. Daar gaat de hele film juist om!
Als ie eruit zag als Ali G zou hij niet zulke geweldige reacties krijgen als nu....
NathanMandjes
Als je deze film een gay-film noemt, dan ben ik bang dat je de boodschap niet bedoelt. Hij persifleert, shockeert, en zorgt voor plaatsvervangende schaamte. Tuurlijk gaat hij over de top, maar dat kán je toch niet serieus nemen?
aunuscus
Ik vindt deze film er soms lichtjes over. Ik ben hem vandaag gaan kijken en bij sommige scenes dacht ik echt: wtf? Maar de typisch Sacha Bohen humor weet het weer goed te maken. Hiervoor een 3.5 op 5
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Ik had vaak het gevoel, wtf doe ik hier in hemelsnaam?!?
Maar als je wat nadenkt dan weet je wel dat het om de reacties te doen is, maar ik heb toch een pak minder gelachen als bij Borat.
Het laat toch ook wel goed zien hoe minderwaardig homo's zijn in de maatschappij. Geen homohuwelijken, gay-converters om mensen straigt te maken alsof het een geestelijke ziekte is. Het gevecht redelijk op het einde waarbij iedereen vannalles op Cohen en zijn vriend smijt en je echt alle dwazen bijeen ziet die heel emotioneel geraakt Nooooo!!!! roepen alsof het einde van de wereld is aangebroken. Leuke prestatie van Cohen, maar ik had het anders verwacht, vermakelijk, maar niet fantastisch. 3.0*
Derekbou
Vermakelijk, provocerend, maar op sommige momenten ook wel erg flauw. Persoonlijk vind ik Borat iets beter omdat dat typetje me meer aanspreekt. Vond het ook zonde dat beide films vrijwel hetzelfde verhaal vertellen. Hierdoor werd het verloop van het verhaal erg voorspelbaar. De provocerende/choquerende acties van Bruno wisten daarentegen wel keer op keer te verrassen. Cohen weet zichzelf met elke volgende scène weer te overtreffen. De sidekick vind ik dit keer minder geslaagd. Vooral aan het begin van de film is hij erg nietszeggend. Gelukkig komt dit personage tegen het einde van de film wat meer uit de verf.
Leuk om eens gezien te hebben. Het weinige publiek in de bioscoop kon de film goed waarderen. Bruno weet voorganger Borat echter niet te overtreffen wat mij betreft.
Diego23
Grappig maar komt voor mij niet in de buurt van de hilariteit van Borat. Ik vind deze film vaak net over de rand gaan van makkelijkheid en vind hem vaak te flauw...
aunuscus
Homo's gedragen zich zo hoor. Bij ons op school zit een gothic die homo is en die gedraagt zich zelfs nog erger.
Die draagt zeker zwarte nagellak
aunuscus
Was ginsteren gaan kijken, en tijdens de pause stond een vrouw zich erg kwaad te maken aan de balie.
Deze film had een +16 rating moeten meekrijgen volgens haar, ze had 2 kinderen bij.
Gelijk had ze wel vind ik, dit is niets voor kinderen.
Ik vond hem super echter !
Sommige nemen de film echt te serieus en als je niet met van die rare scenes in aanmerking wilt komen dan moet je ook niet naar deze film gaan
deTuinman
Dat vond ik grappig vroeger, hoe sommigen koters met hun pubertijd omgingen.
De zogenaamde kuddeschapen.. gabbers, gothics, skaters, tutjes, h&mtieners. Ze nemen zichzelf ernstig serieus. En dan 12 tot 16 jaar....
Gek dat ik m'n pubertijd dan kennelijk niet heb meegemaakt.
AGE-411
Jij wel?
Een harde mel danst moeilijker.
aunuscus
Zijn we hier om over zwabberende penisen te praten of over de film?

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix

Der Baader Meinhof Komplex
Drama / Misdaad, 2008

American Movie
Documentaire, 1999
drag queenhomofobieberoemdheiddominatrixsatirefamesociale satiremockumentaryhollywoodtv reporterlhbtaustrian duringcreditsstingersex tapecelebrity interview homo