• 9.374.084 stemmen

Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze (1991)

Actie / Familie | 88 minuten

Genre: Actie / Familie

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong

Geregisseerd door: Michael Pressman

Met onder meer: Paige Turco, Mark Caso en Leif Tilden

Releasedatum: 12 juli 1991

Plot Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze

"Back by bodacious demand."

De Turtles komen erachter waar de Ooze, het middel dat Turtles van ze heeft gemaakt, vandaan komt. Maar ook Shredder komt er achter, en gebruikt het om zichzelf machtiger te maken. En dus moeten de Teenage Mutant Ninja Turtles weer eens laten zien wie sterker is. Cowabunga!

Leonardo (stemrol)

Shredder (stemrol)

Rahzar / Tokka (stemrol)

avatar van kamikaza_87

kamikaza_87

redelijk leuke film goed voor in een actie marathon geen vijf sterren maar ook geen 0 toch wel een 4.0

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Hmm blijft toch echt vermakelijk , minder donker dan de eerste maar tevens wel geestiger

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Heb em laatst oor 5 euro gekocht en hij was gewoon vermakelijk.... ***

avatar van Doom

Doom

Vrijwel gelijkwaardig met de eerste film van de Teenage Mutant Ninja Turtles. Slecht, maar het blijft jeugdsentiment dat niet gaat vervelen!

avatar van film88888

film88888

Een heerlijke vermakelijke soort kung-fu, familie film. Soms wel iets te kinderachtig dat stoorde mij wel een beetje, maar gelukkig was het soms ook vrij cool, en voor de rest een gewoon filmpje voor een rustige avond. Ik geef hem een 3,0

avatar van WB

WB

Vind 'm overigens nog steeds leuk! Vandeweek op dvd gekocht en buiten het kinderachtige acteren en de slappe actiescènes, blijft deze film leuk.

tommykonijn

Ik vond deze iets minder als deel 1 maar het zelfde aantal sterren want er zit iets meer actie in maar het verhaal vind ik minder dus ***

avatar van Dirigentenleven

Dirigentenleven

Best wel een leuke film en vooral vermakelijk want vervelen is voor mij verboden onder deze film, ook cool dat The Shredder weer terug is!

* * * *

avatar van Guuzje

Guuzje

yeaaah, yeah yeaaaaaaah:P

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ontzettende jeugdsentiment! Dit wil ik snel weer zien.

Voor nu 4* voor de mooie herinneringen .

avatar van Dirigent

Dirigent

Absoluut minder dan het eerste deel maar deel 2 was ook nog altijd best leuk om te zien dus hij is te doen maar geen aanrader.

tommykonijn schreef:

Een sterretje gezakt in verband met Deel 1 maar het blijft nog altijd wel geinig om te (Her) zien.

avatar van Legan

Legan

tommykonijn schreef:

Aan herzieningen doe ik niet omdat je het dan meestal stukken minder vindt. Bij mij gaat het altijd om de eerste indruk. En die was redelijk hoewel minder dan het eerste deel.

Legan schreef:

Ja bij jou, Ja.

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

Leukefilm,over een maand ofzo zou ik hem wel weer willen zien,maar niet heel vaak opnieuw.wel grappige stukken voornamelijk door mikey maar donis deze film ook niet echt serieus dus het is wel een beetje een komedie maar goed verhaal (een beetje) dus wil hem herzien maar niet te vaak

avatar van Error_2009

Error_2009

2 sterren omdat ik het vroeger mooi vond en toen vaak heb gezien.

avatar van namingway24

namingway24

Natuurlijk is het jammer dat we geen Bebop en Rocksteady te zien krijgen, maar voor de rest een goed vervolg. Ninja Rap!

avatar van Legan

Legan

Vergelijkbaar met het eerste deel, wat vaak een goed idee is, maar toch duidelijk minder op ieder vlak. Wat vooral jammer is, is dat de 'donkere' sfeer die er eerst hing, nu veel minder is. Desondanks redelijk vermakelijk ondanks het kinderachtige acteren en de slappe actiescènes. En ik blijf het zeggen: Cowabunga!!!

avatar van Ralf81

Ralf81

Error_2009 schreef:

2 sterren omdat ik het vroeger mooi vond en toen vaak heb gezien.

Is 2* dan niet weinig?

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Redelijk leuke film met een aantal goede grappen.

Ongeveer hetzelfde niveau als deel 1.

Legan schreef:

2,5 sterren

Ik heb je reactie nog eens herlezen, en weet je .. Je hebt gelijk, vroeger vond ik de film vermakelijk en dus verhoog ik hem van 2* naar een 2,5* .

avatar van Revolution64

Revolution64

ik vind dit echt een mooie film, de humor is soms nog best vermakelijk. dat heeft mss meer met nostalgie te maken maar toch

avatar van rep_robert

Deze film is net als de eerste Turtles puur jeugdsentiment.
Ware het niet dat ik deze film vroeger veel vaker heb gezien.

De Turtles hebben hier geen introductie nodig, dus de film begint al in sneltrein vaart met vechtscenes, soms leuk en creatief, maar soms ook van amateuristisch niveau. Heel wisselvallig.
Dat kan ik van de hele film ook zeggen. Soms is het leuk, soms is het grappig en soms is het ook flauw en moralistisch.
De Turtles zelf blijven natuurlijk altijd leuk om te zien!

De twee nieuwe vijanden zien er redelijk uit, behalve hun gezichten. Daaraan kan je echt zien dat het poppen zijn.
De eindgevechten zijn ook niet veel soeps(Shredder en alle Foot soldaten zijn lekker laks en laten gewoon de Turtles met een doos vol donuts komen en aan hun 2 wezens voeden, voor hetzelfde geldt zit er een bom in.Ze staan er liever bij en kijken er maar naar) Beetje zwak uitgewerkt

De muziekkeuze heeft de tand des tijds niet doorstaan, al was dat in die periode een rage en kan je het de filmmakers ook niet kwalijk nemen.

Al met al een leuke film om weer is terug te zien, heel veel punten van herkenning. Maar toch is het ook geen topper en zakt het eerder naar de middelmaat. De film is gewoon te wisselvallig in alles.

Nu deel 3 kijken!

avatar van Film Pegasus

Alhoewel nummer 3 in de flop 100 staat, is dit imo het slechtste deel. Teveel herhaling van deel 1 met enkel het mutantenspul als vernieuwing. Doe er nog een optreden bij van Vanilla Ice en het is helemaal naar de maan. Slecht uitgewerkt en rap gedacht dat het publiek snel zou volgen. Beetje inspanning had wel gemogen. Gelukkig zijn de hoofdfiguren ook nog hetzelfde zodat hij nog net te doen is. Maar als film in z'n geheel gebuisd.

avatar van stephan73

stephan73

Ik was een beetje bang dat ik dit tweede deel nu een stuk minder zou vinden dan het erg leuke deel één, maar gelukkig is dat niet het geval. The Secret of the Ooze is namelijk ook een erg leuk deel. Dit keer moeten de Turtles het opnemen tegen twee andere mutanten, wat weer een hele boel leuke effecten opleverd.

Hoewel ik bang ben dat het derde deel een stuk minder ga vinden, zal ik die (mits hij op mijn pad komt) toch ook maar weer eens bekijken!

avatar van krosnicky

krosnicky

machtige film voral dat gevegt in dat winkel centrum aan het begin van de film en dan op het einde in die disco theek ik kwam niet meer bij haha

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Deze film heb ik al vijftien jaar niet meer gezien. Ik weet nog goed dat ik turtlefiguren had en dat ik de film wel leuk vond.

Ik weet niet hoe ik er nu erover zal denken als ik hem weer eens zie.

avatar van Lennert

Lennert

Slechter en beter dan het eerste deel tegelijk. Het feit dat men de stemmen van de Turtles heeft veranderd is erg jammer, omdat ze toch een stuk jeugdige onnozelheid missen. Het feit dat men Rocksteady en Bebop heeft vervangen voor een bijtschildpad en een wolf is toch ergens ook behoorlijk jammer, helemaal omdat de nieuwe wezens er qua pakken toch een stuk minder goed uitzien als onze Turtlevrienden zelf (meer Japans Gojira niveau).

Wat echter wel beter is dan het eerste deel is de cast. Niet alleen is Paige Turco een knappere April, David Warner schittert als gekke wetenschapper en Ernie Reyes Jr. verbaasde me met zijn fantastische martial-arts skills. Mede door laatstgenoemde acteur zijn de actiescenes veel plezieriger om naar te kijken, al doen de acteurs in de Turtlepakken zelf ook veel meer hun best om de boel spectaculairder te laten lijken.

Humor blijft een belangrijke rol spelen, al probeert men hier ook nog een klein stukje mislukt drama in de film toe te voegen door de Turtles ineens te laten nadenken over hun existentie (zie de teleurgestelde Donatello als blijkt dat zij door een ongeluk tot leven gekomen zijn, is dit vergelijkbaar met het onvermogen van de mens te accepteren dat vanuit de evolutieleer men wel eens door toeval ipv doelmatigheid kan zijn ontstaan?)

Het rapoptreden op het einde is misschien op het randje van het toelaatbare, maar het is toch net niet genoeg om de film echt negatiever op te beoordelen, vandaar mijn zelfde eindscore.

avatar van Bardt1980

Bardt1980

Go ninja go ninja go!!!

Pure nostalgie

Ookal is het geen beste film, ik vind hem zelfs nu nog steeds vermakelijk om naar te kijken, al vind ik het eerste deel net iets beter.

avatar van cm_punk

cm_punk

Schurken! zenden ze m uit als ik stage moet lopen, kjoh!

Lennert schreef:

Beebop en Rocksteady mochten niet gebruikt worden en de originele April wilde meer screen tijd, dat ging niet door dus ze weigerde de rol. Allemaal toevalligheden wat je daar dus opnoemt