• 9.375.183 stemmen

Alice in Wonderland (2010)

Avontuur / Fantasy | 108 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 10 maart 2010

Plot Alice in Wonderland

"You're invited to a very important date."

Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?

Alice Kingsleigh

The Mad Hatter

The White Queen

The Knave of Hearts

Tweedledee / Tweedledum

The Caterpillar (stemrol)

The Cheshire Cat (stemrol)

The White Rabbit (stemrol)

The Bloodhound (stemrol)

Gizzmann schreef:

En ik vind deze still fantastisch. Zo!

Deze week nieuw geplaatst, vond 'm zelf ook prachtig.

De teaser-trailer komt overigens morgen of overmorgen. Ben erg benieuwd.

The One Ring

Is de plotbeschrijving ook aangepast of heb ik hem niet gelezen. Schijnbaar wordt er voor een heel ander type verhaal gekozen, waarin Alice echt als een heldin neergezet wordt die Wonderland moet redden. Daar is niet eens het kleinste beetje sprake van in de boeken. Dit laat het meer klinken als een Hollywoodavonturenfilm, haast in de stijl van onvergelijkbare werken als Chronicles of Narnia of Harry Potter. Toch evengoed benieuwd wat Burton er nu mee doet.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Still is inderdaad erg mooi En ik ben ook erg benieuwd naar de trailer, laat maar komen!

The One Ring schreef:

Is de plotbeschrijving ook aangepast

Ja, deze heb ik een tijdje terug al aangepast, maar dat had ik ook al aangegeven. Als het goed is, is dit een vervolg op het originele verhaal, waarin Alice ''terugkeert'' naar Wonderland. Ik heb het zo goed mogelijk proberen over te nemen van m'n Engelse bron. Als het één en ander nog afwijkt van wat het plot nu aangeeft verander ik het direct, wanneer ik daarachter kom.

The One Ring

Deze beschrijving klopt wel met de dingen die IMDB ook rond het plot noemt. Het zal wel correct zijn. Dat het een soortement vervolg was begreep ik al, maar het lijkt een heel ander verhaalsoort te worden, vooral qua structuur. Waarschijnlijk is Burtons visie op het Aliceverhaal minder sketchmatig dan de boeken en andere verfilmingen. Of dat goed of slecht gaat uitpakken durf ik niet te voorspellen.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

HarmJanStegenga schreef:

Deze week nieuw geplaatst, vond 'm zelf ook prachtig.

De teaser-trailer komt overigens morgen of overmorgen. Ben erg benieuwd.

Is er vandaag al, kreeg hem net van iemand doorgestuurd:

IGN Video: Alice in Wonderland Movie Trailer - Teaser Trailer - movies.ign.com

Vooralsnog erg overtuigend.

The One Ring schreef:

Ja inderdaad, dit lijkt me een geweldige film, maar niet bepaald de ultieme Alice in Wonderland verfilming. Volgens mij is die er ook nog helemaal niet, terwijl het best te doen zou moeten zijn (met een beetje een eigenzinnige regisseur).

Leland Palmer

God, kippenvel. Ziet er prachtig uit, erg bedankt voor de link.

Dankzij deze teaser direct één van de films waar ik het meest naar uitkijk. Johnny Depp is overigens ook erg leuk in de trailer. Weer een heerlijk idioot, gekke rol voor hem.

The One Ring

Je kunt uit de trailer al opmaken dat The Mad Hatters rol flink uitgebreid is ten opzichte van het boek. Vermoedelijk een belangrijke medestrijder met Alice hier. The March Hare is in geen velden of wegen te bekennen.

De beelden zijn overigens prachtig in de trailer. Kan zomaar visueel Burtons beste werk worden.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Wow, Johnny speelt een nog grotere freak dan ik eerst gedacht had.

Maar de beelden zien er geweldig uit. Nu kijk ik er nog meer naar uit.

avatar van The Oceanic Six

Nice teaser. Ik hou van Burtons fantasieideen in zijn films die ik bijna allemaal wel top vond dus ik kijk hier erg naar uit, Zeker nadat ik de teaser net zag.

avatar van N811

N811

dit gaat een hele grote film worden.

N811 schreef:

dit gaat een hele grote film worden.

Opvallende quote voor een film waarin de hoofdrolspeelster juist een hele kleine wordt

avatar van N811

N811

Tim Burton die Alice in wonderland doet, dat moet een succes worden

Hmm, teaser doet het bij mij niet. Is 'ie verwijderd?

avatar van AHWA

AHWA

Best leuke teaser. Ziet er mooi uit allemaal.

kappeuter schreef:

Hmm, teaser doet het bij mij niet. Is 'ie verwijderd?

Ja, dat klopt. De teaser was gelekt en had eigenlijk helemaal nog niet online mogen staan. Op verzoek van Disney is ie verwijderd. Ik geloof dat de trailer vandaag later officiëel online komt.

avatar van The Oceanic Six

Jeetje, wat een gezeur dan zeg. Wat boeien die paar uur eerder nou.

IcU

Shit, gemist! Ik ben nu wel erg benieuwd naar de teaser!

avatar van AHWA

AHWA

Hij staat nog op FilmTotaal.

Leland Palmer

Hé ja. Wat een boefjes daar.

avatar van danuz

danuz

AHWA schreef:

Hij staat nog op FilmTotaal.

En hier bijvoorbeeld. Mja..

IcU

Ok, thanks! Mooie trailer, maar helaas veel cgi. Ik had gehoopt dat dit wat minder zou zijn, en meer echte magische sets en kostuums en makup zou bevatten. Depp ziet er dan weer wel geweldig uit. The Queen of Hearts vond ik dan weer wat minder met haar opgeplakte, dikke hoofd.

En dat stukje met die kat. Zag ik daar... een 3d effect!

avatar van Metalfist

Metalfist

Visueel ziet het er allemaal mooi uit maar ben ik de enige die constant aan die reclame van Coca-Cola moet denken? Iets met the Happines factor in. Johnny Depp heeft wel weer een bizarre rol precies, kijk er ergens wel naar uit maar zal niet de cinema worden denk ik.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

IcU schreef:

En dat stukje met die kat. Zag ik daar... een 3d effect!

Jeps, de film zal (ook) in 3D te bewonderen zijn.

IcU

Nee he. Ik hoop niet dat het een 'dingen naar het publiek gooi' film wordt. Dit doet echt afbreuk aan de film. Doe dit lekker in een Disney park, niet in de bioscoop.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Hier is High quality teaser!

Teaser

avatar van Artemis

Artemis

Awesome! ik heb hier zoveel zin in

avatar van WB

WB

Een visueel stukje kunst de trailer. Zoals we Tim Burton kennen. Ben reuze benieuwd naar dit sprookje...

avatar van Esteban

Esteban

Ik kan mijn dubbel gevoel niet verbergen. Tim Burton brengt 'Alice in Wonderland', dat klonk veelbelovend. Toen het nieuws kwam dat Johnny Depp opnieuw zou opdraven in z'n nieuwste, was ik iets minder enthousiast.

Johnny Depp mag dan wel een stukje kunnen acteren, no doubt, die typetjes beginnen hem stilletjesaan tegen te werken. Hoe dan? Want de massa blijft daar natuurljk met overenthousiast gejuich heen gaan. Wel, ik krijg het gevoel dat ik er dwars doorheen begin te kijken, z'n truukjes worden doorzichtig door herhaling. 'Sweeney Todd', 'Jack Sparrow' en 'Willy Wonka' ... neem de make-up weg, geef ze hetzelfde kapsel, let op de bewegingen en uitspraak en je hebt drie keer quasi hetzelfde. 'Mad Hatter' dreigt ondanks een iets ander stemvolume nét dezelfde toer op te gaan.

Ditmaal lijkt ook de sfeer van Tim Burton me wat tegen te vallen. Een donkere 'Alice' had hij in petto, toch? Bij deze trailer krijg ik eerder een 'Chocolat Factory' gevoel. En de computerfratsen in overdrive doen er ook al geen goed aan. En nog iets waar ik voor vrees ... gaat dit nu 'Alice in Wonderland' worden of heet het 'Mad Hatter in Wonderland'?

Hopelijk is die indruk totaal verkeerd. Hopelijk.

Esteban schreef:

Die trailer geeft wat dat betreft misschien wat een verkeerde indruk, want die promoot vooral grote namen (wat vaak zo is in trailers), daarom wordt die van Depp ook luid en duidelijk genoemd. Het is gewoon Wasikowska die de hoofdrol en de meeste screentime heeft hoor, geen twijfel mogelijk.