Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter
Releasedatum: 10 maart 2010
Bekijk via Disney+
Plot Alice in Wonderland
"You're invited to a very important date."
Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?
Alice Kingsleigh
Tarrant Hightopp / Mad Hatter
Mirana / White Queen
Iracebeth / Red Queen
Ilosovic Stayne / Knave of Hearts
Tweedledee / Tweedledum
Absolem / Caterpillar (stemrol)
Cheshire Cat (stemrol)
Nivens McTwisp / White Rabbit (stemrol)
Bayard Hamar / Bloodhound (stemrol)
maerk
Alice in Burtonland.
Ik had meer verwacht aan alle reacties te horen. Ik vond het wel meevallen met die enorm fantasierijke belevenissen van Alice. Er zitten zeker wat leuke stukken in, maar over het algemeen kwam het niet wonderlijk op me over.
In Avatar vond ik de overdaad aan CGI erg goed werken, maar bij Alice in Wonderland voelde het allemaal te 'gemaakt' aan. Toegegeven, de wereld en beesten zien er leuk uit, maar alles is zo overduidelijk computergemaakt dat het me uit de film haalde. Ik had liever nog wat poppen of meer wezens als Depp en Carter gezien.
Burton schenkt veel aandacht aan de Mad Hatter, onze Johnny Depp, en dat is jammer. Ik vind Depp een hele leuke acteur en hij heeft me tot nu toe nog niet teleurgesteld in een Burton film, maar hier valt hij zwaar tegen. Hij heeft wat grappige momenten, maar meestal is hij gewoon niet grappig en het personage is niet bijzonder. Vooral het fabberwakken was vreselijk niet grappig. En zo zitten er een hoop figuren in die veel beter uitgewerkt hadden kunnen worden. Alice was bloedirritant, de prinses niet bijzonder enz. enz.
Maar toch staan daar een hoop leuke personages tegenover. Zo was de dikke tweeling, niemand minder dan Matt 'Little Brittain' Lucas, erg leuk. Alleen dat er zo weinig aandacht aan werd geschonken, hier had Burton heel veel leukere dingen mee kunnen doen. De Chessire Cat was een voorbeeld van hoe CGI wel gebruikt moet worden. Duidelijk nep, maar door het verdwijnen en die enorme grijns op een leuke manier gebruikt. Leuk personage. Maar de show wordt gestolen door Bonham Carter als de Red Queen. Geweldig!
Er had ook meer aandacht besteed kunnen worden aan het verhaal. Erg origineel was het allemaal niet te noemen. Overigens viel me wel op dat Burton best wel 'enge' dingen in zijn film verwerkte. Ik weet niet of een andere regisseur Alice over afgehakte hoofden had laten springen of een afgehakt hoofd zo open zou laten zien.
Visueel ziet de film er soms erg mooi uit, maar over het algemeen vond ik dit ook wel meevallen. Dit kan ook komen omdat ik de film in 3D zag, de vreselijkste uitvinding ooit. Het brilletje zakte af, ik kreeg er hoofdpijn van en de kleurenpracht verliest hierdoor al zijn kracht. Bovendien voegt het 3 keer niks toe. Ik hoop dat 2D de standaard blijft.
3*.
Edit: Die gestoorde haas die bij de Mad Hatter aan tafel zat behoort ook tot een van de hoogtepunten. Spoooon!
PollyPeachum
We, ik en mijn 3 zoontjes, hebben er van genoten. De jongens zijn 13, 9 en 5. We hebben de film in 3d in een IMAX-zaal gezien en we waren erg onder de indruk. Johnny Depp was leuk als altijd (de jongste herkende er zelfs Jack Sparrow in) en de dames hebben ook een goede prestatie neergezet.
Er had iets meer humor in gekund en de ondertiteling was moeilijk te lezen. Dat maakt het geen 5 sterren.
planet_of_death
Chesire Cat was wel schattig.....
Stephen Fry!
erreper
Beetje een tegenvaller, ik mis de bezieling die ik normaliter zo waardeel in Burton's films. Er had veel meer ingezeten (misschien wel om zeep geholpen door de filmbazen c.q. geldschieters). Ik had liever gezien dat ze de karakters 3 dimensionaal hadden gemaakt i.p.v. de film zelf, want dit voegt eigenlijk niet echt iets toe in deze film maar is blijkbaar dé manier aan het worden om 11 euro voor een bioscoop bezoekje te vragen. Personages blijven dus bijna allemaal vlak. Helena Bonham Carter stal echter de show terwijl Mia Wasikowska (Alice) volgens mij de hoofdrol speelt...
Fonzie
Ik hou het bij de animatiefilm. Wat een ontzettende tegenvaller was dit. Het IMAX 3D maakte een klein beetje goed, maar man man... hoe Tim Burton zo de plank mis heeft geslagen, onbegrijpelijk.
Te weinig verhaal, teveel afwijkend van het origineel, irritante personages (off with her head!), slappe dialoog, geen werkende humor en veel te bombastisch. Voor mij geen Alice op Blu-ray...
_Casper_
ik was eerst bang dat de film te kinderachtig zou zijn, maar in tegendeel het is een ontzettendleuke film!
zeker een aanrader
dikke 3.5 sterren
filmfan17
Oke dit was echt heel, heel heel erg beroerd. Ik heb me niet zo opgelicht gevoeld sinds ik een telefoonabonnement ben aangenaaid en nadat ik uit Inglourious Basterds kwam.
Deze film is niet van Tim Burton, maar van de studios! Laat dat duidelijk zijn. Nergens had ik ergens het idee naar een originele eigenzinnige onvoorspelbare Burton film te kijken. Het hele verhaal van Alice in Wonderland (ik ken through the looking glass niet) is omgegooid. Er zijn alleen wat elementen overgebleven: Alice, Mad Hatter (die een veel grotere aandeel speelt in de film omdat het Johnny Depp is) en wat andere figuren. Van het onvoorspelbare absurde van kamer naar kamer verhaal is niks overgebleven. Het is veranderd in een gehollywoodinariseerde voorspelbare ridders en kastelen film met Alice die een draak moet verslaan?!?!
En als verrotte kers op de toch al vieze slagroomtaart: Avril Lavigne over de aftiteling?!?!?!
planet_of_death
Geen Burton meer? Er zitten zat typische elementen van de beste man in. Een goed voorbeeld is de gracht met de afgehakten hoofden.. De film is meer Disney dan Burton ja. Dit vind ik ook een groot minpunt, maar laten we de dingen die wel bij zijn stijl horen niet vergeten.
horrorkip
Wat een Bagger film, heeft me geen moment kunnen boeien....en de 3-D effecten. waren ver te zoeken, snap niet waarom de bril nodig was....zware tegenvaller...
Cybill.
Vond het helemaal geen slechte film, en de 3D effecten waren best knap. Bizar sprookje wel, je hoort ook van die verhalen dat het oorspronkelijke geschreven zou zijn onder invloed van opium. En inderdaad, het is allemaal maar weird.
Leuk om je gedachten bij te verzetten, was ook weer snel gedaan. Johnny Depp kan zich weer verrassend goed inleven in zijn rol, vond hem ook één van de pluspunten aan de film. De film was visueel ook leuk om naar te kijken en er zaten best grappige fragmenten in. 3,5*
Roob
ik vond het een hele goeie film maar dat ben ik.
het viel me op dat alice veel verschillende pakjes aan heefd en dat ze groeit en krimpt prachtig en weer allemaal andere pakjes
TimZor
Ik hoor steeds te veel afwijkend van het origineel ! Burton heeft zowiezo altijd al gezegt dat hij geen remake ging maken van het verhaal maar een eigen versie die dan vooral gebasseerd was op het tweede (onbekendere) boek van Carrol dus is het logisch dat de film afwijkt van het originele verhaal zoals iedereen hem kent.
Roel Bogers
Zeer prettige film met voor ieder wat wils.
Maar als je, net als ik, Alice in Wonderland al jaren het beste, meest fascinerende sprookje vind, dan is het helemaal smullen.
Ik vergelijk deze film graag met Avatar omdat het wederom een grote 3D film is. Na de film comcludeerde ik al gauw dat AiW Avatar op vrijwel alle fronten heeft overstegen.
Het bizarre verhaal van Alice is erg goed vertaald naar het scherm. De pracht en praal, de kleuren, zeker ook de muziek. Bovendien speelt de mooie Mia Wasikowska de rol van Alice uitstekend! Goed gecast, ze heeft een zekere wierde charme die heel goed past.
Ik vind het jammer dat Burton zoveel samenwerkt met Depp. Ik vind het niet echt een prettige acteur. Gelukkig was zijn rol niet al te groot. Ik had ook graag de briljante gelaagdheid uit het verhaal meer uitgediept gezien.
The One Ring
Hou het maar vooral op 'eigen versie', want met het vervolg Through the Looking-Glass and What Alice Found There heeft deze film net zoveel te maken als met het origineel. Minder zelfs.
@ the one ring
Ja weet ik inderdaad maar wilde het in ieder geval even vermelden omdat heeeeeeeel veeeeeeel mensen naar de film gaan met het originele alice in hun hoofd en daarna denken "nou deze film was heel anders wat raar" haha
tal1b
eindelijk gezien, maar wel 3d in de imax
Erg leuke film, met name de rollen van de koninginnen heb ik zeer van genoten. alleen op 't eind vond ik het wat te disney achtig denk ik maar 3 d effecten waren ook zeker niet tegen te vallen.
wimnoot
tja zijn goeie maatjes he evenals dep het graag met helena bonhem carter doet.
Volgens mij doet Helena Bonham Carter het alleen met Burton. Maar wie weet heb je gelijk!
Spookje
Hartstikke leuke film en erg mooi gemaakt met veel kleur, mooie omgevingen en grappige karakters....Geen hoogvlieger maar ook heus geen slechte film
Near_Dark
Tim Burton volg ik al sinds de jaren '80 met films zoals: "Beetle Juice (1988)", "Batman (1989)", "Edward Scissorhands (1990)", "Batman Returns (1992)", "Mars Attacks! (1996)", "Sleepy Hollow (1999)", "Big Fish (2003)", "Charlie and the Chocolate Factory (2005)", "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)"...
Een nieuwe film van Tim Burton is altijd een beetje feest, althans dat was vroeger zo.
Zijn laatste vier films vond ik niet meer zo fantastisch als zijn eerdere werk, het zijn allemaal nog goeie films maar ze behoren eerder tot de middenmoot, toppers zijn het niet meer.
Deze "Alice" begint zelfs ronduit vervelend in de gewone mensenwereld. Het is wachten tot ze in de konijnenpijp valt en terecht komt in de magische wereld van Wonderland, vanaf dan is het best een vermakelijk niemendalletje.
Een sterk verhaal verwachtte ik niet maar ze hadden het op zijn minst interessant kunnen houden, en zelfs daarin zijn ze maar half geslaagd. De beelden zien er oogverblindend mooi uit ! Spijtig dat de LCD-Bril, nodig om het 3D-Effect te kunnen zien, alles zo donker maakt. Daar had die andere 3D-Film "Avatar (2009)" helemaal geen last van, alhoewel er ook veel donkere scènes in voorkwamen.
Ik kijk graag naar 3D maar dan moet het goed gedaan zijn. Ergens in het begin zie je insecten door de lucht vliegen, althans dat leek zo want als ze even ter plaatse bleven zweven in de lucht viel het me pas op dat het een vliegend schommelpaardje was !! Terug in beweging veranderde het in een wazige vlek, da's volgens mij de schuld van de slecht uitgewerkte 3D.
Ik ben er zeker van dat in de gewone versie van de film dit probleem van wazige en onduidelijke beelden zich niet voordoet, al zal het wachten zijn tot ik die volgend jaar eens op de Filmkanalen herbekijk om daar zeker van te zijn. Dit is nog maar eens het bewijs dat 3D écht deftig moet toegepast worden. Met "Avatar (2009)" heeft James Cameron bewezen dat het wonderlijk kan uitpakken, nu maar hopen dat de andere filmmakers zijn techniek overnemen.
Het eindgevecht vond ik super spectaculair, daar was het 3D-Effect verbluffend. Spijtig dat de rest van de film op automatische piloot speelde. Het moraliserende stukje wanneer Alice terug in de gewone wereld terecht komt, aan het Victoriaans landhuis, vond ik overbodig. Blijkbaar enkel bedoeld om tienermeisjes toch nog met een goed gevoel achter te laten, op mij kwam het over als flauw en afgehaspeld...
6,5/10.
Een visueel wondermooi sprookje dat gebukt gaat onder een slap scenario waardoor ik hem maar middelmatig vond. Komaan Tim, zorg er voor dat je volgend film
( Frankenweenie ) een schot in de roos wordt.
Doe het voor je fans van het eerste uur !
Filmsite: http://adisney.go.com/disne...
Mochizuki Rokuro
Big Fish dus incluis?? Dat is juist een film die zich kan meten met eerder werk (ik wilde zelf die Planet of the Apes film maar vergeten).
Near_Dark
'tuurlijk niet !!
Met laatste vier films bedoel ik deze "Alice" inbegrepen, ik heb me blijkbaar wat vaag uitgedrukt, hiermee is dat rechtgezet
Voor alle duidelijkheid:
1) "Charlie and the Chocolate Factory (2005)",
2) "Corpse Bride (2005)",
3) "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)" en
4) "Alice in Wonderland (2010)".
Actionfreak
Offer the head.
Gezien in 3D met niet al te hoge verwachtingen vooraf.
Door het begin moet je even doorbijten maar al snel kom je in het prachtige Wonderland dat er echt goed uit ziet.
De karakters zijn ook erg goed en grappig uitgewerkt.
Zelf vond ik de 2 dikkertjes het leukst ook Johnny Depp speelt geweldig.
Het verhaal steekt goed in elkaar, het 3D was denk ik wel nodig om dit echt leuk te maken.
Zit te twijfelen tussen 4 en 4,5 maar ach het blijft een Burton en 3D en de sfeer was dik in orde dus:
Chainsaw
Tim Burton verfilmt het verhaal van Alice in Wonderland. Johnny Depp in een grote rol, Danny Elfman als componist en een verhaal vol bijzondere creaties en personages. Het zou bijna zijn grote magnum opus kunnen zijn. Jammer genoeg is Burton's Alice in Wonderland op veel fronten behoorlijk matig werk. Sterker nog, wat mij betreft de minste Burton die ik tot nu toe heb gezien (Alleen Sweeney Todd en Pee-Wee nog niet gezien). En dat had ik toch niet helemaal zo verwacht.
Er zat overduidelijk veel werk in de design van de film, zover is zeker. Jammer genoeg houdt het echt positieve over Alice in Wonderland daar ook wel op. De film bevat veelal best aardig vormgegeven, maar inhoudelijk echt bijzonder lege en oninteressante personages. Deze personages huppelen (of dansen
) vooral wat doelloos rond, maar een band krijgen met één van hen lijkt praktisch onmogelijk. De meeste karakters zijn overigens ook opvallend niet-grappig. Vooral die dikke tweeling en die hyperactieve muis waren behoorlijk vervelend. Maar ook Johnny Depp, een acteur die ik normaal gesproken aardig hoog heb zitten, ging erg snel vervelen met zijn standaard gekdoenerij en hyperactief gedoe. Maar goed, dat geldt eigenlijk voor iedereen.
Naast de karakters loopt de film ook behoorlijk vast op het gebied van verhaal en de bijbehorende verhaalstructuur. De hak-op-de-tak film springt van de ene locatie naar de andere en van het ene karakter naar het andere, je krijgt bijna het idee dat de makers ook niet wisten welke kant ze nu op wilden gaan. Je wordt als kijker flink heen en weer geslingerd en de film lijkt ook spanning op te willen bouwen, maar de conclusie is vrijwel teleurstellend. Het kwam voor mij eigenlijk over als een hoop poeha om vrij weinig. Daarnaast is de humor zelden geslaagd en slaat het drama de plank al helemaal mis. Enkel op het gebied van fantasie scoort de film punten, hoewel ook dat redelijk standaard Burton- werk is. Verrassend is het in ieder geval allerminst.
Om toch maar wat positiever af te sluiten; de film ziet er zoals gezegd goed verzorgd en sfeervol uit. Zag alleen de toegevoegde waarde van het hele 3D effect niet zo, kon 'm volgens mij net zo goed in 2D kijken. Maar hoe dan ook, verder waren er toch twee karakters die ik wel interessant vond; de altijd grijnzende kat, met de stem van Stephen Fry, en die Bandersnatch wisten voor een paar leuke momenten te zorgen. En ach, dat hoofd van Hamish werkte ook wel op de lachspieren.
2 sterren.
uhmmmmmmm
Toch leuk dat dit afwijkt van het orginele verhaal. Ook leuk hoe de karakters in elkaar steken. Ik vond de Red Queen naar mijn mening het leukst & grappigst.
Alleen ik snapte de overgangen van de personages niet altijd. Het volgende moment waren ze hier en dan ineens ergens anders. Dat had wel naar mening beter uitgewerkt kunnen worden. Daarnaast vond ik de ondertiteling erg storend maar daarover kan je de film niet op afkraken. Wat ik ook jammer vond was dat ene personage er spectaculairder uit zag dan de ander. Bij sommige verwachtte ik toch wat meer van bijvoorbeeld die draak.
Over het algemeen een leuke prettige familiefilm. Het 3d effect geeft de personages diepte en daarnaast visueel prachtig om te zien. Jammer alleen dat de peronages plotseling overal en nergens verschenen.
Katharina
En dit was ook een leuke film, ik heb echt genoten! Goed van Burton om voor een oudere Alice te gaan!
laundromat
Na er al sinds bekendmaking op verheugd te hebben eindelijk gezien. Film viel wat tegen, maar had me daar enigzins op ingesteld door de verschillende (negatieve) verhalen...en dat het erg 'Disney' en minder 'Tim Burton' zou zijn, dat klopt wel.
Vond vooral de Red Queen leuk: Off with their heads. Mooie stemmen van Stephen Fry, Alan Rickman. Tweedledee & Tweedledum: geniaal gedaan door Little Britain-acteur Matt Lucas.... Ik vond Alice gewoon echt niet leuk, maar ik heb ook geen beeld van hen hoe ze moet zijn, dus....
Leuke film voor een keer, maar niet Burtons beste imo. Zal hem nog wel es huren om rustig in 2D te kijken.
@Near-Dark
Misschien ligt het ook aan de bios
ik zag namelijk wel meteen het eerste moment dat er een schommelpaardje voorbij kwam zoder dat ik een wazige vlek zag.
Al heb je wel gelijk Avatar was mooier uitgewerkt m.b.t. scherpte en 3D

The Perks of Being a Wallflower
Drama / Romantiek, 2012

Edward Scissorhands
Drama / Fantasy, 1990
gebaseerd op boekkoninginalice in wonderlandgebaseerd op een kinderboekpsychoticfantasy worldtauntingmad hatter 3dlewis carroll live action remakegebaseerd op een jongvolwassen romanmischievousadaptationabsurdincredulousamusedeuphoricwonderlandmarch harequeen of hearts