Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Edward Norton, Robert De Niro en Marlon Brando
Gesproken taal: Frans, Engels en Litouws
Releasedatum: 1 november 2001
Plot The Score
"There are no partners in crime."
Nick Wells, een professionele crimineel, besluit het criminele leventje achter zich te laten. Zijn goede vriend Max komt met een plan dat Nick niet kan afslaan: een historisch Frans object is ontdekt terwijl het het land werd ingesmokkeld. Nick moet samenwerken met de jonge dief Jackie Teller om het waardevolle object in zijn bezit te krijgen.
Nick Wells
Jean-Claude
Laurent
André
Weirdo Wizzy
Ja die oude schoonmaker. Dat vond ik toch wel echt zielig voor die oude man.
kleez
Vanavond voor de 2e keer gezien. Blijft een hele sterke film, goed
gespeeld, en het einde is ook erg goed!!
Usual Suspect
Sterke misdaad film met een goed verhaal en een aantal (verassende) wendingen.
Verder bevat de film een aantal bloedstollende en spannende scene's, die vakkundig in beeld zijn gebracht.
Het acteerwerk van oude rotten in het vak De Niro en Brando is uitstekend, net als Norton, samen tillen ze de film ook nog eens wat naar een hoger niveau.
4****
tn2543
Ik vond dit echt een goeie film, zeker niet slecht.
Allereerst weer petje af voor Edward Norton, want ik vind dat toch zoo een ontzettend goeie acteur, die elke rol gewoon kán spelen.
Robert de Niro deed het ook goed, maar met dit soort rollen had ie al wat meer ervaring volgens mij.
Ik hou wel van dit soort films, soort van mission impossible idee. Altijd leuk om te kijken. Ik heb me echt geeneen moment verveeld tijdens de film. Vooral het einde was echt superspannend en verassend enigzins.
Ik gaf deze film een 4.0
DragQueen
Een erg sterke misdaadfilm, met een goede cast. de niro en brando zijn oudgedienden, en spelen hun rollen met verve. maar ook norton weet te overtuigen. verder is het verhaal goed en onderhoudend, en bevat een aantal verrassende wendingen. een zeer vermakelijke film, die erg spannend is gebracht. 4 sterren.
Mescaline
Film gekocht en zeker geen spijt ervan gekregen.
De niro norton en zelfs Brando zetten goede rollen neer. zoals al eerder vermeld een simpel verhaal wat verre van orgineel is maar daarin tegen zeer sterk uitgevoerd en zeer overtuigend geacteerd. 2 uur film plezier met een goede cast en een prima film.
4. sterren.
Travolta_Jackson
schitterende einde
De film of het einde van Brando's filmcarriere
Albo
Een mooie misdaad film met 2 van de beste actueurs van de afgelopen tijd(DeNiro en Norton).
Goed gedaan hoe de film je op het eind op het verkeerde spoor weet te brengen.
tonniedorrie
Hier hou ik echt van deze vond ik keigoed ook heel goed gespeeld van Norton en de Niro
daarom 5*
Classic
Spannende film! Het einde had ik dus echt niet verwacht, 4 sterren.
TheRisingSun
Sterke film!
Een film die me niet echt is opgevallen de afgelopen jaren, maar ik kwam hem op een moment is tegen en met deze acteurs en actrice kon deze film haast niet tegenvallen. Wat het dus ook niet deed!
Met De Niro, Norton en, de op dat moment een beetje op zijn retour zijnde, Brando zijn goed tot zeer goed. Met De Niro en Norton in de best bezette hoofdrollen. Ook Bassett is aanwezig, maar heeft net als Brando een niet al te grote en 'belangrijke' rol in het geheel. Al probeerde ze het nog wel met Brando door een openstaande schuld erbij te betrekken, maar daar werd uiteindelijk niets mee gedaan.
Het verhaal word zorgvuldig en duidelijk verteld, maar Oz zorgt er wel voor dat het niet te langdradig of saai wordt. De uiteindelijke weg naar de inbraak / roof van de scepter is mooi in beeld gebracht en wordt goed opgebouwd.
Om over het einde maar te zwijgen,want die vond ik erg goed en verrassend in elkaar zitten, met enkele niet verwachte wendingen!
Als je denkt dat Jack (Norton) er uiteindelijk met de buit vandoor zal gaan, komt er nog een verrassende wending waar toch Nick (De Niro) de scepter in handen heeft en eindelijk van zijn pensioen en vrouw kan gaan genieten! Schitterend gedaan!
LapraS
Vette film, best orgineel ook. Edwart Norton acteert goed. 3.5 ster.
Ok baibai.
veron35
Een film die alleen goed word door Norton en De Niro. Verder niks bijzonders. Zwak eind trouwens.
Major Major
Onbegrijpelijk dat deze film zoveel fans heeft. Ik vond het een aanfluiting. Max en zijn problemen kwamen er niet meer in voor. Ik kreeg de indruk dat het oorspronkelijke verhaal een stuk verder doorliep, maar dat het geld (en de zin van Brando) ontbrak om de film verder af te maken. Ik vond de acteerprestatie van Brando trouwens beneden alle peil, maar wat wil je ook. Ook het subplotje met De Niro's vriendin - nodig als verklaring voor diens wens te stoppen met inbreken - vind ik matig uitgewerkt.
En dan die verwisseling van de scepter met dat stuk buis. Dat heb je toch meteen door.
Als dit met B-acteurs was gemaakt had ik twee sterren gegeven, maar omdat De Niro en Norton zich hiervoor hebben geleend, doe ik er een sterretje af. Blijft over: 1* voor de geinige manier om een kluis te openen, al is die dan ook volstrekt niet realistisch.
Pastichio Rocker
Marlon Brando, Robert de Niro en Edward Norton in dezelfde film? Dat is een geheid succes. Tenminste, dat zou je denken... Want hoewel het verhaaltje best aardig is, en de acteurs redelijk, is dit toch een beetje een 13-in-een-dozijn misdaadfilm geworden, die nergens echt spannend wil worden, en waarvan je het einde al lang van te voren kan raden. Robert de Niro acteert weer eens op de automatische piloot en Marlon Brando heeft niet veel te doen. Het subplotje met Rob zijn vlam (was dat niet Angela Bassett?) is ook onvoldoende uitgewerkt om te overtuigen. Alleen Norton was nog een beetje te pruimen, hoewel ik die ook wel eens beter heb zien acteren. Nou ja, als je je verstand-op-nul zet dan valt er nog wel wat te genieten, hoewel je naderhand toch het gevoel bekruipt dat er veel meer uit deze film, en acteurs, gehaald had kunnen worden. Een gemiste kans dus. 2,5*
tukkerstein
Een film die best de moeite waard is, ondanks dat het een kraakfilm is die volledig volgens het boekje is geschreven. Er wordt goed geacteerd, maar wat wil je ook met Norton, de Niro en Marlon Brando in één film? Nortons personage is het interessantst en het origineelst.
Het einde is, alweer volgens het boekje, voorspelbaar, maar toch leuk (vooral door Norton en zijn personage, die de film nog enigszins origineel maken).
Santucci
Jammer dat het verhaal niet origineel genoeg is en de special effects en het camerawerk niet top zijn. Het verhaal en de uitwerking zijn zeker niet slecht, maar de film wordt vooral gedragen door de sterrencast. In mijn ogen is het dan ook geen topfilm, maar zeer zeker wel de moeite waard om te zien.
The Last
Voordeel aan The Score is dat ie niet voorspelbaar is.. Maar ja, script is inderdaad niet hoogstaand.
veron35
Ik had ook iets mee willen zien van de voorberijding.
tukkerstein
@The Last
Niet voorspelbaar? De film was zo voorspelbaar als maar kan. De oude, ervaren crimineel, wint het altijd van de jongere. En aan het einde kon je er de donder op zeggen dat De Niro Norton had opgelicht in plaats van andersom.
MaxiJazz
Norma
Brando is heerlijk, maar heeft weinig screentime, een matte DeNiro wordt weggespeeld door een uitstekende Norton. Genietbare film met een paar zogenaamd onvoorspelbare plotwendingen die je stiekem eigenlijk toch wel aan ziet komen.
Major Major
Brando is heerlijk
Bullshit. Brando is onwaarschijnlijk slecht. Wat overigens te vergeven is voor iemand die bijna dood is.
Norma
Bullshit. Brando is onwaarschijnlijk slecht. .
bullshit

AddictedToMovies
heb ik hier een 4 voor gegeven? wat een slechte film! snel veranderen. alle clichés in 1 slechte film met slechte dialogen en een hele vervelende, simpele soundtrack. enige pluspuntje is Norton als Brian.
Ricky Roma
Slechte dialogen en een hele vervelende, simpele soundtrack wist je niet de eerste keer toen je hem zag? Hoe kun je nu in godsnaam van een 4,0 naar een 1,0 gaan.. Achja, ik ben nog nieuw hier, dus het zal wel aan mij liggen
Jeauhan
Op zich een goed scenario, alleen dingen die van mij wel wat sneller hadden gemogen gingen traag, andersom had ik van sommige zaken meer willen zien maar daar was haast geen tijd voor leek het.

Netflix verwijdert misdaadthriller 'The Score' met Robert De Niro en Marlon Brando

Vermakelijke misdaadthriller 'The Score' van regisseur Frank Oz vanaf morgen te zien op Netflix

Deze films zijn afgelopen week toegevoegd aan Netflix

A Bronx Tale

The Life of David Gale
Drama / Misdaad, 2003

The Insider
Thriller / Drama, 1999
quebecjewelsceptercustoms house jewelry heistblueprint assumed identityschematic voice oversurveillance cameraone last job