• 9.373.128 stemmen

Met onder meer: Edward Norton, Robert De Niro en Marlon Brando

Gesproken taal: Frans, Engels en Litouws

Releasedatum: 1 november 2001

Plot The Score

"There are no partners in crime."

Nick Wells, een professionele crimineel, besluit het criminele leventje achter zich te laten. Zijn goede vriend Max komt met een plan dat Nick niet kan afslaan: een historisch Frans object is ontdekt terwijl het het land werd ingesmokkeld. Nick moet samenwerken met de jonge dief Jackie Teller om het waardevolle object in zijn bezit te krijgen.

Viel me niks tegen deze film.

Wat een geleuter over een 'traag begin'. Vind ik nogal overdreven. Kwestie van concentratie, zou ik zeggen.

Het is een vrij standaard verhaal, maar goed uitgewerkt. Ik vind het bij dit soort films altijd wel leuk om de gaten in het scenario er uit te pikken. Viel me hier wel mee.

De Niro en Norton zijn erg goed. En Marlon Brando als hijgend hert: ge-wel-dig!

Gewoon vermakelijk filmpje.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Best nog een aardige film, die het toch vooral moet hebben van zijn acteerprestaties. Het plot daarintegen is eigenlijk maar magertjes, de personages gaan gewoon van A naar B, zonder dat het overdreven veel moeite lijkt te kosten, en het subplot tussen De Niro en Basset is gewoon weggegooide tijd. Zonde hoor.

Gelukkig maken Norton en Brando het allemaal nog een beetje goed, en ik heb me ondanks het bijna continue deja-vu gevoel toch nog best vermaakt.

3 sterren dan maar.

avatar van Montorsi

Montorsi

Vrij matige standaard film met een simpel dun verhaaltje. De hele film is niets anders dan het opzetten van de kraak en de kraak zelf. Een tussentijdse strubbeling is binnen 2 minuten uit de wereld waarna de voorbereidingen gewoon weer verder gaan. Het einde was nog 'redelijk' onverwachts, maar ook niet meer dan dat.. 2*

avatar van Knisper

Knisper

Ik had deze film verlaagd naar 3,5 sterren en dat vooral omdat ik achteraf niet meer wist waarom hij zo'n hoog cijfer verdiende. Ik heb vandaag weer de laatste 20 minuten meegepakt en hoewel het nergens heel goed of heel hoogstaand wordt, is het gewoon heel spannend en voor een 'popcorn'-film is het een toppertje. Film blijft op het randje, maar is voorlopig weer terug bij de 4 sterren.

avatar van Lennert

Lennert

In eerste instantie was ik vrij sceptisch over het concept, maar halverwege de film raakte ik toch steeds meer geboeid door het uitstekende acteerwerk en de spanning. Om heel eerlijk te zijn zag ik de plotwending niet meteen aankomen, maar dat doet de film alleen maar meer goed. Een welverdiende 4 sterren.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Goede film! Robert de Niro en Edward Norton spelen hun rol erg goed en vooral Norton verdient complimenten voor zijn goede rol! De film bevat veel onverwachte wendingen en een verrassend einde die niet te verwachten viel! Leuke film maar toch geen topper!

* * *

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanavond eindelijk ook maar eens bekeken. Iedere keer dat ie werd uitgezonden kwam er wat tussen, of was er iets leukers in mijn ogen te zien.

Tja en niet voor niks.... want het was zeer middelmatig allemaal. Erg doorsnee en de drie acteerkannonnen maakten ook nergens de van te voren opgewekte verwachtigen waar.

Allereerst kwam de film erg, erg moeizaam op gang, was het verhaal zeker de eerste helft nergens ook maar speciaal en de acteursprestaties niet meer dan wel ok...

terwijl je toch zou verwachten dat deze drie, de besten van hun eigen generatie, gezamenlijk iets geweldigs zouden voortbrengen.

Verder was de geloofwaardigheid vaak ver te zoeken en het einde kwam nog vrij abrupt, zonder dat allerlei losse eindjes nog werden verklaard.

Meer dan een zesje, ofwel drie sterren vond ik het niet waard.

avatar van Zinema

Een Brando op de automatische piloot kan omringd worden door acteerkanonnen als DeNiro en Norton, als het verhaaltje voorspelbaar en niet sterk genoeg is, blijft er weinig over. E.e.a. is wel onderhoudend. Redelijk.

avatar van doodah

doodah

Ik had verwachtte wel dat de film op zijn minst zou meevallen aangezien ik de namen Edward Norton en Robert De Niro had gelezen in het tv-blad. Zo goed als elke film die ik al van een van deze twee heb gezien is me uitstekend bevallen.

Ik begon te kijken en het begin viel toch een beetje tegen. De film kwam echt wel langzaam op dreef, maar na de eerste 10 minuten, begon het beter te worden. Hoe verder de film vordert, hoe spannender en beter het wordt. Het einde vond ik best wel grappig.

De personage die me het meest amuseerde tijdens de film was ongetwijfeld de computerfreak. Gewoonweg schitterend.

"I am on the fucking phone bitch" ik lag echt strijk.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Hele mooie film met een prachtige verzameling acteurs: deNiro, Norton, Brando in een zalige misdaad/diefstal film waar natuurlijk ook de humor niet mag ontbreken. Om te beginnen barste de film gewoon van de mooie momenten en de acteurs hadden zeker plezier in het maken van de film. De film draait om een diefstal die gepleegt moet worden in een soort gebouw en dat mag Robert deNiro doen. Naast de mooie momenten zitten er ook spannende momenten in. Vooral als deNiro die diefstal moet plegen, waarbij hij ook veel leuke snufjes en trucjes voor heeft: Vooral met dat hij een kluis vult met water en er dan een bommetje ingooit waardoor de druk van het water de deur eruit doet slaan.

Norton was ook goed. Vooral als ie zich moest vermommen als een gehandicapt persoon onder een valse naam. En die scene waar hij als iel ventje die enorme kerel op de grond krijgt was ook om te lachen. Ook het bijrolletje van Basset was goed te doen.

Ook zat het sfeertje er goed in. De locaties in Montreal waren mooi geschoten en daartussen in krijgen we regelmatig sfeervolle jazz-deuntjes te horen waardoor het weer de sfeer van een jaren 60 70 film geeft. En ook het einde was lekker verassend, waarbij Norton denkt dat hij er met de buit vandoor is maarzich zelf toch in de val heeft gelokt.

Voor de rest een zeer uitstekende film. Prachtacteurs, mooi verhaal, noem maar op.

Ik geef deze een 4,5*

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Film met uitstekende cast die de nodige clichés niet weet te vermijden en niet meer is dan een prima actiefilmpje met een simpel verhaal.

De cast is goed. Met name Norton en de Niro spelen de pannen van het dak en dat maakt het tot het positiefste punt van de film!
Marlon Brando is niet veel in beeld, maar is goed zoals we van hem gewend zijn..
Toch leuk om 3 generaties goede acteurs te zien spelen in één film..

Het verhaal is standaard. Nick en Jackie moeten samenwerken om een scepter met een waarde van 30 miljoen te stelen.
Dat gaat gepaard met de nodige complicaties.
De film komt maar moeilijk op gang. De eerste 5 kwartier zijn tegen het saaie aan en ik was blij dat het punt van de overval nabij was. De diefstal zelf is prachtig in beeld gebracht. Helaas wordt het grote cliché niet vermeden. Toen Jackie Nick dacht te slim af te zijn door de scepter af te pakken en voorgoed te verdwijnen was ik al bang dat Nick een tas met een ijzeren staaf naar Jackie toegooide. En natuurlijk is meesterdief Jackie zo dom om niet even snel te kijken of de scepter er wel in zit.
Enorme smet op een verder prima film.
Gewoon filmpje, niet meer dan dat!

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Een gave film voor een avondje rechttoe-rechtaan vermaak. Het kwam een beetje traag op gang, maar daarna een leuke sfeer (af en toe leek het een beetje op The Saint) en toch weer een twistje aan het eind.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vermakelijke, maar te simpele misdaadthriller.

Veel heeft het verhaal niet om het lijf. Er wordt dik anderhalf uur naar de overval toegewerkt. In de tussentijd krijgen we nog wat clichés zoals "This is my last job, truly the last one." toegeworpen.
De overval zelf is best spannend om te zien, maar zowel het dubbelrolletje van Edward Norton als de laatste 'twist' zag ik mijlenver aankomen.

Robert De Niro is gewoontjes. Edward Norton doet weer te veel z'n best. Ik blijf hem overschat vinden. Bij hem zie je altijd dat hij een rol neerzet, hij ís de rol niet. Overigens leuk om Marlon Brando in z'n laatste rol ooit te zien. Ondanks z'n stevig overgewicht doet hij het zeker niet slecht.

Howard Shore's muziek is me net wat te bombastisch. Misschien ook omdat deze film voor de rest helemaal niet bombastisch of groots is. Het is wel netjes allemaal en de overval is chique gefilmd, maar krachttoeren blijven uit.

Tussendoortje.

avatar van Spetie

Vermakelijke film, die qua verhaal niet zo heel bijzonder is, maar qua namen het nodige te bieden heeft.

Edward Norton, Robert de Niro en Marlon Brando samen in een film, is toch een mooi stelletje bij elkaar. Brando heeft niet zo heel veel speeltijd, maar doet het degelijk, evenals de Niro. Norton is echter degene die de beste rol neerzet. Inhoudelijk is het echter niet zo heel bijzonder. De opzet richting de uiteindelijke overval neemt behoorlijk wat tijd in beslag en is niet altijd even interessant. De overval zelf is wel goed en op sommige momenten best spannend.

De twist aan het einde is best goed en geeft de film nog een leuke wending mee. Uiteindelijk is het degelijk werk niet meer en niet minder. Ondanks, of beter gezegd dankzij de cast.

avatar van Insignificance

Insignificance

Een degelijke, maar ook routineuze kraak. Het enige aspect waarmee The Score zich onderscheidt, is Norton's gedrag. Brando oogt vermoeid en De Niro krijgt te weinig te doen om er iets van te maken. Een simpel laatste klus-verhaaltje dat nog eens flauwtjes wordt aangedikt door een vriendinnetje.

Uiteraard met een paar hobbeltjes op de weg, waarvan er eentje, het gedoe rondom de codes, behoorlijk de mist ingaat. Enkele aardige scènes (het zwembad, de vonken) en de kraak op zich is ook wel oké, maar verder heeft dit scenario niet echt iets opvallends in petto. Redelijk en dat is het dan wel.

avatar van DMF

DMF

Weinig verrassende misdaadfilm die door de prima cast toch het aanzien waard is. Vooral Edward Norton steelt de show. Er wordt flink de tijd genomen voordat de daadwerkelijke overval volgt en soms is dat net iets te veel van het goede. Het verloop van de plot is ook wel aan de clichématige kant. Gelukkig zijn er ook een aantal scènes die de boel op de rit houden en de twee gezichten van Norton leveren leuke taferelen op.

Het einde is toch wel een smetje. Dat was echt belachelijk voorspelbaar en leverde wat belabberde momenten op. Verder heb ik met plezier gekeken. Robert de Niro doet het alleraardigst als meesterdief en Marlon Brando benutte zijn weinige screentime zorgvuldig.

* * *

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin een professionele inbreker voor zijn laatste klus samenwerkt met een andere inbreker. Een vrij standaard plot voor een caper-movie met weinig echte verassingen, maar zeker wel onderhoudend. De grootste trekpleister van de film is uiteraard de drie acteurs (drie beste uit drie generaties), waarbij geen van hen hun beste rol neerzet maar ze stellen ook zeker niet teleur.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Norton en De Niro op de automatische piloot.

Een nogal onzinnig plot over de diefstal van een koningsscepter wordt volledig gedragen door het prima acteerwerk van Edward Norton en Robert De Niro. Briljant zijn ze niet, dat zou teveel eer zijn, maar hun overdosis aan talent maakt The Score tot een aangename zit. Daarnaast weet Frank Oz het allemaal redelijk in beeld te brengen en is de film bij vlagen best spannend. Het einde ziet de doorgewinterde heistfilm liefhebber van mijlenver aankomen, al stoort het verder ook niet.

Fijne no-brainer. 3,5*

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Een film die van mij best een half uur korter had mogen duren, want zo bijster interessant was dit plot toch niet, maar goed.
Marlon Brando is in deze film een schaduw van wat hij bijvoorbeeld was in The Godfather, maar goed nu ga ik misschien wat appels met peren vergelijken.
Norton weet nog het meest interessante personage neer te zetten in zijn sterk neergezette dubbelrol. De Niro is ook weer degelijk, maar hij heeft dan ook inmiddels al behoorlijk wat van dit soort rollen gespeeld.
Tof voor een keer, maar geen hoogvlieger.

avatar van des1

des1

Goeie film. Brando inderdaad inwisselbaar, De Niro had er duidelijk zin an. Bekend van laatstgenoemde is dat ie gewoon zeg maar real time de tijd neemt in een dialoog of scene. Geen woord teveel. Komt Ed Norton hem thuis opzoeken, zegt De Niro praktisch niks, kijkt alleen maar 'veelzeggend'. Norton doet wat ie moet doen. Opvallend goeie (edoch) kleine rol van Danny, de schoonmaker. Leuk verhaal: de con man (Norton) voor de gek gehouden. "Check before you leap".

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

Een man die een allerlaatste klus doet voor hij uit het criminele wereldje stapt. Het is een jaarlijks wederkerend fenomeen waar alleen al de Stathams en andere van deze wereld er minstens eentje per jaar voorschotelen. Met een cast als Brando, De Niro en Northon hoop je toch dat deze namen deze film hebben aangenomen wegens een sterk scenario maar niets is minder waar.

De film begint wel lekker aardig. Een leuke openingscène waarin De Niro een kluis opent bevat ook de nodige humor en de eerste ontmoeting tussen Northon en De Niro en niet veel later een dialoog tussen de 3 groten tonen het potentieel van deze film. Alleen heeft deze film een probleem dat wel vaker bij een 'heist' film voorkomt. Alles word gefocust op die ene heist en al is de rest is voorspel. Dit voorspel bevat dan nog eens echt weinig memorabele scènes. Bijvoorbeeld een scène in het park waarin codes moeten overgedragen worden zou voor een spanningsboog moeten zorgen, uiteindelijk is die scène bijna lachwekkend en wekt het allerminst de spanning op. Ook de voorspelbaarheid is hier aanwezig. De baas met schuldproblemen, de oude knar zijn laatste job die twijfelt en de jonge snaak die zijn ambities voorbijgaat en niet zo koosjer is. Het maakt van The Score een matige voorspelbare warboel waar uiteindelijk de finale wel biedt wat ervan verwacht moge worden. Er word vastgehouden aan de kwaliteiten van de personages (geen onverwachte tegenslagen bijvoorbeeld die ei zo na de heist zouden doen mislukken: nee, de niro is een kei, northon een talent dus die heist op zich is geen probleem) en de heist op zich is pienter genoeg uitgeschreven om de film een waardig hoogtepunt te geven. De twist daarna is dan weer voorspelbaar en nogal zeemzoet wat dan weer voor een domper zorgt.

Het maakt van The Score een matige film die enkel overeind blijft door de cast maar met deze cast zat er zo veel meer in. Een saai kabbelend verhaal dat enkel in het begin en aan het einde voor de nodige vaart en spanning zorgt. De muziek was wél top maar het camerawerk was over de hele lijn ook niet van sterke kwaliteit...

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Een van de achterliggende ideeën bij deze film,was zet 3 generaties grote namen in de film industrie

In een misdaad film .

Brando en de Niro hebben zich ruim bewezen,,,,opzich norton ook wel.maar hierna ging het toch een stuk minder de jaren daarna.

Vond zijn rol hier echt tegek .dat typetje was erg overtuigend .soms moest ik er een beetje om lachen .

De end game was ook heerlijk.

Maar een topper zou ik het gezien de bezetting niet willen noemen.

avatar van SPT

SPT

Zeer degelijk acteerwerk van De Niro en Norton, maar wat een tenenkrommend saai script. Of het nu komt door het lage tempo (vooral in de eerste helft, maar bijvoorbeeld ook tijdens de kraak zelf, waar de personages voor elke handeling eindeloos de tijd lijken te nemen) of door het voorspelbare en relatief simplistische plot weet ik niet, maar ik constateer dat er vrijwel geen moment was waarop deze film mij ook maar enigszins wist te boeien of te vermaken. Vandaar dat ik helaas niet verder kom dan een 1,5.

avatar van IH88

IH88

“Nice working with you, ace. Okay, bye-bye.”

Opvallend tam en futloos. Een heistfilm met acteergrootheden Brando, De Niro en Norton… Dat moet vuurwerk opleveren. Met de acteerprestaties is dan ook niets mis, maar het script en de regie van Frank Oz missen iets extra's.

De opbouw naar de heist duurt te lang en de film had sowieso wat korter gekund. Brando en De Niro zijn degelijk, maar het is Norton die de meeste indruk maakt. De heist zelf is goed gedaan en het einde heeft nog een leuke twist. The Score is gewoon een doodnormale en kundig gemaakte heistfilm. Niets meer maar ook zeker niets minder.

avatar van TMP

TMP

Degelijke misdaadfilm. Niet een film die lang zal bijblijven, ondanks de cast met grote namen als Robert De Niro en Marlon Brando. De personages blijven te oppervlakkig en zijn weinig memorabel. De roof zelf is wel interessant en weet de aandacht goed vast te houden. De plottwist, het omwisselen van de scepter, zag ik zelf van mijlenver aankomen, dus dat deed mij niet zo veel...

avatar van Kondoro

Kondoro

“When was it you started thinking you were better than me?”

Deze film kwam eigenlijk vrij random op mijn pad terecht gisteravond terwijl ik aan het scrollen was door de ‘Netflix’ catalogus. Een film met een redelijk gave cast en een prima concept, deze trok me al gauw aan. Toch wat me al vrij snel opviel is, ondanks het feit dat ‘Oz’ redelijk snel door de film aan het razen is de twee uur die de film kent vrij lang blijkt te zijn en sommige scenes echt wel ingekort mochten worden, want op sommige momenten zakte de film wat in en werd hij best traag, dat keek ook niet altijd even lekker weg!

Toch is de best grote cast verraderlijk aangezien ik er wel van uit ging dat DeNiro, Brando en Norton in een zeer sterke film zouden spelen. Niks is minder waar aangezien de film namelijk vrij lief is en er niets bijzonders weet te gebeuren. Want buiten de sterrencast om heeft de film een heel simpel script waar hij om heen bouwt. Films waarbij kluizen worden gekraakt zijn wel eens spannender en ook wat actiever vertoond, in ‘The Score’ is alles iets te makkelijk en vooral te lief, het gaat veelte goed waardoor eigenlijk geen vorm van spanning in de film verwerkt zit.

Het begint ook al te mooi. Waar ’DeNiro’ een kluis bij kraakt waar een mooie diamanten ketting in ligt. Hier komt hij ook twee mensen tegen die hij te makkelijk kan afzetten en er vandoor gaat met de ketting en er gebeurt vrij weinig. Hij komt hierna weer in contact met zijn opdrachtgever die hem verteld over een scepter waaraan hij vier miljoen dollar kon verdienen. Echter deze scepter heeft een waarde van dertig miljoen dollar. ‘DeNiro’ gaat samen met ‘Norton’ en hun handlanger rond om de kraak voor te bereiden en zo gemakkelijk de overval te kunnen plegen. De scepter ligt in een kluis onder de grond en deze wordt goed bewaakt. ‘Norton’ speelt hier een schoonmaker, volgens mij eentje die zwaar autistisch is. Deze zorgt ervoor dat de overval van binnenuit makkelijk uitgevoerd konden worden, en samen met ‘DeNiro’ gaat hij op overval uit. Dit slaagt maar nu wil ‘Norton’ de scepter voor zichzelf omdat hij het gevoel had niet betrokken te zijn in de overval, uiteraard was ‘DeNiro’ te slim en had dit al voorzien, erg mooi gedaan maar niks bijzonders.

De film is echter wel erg verzorgd waardoor je als kijker naar een film kijkt die best zorgvuldig op het beeld is gebracht. Met de ruime twee uur duurt de film best lang, dat komt omdat er wat onzinnige scenes in de film verstopt zit.

Toch, blijft het een prima wegkijker en blijft de cast het leukste om naar te kijken. Verwacht echter geen bijzondere bankoverval of iets anders want alles wordt te makkelijk uitgevoerd. Ik had er zelf iets meer van verwacht.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Inmiddels ook al weer een oudje en misschien nog wel het meest bekend als film waar Brando het laatste acte de presence geeft. Verder valt de film op met een degelijke cast in de vorm van De Niro en Norton, een aardige soundtrack en fijne jazz muziek, maar verrast verder nergens.

Meer dan aardig is de dubbelrol van Norton, zo ook waar men bezig is met het plannen van de kraak. Geen fancy stuff wat dat betreft maar rust, gegevens, logica en geen toeters en bellen, maar een professional die tot in detail bezig is. Haaks daarop staat het geval met de beveiligingscodes dan weer, maar vooruit. De kraak zelf met ontknoping is meer dan aardig en is best spannend te noemen ook al mag de afloop voorspelbaar zijn. Verder mag Brando genoemd worden die wel eens wat over acteert en flauw is, toch blijft de man fascinerend.

Nadelen zijn de te lange aanloop met de kennismaking met Jack, voelt de film sowieso te lang aan, de relatie van Nick vind ik ook niets toevoegen en de boel vertragen, en hoewel de dubbelrol van Norton best goed is blijft het toch jammer dat dit niet anders opgebouwd wordt en dit niet á la Keyser Soze pas richting het einde blijkt. Een toppertje is The Score dan ook niet maar een degelijke en een aardige film voor een keer is het wel.

avatar van Brabants

Brabants

The Score is een degelijke Heist film met een aantal knappe namen. Niet heel erg bijzonder allemaal maar zeker wel vermakelijk.

avatar van kissyfur

kissyfur

Even de acteurs buiten beschouwing latend vond ik het allemaal behoorlijk middelmatig. Een plot vol clichés (een hacker die bij zijn moeder in de kelder woont, really?), het tempo kakt soms behoorlijk in, vrij weinig interessante shots, en behoorlijk eentonige muziek.

Maar gelukkig: Norton. Dus toch nog een krappe voldoende.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Goed acteerwerk van De Niro en Norton, maar de actie om in die kluis te komen vind ik persoonlijk erg gekunsteld / nauwelijks serieus te nemen.

avatar van KritischVentje

KritischVentje

Meh... Dit is gewoon geen film voor Robert De Niro. Zelfs na een re-watch werd ik er niet warm van.

The Score voelt als een simpele 90's film – ondanks dat hij officieel in 2001 uitkwam. De karakters zijn zo ééndimensionaal dat je ze bijna per ongeluk omver zou kunnen duwen.

Sure, Edward Norton deed z'n stinkende best in zijn dubbelrol, maar daar is ook alles mee gezegd. Zijn personage had net zoveel diepgang als mijn ex (wacht...). En normaal gesproken ben ik fan van Angela Bassett, echt. Maar man, 24 jaar geleden acteerde ze nog alsof elke gezichtsuitdrukking een eigen Oscar verdiende. Doet ze nu ook nog wel eens hier en daar, maar aanzienlijk minder. Vond ik persoonlijk nogal storend in deze film.