• 9.385.205 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

Offtopic verwijderd.

avatar van scorsese

Redelijke actiefilm waarvan de cast absoluut het meest bijzondere is. Sylvester Stallone heeft bijna elke actieheld van de afgelopen 25 jaar weten te casten in deze film. De actie is lekker dik aangezet, maar helaas vaak wat te snel gemonteerd. Het verhaal op zich stelt weinig voor en je komt ook maar erg weinig te weten over de personages. Verder een aantal leuke one-liners en de scene waarin Stallone en Schwarzenegger verbaal armpje-drukken is al de moeite waard op zich.

avatar van stfuympos

stfuympos

scorsese schreef:

Was erg cool idd. en Willis paste er prima bij, achteraf gemiste kansen om ons liefhebbers te trakteren op een film met hun alle drie in de hoofdrol.

Had er altijd op gehoopt om Arnie en Sly in 1 film te mogen zien, helaas mocht het niet zo zijn en deze ene minuut veranderd daar niks aan.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1924 berichten

Het schijnt dat Arnold en Sly oorspronkelijk waren gevraagd voor Face-Off, maar helaas is dat er nooit van gekomen. Al zijn Travolta en Cage natuurlijk ook geen slecht duo, persoonlijk had ik liever Arnold en Sly gezien in die film. Bron: Face/Off - Wikipedia - en.wikipedia.org

Thorak

Hoewel dat inderdaad een leuke combi zou zijn geweest, denk ik niet dat de film dan zo goed zou zijn gewest als dat het nu is met Cage en Travolta. Het zou dan een totaal andere film zijn geworden.

avatar van Q Jones

Q Jones

stfuympos schreef:

Wat niet is kan nog komen misschien in deel twee

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1924 berichten

Thorak schreef:

Ok daar zit wel wat in...

avatar van RonMathijs

RonMathijs

Wat een film, wat een film!

Ik heb echt genoten als liefhebber van Stalone, maar ik vond Statham ook echt sterk spelen..

He enige wat ik jammer vond was op het laatste met het gevecht dat het vuur overdreven nep was. Dit was echter een klein smetje op deze film want voor de rest heb ik echt genoten van deze actiehelden.

avatar van puckb96

puckb96

Wat kunnen we toch gezellig discussieren over spellen. Als Mr. Wiseguy het slecht vind, dan mag hij dat vinden. Maar we weten al jarenlang dat Stallone keiharde actiefilms maakt. Na Rambo kon je zoiets verwachten! En ik vond het heerlijk!

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Deze film viel mij erg tegen! De special effects die je doorgaans in iedere actiefilm ziet, 'het rijden in een auto' 'vliegen in een vliegtuig' zagen er slecht uit! Ik had zelfs een aantal momenten van verbazing zo slecht! Ook sommige ontploffingen zagen er slecht uit!

Met zo'n cast en in het jaar 2010 had ik er toch veel meer van verwacht. Dit was meer een volgende deel van Rambo. En dan was Rambo 4 nog beter. Een krappe voldoende. Tegenvaller....

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Vette actie.

'The Expendables' heeft keiharde actie, spetterende ontploffingen en bijdehante opmerkingen. De mooie beelden, het aardige verhaal en het zien van bekende gezichten maakt heerlijk vermaak voor de juist getimede speelduur. Je weet wat je krijgt en je krijgt het precies goed.

Kijkt lekker weg.

3,0

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Eigenlijk zou een Hong Kong-Expendables niet verkeerd zijn. Met alle HK-Actiesterren erin (Chow Yun-fat, Jet Li, Jackie Chan, Sammu Hung etc) en dan geregiseerd door John Woo.

avatar van Reinbo

Soort remake van a Better Tomorrow.

avatar van joerve

joerve

Na al die jaren kan stallone nog steeds niet acteren.

Te weinig actie, teveel geouwehoer, beroerd verhaal, slechte acteerprestaties.

De gemiddelde STV van seagal is nog beter.

Doe jezelf een plezier en ga voor herleving van de jaren 80 predator, raw deal, of commando nog een keer kijken.

avatar van Reinbo

En wat als je die allemaal al 20 keer gezien hebt?

Bovendien biedt deze film ook iets heel anders namelijk uber geknal a la 2010.

Ik weet verder niet met welk verkeerde been je uit bed bent gestapt, maar deze film te weinig actie verwijten is idioot. Ken weinig films met meer actie en slechts een enkele film met hardere actie. En in Predator, Commando en Raw Deal wordt ook minstens even veel geluld en ze het verhaal is van hetzelfde niveau als Commando. (vrijwel hetzelfde qua opbouw en verloop)

Dus waarom die 0,5? Deed je geluid het niet of zo?

joerve schreef:

Na al die jaren kan stallone nog steeds niet acteren.

Te weinig actie, teveel geouwehoer, beroerd verhaal, slechte acteerprestaties.

De gemiddelde STV van seagal is nog beter.

En je hebt Rocky, First Blood, Copland, Daylight om maar wat film te noemen allemaal gezien? Als van alle aktie acteurs er een is die wel degelijk kan acteren is het Stallone wel. Seagal boven Stallone plaatsen getuigd alleen maar van kortsluiting in je bovenkamer.

Hoeveel Oscars en nominaties heeft Seagal ook alweer binnen gehaald?

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Hij zegt toch ook niet dat het acteer werk beter is van Steven dan van Sly, of dat Sly slecht acteert?

Stallone heeft ook ontiegelijk veel Razzies op zijn naam staan, het enige waar hij dan ook prijzen voor heeft gewonnen is voor Rocky, een sportdrama.

Iets waar Seagal nog nooit aan heeft gewerkt, dus met zijn geweldige charisma zou hij eventueel ook de nodige prijzen kunnen winnen als zo'n project ooit van de grond zou komen.

joerve schreef:

De gemiddelde STV van seagal is nog beter.

Het zal aan mij liggen dan, maar dat haal ik hier toch uit hoor... (samen met de 5* die hij aan een aantal Seagal films geeft en geen enkel aan een andere Stallone film)

avatar van JSW

JSW

actie = 10

inhoud = 2

een echte actiefilm dus, maar ongelofelijk...wat een slecht acteerwerk!!

Iron Maiden schreef:

just when you thought you hurted al

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1917 stemmen

JSW schreef:

actie = 10

inhoud = 2

een echte actiefilm dus, maar ongelofelijk...wat een slecht acteerwerk!!

Hey! Da's mijn avatar... Kon me al geen recensie herinneren bij deze film en begon al aan m'n drankgebruik te twijfelen...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Reinbo schreef:

Soort remake van a Better Tomorrow.

Nouja meer: De actie van de John Woo films, De humor van de Jackie Chan films dat gepaard gaat met acrobatiek en vechtkunsten. Misschien nog een piep klein snufje Infernal Affairs erbij waardoor het toch draait om een soort van geheime missie. En dat allemaal met China op de achtergrond, en ook Macau voor een snufje Johnnie To actiescenes in slo-mo, (zie Exiled, Vengeance etc) Zou toch een prachtig idee zijn eigenlijk en zo zou je zien dat inspiraties en kopie's niet altijd zo slecht hoeven te zijn.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

mrwhite schreef:

just when you thought you hurted al

Iedereen pijn gedaan, ja ?

Thorak

Nee joh niet iedereen, alleen Al (Alvin, Albert, who knows) denk ik...

mrwhite

nee dat niet. maar zeggen dat steven seagal ooit zou kunnen doen wat sly gedaan heeft met rocky is er toch wel over. ok sly is geen super acteur maar hij is toch wel stukken beter dan seagal die bij mijn weten nog nooit iets van echt acteren heeft getoond !!!!

avatar van yeyo

yeyo

Helemaal waar. Stallone heeft bewezen dat hij goed de actieheld kan uithangen, maar vooral overtuigend is in de rol van de underdog. (Rocky, Over the Top, Lock Up..) Seagal daarentegen speelt altijd hetzelfde soort rol en is zelfs daar nauwelijks overtuigend in..

avatar van Reinbo

Sly is overigens wel een super acteur. Rocky en Rambo behoren tot de meest overtuigende personages ooit. Hij speelt nu eenmaal vaak rollen die om een lompe invulling vragen. Dat doet hij prima. En met Copland, Rocky en FIST heeft hij ook laten zien, meer menselijke types neer te kunnen zetten.

mrwhite

idd er zijn veel films van sly waar seagal enkel kan van dromen.

avatar van puckb96

puckb96

yeyo schreef:

Ben het me je eens, yeyo. Maar ik vind wel dat Sly in veel meer verschillende actiefilms heeft gespeeld. Ik vind het bij Stevie Seagal altijd wel een beetje dezelfde sfeer. Actie maar ook heel wat humor.

puckb96 schreef:

De humor komt vooral door zijn belabberde acteerprestaties.