• 9.384.382 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

avatar van Miss Lola

Miss Lola

Het was inderdaad grappig om die 'oudjes' bij elkaar te zien. Is meer een reünie van ooit goede acteurs dan een climax op hun film carrière. Meer een anti-climax. En Stallone irriteerde me met zijn opgespoten gezicht, mijn hemel.

Verhaal is mager, actie is wel ok qua special effects/stunts etc., maar ben 3 keer in slaap gevallen, het lukt me gewoon niet om de film uit te kijken....zo spannend was het. 1 ster voor de moeite!

avatar van Rodger

Rodger

Hou je van actie zonder veel na te denken dan zit je bij deze film goed.

Wil je een film met een goede verhaallijn, dan zou ik deze overslaan.

Van alle bekende acteurs die er in mee doen, hebben ze afzonderlijk toch betere films gemaakt dan deze.

2.** voor de moeite.

Thorak

Het lijkt me toch meer dan overduidelijk dat je bij een film als deze geen diepgaand verhaal hoeft te verwachten.

avatar van Reinbo

En die mensen die erbij in slaap vielen hadden overduidelijk het geluid niet aan staan.

Sasja

ik was de laatste keer ook in slaap gevallen, net voor het eind

Thorak schreef:

T hoef niet diepgaand te zijn, maar het mag het niveau A-team wel ontgroeien, en dat doet het niet.

Thorak

Hij heeft het over een goede verhaallijn en dat heeft deze film zeker wél. Het is meer dan goed genoeg om de nodige aktie aan op te hangen en dat is het enige doel van deze film. Wat hij bedoelt is waarschijnlijk een boeiender, dus diepgaander, verhaal.

Waarom zou het een ander verhaal (laat ik het dan maar "ander" noemen) moeten zijn? Het is funcioneel voor wat de film beoogde te zijn. Dat het niet is wat je ervan gehoopt had is heel wat anders.

Overigens, zeuren over het verhaal, maar wel Ong-Bak in je top 10 hebben staan is redelijk

Thorak schreef:
Hij heeft het over een goede verhaallijn en dat heeft eze film zeker wél. Het is meer dan goed genoeg om de nodige aktie aan op te hangen en dat is het enige doel van deze film. Wat hij bedoelt is waarschijnlijk een boeiender, dus diepgaander, verhaal.

Ong Bak heeft veel meer inhoud dat dit oppervlakkig geneuzel. Wellicht erg blij gedaan (op zijn aziatisch) maar zeker beter qua sfeer.

Deze film is gewoon stompzinnig geknok, prima, maar je moet m niet als masterpiece betitelen, enkel vanwege het feit dat er leuke verwijzingen in zitten of dat alle oude powerhouses opdraven.

Zeg me wat nu het verhaal is in deze? groepje knokkers moeten eiland bevrijden, lukt niet 1 man van groepje voelt zich schuldig omdat ie wellicht 1 iemand teleurstelt, en bevrijdt daarom eiland toch en de rest komt hem alsnog helpen. Zo zo, das een pittige verhaallijn.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Sowieso als je begint over de verhaallijn bij Expendables dan heb je er geen brood van gegeten, think for once.. Sta even stil bij het type film en als je er dan nog niet uit bent, geef de hoop vooral op .

avatar van Reinbo

Ong bak is voor homo's. Wordt niemand door midden geschoten en niet eens een piraat opgehangen.

Hanging a pirate is fun.

avatar van dominion

dominion

Niks tegen Ong Bak .

Reinbo schreef:

Ong bak is voor homo's wordt niemand door midden geschoten en niet eens een piraat opgehangen.

Hanging a pirate is fun.

Die scene alleen al is een 5.0 waard

avatar van Jesse93

Jesse93

Ik snap het niet helemaal meer, het verhaal van Ong Bak is net zo slecht of goed als die van de expendables. Er wordt iets kostbaars gestolen, dus gaan we wraak nemen en daarbij slaan we iedereen in elkaar. Het verschil is dat de vijanden anders in elkaar worden geslagen of geschoten.

Thorak

Precies, veel verder dan dat gaat het verhaal van Ong-Bak ook niet, net als The Expendables.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ong-Bak vergelijken met The Expandables is hetzelfde als Avatar vergelijken met Dancing with Wolves of ... Pocahontas. Kortom... zinloos.

JacoBaco schreef:

Niet zinloos, proving a point that je niet kunt zeggen dat the incredibles een betere storyline heeft dan ong bak. Dat is gewoon niet zo. Ze hebben allebei een simpel verhaaltje alleen hebben ze bij ong bak iets meer hun best gedaan om de karakters uit te werken en een setting neer te zetten.

Deze film is niet meer dan een opgedirkte aflevering van the a-team.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik snap je punt en ongelijk geven doe ik je niet, maar met dat soort zaken hou ik mij liever niet bezig. Iedere film is uiteindelijk uniek en of hij nu wel of niet heel erg lijkt op een andere film, dat maakt mij niet eens zo heel erg veel uit. Ik beoordeel puur de film. Ik doe mn best om ze altijd los van elkaar te zien. En hoe cliché deze opmerking ook mag zijn, zolang ik er maar plezier aan beleef.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1924 berichten

Sorry maar ik snap dus echt die hele vergelijking met de A-Team niet. Ze hebben echt helemaal niets met elkaar te maken. De A-Team is een kinderfilm dit is een grote jongens film.

Geef dan eens een paar overeenkomsten tussen de A-Team en deze film want ik zie ze echt niet? (Behalve dat ze allebei uit 2010 zijn).

Thorak

Beiden aktiefilms, beiden uit 2010, beiden Hollywood-films en mijn beoordeling van beide films bevatten een 5, een komma en een 0, alleen de volgorde ervan is anders.

Voor de rest weinig overeenkomsten te vinden.

avatar van Reinbo

Zijn ook beide een jaren 80 revival poging.

ILDIB schreef:

Deze film is niet meer dan een opgedirkte aflevering van the a-team.

The Incredibles heeft inderdaad een betere verhaallijn dan Ong-Bak, maar daar hadden we het niet over

Ik beweer ook nergens dat de verhaallijn van The Expendables beter is dan die van Ong-Bak, alleen dat ze beiden weinig voorstellen. Beiden zijn bedoelt als kapstok voor aktie en gevechten, daar slagen ze ook beiden in. Maar meer dan dat is het inderdaad ook niet. Ik vond het alleen erg frapant dat jij The Expendables daarom afkraakt terwijl je Ong-Bak, die het ook niet van het verhaal moet hebben, in je top 10 hebt staan. Tony Jaa weet goed te vermaken met zijn Muay Thai kunsten, maar veel meer dan dat biedt die film ook niet.

Overigens heb ik Ong-Bak met een 4.0* beoordeeld. Ik vind het ook zeker geen slechte film, alleen deel 2 viel wel wat tegen, teveel van het zelfde.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1924 berichten

Thorak schreef:

Voor de rest weinig overeenkomsten te vinden.

Haha ok, nou ik vind de A-Team meer een komedie dan een actiefilm eigenlijk, en er worden in de A-Team ook geen mensen doormidden geschoten. Het is echt veels te braaf allemaal zeker als je het hiermee gaat vergelijken. Daarnaast vind ik het erg jammer dat de echte B.A. Baracus niet meedoet, terwijl in de Expendables wel alle ouwe rotten komen opdraven. Ik blijf erbij dat beide films helemaal niets met elkaar van doen hebben.

Thorak schreef:

Ik heb ong bak niet in mijn top 10, dat zal een ander zijn.
De kapstok van Ong bak vind ik beter dan die van the expendables.
Ik vergelijk The expendables niet met de film the a team maar met de serie. De film heb ik niet gezien.

Overeenkomsten:
- Veel pief paf poef
- Een groepje militairen die het goede nastreven (het zijn geen bad ass assassins)
- Een dochter in nood
- Een of ander klotegat (in dit geval een eiland)
- Een kwaaierik met een privelegertje die de bevolking terroriseert
- Winst voor a-team, daarna uitgeschakeld lijken, om dan toch de kwaaie te verslaan

Moet ik nog verder gaan?

Dat er itt the ateam wel wat lijken vallen, tsja das dan ongeveer het enige verschil.

ILDIB schreef:

Ik heb ong bak niet in mijn top 10, dat zal een ander zijn.

Klopt dat was Rodger.

Mijn posts waren dan ook naar aanleiding van zijn opmerking.

avatar van Knisper

Knisper

Off-topic verwijderd. Dit topic gaat niet over Avatar, Dances with Wolves of de smaak van specifieke gebruikers.

avatar van SubzeroX

SubzeroX

Geniale actie film met naar mijn smaak ook goeie humor scenes erin hehe

avatar van b00ts

b00ts

Tis net als met porno. Geen enkel verhaal, maar goede actie en (soms) goed camerawerk.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Er gaat een tweede deel van The expendables komen. Dat is mogelijk in 2012. Jean-Claude van Damme doet deze keer wel mee. Ook Bruce Willis krijgt een vele grotere rol als in Deel 1. Ik heb deze film The expendables niet gezien maar ik ken wel veel casting leden die erin meedoen. Jet Li, Jason Statham, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Mickey Rourke, en Randy Couture. Al deze acteurs keren mogelijk in 2012 voor een 2de deel van The expendables terug. Dat van Jean-Claude van Damme is geen gerucht meer want hij bevestigt zelf dat hij interesse in deze film heeft. Wat ik nog gekker vind is dat ze zeggen dat hij de hoofdrol gaat spelen in The expendables Deel 2. Maar wat ik al zeg ik heb het eerste deel van The expendables niet gezien.

Movie Jim schreef:

ja idd, van damme heeft idd interesse maar dat betekent niet dat hij al iets heeft getekend of dat hij opnieuw is gevraagd

avatar van swrene

swrene

Ik snap eerlijk gezegd niet dat deze film hier zo hoog scoort. Ik vond hem eerlijk gezegd erg voorspelbaar en bij tijden zelfs saai. Met name de dialogen misten iedere inspiratie en waren de helft van de tijd zo binnensmonds dat het amper te volgen was. De actie was vooral veel van hetzelfde en het plot werd me niet helemaal duidelijk.

Al met al lijkt me dit zeker een aanrader voor mensen, die houden van hersenloos geknal afgewisseld met hersenloos gemompel van gespierde mannen(die vroeger misschien goed waren maar nu echt ondermaats acteerden)

Voor alle anderen: Kijk hem niet!