Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
VanRippestein
een erg fijne actiefilm die de honger naar Machete enigszins doet stillen. De cast is top, maar dat lees je eigenlijk al aan de poster af. Lang geleden dat ik een tiet-schiet-helicopter-film heb gezien die daadwerkelijk niets meer dan dat pretendeert en er mee wegkomt.
JacoBaco
Weet je wat het is, die startkabels vindt dit gewoon stiekem een onwijs coole film, maar op de 1 of andere manier schaamt hij zich om er zo'n hoog cijfer voor te geven. Maar gezien zijn eindeloze berichten hier, is er toch iets bijzonders aan de hand. Heb ik gelijk of niet?
Net als dat Reinbo Inception stiekem een hele goede film vind. Nee, nu maak ik een grapje. Dat ligt anders. Bij Inception is het wel zinnig en nog de moeite om nadelen aan te stippen en bij The Expendables niet als je begrijp wat ik bedoel. Bij The Expendables moeten we niet al te moeilijk gaan doen.
dilic
Bovendien is The Expendables op visueel vlak wel met zijn tijd meegegaan. Het belichaamt enkel de sfeer van de 80's, die sommigen (uit een lichte vorm van pretentie?) niet kunnen appreciëren.
Dat kan startkabel niet weten, want hij heeft de CAM versie gezien
... Ben je het ook met mij eens dat dat pure filmverkrachting is?
FunkStarr
- 1924 berichten
Inderdaad, en de film heeft gewoon echt geen nadelen vind ik, en als die ze al heeft dan is dat totaal niet te merken en wordt het gecamoufleerd door de ontelbare vette actie scenes.
Jij antwoorde:
Wat je met dat voorbeeldje wilt zeggen is me totaal niet duidelijk. Het raakt kant noch wal. Waarop baseer je dat het acteerwerk in terminator meer om het lijf heeft? In een van je vorige posts stelde je nog dat ze arnold moesten vervangen "voor Steaven Seagall of zo" (dat waren exact jouw woorden, zoek het maar op), omdat arnold er zo weinig van bakte. En nu zijn de acteurs van Terminator (waar arnold in speelde zoals je vast wel weet) opeens vele malen beter
... Je spreekt jezelf voor de zoveelste keer weer tegen.
Maar dat Terminator een beter verhaallijn had is denk ik iedereen het hier wel over eens. Terminator is dan ook one of a kind en all time classic, zo'n film overtref je niet snel. Noem dan nog een film zoals Terminator die in de buurt komt kwa verhaallijn. Hoewel Terminator eigenlijk meer een Sci-Fi/Thriller , met uiteraard ook met de nodige actie. Maar als je deze film alleen bekijkt vanwege zijn actie doe je film eigenlijk mee tekort.
Wat ik met het voorbeeld bedoelde had ik al uitgelegd, namelijk dat terminator wel een redelijk verhaal heeft en beter geacteerd is.
Verder heeft het acteerwerk in Terminator meer om het lijf om dat de personages inhoudelijk beter zijn dan in The Expendables.
Arnold Schwarzenegger vind ik niet de beste acteur van Terminator, maar zet wel een aardige robot neer.
startkabels
So? De films van Tarantino zijn toch ook stuk of stuk hommages naar oudere films?
Erg gemakkelijk om dat te zeggen bij een 'domme' film als deze, maar ga je een film van bv. Fellini ook bekritiseren omdat het verhaal magertjes is?
Ik weet niet of dat zo is wat je zegt over de films van Tarantino, ik haalde die regisseur aan omdat een voorbeeld te geven van een humorstijl die uitstekend bij deze film had gepast in plaats van de flauwe grapjes.
Maarja de grappen kunnen nog zo goed zijn, uit de mond van Stallone komt het toch niet uit de verf.
Ik kan geen antwoord geven op je vraag over Fellini, ik ken zijn films niet. Ik kan wel zeggen dat ik een aktiefilm ook beoordeel op verhaal en acteerwerk, ook al is het een ode aan de jaren 80.
yeyo
Meen je dat nu? Die eindeloze discussies over 'pop culture' zou je passend vinden in een luidruchtige, over the top actiefilm? Trouwens, de Tarantino aanpak begint ontzettend afgezaagd te worden. Het merendeel van de actiefilms tegenwoordig probeert (tevergeefs) even gevat en cynisch uit de hoek te komen. Kijk maar naar The Boondock Saints, Lucky Number Slevin, het hele oeuvre van Guy Ritchie, etc..
Ik zou The Expendables als actiefilm zelfs verfrissend durven noemen. Buiten Rambo IV en The Punisher: War Zone heb ik dit millenium nog geen enkele film gezien die in dezelfde mate oudbollige over the top actie bevat.
Thorak
Het lijkt er op dat startkabels het begrip aktiefilm gewoon niet begrijpt en daardoor ook thrillers met aktefilms vergelijkt. Dat in een thriller veel aktie kan zitten zal ik zeker niet ontkennen maar we zit verder toch een wereld van verschil tussen. Ik vraag me dan ook af of hij wel een en ander aan jaren 80 aktiefilms heeft gezien of die voor het gemak gewoon maar even heeft opgezocht op IMDb. Ik vermoed inmiddels het laatste. Tarantino films zijn overduidelijk hommages aan oudere film, duidelijker dan dat kun je het gewoon niet maken, maar toch twijfelt hij er aan of dat wel zo is....
Verder is hij gewoon een Stallone-hater wat het nog vreemer maakt dat hij dan The Expendables gaat zitten kijken. Die film ademt in alle opzichten Stallone uit.
Thorak
Tip voor Yeyo, Shoot 'em up? Zeer over the top en zou het ook goed gedaan hebben in de 80's
Lucky Number Slevin vond ik nou niet echt een aktiefilm, meer een thriller (overigens wel een erg goede
wimnoot
Wat vond je van Smoking Aces?
JacoBaco
Wim, ben jij lui ofzo? Kijk gewoon bij zijn stemmen. De S van Smoking Aces.
Of zou hij de film wel gezien hebben, maar alleen niet gestemd.
yeyo
Ja, die wil ik al een hele poos zien, schijnt inderdaad wel lekker over the top te zijn.
Akkoord, het was eerder om aan te tonen dat de Tarantino-aanpak ondertussen wel al veelvuldig nagedaan is. Om dan al maar te zwijgen van het feit dat een dergelijke stijl/humor gewoonweg helemaal niet past bij Stallone of bij de rest van de cast.
yeyo
Wat vond je van Smoking Aces?
Ooit is een stuk van gezien, maar het beviel me niet echt.
dilic
@ Startkabels
Ik vraag aan jou waarop je baseert dat de acteurs in Terminator beter uit de verf komen dan in de Expandables, en jij antwoordt:
hopelijk ben ik niet de enige die deze "redenering" lachwekkend vind. Ik weet niet precies watvoor drogreden het is, maar het heeft vast een naam
wimnoot
Smoking Aces is ook een verzameling van bonte figuren met een opdracht. Ook heel veel schieten en bloed. Eigenlijk veel beter dan The Expendables.
Nog iets wat me tegenstaat is dat het schieten met die machinegun met ontploffende lichamen ook al in Rambo gedaan is met een .50 (geloof ik). En dat dat ding roteert komt weer uit Predator(s).
Dus echt origineel is de film ook al niet.
Thorak
Smoking Aces vond ik overigens ook een vreslijke film, de grappig bedoelde dingen waren gewoon te flauw, terwijl Shoot 'em up er juist wel in slaagt.
JacoBaco
Nog iets wat me tegenstaat is dat het schieten met die blablabla (geloof ik). En dat dat ding roteert komt weer uit Predator(s). Dus echt origineel is de film ook al niet.
Dat klopt niet, het is absoluut geen Minigun zoals in Predator en Predators!
Thorak
Dus echt origineel is de film ook al niet.
Maar een film is dus niet origineel als een zelfde wapen word gebruikt als in een andere film? Wat is dat nou voor een vreemde redenatie, dan kun je dus geen enkele film waar een wapen in voor komt origineel noemen...
Zaten er mischien ook nog wat auto's of motoren in die als eens in een andere film zijn gebruikt? Heb je mischien nog een argument om dit niet origineel te vinden.....
startkabels
Startkabels begrijpt heel goed wat aktiefilms zijn en geeft Expendable ook 3 sterren omdat de actie zo goed is. ik vind wel dat het verhaal en het acteerwerk altijd meegewogen moeten worden.
Waar vergelijk ik thrillers met aktiefilms?
Dat films van Tarantino een hommage is aan oudere films wil ik best geloven. Jij quote alleen het eerste stukje over dat punt wat ik heb gezegd, ik zei namelijk daarachter waarom ik die regisseur erbij haalde. Vandaar dat ik ook zei "ik weet niet of dat zo is". Het doet er namelijk niet toe.
Thorak
AA-12 van Terry Crews in The Expendables.
General Electric M134 Minigun uit Predator....
wimnoot
Ik neem aan dat je uit PRedator 'Painless' bedoelt, dat wapen lijkt totaal in de verste verte niet op het geweer uit the Expendables.
Het is duidelijk een combinatie van. afweergeschut met grote kogels+ Painless= Shotgun uit The Expendables
Maar als Stallone in deel twee met een boog en pijlen met explosieven erop in de weer gaat, vind je het dan nog steeds origineel? Echt niet! Want dat deed hij in Rambo 2 ook al.
PS: Het gaat er ook niet om of ze op elkaar lijken, maar het effect.
JacoBaco
Wim, je bent gediskwalificeerd! Je argumenten raken kant noch wal. startkabels doet het haast nog beter dan jij en dat zegt genoeg denk ik.
TragieStar.*
Lijkt me ook weer echt een mannenfilm maar wil hem toch een keer zien
Thorak
@startkabels het doet er inderdaad niet toe omdat je geen idee hebt waar je het nou allemaal over hebt.
wimnoot
Voorlopig heb ik nog geen tegen antwoord gehoord.
Thorak
PS: Het gaat er ook niet om of ze op elkaar lijken, maar het effect.
Zulke scènes zitten in veel meer films dan alleen in Predator, het eind van Scarface bijvoorbeeld dat hij ineens met de M16/M203 aan komt zetten en roept ''Say hello to my little friend''. Dat is ook precies zo'n scène. Het is zelfs een bijna standaard gegeven dat tegen het eind altijd iemand met een overtreffend wapen op de proppen komt.
En aangezien het om een ode/hommage aan de jaren 80 films gaat zie ik in deel 2 Stallone inderdaad graag met een boog en explosieve pijlen in beeld komen ja.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988