Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
GuyB
Anders eens gaan solliciteren bij cinenews.nl, maar daar ben je waarschijnlijk nog te jong voor.
DiDa
Ha ha!
Expendables haalt in een week al meer op dan Rambo tijdens de hele run. Deel 2 zal er dus wel komen.
Dit is een zwaar overgewaardeerde film hier op MM enz,Veel
sites geven dit een 4,echt niet te peilen vindt ik.
De karakters in de film hebben geen karakter,het verhaal is flinter dun,de acteerprestaties kan je vergelijken met die van een B-Film.
En als je iemand bent die van puur geweld houd en alleen al daarom hiervoor een 5 geeft en films met een goed verhaal een 1,ja dan begrijp ik je simpelweg niet
Maar jullie kennen m'n verhaal,ik verbaas me alleen bijzonder erg over de hoge score hier.
Je zou toch geen geld uitgeven voor deze film in de bios? Ben je nou wel heen geweest of is dit gewoon een haat stem
Dit is een zwaar overgewaardeerde film hier op MM enz,Veel
sites geven dit een 4,echt niet te peilen vindt ik.
Ieder zijn meug. Jij vond "Inception" een geniale film, dat vond ik nu weer een film met een flinterdun verhaal, een enorm overhypte film. En ik verbaas me dat die film nog steeds zo hoog staat, want het is een luchtbel vol met valse lucht.
Hij is er in getrapt. Hij heeft heeft 9 euro bijgedragen aan The Expendables fonds.
Nu krijgen we zeker een deel 2.
Hoe weet jij dat als je 'm niet eens gezien hebt? En wat is valse lucht? Het is in ieder geval een stuk origineler dan een gevangenis film die eindigt met een ontsnapping.
chevy93
Maar die gevangenis film met een ontsnapping is wel stukken beter! (We hebben het over Escape From Alcatraz toch bij 'die gevangenis film'?
Bottleneck
@reinbo hij heeft het toch over Inception ..?
ps die ontsnapping in de regen is ordinair gejat uit Raising Arizona
Lennert
Gisteren om 12.15 uur 's middags in een zaal die, zoals verwacht, rond dat tijdstip nog niet helemaal vol zat. Uiteindelijk zeer genoten van de film, maar de beste actie film ooit? Absoluut niet.
De film lijdt onder een paar puntjes, waarvan allereerst het editten van de actiescenes. Als Stallone een jaren '80 feeling wilde krijgen, had hij het camerawerk in een aantal scenes toch echt moeten aanpassen, want helemaal het tweede gevecht tussen Dolph Lundgren en Jet Li was zeer onoverzichtelijk. Bij andere gevechten was dit een stuk beter, maar het had zoveel malen beter gekund dat ik dit toch echt een kleine gemiste kans noem.
Een ander probleem is niet zozeer het script, maar de dialogen. Ik wil geen uitgewerkt psychologisch drama voor de helden, maar hoopte wel dat hun gesprekken iets vlotter zouden verlopen dan nu het geval was. Helemaal het moment waarop Willis, Schwarzenegger en Stallone hun grote scene hebben had ik geen moment het idee dat er echt een gesprek aan de gang was, maar meer het opdreunen van matige oneliners. Wederom: een gemiste kans. De laatste Rambo had ook een redelijk simpel script, maar kwam wel qua dialogen goed over.
Dat was eigenlijk het zeuren van mijn kant, maar het is wel belangrijk dat ik het meldt. Het verpest de film niet, want genieten deed ik absoluut, maar ik zou liegen als ik zou stellen dat dit de ultieme actiefilm ooit is. Geen zorgen, ik heb hoop voor een eventueel vervolg dat Stallone van deze punten leert en ik compleet in de gloria kan zijn.
Over naar het lof- en prijs-gedeelte van deze recensie:
1. The Expendables zelf: Eigenlijk heb ik over geen enkel personage iets te zeuren, zelfs Crews en Couture vielen me alles mee. Goed, Li kwam er behoorlijk als een kneusje vanaf, maar hij had genoeg goede momenten om hier niet teveel over in te zitten. Dolph Lundgren had een paar van de mooiste oneliners (WARNING SHOT!), maar het waren toch vooral Stallone en Statham die het toppunt van over the top badassheid uitstraalden. Stallone omdat hij op zijn 63ste nog zo fit is en Statham omdat hij met recht de beste acteur uit het hedendaagse actiegenre is. Sterker nog: hij is op het moment de enige die in mijn ogen de fakkel van grootheden als Stallone kan overnemen.
2. Mickey Rourke: ik dacht dat zijn rol een overtrokken cameo zou zijn, maar uiteindelijk voegde zijn rol een hoop toe. Absoluut de beste acteur uit de film.
3. De badguys: Eric Roberts was fijn dreigend, terwijl Austin voor het eerst echt overtuigend overkwam als spierbundel. In The Condemned vond ik hem zeer matig, ondanks dat de film best vermakelijk was. Hier zorgde hij voor het mooiste gevecht (tegen Stallone) en enkele heerlijke slechterik momenten. En dan mijn persoonlijke b-held Gary Daniels: duidelijk zijn beste acteerprestatie tot nu toe en hopelijk ook een mogelijkheid om vanaf nu in grotere rollen aangenomen te gaan worden. Dat zal gezien de komende films waar hij grote rollen in heeft naast Wesley Snipes, Eric Roberts, Steve Austin, Danny Trejo, Andy Garcia en Tom Sizemore nu misschien eindelijk gaan lukken. Wat mij betreft verdient hij het.
4. De actie: niet zo bloederig als de laatste Rambo, maar nog steeds uitermate over the top en gewelddadig op een manier dat het naast esthetisch verantwoord ook zeer vermakelijk is. Grootse explosies, vele man-op-man gevechten en enkele prachtige shoot-outs zorgen zeker voor een hoop adrenaline en spektakel. Niet het beste ooit, maar het hoort wat mij betreft wel bij het beste wat er de afgelopen tien jaar in de bioscopen terecht is gekomen.
Als Stallone de volgende keer iets meer rekening houdt met hoe je een vechtscene schiet en de dialogen wat vloeiender laat lopen, dan is er kans op de ultieme actiefilm, nu is het voornamelijk een goeie voorloper van zo'n film. Ik ga hem in ieder geval binnenkort nog eens in de bioscoop aanschouwen om te zien of het de tweede keer beter of minder bevalt, misschien dat de score nog aangepast wordt.
yeyo
Waar ik altijd skeptisch ben over hypes en over films die nieuw leven willen blazen in dode formules, wist The Expandables volledig aan mijn verwachtingen te voldoen!
Het is een film die oprecht het hele 80's sfeertje belichaamt: genadeloze, nonstop actie, macho dialogen en een perfecte opzet. In de cast is er zeker niet sprake van een 'overkill' aan namen. Ook acteurs als Jet Li en Jason Statham die ik persoonlijk niet zo geweldig vind, komen perfect tot hun recht in deze film. Zelfs 'friggin' Steve Austin heeft een leuke rol, al vond ik zijn WWF-verleden soms iets te duidelijk naar voren komen.
In visueel opzicht is The Expandables dan weer wel met zijn tijd meegegaan en dat komt de film ten goede. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van nieuwe technologie om het geweld nog bruter en nog meer over the top te laten blijken. Het verhaal is uiteraard mager, maar mits een goede uitwerking, timing en héél wat snedige one liners (wat hier het geval is) weten van die Commando-plotjes mij toch altijd te charmeren. Ik was even teleurgesteld over de onnodige romance plot met Statham, maar die bleek dan gelukkig helemaal niet zo onnodig te zijn wanneer het uiteindelijk leidde naar een ongelofelijk coole gevechtscène. Maar het grappigste aan het verhaal is waarschijnlijk dat elke held de ware slachting gewoonweg overleeft! Zelfs bad guy Lundgren (wat een monster trouwens!) komt er met een schrammetje van af, en no hard feelings natuurlijk.
Daarnaast heeft de film ook iets melancholisch, iets licht autobiografisch: de helden beseffen hoe uitgeblust ze wel niet zijn, maar blijven doorgaan omdat dat het enige leven is dat ze kennen, het enige waar ze goed in zijn. Een tragische parallel met de carrière van Stallone.
Alleszins hét actiespektakel van het jaar, en waarschijnlijk ook van het decennium.
Ik geloof dat we weinig medelijden hoeven hebben met de carierre van Stallone. Hollywood kent geen grotere acteur/schrijver/regisseur dan hem. Nou, vooruit, Chaplin misschien...
(Al snap ik wel wat je bedoeld. De tragedie was vooral dat hij uitgerekend na zijn beste acteerprestatie (Copland) zonder veel aanvragen kwam te zitten.)
Quentin
Blijft ook bij herziening sterk, vond de montage dit maal prima maar de CGI effecten blijven op bepaalde momenten echt ondermaats. Jammer dat Nu Image / Millenium Films / Avi Lerner de effecten heeft laten doen door zijn 'eigen' World Wide FX in Bulgarije ...
Ik had gelukkig (gek genoeg) niet eens zo'n probleem met de (inderdaad) ondermaatse CGI. Vond het wel passen bij het cartooneske karakter van de film.
Had dezelfde ervaring met de montage, de tweede keer gaat het allemaal niet zo snel meer, kwestie van gewenning. Heb je wel vaker met films die hun tijd vooruit zijn.
The One Ring
Chaplin, Keaton en Eastwood (toegegeven, geen schrijver) hebben een regie/ acteur-carriére waar Stallone toch zeker bang van mag worden. Als regisseur en schrijver wordt Stallone toch nooit tot de grootste gerekend (behalve wellicht door jou) en buiten Rocky en First Blood heeft Stallone een nogal moeizame carriére gehad, met zelfs direct-to-dvd werk. Hij wordt nooit genoemd onder de grootste acteurs. Wat mij betreft hoeven we ook geen medelijden met hem te hebben, zeker niet nu hij weer eens een echte hit te pakken heeft met The Expendables, maar vergeleken met een een hoop Hollywoodsterren is die van Stallone toch zeker niet opmerkelijk.
wimnoot
Sylvester Stallone's The Expendables
Ik ben persoonlijk niet zo'n hele grote fan van de pure actiefilm maar kan ze wel waarderen op zijn tijd. The Expendables doet ook precies wat het beloofd te doen en levert een bij vlagen knalharde, humoristische, vermakelijke actiefilm op. Schaamteloos worden alle ingredienten van een dergelijke film gebruikt zonder ook maar één keer aftewijken van de regels. Maar dat is geen nadeel, er is namelijk niets vervelender dan een actiefilm die krampachtig probeert dingen anders te doen.
We beginnen met de verplichte introductie missie, waarbij je de karakters leert kennen. Vooral de rol van Dolph Lundgren viel op. De man heeft in de loop van de jaren een nog brutere kop gekregen. Dan volgen we de perikelen van Statham's persoon voor het piepkleine liefdesverhaaltje. Het lollige stukje met de drie grote aktiehelden viel wel buiten de norm. Ik vond het best grappig. Bij de verkennings missie komt de film echt los en kan de fun beginnen maar niet voordat Barney even het diepzinnige gesprek heeft met Rourke, om Barney's motivatie voor de missie kracht bij te zetten. Dan zitten we tegen de laatste allesverpletterende aktiescene aan waar ik erg van onder de indruk was.
Wat me ook opviel waar een aantal korte hele vette camera shots in de film. Zo vond ik de korte maar heftige infraroodscenes erg mooi. En zat er een ondersteboven shot in bij het eerste grote gevecht van Stallone en Statham. Ik heb er niet zo veel verstand van maar dit zag er goed uit. Alleen de CGI bij de instortende gebouwen was slecht. Het kost de film een halve punt.
Dit alles bij elkaar genomen heb ik een hele aardige aktiefilm gezien en ik sta open voor een vervolg. 3.5
Demolision Man, Cliffhanger, Daylight, Specialist, Cobra. Allemaal behoorlijke actieknallers die de top positie van de boxoffice wisten te pakken.... Bovendien was hij vaak ook nog de producent.
Misschien een enkeling.....
AmazingPP
Goed lezen. Ik heb het over de film "Inception". Naar dat ik weet vond jij daar ook geen bal aan. Ik heb "The Expendables" inderdaad nog niet gezien, maar daar heb ik wel enorm zin in. Lijkt mij een gave film. En "The Shawshank Redemption" gaat niet alleen over een ontsnapping. Als je dat denkt heb je de film toch niet goed begrepen. Voor mij gaat hij over vriendschap en trouw, iets wat ik hoog inschat.
Ok, idd verkeerd gelezen. Films over vriendschap doen mij ook niet veel, hou er meer van als ze elkaar afknallen.
ralfsjam
champagne kan open! hij zit onder de 4 sterren....
op naar een realistische waardering.
fappie
- 2005 stemmen
[quote]Reinbo schreef:
[quote]
Misschien qua geld, maar de waardering is niet altijd geweldig bij die films. Hoewel ik er zelf wel erg graag naar kijk door Stallone.
champagne kan open! hij zit onder de 4 sterren....
op naar een realistische waardering.
Gefeliciteerd, wat is je giro nummer? Dan stort in de waardering in euro's
FunkStarr
- 1922 berichten
Voor de tweede keer gezien en blijf bij mijn 5 sterren, merkte in de bios dat de grappen deze keer ook veel beter ontvangen werden door het publiek dan toen ik hem de eerste keer in de voorpremiere zag. Ik verwacht nog een aantal hoge stemmen, dus dat gemiddelde mag van mij wel weer over de 4* heen worden getrokken.
wimnoot
Stallone's komedie's die waren wel heel slecht! Oscar
miner
Lekkere overdreven actie, vette one-liners en spierballen!
Jammer dat die arnold er niet veel in voor kwam,
maar sylvester gelukkig wel dus ik mats hem met 5*
Naomi Watts
En dat is weer iets dichterbij een 4 gemiddeld
. Ik hoop dat ralfsjam zijn fles dom perignon nog niet open heeft staan. Ik verwacht dat ie vanavond weer zo rond de 4* staat. Veel bioscoopgangers vanavond.
Elineloves
Hopelijk meer mensen die hem kunnen waarderen dan alleen afkraken. Ga jij (of jullie natuurlijk) ook nog, Naomi?

Naomi Watts
Ik zou eigenlijk met een vriend gaan maar ik kan niet nog wachten tot dinsdag, dus ik pak vandaag de film om half vijf. Sindsi k gister Rambo (2008) gezien hebt, kan ik niet meer wahcten. Ik keek hier zo enorm naar uit dat ik maar besloten heb lekker in mijn eentje te gaan

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988