Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
Paine
General Garza
Sandra
Lacy
Nou, van mij had die side story eruit kunnen blijven. Voegt niets wezenlijks toe en qua actie was het niet op het nivo van de rest van de film. Een dergelijke film kan mij niet compact genoeg zijn.
Bottleneck
als je deze film onder de loep neemt (verhaal, diepgang en originaliteit) is en blijft het een doorsnee actiefilmpje met zwakke stukken in de verhaallijnen?
Alledrie aspecten die voor mij totaal geen rol spelen in een film als deze.. Sterker nog: zo'n simpel verhaal past er prima bij, zoals wel vaker bij oude actiefilms.
Originaliteit in dit verhaal kan me ook gestolen worden, zolang ik het maar anderhalf naar m'n zin heb en nergens aan stoor, laat staan diepgang............
Voor die drie aspecten kijk ik wel naar andere (soort) films
Die eerste zit er gewoon in als reden voor een lekker knokpartijtje op het basketbalveld en om een lekker wijf in beeld te hebben. En die tweede is de reden waarom ze terug gaan om te knallen, en om een lekker wijf in beeld te hebben. Je moet het niet te moeilijk maken toch
- 1924 berichten
Ben het wel deels met Reinbo eens, dat is inderdaad een wat overbodige scene, maar de scene zelf heeft wel degelijk impact, tenminste in de bios waar ik hem zag zat iedereen op dat moment "oeh" "aahhhhh". Het zorgt inderdaad alleen maar voor extra actie maar is weer niet echt vergelijkbaar met de actie die er voor de rest inzit. Toch is het geen vervelende scene ofzo, maar als het er niet in had gezeten had niemand het gemist.
He, de eerste 0,5 is binnen. Krijgen we nog een toelichting?
Ben erg benieuwd user heeft verder nooit lager dan een 2,0 gegeven...
Zou het Jean-Claude van Damme zijn?
ralfsjam
Voor die drie aspecten kijk ik wel naar andere (soort) films
ja denk dat je wel gelijk hebt, en dat ik teveel van dit soort films verwacht. niet echt mijn kopje thee dan denk ik. te simpel roept bij mij irritaies op...
0,5??? waar??? dat "vereist" een uitgebreide toelichting
rinusjr
Ik heb echt ontiegelijk veel zin in deze film.
Ik ben opgegroeid met de vele actiefilms uit de jaren 80, en nog steeds hebben deze films een mooi plekje in mijn hart.
Vooral Schwarzenegger, Stallone, Willis, Lundgren en Van Damme waren favoriet, en dan ook in de genoemde volgorde. Van Damme en Lundgren ben ik uit het oog verloren vanaf circa 94/ 95 en ik ben dan ook blij om te horen dat Lundgren in een grote film meedoet. Het is jammer dat Schwarzenegger en Willis alleen even komen buurten in de film. Moet nog een week wachten, en een goede smoes verzinnen om mijn vriendin mee te krijgen naar de bioscoop. Ben benieuwd!!
Nomak
0,5??? waar??? dat "vereist" een uitgebreide toelichting
Leland Palmer
0,5??? ... Ik kan me niet voorstellen dat iemand hier minder dan 3 sterren aan kwijt wil, of je moet heel erg depressief in het leven staan als je hier niet eens van kunt genieten...
Bottleneck
Ja ieder z'n thee.. zo had ik meer 'moeite' met het liefdesgedoe in Rambo 4 (hier speelt het wel zo marginaal..) maar die moet ik misschien nog maar eens kijken
- 1924 berichten
Je hebt helemaal gelijk, maar volgens mij heb ik ook uitgelegd waarom ik het een waardeloze film vind, misschien ben ik wel heel erg streng geweest want eerlijk gezegd vind ik hem ook weer niet zo slecht, maar als je het echt wilt weten kan ik je een nog veel uitgebreidere uitleg geven. Overigens was mijn bericht ook meer bedoled als grapje, want ik hoef helemaal geen uitleg, ik weet namelijk al wat het zou worden; slap verhaal, slecht acteerwerk en meer van dat geneuzel
TrozA
Moet... zien... nu...
Lijkt me ZO gaaf om al deze helden in één film te zien... kan toch onmogelijk slecht zijn?!
PascaL
Vooral deze film niet te serieus nemen, en goed kijken naar de productie notes
Er is met weinig veel gepresteerd..
MyOwnStyle
Op imdb 'maar' 7.8 meer na 11 000 stemmen... Zal nooit Inception of andere hypes kunnen inhalen, denk ik. Al denk ik dat deze zoveel beter zal zijn dan Inception.
Naomi Watts
The Expendables is gewoon wat het is, Inception doet alsof het zo complex en geniaal is en speelt zo in op hoge beoordelingen. Bij The Expendables wordt de kijker niet echt beïnvloedt.
chevy93
Er is met weinig veel gepresteerd..
TrickySmalls
In opzicht van het verhaal heeft hij wel enigszins gelijk. Maar in een film als deze doet dat helemaal niet ter zake.
MyOwnStyle
Klopt, maar ik hou van films zonder al te veel complexe of beïnvloedbare scènes. Geef mij maar veel, spectaculaire actie.
HeatWave
Eigenlijk had Jean claude Van Damme, Chuck Norris, en Steven Seagall nog mee moeten spelen, en mischien zelfs nog wel Mel Gibson, alhoewel die toch weer net van een iets andere catagorie is, en alle aktiehelden van jaren terug waren echt bij elkaar gevoegd, en natuurlijk niet te vergeten Chackie Chan.
Maar goed ik ga hier voor de rest natuurlijk niet over zeuren want dit bonte gezelschap is natuurlijk al een spektakel op zich.
Daarbij komt dat ik de film erg vermakelijk vond en zodoende 4 sterren wel op z'n plaats vind.
GuyB
Gewoon weer een super lekkere full-testosteron mannenfilm zonder gezeik en gedoe (ik verwijs naar geen enkele film) en keiharde actie en vermaak.
Morgenavond 22u30 Kinepolis Kortrijk.
Miss A
Super coole actie film
Mja dat kon ook niet anders
Ik vond de scenes met Jet Li echt grappig i need more money because i'm small hahaha
Jason Stathamm vond ik super cool met zijn messen en Terry Crews is ook geweldig met zijn mega wapen haha
Naomi Watts
Eens hoor, ik hou van beiden. Al voelt Inception als een striptekenaar die abstracte kunst probeert te creëren.
kArIzMa_Movie
Ik had verwacht dat alle actiefans deze film met 4,5/5 sterren zou prijzen. Dat valt dus tegen.
Mijn verwachtingen zijn vrijwel hoog, ja. Tja, Willis speelt erin he!
chevy93
4,15* na 83 stemmen valt inderdaad wat tegen. Shutter Island had bv. 4,53 ofzo na 50 stemmen. En kijk nu.
Mijn verwachtingen zijn vrijwel hoog, ja. Tja, Willis speelt erin he!
Tja, maar met een 0,5 haal je de boel flink naar beneden. Meeste actiefans geven ook en 4,5 of hoger. En voor Willis zou ik het maar laten, zin bijdrage is miniem.....
GuyB
In het begin zijn het natuurlijk praktisch allemaal 0.5/5 stemmers. 0.5 voor de mensen die hem niet gezien hebben en 4.5/5 voor de fans die hem wél al gezien hebben. Bij de 5 sterrenstemmers zitten natuurlijk ook een paar voorbarige stemmers. Eigenlijk blijft alles dus in evenwicht!
Jashfan
Zo eindelijk de film gezien vandaag in een speciale film avond van Utopolis,wouw wouw en nog eens wouw wat is dit een goede film,eindelijk weer eens wat goede werk van Stallone (uitgezonderd van Rocky & Rambo)Dit is zeker zijn comeback naar de bios na lange tijd (Copland 1997)zeker is het mooiste van de gehele fim is dat Stallone Schwarzenegger en Willis in een scène spelen al was het maar 5min...maar wat was het goed!!!dit is echt porn*voor mij als Stallone en Schwarzenegger fan,hoop dat Stallone zijn idee voor een 2e deel door gaat en Schwarzenegger er meer tijd in gaat krijgen.
Ik kan over van alles lullen over de film,neem van mijn aan ga er lekker naar toe als actie liefhebber en zet je verstand op nul en geniet.
Mijn stem is 5 sterren zeker te weten !!!

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988