• 9.422.011 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

avatar van notnotfun

notnotfun

Dat geloof ik best, maar zeg nou zelf het is toch juist heerlijk om als 80's actionfan good ol' Sly te zien knallen en rammen? Dat is zo'n beetje heel het concept van The Expendables.

rep_robert schreef:

Ik mag dus de meest fantastische actiescenes in dit genre ooit verwachten

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Voor mij voegt de cast zeker wel iets toe ja. Althans, daar ga ik nu even vanuit. Als het geweldsspektakel de boventoon voert, dan nog heeft de cast een groot aandeel voor mij. Neem een film als 2012. Wie zijn daar de hoofdrolspeler. De special effects of de acteurs? Het spektakel en de effecten zijn goed geregeld, maar verder vind ik er weinig aan.

notnotfun schreef:

Klopt, maar dat concept had compleet door de mand kunnen vallen als de film kut was geweest. Mijn punt is: de hoge waardering komt omdat het een geweldig actiespektakel is geworden. Dat schrijft ook iedereen in zijn review. Ik vond zelf de scene met de grote drie de zwakste van de hele film....

notnotfun schreef:

Hope so, maar het zal lastig worden om een film als Demolition Man of Rambo: First Blood part II te evenaren. Dat zijn voor mij de Sly toppertjes.

JacoBaco schreef:

Voor mij voegt de cast zeker wel iets toe ja. Althans, daar ga ik nu even vanuit. Als het geweldsspektakel de boventoon voert, dan nog heeft de cast een groot aandeel voor mij. Neem een film als 2012. Wie zijn daar de hoofdrolspeler. De special effects of de acteurs? De effecten en het spektakel zijn goed geregeld, maar verder vind ik er weinig aan.

Zonder cast geen film, maar als dit een (bijv. Servische) actiefilm was geweest met onbekende namen (Wel coole gasten) en de uitvoering verder exact hetzelfde was geweest, had ik ook 4,5* gegeven.

rep_robert schreef:

Rambo 2 is ook nog beter.

avatar van rep_robert

Dat is First blood: part II toch Reinbo?

Bottleneck

Statham en Lundgren blinken dan ook uit, vind ik althans. The Godfather zou ook anders zijn zonder Brando, Pacino etc., niet slechter perse, verhaal blijft hetzelfde, maar anders.

Hier klopt het totaalplaatje gewoon: heerlijke actie, niet te serieus, en nog oude actiehelden ook.

avatar van rep_robert

Ben benieuwd naar Lundgren, die ik de laatste jaren toch vooral misbaksels als Direct Contact heb zien maken. Blijft talentloos die gozer

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Reinbo schreef:

Ok, maar voor mij kunnen acteurs ook de film maken of juist beter maken. Op wat voor manier dan ook. Die 2 gasten uit bijvoorbeeld Boondock Saints ken ik amper, maar ik vind de film wel erg goed. Het kan bij mij alle kanten op.

avatar van rep_robert

Volgens mij is de cast juist het allerbelangrijkste in de meeste films.

avatar van Reinbo

Cast is toch juist vaak het meest inwisselbaar in een film..... Het enige voordeel van een bepaald acteur is dat hij budget los kan maken. Ik ga zelden op een acteur af, kijk eigenlijk enkel naar wie de regisseur is.

avatar van rep_robert

Veel films vallen of staan met een goede/slechte cast. Dus heel veel films zijn juist alleen te pruimen omdat de cast fantastisch is. Dat ze het meest inwisselbaar zijn(volgens jou) maakt het niet een onbelangrijke factor toch?

Noem er eens een?

Geef ik je zo drie andere acteurs die de rol ook goed zouden kunnen invullen.

avatar van rep_robert

Nou ja, heb vannacht Fucking Amal gezien, was echt diep onder de indruk van de 2 meisjes in de hoofdrol. Denk dat je daar met talentloze actrices toch een behoorlijk mindere film hebt.

avatar van Reinbo

Ik zeg niet dat je talentloze mensen moet inzetten, maar dat is juist een goed voorbeeld van dat je ook met onbekende actrices een goede film kan maken. En er lopen heus wel meer goede onbekende actrices rond.....

Dat is eigenlijk mijn punt, het zijn niet enkel de bekende acteurs die uitstraling en talent hebben.

En neem bijvoorbeeld Terry Crews, ik had nog nooit van de hele man gehoord, toch heeft hij de beste scene van de hele film, alle overige all star namen ten spijt. Maar die rol had even goed door Hulk Hoogan, Roddy Piper of de uitsmijter van de discotheek op de hoek gespeeld kunnen worden.

avatar van rep_robert

Klopt, het zal hier ook over het algemeen vooral een marketing truc zijn, want ik ben echt alles behalve een fan van Lundgren en Jet Li. Maar doordat je die tien namen bij elkaar hebt word je toch nieuwsgierig.

Ben wel benieuwd wat voor mensen er in de zaal zullen zitten bij deze film

JacoBaco schreef:

Bweh wannabe film

Reinbo schreef:

Roddy Piper vind ik wel lachen in They Live Beste acteerprestaties heeft ie echter in de worstelring geleverd

Reinbo schreef:

Geselecteerd op zn kop en spierballen. Mooi toch

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dan vraag ik me toch af Reinbo, Gamer nog niet gezien? Neveldine & Taylor zijn toch de directors met de toekomst in dit genre van de actie film imho. Zat ook i nde laatste Terminator, en een piepklein rolletje in Inland Empire .

avatar van Reinbo

Gamer heb ik gezien, maar ik heb het toch over acteurs en niet over regisseurs. Ik geef juist aan dat de regisseur voor mij het belangrijks is, de film is tenslotte zijn visie.

avatar van rep_robert

Maar veel regisseurs geven films nauwelijk hun eigen visie mee, doordat ze zo standaard zijn. Dan kijk ik bijvoorbeeld in het romcom genre en de high school komedies. Dan vind ik de chemie van de acteurs het belangrijkste, aangezien de rest allemaal zo anoniem is.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Reinbo schreef:

Aangezien je Crews niet kende, leek me een beetje vreemd als je Gamer gezien had .

avatar van Reinbo

Heeft hij blijkbaar weinig indruk gemaakt. (Heeft ook maar een klein rolletje in deze)

rep_robert schreef:

Tja, maar dat soort films hebben niet echt mijn interesse.

Natuurlijk zijn er wel onderscheidende rollen, maar een acteur is niet iets waar ik mijn verwachtingen of mening op baseer. Het gaat uiteindelijk om het geheel, de regisseur bepaald de mix. (Zijn ook heel veel kleurloze regisseurs)

avatar van Tyoom

Tyoom

Gelukkig druipt de zelfspot van het doek......

Grappig ook, dat Van Damme zich te goed voelde voor deze film!

avatar van Reinbo

En waarom dan slechts een 2*? Gezien je top 10 zou je toch een beetje van hersenloze actie houden....

avatar van rep_robert

Ja, zijn rol was van tevoren niet duidelijk dus wilde hij niet meewerken toch? Omdat hij vond dat ie geen respect kreeg vanwege dit.