Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
Chross
Jongens en misschien meiden, ik kan jullie zeggen dat deze film echt geniaal is. Afgelopen zaterdag naar de voorpremière geweest, wow! Ontzettend gelachen, super actie en zelfs een paar keer in mijn handen geklapt omdat het gewoon klopte. Denk dat ik me nog nooit zo vermaakt heb in de bios. Hele zaal had een applaus klaar op het einde..
anacondas
zaterdag bij de voorpremiere geweest goeie actie film.
Met toppers waar ik altijd graag naar keek en nu weer en waar zelfs nog af en toe een vleugje humer aan te pas kwam.
Leuke film heb genoten.
Koerok
Jemig, ruim een 4!
Dat zou je niet ver wachten bij zo'n affiche. Ben nu toch wel benieuwd.
Emiledj
Inderdaad: ik sta ook te kijken van het gemiddelde. Normaal gesproken vallen films met een dikke vette cast voor 90% tegen. Is dit dan echt (eindelijk) zo'n uitzondering?
Uhmm dan gaan we die volgende week toch maar bekijken
...
Nog even en hij gaat Inception voorbij.
Maar wat betreft het hoge gemiddelde, daar kan je een ding uit opmaken, het maakt waar wat het beloofd: knalharde actie.
chevy93
In dat geval kan je uit het gemiddelde van Inception op maken dat het ook waarmaakt wat het beloofd: een retespannende thriller laten zien.
Op IMDb stond hij trouwens nog op 8,3. Nu 7,9
Ik ga vrijdag. Kan echt niet wachten. Ik heb niet vaak gehad dat ik zo enorm naar een film uitkeek als deze. The Dark Knight was denk ik de vorige.
Groot verschil is dat Inception enkel spannend is voor kijkers die vrijwel niets gewend zijn (en de film ingewikkeld vinden
) en deze film zelfs de meest doorgewinterde actiefreak van z'n sokken blaast.
Beter dan Terminator 2 kan deze film niet zijn, maar het mag een goede 2e worden
Leland Palmer
Nog even en hij gaat Inception voorbij.
ralfsjam
grappig om te zien dat een zwikkie oude actie knarren samen in een actie film anno 2010 spelen (miste er wel een paar) maar echt meer dan dat was het niet in mijn ogen. oude bazen bijgestaan door hedendaagse helden in een actievolle (is dat een woord?) film met een zwak verhaal, met een nog zwakker romantisch tintje.
okay , alles kwam goed in beeld en prima gedaan, maar goed? mmmm? niet echt. ik denk dat het meer de opwinding was om al deze mannen te zien in 1 film. in mijn ogen waren Lundgren en Roberts de grote winnaars. 4.2 is in mijn ogen veel te hoog!
3 van mij...
p.s. Arnie was leuk, en acteren kan hij nog steeds niet.... scene was wel grappig.
Ach, naar 2,25 zal ie vast niet zakken. Denk dat er voor vele acteurs een hoogste notering ooit in zit op MovieMeter
Nee, joh. Tegen die tijd zijn hier allemaal users komen klagen over het verhaal. Dit is geen middle of the road mainstream meuk.
JacoBaco
Ik ga deze film pas kijken als ik ie in de 250 staat, maar dat gaat toch wel gebeuren, dus ik ga er a.s. vrijdag naartoe.
JacoBaco
Wel lachen als ie in het begin ..... spoiler...
Dat wilde ik nog niet weten.

Zeer zeker niet...
Wat zit er dan bij Arnold op schoot....
Filmkriebel
Recensent Chris Craps heeft er helemaal niet van genoten (en hij is de enige recensent niet). Enkele uitspraken
-Actieheld maakt tragedie..
-Het verhaal is zo mager dat je vermoedt dat Stallone het op een bierkaartje heeft neergepend.
-God behoede ons voor Expendables II
-De film is een anachronisme... The Expendables ademt de sfeer van de jaren '80. Zonde want de fotografie en actie uit die tijd willen we niet meer terug.
... een genreoefening die weinig meer is dan een vervelend en monotoon actiegedrocht waarin mensen op de meest sadistische manier afgemaakt worden.
Ik denk in ieder geval niet dat deze film top 250 materiaal is.
Ik denk dat Chris Craps gewoon niet van actie houdt....zijn laatste zin zegt genoeg, laat hij lekker romantische komedies gaan beoordelen.
En of het top 250 materiaal is? Bij mij wel.
De fotografie en de actie zijn ook van deze tijd (Heeft hij de film wel gezien? Vermoed dat hij nat 10 minuten onthutst de zaal heeft verlaten als ik het zo lees), De film ademt juist weinig jaren 80 sfeer uit, enkel enkele acteurs komen uit die tijd en het 'verhaal' is even simplistisch als de actiefilms van toen, verder is het juist erg eigentijds. Die man heeft er echt geen kaas van gegeten...
Filmkriebel
Als je zoiets leest, wat moet je dan wel verwachten? Ofwel iets heel goeds ofwel iets heel slechts. Gelukkig vind ik 80s actiefilms wel amusant... serieus kun je ze in elk geval niet nemen.
Filmkriebel
Verder ook wel jammer dan JC Vandamme en Seagal niet hebben toegehapt.
Who the F*ck is Chris Caps eigenlijk, nog nooit gehoord van die man, wat zijn zijn favoriete films? Zonder die kennis is het toch enkel een mening van iemand die niet van sadistisch geweld houdt. Ik kan je verklappen dat iedereen die daar niet van houdt deze film een 0,5 gaat geven, de film barst van het sadistisch geweld.
Bottleneck
De fotografie van die tijd
Alleen de spierballen, het verhaaltje en de acteurs zijn dat. En de vele worstel-acties
Filmkriebel
Who teh F*ck is Chris Caps eigenlijk, nog nooit gehoord van die man, wat zijn zijn favoriete films? Zonder die kennis is het toch enkel een mening van iemand die niet van sadistisch geweld houdt. Ik kan je verklappen dat iedereen die daar niet van houdt deze film een 0,5 gaat geven, de film barst van het sadistisch geweld.
Craps is een recensent van het Metro krantje in België, een gratis krantje die ze in grote bijlage verspreiden voor treinreizigers. Wat Craps zijn favoriete films zijn weet ik niet... hij reviewt zo'n beetje van alles. Een referentie zou ik hem in elk geval niet noemen
Hoe meer ik er over nadenk, hoe meer ik er overtuigd van raak dat de man de hele film niet gezien heeft.... Fotografie en actie zijn totaal niet als in de jaren 80. Hoe komt die erbij.
De man heeft zijn recensie geschreven op basis van een vooringenomen idee.. Enkel het sadistische geweld klopt.
Poppe
En iemand die niet van sadistisch geweld houdt, gaat de film waarschijnlijk ook niet zien..(behalve degene die onder een steen hebben geleefd het laatste jaar)
Dat het verhaal weinig voorstelt is alom bekend toch?
JacoBaco
Als films als Man on Fire en Taken de top 250 halen, dan zou het voor The Expendables geen probleem moeten zijn.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988