• 9.381.187 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

avatar van Thorak

Thorak

frekio schreef:

IK MOET DEZE FILM ZIEN !!!!!!!!

aleen ik ben pas 14 dus ik kan niet naar de bioscoop

Je kan hem niet zien maar toch heb je een 5* gegeven???

Lijkt me dat deze verwijderd moet worden!

Oh jij bent ook zo'n iemand die iedere film 5* geeft zie ik nu

Stem verwijderd.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Dit lijkt me uberbruut popcornvermaak! Heb ik dat goed?

avatar van Q Jones

Q Jones

Helemaal zie mijn reactie hierboven

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Leuke recensie Q Jones, alleen door jouw post stijgen mijn verwachten nog meer.

Dus stel dat de film mij tegenvalt, blame ik jou!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Whahaha een stelletje ouwe lullen die ze opgepimpt hebben, en die de jonge god uit moeten hangen. Ben benieuwd wil hem graag zien en zeker na die hoge stemmen hier

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

ben hier ook wel heel benieuwd naar geworden. Lekker ouderwets knallen.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Hmm.. gister de trailer opnieuw gezien. Kan nou niet zeggen dat ik zo´n gemiddelde had verwacht. Mja dat is ook het probleem met trailers vaak. Daarnaast is er ook nog niet heel veel gestemd.

avatar van Reinbo

Tot nog toe zijn natuurlijk voornamelijk de liefhebbers geweest.

En als je liefhebber bent van geweldscinema zal het niet tegen vallen, explosiever dan deze worden ze niet gemaakt. Trailer laat precies zien wat je krijg (bevat ongeveer even veel verhaal ), alleen krijg je er veel meer van.

avatar van rep_robert

Vind de one-liners in de trailer helaas wel van een dermate laag niveau dat ik niet heel veel verwachtingen heb. Jullie bouwen wel weer wat vertrouwen op hehe. Neem ook aan dat ze leuker zijn dan die 2 trieste in de trailer?

TrickySmalls

Deze film tijdens de voorpremiere gezien en man, wat een film kan ik je zeggen.

Enkel de cast gaf mij al een ontzettend stoer en blij gevoel. Iets wat een film maar zelden lukt bij mij. Alle karakters uit de jaren 80 en 90 stuk voor stuk schitterend in deze film boordevol, maar dan ook boordevol actie zoals we ze alleen van vroeger kennen. De badguys vallen niet of nauwelijks op (behalve Austin en die gast met zijn haar naar achteren enigszins) maar wat wil je met zo een denderende cast.

Vanaf minuut 1 weet de film je al direct versteld te laten staan en je van je sokken te blazen. Direct een brute scene met ook nog eens een dikke scheut humor. Want dat is wat deze film minstens met zich meebrengt; vele one-liners, zelfspot en goede, treffende humor.

Verhaal is dan wel flinter dun, maar who cares? Wellicht dat als ze met twists gingen gooien het boeltje maar ongeloofwaardig over zou komen. Gelukkig is dit niet zo en is het gewoon een boeiend verhaal wat mekkelijk te volgen is.

Dan dé scene met the big three. Voor mij zonder meer de meest boeiende en grappige scene uit de film. Het belachelijk maken van elkaar, het is gewoon fantastisch om te zien dat dit mogelijk gemaakt is. Zoals anderen al zeggen; nog nooit mee gemaakt dat bij de intreding van een acteur (arnie) het publiek zo een reactie met zich teweeg brengt. Kreeg toch wel even een dikke glimlach op mijn gezicht van die scene.

Ook de actie is meer dan briljant en zoals we die van vroeger kennen. Dikke vuur- en vuistgevechten zetten de toon voor mooi vormgegeven scene's. Het tonele verschijnen van Crews met zijn BFG (Big F***king Gun ) is ontzettend stoer in beeld gebracht en ik kan niet wachten om dit spektakel te stuk te mogen aanschouwen op Blu-Ray.

The Expendables is een film die velen voor altijd bij zal blijven als de film met de cast der casten.

rep_robert schreef:

Nee, het zijn er enkel meer. Maar zo triest zijn ze toch niet in de trailer? Maar een instant classic zit er niet direct bij, maar na verloop van tijd zullen ze het wel worden.

De leukste one-lner vond ik die van Stratham in het vliegtuig nadat ze de steiger hadden gebombardeerd Ben alleen vergeten wat hij zei.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Shiiit wat een score zeg,ik kan echt niet geloven dat ie zo goed zal zijn,maarja ik zal wel zien,maar ik ga er geen bioscoopkaartje voor kopen.

TrickySmalls

Nu maar hopen dat dit Inception overstijgt, alhoewel dat ook een toppertje was uiteraard.

Reinbo schreef:

Triest misschien wat overdreven, alleen goed kan ik het ook niet noemen. Vooral die laatste quote wanneer Stallone bijna geraakt wordt is te geforceerd hip. Kon daar bepaald niet om lachen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

88Fabian schreef:

Shiiit wat een score zeg,ik kan echt niet geloven dat ie zo goed zal zijn

Er zijn net 50stemmen

Bottleneck

De oneliners zijn uiteraard lekker flauw maar niet echt spitsvondig, maar geloof ook dat er veel langs me heen is gegaan.

Vond het ook grappig om te zien hoe Stallone rent met die korte pasjes

TrickySmalls

Inderdaad, je ziet wel dat de beste man niet de jongste meer is.

rep_robert schreef:

De kick zit 'm hier veel meer in het overdonderende geweld dan in de oneliners. Film heeft veel meer weg van Rambo 4 dan van Commando.

88Fabian schreef:

Qua actie is het geweldig, maar qua verhaal....welk verhaal?

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

88Fabian schreef:

"You don't deserve to call yourselve a man!"

avatar van Reinbo

Ach, sommige mensen kijken liever naar een film waarin een vader ontzettend z'n best doet z'n kindertjes terug te zien.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

O die ene met die platte dialogen en vervelende gimmick.

rep_robert schreef:

Volgens mij bedoel je Statham.

Sorry, you're right.

TrickySmalls schreef:

Inderdaad, je ziet wel dat de beste man niet de jongste meer is.

En daarop is z'n rol wel afgepast als nestor van de groep, de 'jonkies' die de snelle actie doen (hoewel Lundgren...) en de oudjes die erin gefit zijn voor de verering en de fun, en het werkt allemaal precies.

avatar van Loisb

Loisb

Ik heb hem gister gezien en als vrouw vind ik de film ook genieten! Geweldige actie en leuke acteurs. Heerlijke popcornfilm!

avatar van 88Fabian

88Fabian

Ik kijk simpelweg geen hersenloos geweld,vind ik slaapverwekkend,en reinbo schrijft dat er geen verhaal in zit,dus dan is het al helemaal flauwekul om er naar te kijken in de bios.

avatar van rep_robert

Ik vind Mission Impossible 2 ook niet echt een plot hebben waarvan je u zegt. Wat een onzin.

Bottleneck

Ga je zoiets bij iedere film schrijven waar je niet naar toe gaat of wil je hier lekker opvallen?

Gek ook omdat je eerst schreef:

88Fabian schreef:

Deze film lijkt me wel lachen,

Het valt naar mijn idee ook niet serieus te nemen.