Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
Paine
General Garza
Sandra
Lacy
De trailer o.a. gezien in de bioscoop en ik hoorde een aantal mensen toch een soort van neerbuigend in de lach schieten. Heel triest.
Ach, dit is voor de kenners, laat het klootjesvolk maar genieten van Inception en denken dat, dat goede actie bevat.
Beetje kort is het wel. Een film met zoveel helden verdiend gewoon een film van 2 uur. Hopelijk komt er een dvd uit met een verlengde versie.
Nee joh, precies goed. Hoe lang denk je dat Commando, Cobra, Rambo 2 of Predator duren?
Zit niet te wachten op eindeloze intro met karakteruitdieping. Gewoon to the point: Knallen!
Op deze manier kan je 'm tenminste twee keer op een avond kijken.
JacoBaco
Je hebt wel eens (actie)films van 120 min die voorbij zijn voor je er erg in hebt. Maar als dit puur een hommage is, dan zal Sly mogelijk ook wel rekening met het speelduur gehouden hebben. Een typisch jaren 80 speelduur van zo'n 90 min en de actie is niet om aan te slepen. Ik gok op 100 min.
JacoBaco
Dat is wel zo ja, maar met o.a. Avatar en Inglourious Basterds vond ik dat weer niet zo erg, maar dat is een andere discussie geloof ik.
yeyo
Hm ja, dat zijn nog films met een zekere ambitie, of zeg gerust maar meerwaarde. Ik heb het over hersenloze rechtlijnige actieprenten zoals Man on Fire, Transformers en Bad Boys II die het lef hebben om uit te pakken met een speelduur van ongeveer 150 minuten.
Precies, die zouden er zeker bij gebaad zijn als ze een half uur korter waren. Ik vind 90 -105 minuten een prima speelduur voor een no-brainer.
En als ik een dvdtje wil kijken dan werkt de speelduur van Avatar of IB toch behoorlijk tegen.
wu-tang
ben ook wel benieuwd , maar met zoveel ego,s in 1 film , ben ik echt benieuwd wat we voorgeschoteld krijgen , en of er uberhaupt een beetje goede tegenspelers zijn moet natuurlijk ook wel beetje van formaat zijn [ dus geen leger afknallen met een machine gun ]
hoop niet dat het een rambo 4 achtige film wordt , dat zou wel een teleur stelling zijn dan , het bar slachte einde en het gebrek aan een goede tegenspeler verneukte me toch wel die film !!
Tonypulp
Hopelijk is het juist van hetzelfde kaliber als Rambo 4, maar dan met meer dan 1 held
Wat een fucking heerlijke film was dat.
Maar daar maak ik me totaal geen zorgen om, dit gaat hard worden!
yeyo
[ dus geen leger afknallen met een machine gun ]
Dat is nu juist is hetgene waar heel deze film rond moet draaien!
Exact. Ik hoop dat de body count enorm is.
Wel jammer dat het niet zo grof en geweldadig zal zijn als Rambo.
JacoBaco
Ja, maar dan voelt Rambo 4 juist nog specialer op die manier. Zo kun je het wellicht ook bekijken.
wu-tang
dan wordt het vast een tegenvaller jongens ook al blijf je nog zo positief !!
maar ja heb je wel wat om naar uit te kijken . ik ga ook alle lichamen tellen verwacht een record
Exact. Ik hoop dat de body count enorm is.
Wel jammer dat het niet zo grof en geweldadig zal zijn als Rambo.
Films als Commando waren ook niet extreem grof. Actie met een knipoog.
Als je in deze film geweld stopt op de Rambo 4 manier, dan is dat niet de bedoeling. Daarvoor hebben we gelukkig nog Manchete begin september.
Leland Palmer
Veel meer zin in Machete (vooral door de geniale én leukere cast), al lijkt dit me ook wel vermakelijk.
dutchtuga
Heb je ze al gezien?
Allebei compleet oninteressante kinderfillmpjes wat mij betreft.
Vooral dan niet gaan kijken.
Voor mij de 2 meest interessante zomerfilms. Heb hier echt zin in.
GuyB
Expendables heeft toch echt wel een interessantere cast, al heb ik in Machete ook veel zin.
Eindelijk nog eens écht wapengeknetter en actie zoals we ze véél te weinig hebben. Dat is mijn eerste indruk bij het zien van trailers.
Leland Palmer
Expendables heeft toch echt wel een interessantere cast...
Dat is ieder voor zich natuurlijk. Ik vind de combinatie Trejo, Seagal, Don Johnson, De Niro met Jessica Alba, Michelle Rodriguez en Lindsay Lohan véél interessanter dan dit groepje hier. Als Willis en Schwarzenegger nou nog een normale rol hadden, was het misschien een (klein) beetje anders geweest. Daarnaast barst de hel los in Machete en blijft dit waarschijnlijk wat braaf. Niks mis mee trouwens, maar kijk ook daarom wel meer uit naar Machete.
Beide hebben een toffe cast. Manchete heeft een meer veelzijdiger cast, The Expendables heeft de stoerste cast met zon beetje elke zichzelf respecterende (oud) actieheld icoon erin.
Allebei compleet oninteressante kinderfillmpjes wat mij betreft.
Goh, het leven moet zeker oersaai worden op je oude dag....
Zeker niet, maar van dit piefpafpoef gedoe kan ik echt niet meer opgewonden worden.
finalman
in Belgie op 18 augustus in de cinema
Bron: poster in cinema 'coming soon'
"t gaat ook veel meer om de oneliners en het gegrom.
JacoBaco
Maar goed, kos vindt La vita è bella misschien wel heel mooi, terwijl jij die film .......
Daar wordt ook veel te weinig in gegromd.
Captain Pervert
Laten we vooropstellen dat deze film een clubje acteurs samenbrengt die ik al sinds de basisschool samen in 1 film wil zien. Laten we ook alvast maar veronderstellen dat, hoe slecht deze film ook zal zijn, ik hem toch wel 4+ sterren ga geven alleen al vanwege de briljante lineup aan acteurs.
Nu ik nog een beetje objectief kan zijn, moet ik wel zeggen dat de trailer een niet al te beste indruk van de film geeft. Niet alleen de trailer op zich is slecht (te lang, geen opbouw, domme aaneenrijging van willekeurige actieshots), maar de film zelf heeft een toon die ik liever anders had gezien.
Het is een beetje Tango & Cash, waar ik liever een wat rauwere toon had gezien met iets minder zelfspot. Een grap is oké, maar dit is een verkapte actiekomedie zonder spanning.
Ik ben ook benieuwd wie het loodje gaat leggen en wie niet, en wanneer, en in welke volgorde.
Dat neemt niet weg dat ik met hetzelfde gevoel naar de film ga als naar Terminator 3 en Rambo 4: dingen uit je kindertijd nieuw leven inblazen, het mooiste wat er is.
Ik heb er in elk geval zin in.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988