Genre: Actie / Thriller
Bekijk via HBO Max
Bekijk via Viaplay
Plot Salt
"Who is Salt?"
Evelyn Salt is een CIA-agente, die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn die van plan is de president van Rusland te vermoorden. Wanneer ze op de vlucht slaat, komen al haar vaardigheden en haar verleden als geheim-agente goed van pas. Ze moet er echter voor zorgen om haar naam te zuiveren, voordat de machtigste machten ter wereld haar te pakken zullen krijgen en elk spoor van haar bestaan zullen wissen...
Evelyn Salt
Russian President Matveyev
Young Salt
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Lekkere vlotte snack, maar hoopte eigenlijk op meer.
Angelina Jolie is leuk in haar rol, maar verwachtte eigenlijk nét iets meer, al zal dat meer aan het script liggen. Actie een beetje idem dito, al vond ik die handboeien-op-keel-move wel geniaal! Had dit plot hier niet gelezen, en het was voor mij af en toe een beetje onduidelijk wat haar motivaties waren/aan welke kant ze stond waardoor het meegaan in het verhaaltje af en toe wat struikelend verliep. Toch wel aardig allemaal en fijn vermaak voor een avondje.
flaphead
film met een hoop zuchtmomenten. het concept is prima, wat betreft de politieke lading en samenzwering, maar dat is helaas het enige positieve. het aantal ongeloofwaardigheden zijn zo schrikbarend hoog dat ik niet eens een opsomming meer kan maken! in een liftschaft verdiepingen naar beneden springen en glijden, als kind getraind zijn als superspeciaalspion, honderden mensen omleggen waar geen enkele een beetje weerstand biedt en véél meer van dat soort geks. deed me veel denken aan Taken. ga deze film kijken als je zin hebt in wat no-nonsense actie met Jolie als vrouwelijke Rambo waar geloofwaardigheid geen enkele rol speelt. het politieke verhaal is onderdanig.
Vinokourov
Aangename actiethriller met een uberstoere Angelina Jolie
. Plottwistje hier en daar en uiteraard okeeje actie. Niks mis mee dus!
Hannibal
"Salt" zit vol cliché's en bezit alle elementen die een Hollywood-actiefilmpje nodig heeft.
Veel achtervolgingen en een aantal explosies, een keiharde tante in de rol van de altijd mooie Angelina Jolie, een Amerikaanse president die veel heldenmoed bezit en een heel erg slechte meneer die pas aan het einde van de film echt uit de kast komt.
Redelijk vermakelijk dus, maar meer ook niet. Een typische 2-sterrenfilm die door de aanwezigheid van zoveel schone aantrekkelijkheid in de vorm van Jolie een extra puntje waard is. Stoer mens!
DVD-T
Lekkere wegkijker.
Qua verhaal toch niets vernieuwends gezien in Salt ,en ook de actie is niet iets wat we nog niet vaker hebben gezien. Toch kijkt de film lekker weg. De actiescènes zien er prima uit, met als hoogtepunt de freeway chase. Verder niets nieuws onder de zon. Verhaal is verder niet erg boeiend, en niet echt hoogstaand, toch weet Salt over de gehele speelduur te vermaken. Degelijk acteerwerk van Schreiber en Jolie, en een lekker bombastische score. Leuke actiefilmpje, die zich niet echt kan onderschijden van het gros aan dit soort films.
Dibzahab
Deze film doet de tijd van de koude oorlog herleven. Dat zou best leuk kunnen zijn, maar de stortvloed aan cliche's en onwaarschijnlijkheden is werkelijk tenenkrommend. Zonder gordel in een auto 10 meter naar beneden storten en dan zonder ook maar de minste lichamelijke schade rustig weglopen zonder dat het iemand opvalt is leuk voor de Terminator films, maar wekt bij mij in deze film slechts ergernis op. Het acteerwerk is zeer matig en bestaat voor een groot deel uit 'tough' rondkijken. Leuk als je van chagrijnige vrouwen (of mannen) houdt, maar ik zie liever wat gevarieerdere emoties. De russische accenten horen in een B-film thuis. Halverwege ben ik dan ook afgehaakt (toen de boeven de atoomwapens van de VS wilde gaan stelen (zucht...)). Een afrader dus.
martijn011
- 2034 berichten
Hm, weinig bijzonders maar toch prima weg te kijken. Werd alleen wel een beetje gek van al die plottwists, ik wist op een gegeven moment niet meer wie nou wie was.
Maar ach, zoveel maakt dat ook niet uit in dit eerste deel. Van mij mag er zeker een vervolg gemaakt worden, al is het alleen al om Jolie.
Keigoede actrice toch wel! Deze rol is precies geschikt voor haar!
Bijrollen waren ook prima verzorgd en al met al verdiend deze aardige film wel een voldoende!
jumpstylemovie
Leuke film voor tussendoor. Niets nieuws en niets aparts maar wel vermakelijk. Angelina Jolie doet het oke, de gene die Winter speelde was ook goed. In het begin vond ik hem een beetje saai maar de film komt lekker op gang na een tijdje en ik zou het niet erg vinden om hem over een tijd nog een keer te zien.
De score vond ik wel redelijk slecht. Normaal let ik niet zo op de muziek bij dit soort films maar misschien begin ik die bombastische toontjes een beetje zat te raken.
brabusRUS
Wat een rotzooi!
Je ziet duidelijk dat deze film is gemaakt voor domme Amerikanen. De hoge score van de film is voor mij een raadsel! Wat een ongeloofwaardig zooitje. Belachelijk en cliché verhaal.
Angelina deed het zo ongelooflijk slecht als 'spion'. De rol pas haar totaal niet! Ik had nog zo gehoopt dat Jolie geen woordje Russisch zou spreken, toch is het er van gekomen, wat overigens amper verstaanbaar was. Als Rus is het mega irritant en totaal niet geloofwaardig als een Amerikaan Russisch praat.
De film bevat ook een aantal hilarische (lees: totaal ongeloofwaardige) scènes. Jolie meets Macgyver in het CIA kantoor. Lekker onrealistisch. Waarom ging ze daarna nog naar huis, terwijl ze door iedereen wordt gezocht? Op een gegeven moment ontsnapt Jolie, door op op het dak van een semitrailer te springen zonder er af te vallen. Begint steeds meer op een tekenfilm te lijken. Jolie is absoluut niet overtuigend als spion. Het gaat allemaal zo makkelijk en soepel. In haar eentje kon ze dus de zwaar bewaakte Russisch president vermoorden. Give me a break! Ze ontsnapt telkens uit situaties waar het onmogelijk is om te ontsnappen. Die liftscene was ook een grap. Het leek af en toe een parodie van een echte spionnen film.
Ook erg flauw al die stereotype Russen. Voor een film uit 2010 had ik inmiddels wel wat anders verwacht.
O ja, een vrouw krijgt altijd een vrouwelijk achternaam met een 'a' op het eind. Niet Cherkov, maar Cherkova! Zo moeilijk is dat toch niet?
Jolie kan beter gewoon in komedies spelen, waar ze niet serieus genomen hoeft te worden, want in een serieuze actiefilm vind ik haar niet goed. Milla Jovovich zou een veel betere keuze zijn.
Goeie actiethriller waarin een CIA-agente op de vlucht slaat wanneer ze wordt beschuldigd als Russische mol. Ondanks een aantal verassingen is het verhaal niet echt origineel. Maar onderhoudend is het wel en ook de actie-scenes zijn uitstekend in beeld gebracht en zien er ook spectaculair uit. En ook al speelt ze hier bijna een supervrouw: Angelina Jolie is overtuigend in een sexy, stoere en dodelijke rol.
Het einde schreeuwt uiteraard om een deel twee.
K. V.
'k vond hem ook wel te pruimen. Oké, de film doet wel denken aan The Bourne reeks, maar de film wist me de volledige speelduur te entertainen. Er zat ook een twist in die 'k niet direct zag aankomen en Angelina was wel geknipt voor de rol (ze zag er trouwens beter uit met haar zwarte haar
De film zal waarschijnlijk nog een vervolg krijgen en die wil 'k gerust ook nog wel bekijken. Misschien dat we in dat deel meer te weten komen over Salt. Benieuwt of ze dat deel dan Pepper zullen noemen
skip
Vlotte maar niet bijzondere actiefilm voor de niet teveel nadenkende kijker. Wat te gemakkelijke plotwendingen.
Jawaddedadde
Haha, wat een plot
Ik kon er op de langen duur geen touw meer aan vastknopen. Was ze nu wel of niet een spion? Het kon me eigenlijk niet meer schelen op het einde. Na de zoveelste 'verrassende' wending had ik het wel gezien.
De actie is nog best te pruimen, zij het dat je best wel een zak zout meeneemt. Ben nooit een fan van Jolie geweest maar vond haar best okee acteren.
By the way, nog iemand die aan MacGyver moest denken bij die eerste ontsnappingsscène van Jolie's personage
?
sinterklaas
Was weer een aangename actie/spionage vermaak van Philip Noyce en Angelina Jolie laat weer eens een prima kant zien. Dit keer als Spion die er, zoals het er op de ouderwetse manier op aangaat, er in word geluisd en moet vluchten voor de geheime dienst. En wat ik daar over kan zeggen: Het verhaal is niet echt aanwezig maar het levert zeker een paar prima achtervolgingscenes op, auto's die in de prak worden gereden en een ijzersterke samenzwering. Wat actie-scenes betreft had ik er wel meer van verwacht maar ach, de aanwezige zagen er wel erg vet uit.
Wat dat betreft vond ik Salt helemaal niet verkeerd. Het is een beetje een ouderwetse spionnen/James Bond verhaaltje in een nieuw jasje. Prima als tussendoortje.
Decec
Uitstekend Actie/misdaadfilm...
Spannend verhaal...
Uitstekend acteerwerk....
Bekende actrice Angelina Jolie speelt goed...
Ook bekende acteur Liev Schreiber speelt ook goed...
Super mooi HD kwaliteit...
Uitstekend achtergrond geluid/muziek...
Heerlijk genoten...
killerfreak
Had hier bepaalde verwachtingen van (herinner me nog een geweldige trailer), maar wat viel deze film mij zwaar tegen... In alles schiet de film tekort (verhaal, acteren), ja zelfs Angelina Jolie kan de film niet redden.
Kan niet anders dan 2,5 geven, en het ergste van al is dat er ook nog een Salt 2 komt (heb nog nooit zo gemakkelijk een open einde gezien als in deze film :/)
AC1
Na een tijdje heb ik de film afgezet ... Het is zo slecht dat ik er zelfs niet mee kon lachen.
kalehein
Zat te twijfelen tussen 3,5 en 4. Uiteindelijk voor 3,5 gegaan, omdat het een beetje een 13 in een dozijn (contra)spionage film is.
Hij gaat als een speer vanaf de eerste minuut en een ietwat magere Jolie die mannen inelkaar tikt is een beetje overdreven, maar kan ik door de vingers zien.
Vele plotwendingen als hieronder door iemad omschreven, vind ik nogal meevallen en ergens halverwege kreeg ik iig al de indruk dat Jolie een contra-contra-contra spion was
Vergelijking met mission impossible kan gemaakt worden en naar mijn menig is deze beter dan MI3 ghost protocol.
FlickyMartin
She had the drop on me Ted. Why didn't she shoot?
Evelyn Salt (Angelina Jolie) lijkt een prima leven te leiden na een brute periode in Noord-Korea tot er op een dag een Rus komt binnenlopen in het politiebureau waar ze werkt die claimt Salt's ware identiteit te weten, die van een Russische spion.
Onder druk van haar werkomgeving moet ze alles op alles zetten om het tegendeel te bewijzen.
Op subtiele wijze schakelt ze iedereen in haar weg uit maar al snel gaat het van ontkennen dat ze een spion is naar het voltooien van haar missie, het doden van de Russische president.
Ook de rol van Liev Schreiber is een fijne rol die uiteindelijk veel belangrijker voor het verhaal is als dat ik in de eerste instantie dacht.
De film lijkt zich niet te houden aan the law of physics, zo springt Salt zonder enige moeite heen en weer in een lift tunnel en van de ene vrachtwagen op de andere.
Dit is erg vervelend en bewijs dat als first choice Tom Cruise de hoofdrol op zich had genomen het er waarschijnlijk anders had uitgezien.
Met een paar sterke twists en een excellente cast is Salt toch een boven gemiddelde actie-thriller.
Zeer aardig!
ikkegoemikke
Peabody: How many more like you are there?
Salt: Like me? None. Like him? More than you or I can handle alone.
Moet er nog zout zijn ? Ja, liefst met grote korrels, want dat heb je nodig als je deze film gaat kijken. Verwacht geen realistische film want dan kom je bedrogen uit. "Salt" is een top spionage actiefilm die voortraast gelijk een TGV. Van het moment dat Salt beschuldigd wordt van het feit dat ze een Russische spionne is die speciaal getraind is door één of andere Russische extremist die een meesterplan heeft bedacht om weeskinderen een Amerikaanse opvoeding te geven en ze dan over te schepen naar de V.S. om daar te wachten op "Dag X" waarna ze elk hun specifieke opdracht uitvoeren, gaat het razendsnel. Voor je het weet is er een half uur verstreken. De actiescenes zijn meesterlijk in beeld gebracht en volgen elkaar op in razend tempo.
Geloofwaardig zijn sommige scenes alleszins. Het heen en weer springen op verschillende vrachtwagens doet je wenkbrauwen omhooggaan. Het omlaag zweven in een liftkoker ziet er vreselijk belachelijk en onrealistisch uit. Als Salt de Russische president zogezegd elimineert, wordt ze doodsimpel weggevoerd in een politiewagen met 2 extra patrouillewagens. In werkelijkheid zou het halve Amerikaanse leger haar begeleiden, vrees ik. Het fragment waarbij ze de bestuurder manipuleert met de taser om alzo het gaspedaal te bedienen en door snokken aan zijn arm te sturen, is hopeloos lachwekkend. Daarlangs is het opmerkelijk hoe viriel ze is na het krijgen van vreselijk klappen en stoten , om daarna als een olympische atlete uit de startblokken te schieten. Trouwens vind ik wel dat als Angelina Jolie nog eens aan een actiefilm meedoet en er ettelijk loopscenes in vervat zijn, ze een persoonlijke trainer onder de arm neemt om haar wat meer looptechnieken aan te leren. Bij momenten ziet ze eruit als een lopende bezemsteel met enorme gewichten aan haar enkels bevestigd.
Ik ben trouwens geen al te grote Angelina Jolie fan. Ze heeft een bepaalde uitstraling en kan heerlijk sensueel uit haar ogen kijken. Maar meermaals betrapte ik me erop met de gedachte of ze nu tegen een muur ging blijven plakken met die grote tuitlippen van haar, nadat ze door een tegenstander ertegen werd gesmakt. Ik vind trouwens dat ze eerder als een anorexia patiënt rondloopt en vraag me eigenlijk af hoe ze in godsnaam van die geblokte getrainde kerels aankan. In werkelijkheid zou ze geplet worden als een vervelende langpootmug.
Het verhaal op zijn eigen is ongelooflijk voorspelbaar en totaal niet vernieuwend. Zelfs het onklaar maken op het laatste moment van een nucleaire aanval is tot vervelens toe al eens gebruikt. Dat haar partner Ted uiteindelijk ook een resultaat is uit die Russische kweekvijver zag je ook van mijlenver aankomen. De enige plotwending die in deze film zat was op het moment dat ze die gebroken fles in de adamsappel van Orlov plantte. Tot dat eigenste moment was ik er zeker van dat ze inderdaad een spionne was. Liev Schreiber vond ik niet zo'n spetterende indruk maken. De hele film was het een toonbeeld van afgemeten koelbloedigheid met een uitgesproken stoïcijnse uitdrukking op zijn gezicht.
Al bij al een ontspannende actie-rijke film met een flinterdun verhaal en onwaarschijnlijkheden om u tegen te zeggen. Alleen het einde vond ik eigenlijk wel schitterend gevonden en een uitgesproken open einde om een vervolg op te maken. En als ik IMDB moet geloven is deze ook al in de maak. Voor mij zeker een film om niet over te slaan.
Daniël44
Erg goede actie/thriller met een geweldig spelende Angelina Jolie. Ik ben blij dat ze toch Angelina Jolie voor deze rol hadden genomen, want eerst ging deze rol naar Tom Cruise maar die leek me minder geschikt hiervoor. Naast Angelina vond ik ook Liev Schreiber erg goed spelen. Het was een zeer spannende en boeiende film en ik zat de hele tijd op het puntje van m'n stoel. Al met al een heel erg goede film.
Salt is ... zoutloos dan maar?
Nogal doorsnee actiefilm die grossiert in vervelende clichés. Want eerlijk waar, wie zit er tegenwoordig nog te wachten op koude oorlog-Russen die het gemunt hebben op een Amerikaanse president. Inclusief kernraketten en zogenaamd spannende aftelsessie.
De actie schiet ook wat tekort. Niet dat het slecht is, maar erg spectaculair wil het ook niet worden. Jolie is niet heel slecht maar onopvallend. De film is iets te serieus, terwijl ze meestal toch iets beter is in luchtigere rollen. Schreiber doet het verder wel aardig, maar heeft niet erg veel om mee aan de slag te gaan.
Links en rechts wordt er geschoten, veel achtervolgd, dan weer een paar ontploffingen. Eén beeld blijft bij en da's de wurgpoging van Jolie, de rest zal snel weer vergeten zijn.
Ik dacht dat ik Salt nog niet gezien had en bij het begin van de film, viel me de enorme gelijkenis op tussen deze film en Die another day. Op zoek tussen de recensies of ik de enige was, kwam ik terecht bij een tekst van... mezelf. Blijkbaar had ik 3 jaar geleden de film al gezien. Veel is me dus niet bijgebleven van de film en ook nu is het niet meer dan een middelmatige film. Door het grote budget en de vele actiescènes is het niet meteen saai, maar het mist de nodige kruiden om nadien te blijven hangen. Veel clichés en niet echt iets memorabel. Misschien wel de wurgpoging van Jolie, zoals Onderhond in de vorige mening zegt, maar dat komt dan vooral omdat het beetje kruiden uiteraard opvalt tussen de rest. In het land der blinden is eenoog koning. Benieuwd of ik binnen 3 jaar de film nog eens met grote verrassing opzet om vast te stellen dat ik de film (ondertussen al 2 keer) gezien heb.
John Barry
Salt vind ik een slechte film.
Het verhaal in deze film is compleet ongeloofwaardig. Nu hoeft een actie film van mij ook weer niet heel erg realistisch te zijn, maar het moet wel een beetje ergens op slaan. Ik wil wel het gevoel hebben dat ik als kijker serieus genomen word. Dat had ik bij deze film helaas absoluut niet.
.Achteraf blijkt het perfect uitgewerkte meesterplan als volgt te zijn:
Russische hoge pief verraadt Salt als geheim agent, gaat ervan uit dat ze uit een extreem zwaar bewapend pand kan ontsnappen, gaat er vervolgens van uit dat ze de Russische president kan vermoorden, gaat er vervolgens van uit dat ze in het Witte Huis kan infiltreren (ditmaal was de voorbereiding 24 minuten en 12 seconden), en dat allemaal om als 'decoy' te fungeren voor weer een andere geheim agent. Jaaaajaaaaa.
Hoewel ik niet echt opgelet had hoelang haar voorbereidingstijd was, haal je verder bij mij op dit punt de woorden uit mij mond. Eerst bijna de Russische president vermoorden en korte tijd later wandel je in het witte huis .
Het verhaal van deze film slaat echt nergens op. Totaal niet serieus te nemen. Wat overblijft is de actie. Daar moet de film het voornamelijk van hebben. Nu heeft deze film het voordeel dat het ( in tegenstelling tot sommige andere actie films ) niet echt een vervelende montage heeft. De actie scenes waren dan ook wel goed te volgen. De actie scenes waren wel ongeloofwaardig, maar desondanks wel geslaagd. Ik vond de actie scenes best vermakelijk. De leukste actie scene vond ik waar Salt via de daken van vrachtwagens probeert te vluchten en uiteindelijk met een motor weet te ontsnappen.
Het acteerwerk is wisselend. Angelina Jolie vind ik goed bezig als een stoere actie heldin. De rest van de cast wist mij eigenlijk niet zo te overtuigen. Dieptepunt vond Daniel Olbrychski als Victor Orlov. Tijdens het verhoor bijvoorbeeld probeert Daniel indruk te maken door met een accentje een beetje mysterieus te praten, maar hij overtuigde mij totaal niet.
De muziek is van James Newton Howard. Howard levert veel herrie af die eerder storend in de film werkt dan dat het veel toevoegt. Zonde. ( Helemaal omdat Howard echt wel weet hoe je goede muziek moet maken als hij wil, maar aan die wil ontbrak het kennelijk bij Salt )
Al met al een niet zo goede film. De actie in de film vond ik eigenlijk best wel goed. Jolie is ook goed bezig, maar verder……… is er eigenlijk niets positiefs over deze film te melden. En goede actie en een goede Jolie is niet genoeg voor mij voor een voldoende.
1,5 ster voor deze film.
IH88
“I'd say she's a trained goddamn liar, and everything she's said up until now has been to protect her cover.”
Salt is een ongelooflijk lekkere actiefilm waarbij de kijker vaak op het verkeerde been wordt gezet en er de gehele film een sfeer van paranoia en ijzingwekkende spanning hangt. Onrealistische ontsnappingen? Check. Een niet kapot te krijgen Angelina Jolie? Check. Amateuristische acties van CIA, FBI en Secret Service agenten? Check. Een van toeval en geluk aan elkaar hangend plan van de bad guy? Check.
Salt kijk je niet voor de logische plotontwikkelingen en diepgang maar om entertaint te worden en vette actiescènes te zien in een ongelooflijk rap tempo. Salt staat vanaf het begin in de hoogste versnelling en neemt maar mondjesmaat gas terug. De vele twists in het verhaal zorgen ervoor dat de film op een gegeven moment verstrikt raakt in zijn eigen drang om te verassen en de plotgaten liggen voor het oprapen. Maar gelukkig denk je daar pas over na nadat de film afgelopen is, en is het tijdens de film genieten van de avonturen van Evelyn Salt en haar "missie". Wie Salt nu precies is wordt lang verborgen gehouden en wanneer dat uiteindelijk uit de doeken wordt gedaan, passen niet alle puzzelstukjes maar wel genoeg zodat ik mij er niet echt aan stoorde. Jolie is goed in dit soort rollen en ondanks dat ze erg mager is weet ze met alleen al een blik te imponeren. Liev Schreiber en Chiwetel Ejiofor vind ik altijd wel goed en hier was dat niet anders. Salt is gewoon een vette actiethriller zonder pretenties iets meer te zijn dan alleen dat. En soms is dat genoeg.
FlorisV
Puur popcorn vermaak met voldoende actie. Verwacht geen spionagefilm, dat is het echt niet! Het gegeven van superspionnen is ook niet bepaald origineel, maar de twist die eraan wordt gegeven wel (ik kan er niks over verklappen). Jolie overtuigt gek genoeg meer als koele Russin dan als Amerikaanse CIA agent en ze ziet er op die manier nog veel lekkerder uit ook.
Er zaten wel een paar onderdelen in die ik erg goed gedaan vond, de vermomming als jongeman en de wurgscene. Voor de rest miste ik toch de rauwere Bourne-achtige realistische vechtscenes. Alles ging wel erg makkelijk voor superspionne Jolie en zelfs McGyver zou jaloers zijn op haar inventiviteit. Ondertussen het vechtvermogen van Bruce Lee demonstrerend, de ene na de andere stunttoer uithalend, nooit een pistoolschot missend, enfin, je krijgt het idee wel....
De film deed het redelijk maar allesbehalve spectaculair (het budget was dan ook gigantisch) en na jarenlange speculatie over een vervolg lijkt er nu een TV-serie op poten te worden gezet. Van mij hoeft het niet want het heeft allemaal te weinig om het lijf.
Scenario van Kurt Wimmer die zowel het onderschatte Equilibrium als het verschrikkelijk stompzinnige Ultraviolet geschreven heeft. Deze film zit nogal in het midden van die 2 extremen. Regisseur Noyce heeft ook een aantal uitstekende Tom Clancy verfilmingen gemaakt en die zijn nu eenmaal beter vanwege het superieure bronmateriaal.
Al met al, leuk om een keer te zien maar ook om snel weer te vergeten.
Alathir
Leuke thriller die op geloofwaardigheid natuurlijk te kort schiet maar af en toe is een over-the-top filmpje als dit wel leuk. Je moet het zien voor wat het is en het is een prima actiefilm. Goed geschoten, Angelina Jolie speelt hier een prima versie als prequel op Atomic Blonde lijkt het wel. Qua plot is deze wel duidelijker, hoewel er uiteraard een aantal vreemde wendingen gebeuren waar de meeste reviewers het al reeds over gehad hebben. Desondanks heb ik genoten ondanks dat deze film me toch op de één of andere manier bekend voorkwam. Zou goed kunnen en dat maakt het ook leuk dat je een film als deze toch weer rap vergeet zodanig dat het de volgende keer weer even leuk blijft. Geen topfilm dus maar best aardig vermaak.
Flat Eric
Had wel wat peper bij gekund.
Ondanks de vlotte actiescènes vond ik het geheel een zoutloos kat-en-muis spel. Tot vervelens toe achtervolging hier, gevecht daar, foute Russen, heen en weer geinfiltreer, dreigende oorlog, aftelmoment in commandokamer, je kent het wel, doodvermoeiend. Je moet er maar zin in hebben.

Actiethriller 'Salt' met Angelina Jolie verdwijnt binnenkort uit het Netflix-aanbod

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008